Jump to content
Dogomania

Szczeniak już na DT - Ida zostaje w domku u Beki - na zawsze!

Recommended Posts

• Replies 180
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczyny, najmocniej przepraszam... nie mogę wziąć malucha. Okazało się, że za kilka dni będziemy mieli 3 psiaka ( Mamy mojego TZ z powodu wyjazdu) i TZ 4 psów w kawalerce już nie zdzierży( mamy swoje 2).
Strasznie przepraszam... mogłabym go wziąć po 7.10 ale mam nadzieję, że do tego czasu znajdzie prawdziwy domek. Może zmieńcie tytuł, że tymczas nadal jest poszukiwany.

Bardzo chciałabym pomóc w szukaniu domku, jeśli będziecie wiedzieć coś więcej o jego zdrowiu to mogę wystawić chłopaka na allegro i dać go na Żółte Strony. Plus kontakt do osoby, która zajmie się jego adopcją.
Jeszcze raz przepraszam za zrobienie nadziei.

Posted

Aleksandra_B napisał(a):
Dziewczyny, najmocniej przepraszam... nie mogę wziąć malucha. Okazało się, że za kilka dni będziemy mieli 3 psiaka ( Mamy mojego TZ z powodu wyjazdu) i TZ 4 psów w kawalerce już nie zdzierży( mamy swoje 2).
Strasznie przepraszam... mogłabym go wziąć po 7.10 ale mam nadzieję, że do tego czasu znajdzie prawdziwy domek. Może zmieńcie tytuł, że tymczas nadal jest poszukiwany.

Bardzo chciałabym pomóc w szukaniu domku, jeśli będziecie wiedzieć coś więcej o jego zdrowiu to mogę wystawić chłopaka na allegro i dać go na Żółte Strony. Plus kontakt do osoby, która zajmie się jego adopcją.
Jeszcze raz przepraszam za zrobienie nadziei.

Nie ma sprawy ważne że próbowałaś:loveu:

Posted

U mnie też wczoraj rozmowa z TZ się odbyła i niestety lipa :-(. TZ stwierdził, że on nie ma czasu samodzielnie zajmować się szczeniakiem, a ja mam za dużo wyjazdów w najbliższym czasie, więc mu nie pomogę.

Psiaczku, oby szczęście się do ciebie uśmiechnęło i obyś znalazł domek, choćby DT. :thumbs:

Posted

Aleksandra_B napisał(a):
Tak jak pisałam, w razie czego po 7 października mogę go wziąć gdyby nadal nic się nie znalazło.

W jakiej on jest kondycji? Wypowiadali się lekarze na SGGW?
Porobić mu ogłoszenia?

Na rzaie czekam na kontakt od osoby która go zabrała.

Posted

Są dobre wiadomości . Piesio zdrów, Został odrobaczony i odpchlony.
Mozna go zabierać na dobra sprawę.
W przyszłym tygodniu powinien zostać zaszczepiony.

Po przeczytaniu dramatycznego apelu poprosiłam koleżanke by go natychmiast zabrała i zobowiązałam sie go zabrać.
Miał być gotowy kojec (ale niestety kojec jeszcze nie skończony.)
Czy ktoś może go przetrzymać chociaż tydzień?
Nie ma potzreby by był na sggw ...(a szkoda pieniędzy..)

Posted

beka napisał(a):
Są dobre wiadomości . Piesio zdrów, Został odrobaczony i odpchlony.
Mozna go zabierać na dobra sprawę.
W przyszłym tygodniu powinien zostać zaszczepiony.

Po przeczytaniu dramatycznego apelu poprosiłam koleżanke by go natychmiast zabrała i zobowiązałam sie go zabrać.
Miał być gotowy kojec (ale niestety kojec jeszcze nie skończony.)
Czy ktoś może go przetrzymać chociaż tydzień?
Nie ma potzreby by był na sggw ...(a szkoda pieniędzy..)

no taakk.. teraz juz Grubba Rybba biezrze innego szczeniora do siebie na DT.. wiec odpada, Aleksandra pisala chyba ,ze jednak nie da rady..
no nic bedziemy mysleć.. choc u nas juz kolejne psie bidy..w kolejce czekaja ;-))z drugiej strony jesli tylko na tydzien to może ktos sie predzej znajdzie??

Beka a wiadomo cos o rottku z tego samego miejsca co szcenie...???

Posted

beka napisał(a):
A był zabrany jakis rotek?
Ja wiem tylko o szczeniaku..

ponoc był zabrany też.. jakdlamnie to on miał cos z błednikiem.. po oczach i ruchach głowy tak bym obstawiała... ale ciekawa jestem co powiedzieli weci..

Posted

Mał u mnie.
Nazwaloam ja Iskierka :)
Jest bardzo żywa, radosna. Wiercipięta przeokropna. Wszystko ją interesuje, na sekundę nie usiądzie tylko cały czas biega. Moze musi nadrobicz czas ktry spedziła w szpitalnej klatce.

jej skóra moim zdaniem nie wyglada oglednie mówiac najlepiej, ale panie wetki mnie uspokoiły że ten łupierz to przejdzie. Wsczoraj miała kompiel w leczniczym szanponie (wczoraj a jest tam od 2 tyg., szczepiona też była dzisiaj....)

Będzie małym, wysokonożnym pieskiem,
Moje psy od niej pouciekały penie wystraszył je zapach szpitala....

Na pierwszym zdjęciu szyja. To białe to nie sirść tylko skóra którą widać pomiędzy rzadkimi włoskami....

Posted

ech.. ta mała miała farta....
BEKA DZIEKI ,ZE SIĘ NIA ZAOPKIEKOWALAS!!:loveu::loveu::loveu::loveu:wogóle ,ze została wyciagnieta z tego piekła..
a czy cos wiadomo,co to zaległo siena skorce tego maleństwa.. akiś grzybek..?? uczulenie?? wierze ,zejej szybciutko zarosna te łyse placki..teraz kiedy ma ciepełko i normalne psie pozywienie..szybciutko dojdzie do siebie :razz:

Posted

Oczywiście że nie wiadomo. W klinice ja odrobaczono i tuż przed oddaniem zaszczeniono (po przypomnieniu). Nic nie zostało zrobione mimo że była tam 2 tyg.

Mam coraz gorsze zdanie o Klinice....
Zasugerowałam że mała ma okulary wokół oczu (lekko wyłysiałe), czy to nie nużyca, ale dowiedziałm sie że nużyca nie musi mieć okularów, a okulary to niekoniecznie nużyca, a wogóle jak chcę żeby pobrali zeskrobinę to dopiero w poniedziałek bo...coś tam coś tam. @ stracone tygodnie.

Malutka jest bardzo grzeczna, troche podgryza jak to szczeniak ale o niebi grzeczniejsza od bulki którą miałam ostatnio.
Będzie małym wysokonożnym pieskiem.

Na sggw była karmiona intestinalem bo akurat mieli a u mnie gotowanym i nietety kupy nieładne wodniste i spienione...:(

Niestety obie moje suki na nią warczą więc musze bardzo pilnować bo mała z racji gabarytów wciska się w najmniejszą szparkę :)

Zostawiłam ją w kojcu na słoneczku. ale niestety nie spotkało sie to z jej aprobatą.
Myśle że sąsiedzi juz wiedzą że mam nowego psiaka :)
Natomiast w domu jest bardzo cichutka i nawet jak ja zamykam w oddzielnym pomieszczeniu to po prostu idzie spac :)

Posted

Mała miała farta i teraz czeka na sowjego ludzia do kochania;).

Jak ona wyrosła - jak ją widziłam 2 tygodnie temu to była malutka na krótkich nóżkach:-o

Posted

[quote name='beka']Oczywiście że nie wiadomo. W klinice ja odrobaczono i tuż przed oddaniem zaszczeniono (po przypomnieniu). Nic nie zostało zrobione mimo że była tam 2 tyg.

......ups...
zaszczeniono....:crazyeye:.. to lobuzy jedne:mad::evil_lol::evil_lol: