Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bylam w schronisku, porobilam kilka zdjec, ale nie bylo akurat nikogo z obslugi.
Z wygladu i wielkosci wyglada jak seter irlandzki, gdyby nie kolor siersci - jest caly czarny. Milutki, patrzy przepraszajacym wzrokiem.. Po prostu cudo.

• Replies 50
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pies jest albo z Zielonej Góry albo z Nowej Soli jeżeli w Nowej Soli jest schron. Pisaliśmy już na gg i na maila z wiq do Edziny, więc nastąpił "zmasowany atak korespondencyjny";). Jutro może uda nam sie do niej dodzownić, jeśli wcześniej nie pojawi sie na dogo.

Posted

dzięki kochani!
ja już wysłałam pw i maila, Edzina jest napastowana wprost;)
jutro będę próbować dzwonić
mam nadzieję, że szybko znajdzie się docelowy dom, albo choć DT, bo ja niestety w tym nie mogę pomóc - za tydzień wynoszę się z domu..

Posted

Przepraszam, ale po poludniu nie wchodzilam na net a tu taki atak! ;-)
Tak. Pies jest w schronisku w Zielonej Gorze. Postaram sie dzisiaj po poludniu podjechac i wypytac dokladniej. Zrobilam wiecej zdjec, ale niestety i tak nic nie bylo widac przez kraty.

Posted

Postarałem się wyciągnąć z tych fot co można. Straciły trochę na ostrości, ale znacznie więcej widać.

Edzina jeśli możesz podeślij mi na maila pozostałe foty, to postaram się z nich wyciągnąć jak sok z cytryny by coś można było zobaczyć. Na dziś skłaniam się twierdzić, ze jest to mix setera. Być może ma coś i z flata. Pamiętać jednak należy, że mix mahonia z gordonem też potrafi dać całkiem czarne potomstwo. Czekam na więcej zdjęć i Wasze opinie.

Posted

Jest tam jeszcze wyzelek:

O ile pamietam, to siedzial tam juz w czerwcu..

Wlasnie dzwonilam do schroniska (chcialam juz przez Was rzucic wszystko i leciec, ale sie powstrzymalam :p). Kobieta ze schroniska wlasnie sprawdza szczegoly.
Wiem na razie, ze to jest pies, nie suczka. Zostal znaleziony gdzies kolo lasu, jest juz zaszczepiony i gotowy do wykupienia zgodnie z cennikiem schroniska. :hmmmm:
http://www.schronisko.zgora.pl/wydaw.htm
Tu sie schowal:
http://www.schronisko.zgora.pl/cennik.htm

Posted

Te dane chyba nie sa zbyt aktualne.
No niestety (a moze stety ;-) ) seterek znalazl dom. Pani sprawdzila i nie ma go juz w boksie. Podobno ktos go zabral dzien pozniej, ale ja nie chodze tam zbyt czesto.
Czy ktos moglby wykasowac watek?
Czy to znaczy, ze macie kogos chetnego na takiego psa i moge wyciagac go w ciemno? ;-)