Jump to content
Dogomania

[CK] Spiky- mlody foksterier ma juz Dom! :) dziekujemy! :)

Recommended Posts

Posted

Czesc, jestem Spiky :) Powiem Wam cos o sobie...mialem kiedys "cos", co mialo sie zwac "domem"...Pewnego dnia, kiedy wyjechalismy z "domu" zatrzymalismy sie na stacji benzynowej...mozna powiedziec, ze moje zycie zatrzymalo sie. Stracilem "dom", stracilem to, co tak bardzo kochalem. Po 2 tygodniach jacys ludzie, wracajac z wakacji, wypatrzyli mnie na stacji i zabrali do siebie. Czulem sie fatalnie, bylem bardzo zaniedbany. Oni jednak pokazali mi, ze moze byc inaczej. Dostawalem codziennie jedznie, wykapali mnie, spalem nawet w lozku! Jak sie pozniej okazalo, moje "cos2" nie trwalo dlugo...tych kilka dni czulem sie jak w raju...cieplo, milo i bezpiecznie... Stalo sie. Wyrzucili mnie z domu, przestali karmic. Chodzilem z innymi psami i zlapalem takie male, skaczace, gryzace pasozyty... Ich ogromna ilosc wytworzyla na mojej skorze ogromne rany..to tak bardzo swedzialo...nie bylo nikogo, kto chcialby sie mna zaopiekowac...Ci "ludzie" postanowili sie mnie pozbyc... po co komu pies z ranami na grzbiecie, ktory nie wyglada juz jak rasowy? Postnowili. Zastrzela mnie.
Jak sie okazalo, sa jeszcze w miare dobrzy Ludzie. To dzieki nim trafilem do schroniska. To dzieki nim mam teraz jedzenie, picie, skora se pieknie wygoila, jestem zdrowy, ale to dzieki TOBIE moge miec Dom...
Prosze pomoz mi...
Wolontariusze mowia, ze jestem baaardzo madry, piekny, kochany i sprytny ;) Podobno jestem typowym przedstawicielem mojej rasy- "zywe srebro" juz kilka razy slyszalem to pod moim adresem :)
Mimo tego co mi zrobili, kocham Ludzi i szukam z nimi kontaktu...
Jestem zaszczepiony, nie jestem jeszcze wykastrowany...
Pomoz mi prosze...

A oto ja:

Spiky

Spiky ma ok. 3 lat. Przebywa w schronisku Cichy Kat w Tarnowskich Gorach. Zainteresowanych jego adopcja prosimy o kontakt : 600-634-303.

Spiky ma juz allegro :)
http://allegro.pl/show_item.php?item=246922398

• Replies 205
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='GoWa']Foksik szukaj domku !
Wiadomo jak i ma stosunek do innych psow, kotów, dzieci? Troszkę więcej informacji prosimy....[/quote]
Stosunku do dzieci i kotów nie da się niestety sprawdzić, ale to jest łagodny psiak,tylko bardzo żywiołowy;) Wydaje mi się, że nadawałby się do dzieci, a co do kotów to nie wiem,ale to pies myśliwski więc...

A to Spiky na adopcjach:
[url]http://www.adopcje.org/adopcja7250.html[/url]