wiq Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 czekamy w napięciu! ;) tamten 'prawdopodobny' dom niestety nieaktualny, ale myślę, że uda się znaleźć coś innego Quote
Wędkoholik Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 Wspomożemy A swoją drogą, to oba są bardzo podobne do siebie. Ciekawy jestem również jakiego wzrostu jest Timur. To tak wygląda jakby ktoś specjalnie robił krzyżówkę psiaków by coś osiągnąć, a potem psiaki są porzucane przez niektórych właścicieli. Czy ktoś odnosi podobne wrażenie?? :razz: Na razie daję foty Timura, bo wygasła jego podstronka I jeszcze jedno. Edzina możesz przybliżyć nam tego wyżełka? Nie mogę go znaleść na stronie schroniska. Może przy okazji jak będziesz zrobisz mu trochę fotek. Quote
wiq Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 chętnie założę mu wątek na pwp i allegro, jak tylko dostanę świeże info od Edzinki:) Pod ZG była hodowla flatów.. mam nadzieję, że to nie są ''pozostałości''.. Quote
bumerang Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 kto wie, kto wie :shake::shake::shake::shake::shake: Quote
Edzina Posted September 21, 2007 Author Posted September 21, 2007 Timura nie widzialam. Nie bylo tez zadnego innego seterkowatego. Niestety zadnych informacji o wyzelku nie mam, bo schronisko tylko do 15 jest czynne i nie bylo nikogo z obslugi odnosnie info. A tu jeszcze kilka zdjec wyzla: Kiedy podeszlam, to poszczekal niby groznie, ale jak zaczelam mowic do niego, to niesmialo pomachal ogonkiem i patrzyl przepraszajacym wzrokiem.. Quote
Wędkoholik Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 A niech mnie... cudo łyżew :loveu: Quote
wiq Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 piękny ten weimar, nie ma tatuażu? aż dziw bierze, że jeszcze kibluje w schronie... Timura nie widziałaś, tzn? został wyadoptowany? czy nie natrafiłaś na niego? ;) tak w ogóle wielkie dzięki za fatygę :):) Quote
Edzina Posted September 22, 2007 Author Posted September 22, 2007 A teraz zagadka: do jakiego psa jest ten podobny? Dodam, ze ma niebieskie oczy, jest mlody i zwariowany. :evil_lol: Ale nie znam odpowiedzi. :-) Nie dalo sie zrobic innych zdjec, bo siatka byla bardzo gesta a pies tak ruchliwy, ze aparat nie nadazal z czasami. :-) No i byla tylko biala smuga. :evil_lol: Timura nie widzialam, ale nie moglam nikogo zapytac, bo nie bylo nikogo z obslugi, kto moglby zajrzec do kartoteki. Obeszlam wszystkie boksy. Istnieje prawdopodobienstwo, ze mogl sie schowac w budzie i nie wychodzil, bo na zewnatrz go nie bylo. Podobnie z wyzlem - nikt nie mogl udzielic informacji na jego temat. Quote
wiq Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 toż to pointerowe! :O Wy tam macie wyżłowe zagłębie! Quote
Edzina Posted September 22, 2007 Author Posted September 22, 2007 Chyba nie. To by bylo na tyle. Znalazlam jeszcze slicznego a'la belga, sznaucery, jamniki, jakiegos molosowatego, amstafy, huskopodobne i owczarkopodobne. Quote
sylrwia Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 Ten drugi pies też mi wygląda na pointera. Jeden i drugi Wędrocholiku sa juz na wyzel.pl oraz na wyzel.forall Jeżeli zdobędziesz Edzina jakieś dodatkowe inf do daj znać uzupełni sie tamte informacje. Quote
Edzina Posted September 22, 2007 Author Posted September 22, 2007 Przejrzalam wlasnie zdjecia. Chyba jeszcze jeden pies jest podobny do wyzla. To suczka jak widac. I pewnie miala szczeniaki.. Quote
bumerang Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 czy możecie się jednak dowiedzieć czy Timur jest nadal w schronie???? chcieliśmy go poogłaszać i szukać mu odpowiedzialnego domku!! co nie znaczy że nie będziemy szukać dla tych piekności na tych fotkach:loveu::loveu: Quote
Edzina Posted September 22, 2007 Author Posted September 22, 2007 W poniedzialek i wtorek jestem we Wroclawiu, wiec sie nie dowiem. A ciezko jest komus tlumaczyc przez telefon ktory to boks, bo akurat numerki byly z tej strony, do ktorej nie moglam wejsc. Jak sie uda to napisze. Mam utrudniony kontakt ze schroniskiem, bo pracuje do 15 i niestety oni tez. Pozniej nie ma nikogo, kto moglby pochodzic ze mna i udzielic informacji na temat jakiegos psa. Skontaktujcie sie ewentualnie z andre, moze czesciej bywa w schronisku albo cos wie na temat tego psa. Ja go nie widzialam, ale niektore psy schowaly sie w budzie, wiec moglo sie zdarzyc ze on akurat tez. Quote
Wędkoholik Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 Dzięki Sylrwia. Może w ogóle dać na tamtych portalach link do tego wątku, bo tu jak widać, robi się zatrzęsienie łyżwowatych. :razz: :lol: Ja tymczasem jadę odebrać kolejnego kucyka mahonia, żeby nie musiał cierpieć. Kurcze, to się chyba nigdy nie skończy. :-( Quote
tanitka Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 jejku, jakie piękne psy......:placz: Quote
tanitka Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 Edzina - do kogo mogę podawac w ogłoszeniach nr tel i maila w sprawie wszystkich pointero-wyżłowatych?? Bardzo proszę, bo nie mogę o nich przestać myśleć:shake: Quote
tanitka Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 hooop, hooop czy te pieski jeszcze są, cz to w Zielonej Górze, do kogo namiary w sprawie adopcji podawać? Quote
Edzina Posted October 2, 2007 Author Posted October 2, 2007 Rany... Nie dostaje powiadomien.. :angryy: Przepraszam, ale na nic nie mam czasu. Jakies wyjazdy, szkolenia, nawal pracy, nawet zjesc nie mam kiedy. Wpadam tylko czasem na watki i odpisuje. W sprawie psow to chyba najlepiej niech ze schroniskiem sie kontaktuja, bo ja naprawde jestem tam sporadycznie. Moze bede dopiero w sobote, ale nie jestem pewna. Rozmawialiscie z andre? Ostatecznie mozecie podac do mnie numer, to gdyby ktos rzeczywiscie byl zainteresowany to mozna by cos ustalic. Prawde mowiac mam dosc ludzi, ktorzy prosza mnie o znalezienie kota dla siebie a pozniej kreca nosem. Ja moge posredniczyc, podac namiary itp. Ale nie bede juz zakladac watkow, angazowac ludzi tylko po to zeby uslyszec, ze kolor nie ten albo mial byc wiekszy, mniejszy, bardziej kudlaty czy mniej... :mad: Najszybciej mozna sie ze mna skontaktowac przez komorke, ewentualnie maila. Quote
Edzina Posted October 3, 2007 Author Posted October 3, 2007 Ufff.. Wrocilam i wszystko juz wiem. ;-) Bialego pointerka nie ma. Zostal adoptowany. Tumara tez nie ma. Zostal adoptowany w czerwcu tego roku i pani jest zachwycona podobno. A siedzial biedak od 2003r. Wyzelek, ktory zrobil taka furore zostal zabrany przez wlasciciela. Zdaje sie, ze musial go oddac na przechowanie, bo szedl do szpitala. Wciaz jest ta brazowa wyzelko-dobremanka. Podobno przyszla ciezarna, miala miec 3 szczeniaki, ale okazalo sie, ze w budzie byla tylko jedna suczka. Nie wiadomo co zrobila z innymi. Jest niestety dosc agresywna i nie pozwolila podejsc do szczeniakow. Nawet teraz potrafi zlapac za reke pracownika, ktory sie zajmuje psami. Dobrze, ze ma rekawice.. Ma ok. 5 lat. I to tyle. Z tego co widze u nas jest duza rotacja. Quote
Edzina Posted October 3, 2007 Author Posted October 3, 2007 Nie ma za co. Okazuje sie, ze psy wychodza czesciej niz ja tam bywam. :p. Tym razem nie bylo zadnego wyzlo ani seteropodobnego. Quote
tanitka Posted October 3, 2007 Posted October 3, 2007 dzięki za dobre wiadomości, a ta suczka wyżełko-dobermanka to atakuje tylko w obronie szczeniaka czy tak wogóle?:roll: Quote
Edzina Posted October 3, 2007 Author Posted October 3, 2007 Szczeniaka juz jej zabrali. Nawet nie wiedzieli kiedy sie oszczenila i ile ich ma. Dopiero jak mala zaczela wychodzic z budy to zobaczyli. Jakos chylkiem zdolali jej zabrac i poszla juz do nowego domu. Od tego czasu chyba stala sie taka niedostepna. I niestety ciagle tak jest. Na pewno nie powinna isc do domu z dziecmi, bo nie wiadomo co moze zrobic. Powinien sie nia zajac ktos, kto zna sie na psach i nie da sie zastraszyc. Bo niestety potrafi ugryzc. Quote
Recommended Posts