Neigh Posted November 23, 2007 Author Posted November 23, 2007 Tak jest:-). Opowiem co dla kogo poszło. A Miki pisząc o moich podopopiecznych zapomniała o Majce - co to ją za pazuchą cioci Aurze przywiozłam. Pannica wyzdrowiała, dom znalazła........a jej siostra bliźniaczka umarła. Identyczne byly. Wzięłam tą bardziej jęczącą.....dzielniesza została i przypłaciła to życiem. A ja już zawsze będę pamietać moment.........kiedy robiłam za rękę Boga. Ty masz w prezencie nowe życie........a ty za chwilę trafisz do lodówki.. EEe sorki tak mi sie czasem ulewa. Moi sąsiedzi mają kolejnego psa. Trzeciego w tym roku. Nie wiem co z nimi zrobić.......najlepiej by było wyrwać chwasty. Ludzi rzecz jasna mam na myśli. Quote
Puchatek Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 Neigh napisał(a):Cholera jasna, że zawsze sie wszystko o pieniądze rozbija:angryy: Powinnam poszukać sponsora.......no jeszcze jakby był przystojny;-)i brunet absolutnie i niezmiennie:-) A Ty coś za bardzo nie fantazjujesz? Bo coś mi się wydaje że na którymś wątku o mężu wspomniałaś. Co on na to ? ;) Quote
Neigh Posted November 23, 2007 Author Posted November 23, 2007 O mężu nie wspominałam:-). Coś Ci się niedoczytało. O TZ wspominałam, ale to nie jest tożsama instytucja z osobnikiem zakontraktowanym. A co on na to? Nic..........tradycjnie. Bo on się w ogóle mało odzywa i nie czyta dogomanii;-) Quote
Puchatek Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 [quote name='Neigh']No jakbyś Yona zgadła:-). No już opisuję po kolei..........a na razie Wam napiszę.......że a. bardzo serdecznie zapraszam........nawet bez kija:-). Eva ma dość blisko., jak się sprytnie pojedzie, a Yona to się raz ze mną już umawiała.... b. jak się rano psa ze schronu wyciąga, to oznacza, że się po południu pracuje, nie? Bo niektórzy oprócz niemal 4 psów domu ( 2 tymczasy), 2 kotów, królika, 3 świnek ( na tymczasie ) 2 żólwi wodnych, 3 lądowych, papuga, jaszczurka, rybek - 2 dzieci i faceta ( co najczęsciej go nie ma ) mają jeszcze pracę.......:angryy: Miałem pójść wcześniej spać bo mam zaległości ale zmusiłaś mnie do przejrzenia połowy wątka bo bałem się że może już mój mózg oszukuje mnie bardziej niż mi się wydaje. Może nie mąż, w każdym razie miałem podstawy podejrzewać :-) więc cieszę się że tak do końca sobie tego nie wymyśliłem :multi: PS. widzę że w tzw. międzyczasie chyba coś wyjaśniającego dopisałaś do swojego postu więc niepotrzebnie strawiłem godzinę na poszukiwaniach ;-) Quote
Neigh Posted November 24, 2007 Author Posted November 24, 2007 No proszę:-). Maaaaaaaatko Puchatek imponuje im Twoja jak to określić, "zajadałość poszukiwawcza". Facet to facet. I tak z doświadczenia powiem - zwykle po podpisaniu oświadczenia o byciu osobnikiem kontraktowym znacznie tracący na wartości. Ale to moja absolutnie prywatna opinia. A ksiązki i tak zawsze warto podpisywać - tu zwracam się do starszej częsci audytorium czytającego:razz: Nie w sensie autografów, ale raczej podpisu właściciela hihihi Quote
Puchatek Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 Neigh napisał(a):No proszę:-). Maaaaaaaatko Puchatek imponuje im Twoja jak to określić, "zajadałość poszukiwawcza". To nie zajadłość poszukiwawcza, to STRACH ;-) czy przypadkiem mój mózg nie zaczyna sobie kreować rzeczywistości. Ostatnio popularne są teorie o "oszukiwaniu świadomości przez mózg" :-). W grę wchodzi też Alzheimer. Pilnować się trzeba ;-) Quote
Neigh Posted November 24, 2007 Author Posted November 24, 2007 Możnaby rzec: dobrze mi życzysz i widzisz mnie w szczęśliwym stadle..... :-) Quote
