Jump to content
Dogomania

Banda z Osanny, czyli moje ca de bou [ i nie tylko ]

Recommended Posts

Posted

Witam,
Chciałabym przedstawić moje wyjątkowe zwierzaki:loveu::loveu::loveu:, głównie psy rasy ca de bou, ale nie tylko, bo w galerii pojawią się także konie, koty, gekony , pająk ptasznik i fotki przedstawiające świat przyrody, bo ja biorę aparat fotograficzny na prawie każdy spacer z psami.
Na początek PETER PAN R.J.Osanna,[ dla przyjaciół Pinio ], urodzony 18 02 2007.
Pinio w wieku 4 tygodni :loveu::

• Replies 590
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Falcor patrzy jak Pinio się do niego zbliża....

a amstaffka Ines, aż sobie łapką oczka zasłoniła.....

Tutaj Pinio z mamą [ Karmen Last Lacky's Girl Osanna ] na pierwszym spacerze:loveu:

Posted

[quote name='asiunia']Hej!

P-R-Z-E-C-U-D-O-W-N-E! Coraz bardziej mi sie podoba ta rasa...Jakie ca de bou są na codzień?

Asiunia,
Wielkie dzięki za zainteresowanie rasą!:lol:
Ca de bou są na codzień misiasto- obronne.:lol: Zupełnie jak rottweilery. Szukałam rasy o charakterze zbliżonym do rottków, ale trochę mniejszej i tak odkryłam ca de bou...Moja ukochana rottweilerka Effi wychowywała moje pierwsze ca de bou....

A teraz te same szczeniaczki, ale już o 10 dni starsze

Posted

bonita, evaxon, Agusia Terierka,
Witajcie:multi:
Ca de bou to cudowna rasa [ jak wszystkie pieski zresztą ]. Zapraszam serdecznie do oglądania fotek moich milusińskich:lol:

W marcu tego roku przyjechała do mnie prosto z Rosji DUNIA czyli Dancing Star. Urodziła sie w ostatni dzień stycznia, więc jest z Piniem w zbliżonym wieku:lol:. Dzieciaki od razu się zaprzyjaźniły, a mama Pinia - Karmen, zachowała się jak przysłowiowa " matka Polka "....Zresztą zobaczcie sami:lol:

Posted

Hej!
Jak maja charakter rottkowy to kocham je podwójnie:loveu:

Ca de bou są rasą dość zróżnicowaną eksterierowo prawda?(chodzi mi o cechy fizyczne) z czego to wynika?czy w danym miocie zdarzają się "różne"egzemplarze?

Posted

Asiunia,
Tak rasa jest zróżnicowana pod względem wyglądu, ale to ma związek z różnymi dążeniami różnych hodowców i z faktem, że rasa została odtworzona na podstawie mieszańców międzyrasowych...Jesli interesuje Cię ten temat, to zapraszam do mojego tematu na ca de bou, pt " Ca de bou , moja miłość ". Na pierwszych stronach bardzo dokładnie opisałam te problemy
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=36725

W jednym rodzą się pieski podobne do siebie w typie
Zobacz, tak wygląda miot w kilka godzin po urodzeniu [ Dorada de Rompu Huesos & Kubus Rozpruwacz Osanna ]

A to jest kilka szczeniąt z tego miotu w wieku 1 miesiąca: