Jump to content
Dogomania

Banda z Osanny, czyli moje ca de bou [ i nie tylko ]

Recommended Posts

• Replies 590
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam wszystkich!:multi::multi::multi:
Od rana - zastrzyk optymizmu: W historii klubu jeździeckiego, który prowadziłam przez prawie 20 lat, zapisała się jako super koń dla juniorów klacz ze zdjęć - MIRENA. Startowała z dziećmi na grzbiecie w niezliczonej ilości zawodów, z rangą Mistrzostw Polski włącznie...Kiedy zapadła decyzja o rozwiązaniu klubu, Mirenę kupili rodzice jednej z dziewczynek [ teraz już dorosłej kobiety, która sama jest żona i matką ] , która na Mirenie osiągała największe sukcesy jeździeckie... Mirena żyje sobie teraz na emeryturze, ale jak żyje!!!:loveu::loveu::loveu: Ma 25 lat i tak spędzała tegoroczne lato:lol::lol::lol:

Posted

Kiłi napisał(a):
RJO, mam pytanko jak często występuje dysplazja u ca de bou i czy są one bardzo na nią narażone, bo nigdzie nie moge znaleźć?:roll:

Kiłi,
jak u wszystkich molosów- zdarza się...Rasa nie jest objęta obowiązkiem prześwietleń, więc trudno określić. Znam parę ca de bou z dysplazją , odkrytą zupełnie przez przypadek, przy innych badaniach, bo te psy niegdy nie zdradzały żadnych objawów ewentualnej dysplazji...Moje ca de bou używane w hodowli są prześwietlone. :lol:

Posted

R.J.Osanna napisał(a):
Kiłi,
jak u wszystkich molosów- zdarza się...Rasa nie jest objęta obowiązkiem prześwietleń, więc trudno określić. Znam parę ca de bou z dysplazją , odkrytą zupełnie przez przypadek, przy innych badaniach, bo te psy niegdy nie zdradzały żadnych objawów ewentualnej dysplazji...Moje ca de bou używane w hodowli są prześwietlone. :lol:

Dziękuje za odpowiedź, pytam się bo niestety nasz kanarek ma dysplazje i stałam się troche wyczulona w tym temacie;)