Neigh Posted November 26, 2007 Author Posted November 26, 2007 Dostałam paczkę od Asiaczka + kasę od Tejże. Kasa pójdzie na Kawę......bo na nic innego ostatnio nie idzie. Mam dziś doła giganta. Podziękowanie i opisy i w ogóle jak mi humor się podniesie. Nie wiem moze to rekacja na śnieg? A moze zmęcznie materiału? A moze coś innszego. W każdym razie beznadziejnie się czuję i beznadziejnie piszę. ( przerzucę się na pamietnik - albo bloga ). A najlepiej skupię się dziś na czytaniu. Quote
Asiaczek Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 Złap oddech i napisz kilka słów jutro... Dzisiaj - wieczór jest dla Ciebie, OK?:lol: Pzdr. Quote
Neigh Posted November 28, 2007 Author Posted November 28, 2007 Oddech jeszcze nie złąpany. Mam Wam dwie sprawy do opowiedzenia, ale to jak będę miała więcej czasu. Na razie dostałam wpłatę 50 zł - Przyjaciele Trusta - od Agnieszki.....mam pewne podejrzenia:-), ale ponieważ nicka nie podano to pytam grzecznie.......KTÓRA TO?:-) i dziękuję rzecz jasna. I oficjalnie oświadczam, ze idzie na Tolę. Kot ma bazarki itp. A Tolka nic nie ma. Quote
Asiaczek Posted November 28, 2007 Posted November 28, 2007 A gdzie mogę zobaczyc fotke Tolki?:lol: pzdr. Quote
Neigh Posted November 28, 2007 Author Posted November 28, 2007 A na jej wątku zaraz wkleję link. Urodziwa ona. Warto obejrzeć Matuśku Asiaczek........a słyszałaś hihih, że przy ostatnim płomieniu to wiesz hihihi na sygnale do psychiatryka odwożą? :tard:Ja to wiem tylko z plotek:razz: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=97186&page=8 Voila:-) Dziś były dwa telefony w jej sprawie........oba rokujace Tak mi się marzyło na ten pierwszy Froda wyadoptować, to Miki nie chce.......A Frodo Kochana Miki jest pilniejszy. Ja jak zwariuję, to wiesz nikt nie zauważy........a Ty masz jeszcze Kochana świetlaną przyszłość przed sobą:-). Quote
Asiaczek Posted November 28, 2007 Posted November 28, 2007 Jeszcze duuużo mi do tego ostatniego płomyka brakuje...:lol: Pzdr. Quote
Neigh Posted November 28, 2007 Author Posted November 28, 2007 Link wedytowałam w poprzednią wypowiedz, co by nie robić zamętu. Nooooo............dodała tajemniczo i złowieszczo ..........tak ludzie gadają.....ze te co mają komplet płomieni to znikają w niewyjasnionych okolicznościach:evil_lol: Quote
Asiaczek Posted November 28, 2007 Posted November 28, 2007 Rrrrrany, nie strasz, bo na link Tolkowy nie wejde...:lol: pzdr. Quote
Yona Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 No to, zgodnie z Twoimi życzeniami Neigh, zmieniłam Trustowi coś tam w ogłoszeniach... Napisałam, że pies nie wybiera się na tamten świat, lata jak torpeda i je za trzech... Quote
gusia0106 Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 Agnieszka to ja...:oops: Się wprosiłam trochę ale jakoś nie mogę o Truście zapomnieć:diabloti: Co u niego? Ps. Przed tygodniem byłam na szkoleniu i znalazłam tam sunię trzęsącą się z zimna nawet w budynku. Oczywiście po szkoeniu została zapakowana do samochodu i wywieziona do domu. TZ i stały psi lokator - Vario - zrobili takie :crazyeye: oczy ale urokowi malej ani jeden ani drugi się oprzeć nie mogli:cool3: Dzisiaj znalazłam jej (jakimś cudem poza dogo) stały domek. I wiem, że to fajnie i dobrze będzie miałą, ale już tak jakoś smutno bez niej. I mi , i TZtowi i Variowi nawet - choć dwaj ostatni się nie przyznają:roll: Quote
Neigh Posted November 29, 2007 Author Posted November 29, 2007 No tak myślałam Gusiu, że to Ty wpłaciłaś :-). Wielkie dzięki w imieniu Toli, bo to dla niej pójdą pieniądze. Najprawdopodobniej na karmę dla alergików. Wykończy mnie to cielę:-). No proszę - to gratulacje:-). Nie ma to jak udana adopcja:-). Brawo, dzielnaś:-) A Truścik - ano jak napisała Yona - gania jak torpeda, je za trzech i ogólnie pączuś w maśle:-). O zdjęcia się mogę upomnieć .....a co:-) Quote
