anouk92 Posted November 26, 2007 Author Posted November 26, 2007 Ze smyczą to niestety musisz codziennie próbować - zakładaj jej niech sobie trochę z nią polata - później smakołyk. Spróbuj odwrócić jej uwagę - smakołykiem, zabawą tak żeby nie zorientowała się że ma smycz. To jeszcze dzieciak i myślę że po tygodniu przywyknie ale musisz ćwiczyć codziennie. Ona musi kojarzyć smycz z czymś miłym - spacer, zabawa, smakołyk. Quote
morisowa Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 na razie nie prowadzaj jej na smyczy zapinając smycz pokazuj jej smakołyk, żeby odwrócić uwagę, zapniesz, to daj w nagrodę. I niech biega sama puszczoną smyczą. Dawaj smakołyki, baw się z nią, gdy jest na smyczy. Możesz przypinać jej smycz na czas każdego posiłku. Potem przytrzymuj smycz, jak mała będzie chodzić, ael niech idzie, gdzie chce. jak przestanie panikować, to dopiero ty zaczniesz ją prowadzać. Quote
beka Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 Sęk w tym że nie chce wogóle chodzić . Jak sie zorientuje że ma smycz to kładzie się plackiem.... Wczoraj przebiegła z e smyczką z pokoju do kuchni .Położyła sie na moich nogach i koniec chodzenia...:( Ale narobiłam bigosu Quote
morisowa Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 :roll: może zacznij od jakiejś maleńkiej smyczki, lekkiej, może takiej kociej..? Quote
beka Posted November 28, 2007 Posted November 28, 2007 Dziś troszke lepiej . Chodzi z uczepioną smyczą ale ja smyczy nie biorę. Ciągnie sie za nią po mieszkaniu, tylko na Tarę muszę uważać bo koniecznie chce ja pierwsza nauczyć chodzenia na smyczy. łapie zębami i ciąąągnie :diabloti: Quote
beka Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 Nauka idzie Idzie coraz lepiej. Umie już chodzic na lince... Jest coraz lepiej :) Quote
morisowa Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 :lol: super! nie taka guuupia ta suczyna ;) Quote
beka Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 No to co Ty, Magda? Ida to bardzo mądry piesek, Darek (TZ) wczoraj swierdził że ona chyba tak szybko się uczy bo kombinuje żeby zostać..... Quote
morisowa Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 niech lepiej kombinuje, jak dobry stały dom znaleźć (i zwolnić miejscówkę u Ciebie) :cool3: Quote
beka Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 Ida jest naprawdę fajna i ciężko bedzie się z nią rozstać ( o ile znajdzie dom i ludzi którzy ją pokochają jak my :)), ale jeśli zostanie to koniec z tymczasami w domu ..:( Quote
Aleksandra_B Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 Ida cały czas jest na allegro.... żadnych telefonów? Quote
anouk92 Posted December 10, 2007 Author Posted December 10, 2007 beka napisał(a):Idzia wciiąż szuka ..... Może ona wcale nie szuka bo jej za dobrze:evil_lol: Quote
beka Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 Nikt do mnie nie dzwonił. Ani jednego telefonu. Quote
morisowa Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 beka napisał(a):Nikt do mnie nie dzwonił. Ani jednego telefonu. :roll: nie rozumiem... Quote
anouk92 Posted December 12, 2007 Author Posted December 12, 2007 beka napisał(a):Może po świętach będzie lepiej.... Mam taką nadzieję ja mam poogłaszane 7 szczeniaków i też nie miałam ani jednego telefonu:shake: Quote
beka Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 Ida bardzo ładnie radzi sobie na smyczy - narezie chodzimy na flexi.. Quote
beka Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 Sliczna, kochana, przytulaśna, posłuszna, nie niszczy, dogaduje się z psami i suczkami nawet takimi złośliwcami jak moja Raga... I co skusi się kto :cool3: Quote
anouk92 Posted December 14, 2007 Author Posted December 14, 2007 beka napisał(a):Sliczna, kochana, przytulaśna, posłuszna, nie niszczy, dogaduje się z psami i suczkami nawet takimi złośliwcami jak moja Raga... I co skusi się kto :cool3: Nic tylko brać! Quote
Recommended Posts