Jump to content
Dogomania

Wpadłem pod samochód!!!!...... Wróciłem do swojego domku :)

Recommended Posts

Posted

Przed chwilą jechałyśmy z Ada-jeje zawieść na sterylkę suczkę i przed rondem koło parku w Chrzanowie samochód przed nami potrącił pieska!! 2 małe biegły przez ulicę i jednemu się udało a drugi wpadł pod koła :placz: A ten czarny któremu się udalo, od raz zawrócił do potrąconego i zaczął go lizać ryzykując własne życie!! Sk..... w aucie tak się spieszył, że nawet nie zatrzymał się!!! :angryy:
Zebrałyśmy małego z drogi do transporterka i od razu do weta.
Ma stłuczony tył i przednią łapkę, ale chyba nic poważnego mu nie jest. Zobaczymy, trzeba obserwować...
To ok roczny śliczny maleńki chłopaczek. W tej chwili jest w szoku i odpoczywa u mnie w łazience. Będziemy starać się odnaleźć jego właściciela :mad:

• Replies 59
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Martwię się co z drugim... Widać, że były bardzo zaprzyjaźnione i czarny może próbować szukać tego biednka, a to jedna z najruchliwszych części miasta :shake:

Posted

Ulka ta trzecia fotka jest bardzo wyrazna jezeli uda ci sie ja wydrukowac, to po odwiezieniu suni po sterylce mozemy podjechac pod park i porozwieszac w okolicy plakaty. Tak ze dobrze by bylo miec plakaty gotowe juz jak pojedziemy po sunie razem z twoja Abra. Po czym zaiwziemy Abre nastepnie sunie do Trzebini wsapimy do Ewy po podpis a potem pod park z plakatami a na koniec do Eli po podpis i jeszcze jak sie uda po 16 lub po 19.30 to juz jak Tobie bedzie pasowac na poludnie zrobic fotki.

Posted

Mały obudził się i poszczekuje. Chyba mu lepiej i szok mija.
Wyniosę go na siku i przy okazji zrobię fotki do ogłoszenia. Ciekawe czy jego wpanialy właściciel zgłosi się :mad:

Powiedzcie, co myślą ludzie mieszkajacy koło ruchliwych drog i wypuszczajacy z domu luzem swoje zwierzęta??? Na co oni k... mać liczą???

Posted

Ulaa napisał(a):
Mały obudził się i poszczekuje. Chyba mu lepiej i szok mija.
Wyniosę go na siku i przy okazji zrobię fotki do ogłoszenia. Ciekawe czy jego wpanialy właściciel zgłosi się :mad:

Powiedzcie, co myślą ludzie mieszkajacy koło ruchliwych drog i wypuszczajacy z domu luzem swoje zwierzęta??? Na co oni k... mać liczą???

Oni na nic nie liczą. Wróci to wróci, nie wróci - trudno. To tylko pies.

Posted

Szok mija. Wyniosłam małego do ogródka i zwiał w krzaki, w najciemniejsy kąt. Wyjęłam go i puścilam luzem po mieszkaniu, zwiedził a teraz siedzi przy mnie, przestraszony. To domowy psiak, zadbany, chciał wejść na łóżko...

Cały bok go boli, kuleje na przednią i tylną łapkę. Ale chyba nic poważnego. Uff.

Posted

A co z drugim? Moze wrocic tam i zobaczyc? Byc moze szuka i da sie złapać.
jesli potrzebujecie jakiejs pomocy to mowcie, jestem do dyspozycji.

Mowiłam ci Ula nie martw sie długo nie bedziesz sama, szkoda tylko,że w takich okolicznosciach.

Posted

Dziewczyny kenel jest nam niezbedny, bo jak ktory pies nie bedzie sie mogl dogadac z drugim to jeden za kraty i juz sprawa rozwiazana, nie mamy wyjscia ja dzis zamawiam kenel a do was na wikt przychodze. Klatka pulapka juz w drodze dodatkowy kontenerak dla kota lub malego pieska tez juz w drodze a wiec jeszcze kenel i nosze i kilka roznych kagancow.
Ktora z was sie pisze na nauke podawania zastrzykow przeciwbolowych, takie przeszkolenie tez jest potrzebne jednej z nas, sprobujemy Ele na to namowic, a moze Kasia N. albo Ania?

Posted

Siedzę czytam, oglądam zdjęcia iiii...... Ulka skąd ty masz mojego Gosiewskiego? :mad:Porwanie dla okupu? :crazyeye:

Kurcze jacy oni podobni do siebie i sytuatacja podobna :roll:

Posted

Ada-jeje napisał(a):
Dziewczyny kenel jest nam niezbedny, bo jak ktory pies nie bedzie sie mogl dogadac z drugim to jeden za kraty i juz sprawa rozwiazana, nie mamy wyjscia ja dzis zamawiam kenel a do was na wikt przychodze. Klatka pulapka juz w drodze dodatkowy kontenerak dla kota lub malego pieska tez juz w drodze a wiec jeszcze kenel i nosze i kilka roznych kagancow.
Ktora z was sie pisze na nauke podawania zastrzykow przeciwbolowych, takie przeszkolenie tez jest potrzebne jednej z nas, sprobujemy Ele na to namowic, a moze Kasia N. albo Ania?

Kagańce nylonowe najlepsze w tym celu, a kenel klatka jak zamykana? To ważne, aby nie była to klatka w typie "kojcowym" tylko taka jak na wystawy, bo ma 3 opsje otwierania i składa się na plasko.

Posted

bea_m napisał(a):
Siedzę czytam, oglądam zdjęcia iiii...... Ulka skąd ty masz mojego Gosiewskiego? :mad:Porwanie dla okupu? :crazyeye:

Kurcze jacy oni podobni do siebie i sytuatacja podobna :roll:

Bea, to jest raczej Gosio-miniaturka. On waży z 5 kg.

Posted

Ulka czy to znaczy ze Ty nie mozesz wydrukowac tego plakatu, bo jesli nie to mnie mozesz go meilem wyslac z forum nie potrafie sciagac jak wiesz. Wiec jesli Ty nie mozesz to dawaj go i napisz ile tych plakatow wydrukowac.

Posted

Ściaga się klikając na link powyżej plakatu albo na obrazek plakatu i zapisuje na dysku tak jak np załącznik z meila - a więc potrafi Pani :)
Ja spróbuję wydrukować chociaż 1 szt i możemy pokserować. Jak ktoś go będzie szukał, to znajdzie nawet byle jak zrobione ogłoszenie. A jak nikt go nie bedzie chciał spowrotem, to nawet najpiękniejsze nie pomoże :shake:

Posted

Ulaa, dziewczyno ty się od psiaków nie opędzisz nigdy :diabloti:.
Mały psiak jest świetny.
Nie wiem czy życzę mu, aby odnalazł się jego właściciel :shake:.
Raczej życzę mu znalezienia fajnego, kochajacego domku!!!

Posted

Kenel o ktorym pisze ma rozmiary mniej wiecej 93 x 63x63 jest otwierany z dwoch stron wazy okolo 14 kg spod jest z blachy ocynkowanej latwy do utrzymania czystosci i mozna go zlozyc i wyglada wtedy jak walizka mozna go zobaczy na Allegro.

Posted

Reno2001 napisał(a):

Nie wiem czy życzę mu, aby odnalazł się jego właściciel :shake:.

Mam nadzieję, że się odnajdzie i usłyszy kilka słów :mad:

Posted

Ada-jeje napisał(a):
Jest mam Ulka udalo sie wydrukowalam trzy sztuki jezeli za malo to pisz ile jeszcze dodrukowac?

Brawo! Nie docenia Pani siebie ;)
Myślę, że może wystarczy - porobimy ksera - też będzie widać o co chodzi.