Neigh Posted November 29, 2007 Author Posted November 29, 2007 Teraz będzie o paczce od Asiaczka i przy okazji o pomyśle p. Teresy. Otóż: dostałam szampon, środek taki w kropelkach na pchliska i obróżkę i smyczkę i kosteczeki i przysmaki i w ogóle w ogóle:-). Mikołajowa iście ona ( ha, fajna mi składnia wyszła). Asiaczek wie, że dziękujemy.......... Jeszcze nie wiem kto dziękuje, bo na razie lezy i czeka az będzie potrzebna. Mam pudełko i zbieram zapasy:-) A o pomysle. Władze anioła o imieniu Teresa ( władze w pracy ) zgodziły się miast prezentów dla prackowników ufundować..........rzeczy dla psów. :-). Pracownicy się zrzekli........Pani Teresa proponowała obróżki ...... a ja tak sobie myślę, że w schronach - wolontariuszom najbardziej potrzebne są: - tabletki na odrobaczenie - leki ( kokcydia)!!!! - szczepionki anty wirus - wiele schronisk sczepi tylko przeciw wściekliźnie - anty pchła w kropelkach - bo najłatwiej podać Noooo i tu uprasza się o wnioski własne.........o czym zapomniałam???? Quote
gusia0106 Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 Neigh, przeznaczaj na co uważasz. Ty wiesz najlepiej jaka bida najbardziej potrzebuje pomocy. A w imię przyjaźni z Trustem (wirtualnej ale zawsze :diabloti:) będę wpłacać jak często się da:razz: Quote
Neigh Posted November 29, 2007 Author Posted November 29, 2007 Tak w sumie to Trust ma wiele wspólnego z Bejem. Obaj się lubili przytulać, ale Bej jest bardziej skłonny do całowania. Dziadek jest mniej wylewny..........no w kazdym razie byl do mnie. Bo ponoć teraz mu się zmieniło:p Quote
Asiaczek Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 Neigh napisał(a):Teraz będzie o paczce od Asiaczka i przy okazji o pomyśle p. Teresy. Otóż: dostałam szampon, środek taki w kropelkach na pchliska i obróżkę i smyczkę i kosteczeki i przysmaki i w ogóle w ogóle:-). Mikołajowa iście ona ( ha, fajna mi składnia wyszła). Asiaczek wie, że dziękujemy.......... Jeszcze nie wiem kto dziękuje, bo na razie lezy i czeka az będzie potrzebna. Mam pudełko i zbieram zapasy:-) A o pomysle. Władze anioła o imieniu Teresa ( władze w pracy ) zgodziły się miast prezentów dla prackowników ufundować..........rzeczy dla psów. :-). Pracownicy się zrzekli........Pani Teresa proponowała obróżki ...... a ja tak sobie myślę, że w schronach - wolontariuszom najbardziej potrzebne są: - tabletki na odrobaczenie - leki ( kokcydia)!!!! - szczepionki anty wirus - wiele schronisk sczepi tylko przeciw wściekliźnie - anty pchła w kropelkach - bo najłatwiej podać Noooo i tu uprasza się o wnioski własne.........o czym zapomniałam???? Neigh, nie ma sprawy. Jak moge - to pomagam...:oops: Pomysł w pracy p. Teresy - niesamowite, że są ludzie, którzy potrafia przeznaczyc swoje prezenty dla psiaków... Nie wiem, co jeszcze może się przydać... Ale zawsze moge wysłac parę groszy i wtedy to będzie Twój ból głowy, co za to kupic, dla kogo itp...:lol: Pzdr. Quote
Asiaczek Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 Neigh - jak stoją sprawy, tak ogólnie? pzdr. Quote
Neigh Posted December 5, 2007 Author Posted December 5, 2007 Tak ogólnie: Najpierw "prywata" Kawa - zebrała pieniądze na lecznie, czeka na szczepienia. Ogłoszona jest przeze mnie na allegro, nikt jej nie chce Tola - jw.:-) + mailing Bej: jw :-) z tym, że ogłaszany jest wszędzie, rozsyłam zdjęcia, maile itp Jest w płatnym hotelu - więc pilna adopcja... Trust - hmmm no on to ma się dobrze i generalnie jw, chociaż nim się najmniej martwię No i Frodo - nadal doleczany przez dzielną Miki + niedobory finansowe nadal.....Tam już też z 600 zł na leczenie poszło! Wszystkie nadwyżki bazarkowe tam pójdą. Dooomy potrzebne. Dopóki przynajmniej połowa się nie rozjedzie do nowych domów, jestem zablokowana:(. Quote
Recommended Posts