anouk92 Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 Wczoraj z eląinfo byłyśmy w schronie. Jest tam ok. 3 miesięczny szczeniak. Opuchnięty od robali, łyse placki od pcheł i mętny błagający wzrok. Karmią go czekoladowymi ciastkami. Już wczoraj chciałyśmy go zabrać ale nie mamy gdzie dletego błagamy o pilny tymczas!!! To mogą być jego ostatnie godziny. Prosimy o pomoc! Quote
GoniaP Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 O Boże!!! Pilonie, tymczas potrzebny. On na tych ciastkach się przejedzie :placz: Quote
gamoń Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 Psu nie wolno podawac czekolady to dla niego zabójcze:shake: Quote
Ania_Mor Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 o kurde! gdyby nie to, ze mam na tymczasie małe kocięta z wątku http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=81731 to moze dałabym radę go przyjąć a tak to moze jakieś paskudne choróbsko sie przytrafić... Quote
anouk92 Posted September 18, 2007 Author Posted September 18, 2007 Maluch ma bardzo mało czasu a my nie mamy co z nim zrobić!!!:shake: Quote
Ulaa Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 :crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: ja pierd....... kto pracuje w tym schronie??? Oni chcą zabić tego pieska czy co? :-o Trzeba go zabrać szybciutko, ja także popytam czy jest szansa u mnie :razz: Quote
anouk92 Posted September 18, 2007 Author Posted September 18, 2007 gamoń napisał(a):Psu nie wolno podawac czekolady to dla niego zabójcze:shake: Wiesz co jest najgorsze to że schronisko i powinni o tym wiedzieć:angryy: Quote
elainfo Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 tutaj widac jak ma na klcie przerzodzone łyse placki ... zdjęcie dobrze tego nieodzwierciedla.. ale psina ma fatlna skóre i sierśc i jest npęczniała c[od robali podejrzewam.. przeziez nie z :-(przejedzenia.. tutaj tez widac jak ma zlewej strony lewy boczek i łopatke wyłysiałą...... pomóżcie z jakims domkiem dla tego malucha.. Quote
GrubbaRybba Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 Słów mi brakuje, gdy słyszę o takich sytuacjach. :angryy::angryy::angryy: Czy oni chcą zabić tego psiaka? Z dużą chęcią :2gunfire: tych ludzi i tego weta. Pogadam z TZ, czy możemy dać tymczas psiakowi, ale szanse są małe :-(. Mamy za dużo wyjazdów w najbliższym czasie. KTO WEŹMIE MAŁEGO GLUTKA??? Quote
anouk92 Posted September 18, 2007 Author Posted September 18, 2007 Inspekcja raczej dużo nie da. Kojce są powiedzmy czyste, psy mają budy, nie ma przepełnienia - tylko gdzie te wszystkie psy???:shake: Jak byłyśmy ostatnio to w kojacach było po 3-4 psy, wczoraj większość kojców stała pusta. Myślę że w papierach też dbają o to żeby wszystko było legalne, a skoro są tylko przechowywalnią to nikt im nie może zarzucić że wyworzą psy do innego schroniska i koło się zamyka. Quote
GrubbaRybba Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 anouk92 napisał(a):... a skoro są tylko przechowywalnią to nikt im nie może zarzucić że wyworzą psy do innego schroniska i koło się zamyka. Racja, tylko oni podobno nie mają podpisanej umowy z żadnym ze schronisk, czyli nie mogą wywozić psów do schronisk. A więc co sie dzieje z psami? Przecież nie znikają jak kamfora. Wyjaśnienia tej kwestii miała dotyczyć inspekcja. Quote
Aleksandra_B Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 Mały bidulek... Też pogadam z TZ o tymczasie... zobaczymy co z tego wyjdzie ale szanse są marne... Elu w razie czego moglibyście go wziąć od razu? Quote
anouk92 Posted September 18, 2007 Author Posted September 18, 2007 Aleksandra_B napisał(a):Mały bidulek... Też pogadam z TZ o tymczasie... zobaczymy co z tego wyjdzie ale szanse są marne... Elu w razie czego moglibyście go wziąć od razu? Możemy go zabrać w każdej chwili ale nie wiem czy schron nie jest tylko do 16-ej. Quote
Aleksandra_B Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 Ech...dobra, ja ok. 14 będę miała konsultację z moim TZ. Zobaczymy... Quote
anouk92 Posted September 18, 2007 Author Posted September 18, 2007 Aleksandra_B napisał(a):Ech...dobra, ja ok. 14 będę miała konsultację z moim TZ. Zobaczymy... No to trzymamy kciuki! Quote
elainfo Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 Aleksandra_B napisał(a):Ech...dobra, ja ok. 14 będę miała konsultację z moim TZ. Zobaczymy... Olu.. to trzymamy kciuki coby TZ nie miał objekcji...:oops: Quote
GrubbaRybba Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 Ja też trzymam kciuki :kciuki::kciuki::kciuki:. Quote
GrubbaRybba Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 Dostałam informację od Eliinfo. Jest DOBRA wiadomość - szczeniak ma DT! :happy1: :Cool!::bigcool::Cool!::bigcool::Cool!::bigcool: Dziękujemy!!! :calus: Nic więcej niestety nie wiem. Na pewno niedługo wypowiedzą się Anouk92 lub Elainfo. Quote
elainfo Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 GrubbaRybba napisał(a):Dostałam informację od Eliinfo. Jest DOBRA wiadomość - szczeniak ma DT! :happy1: :Cool!::bigcool::Cool!::bigcool::Cool!::bigcool: Dziękujemy!!! :calus: Nic więcej niestety nie wiem. Na pewno niedługo wypowiedzą się Anouk92 lub Elainfo. ok- sprostowanie - szczenie jest na Sggw... mysle ze Dt bedzie nadal poszukiwane.., bo jak wiadomo utzrymanie psa na Sggw kosztuje.. a i psisko lepiej chowa sie w domku niz w szpitalnej klateczce.. Quote
anouk92 Posted September 18, 2007 Author Posted September 18, 2007 Szczeniak jest na DT - ale potrzebne będzie wsparcie finansowe na jego leczenie i szczepienia. Czy ktoś może pomóc z kaską?:oops: Quote
Aleksandra_B Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 To lepiej, żeby było w domu.....lepsze jednak to niż schronisko. Quote
anouk92 Posted September 18, 2007 Author Posted September 18, 2007 Aleksandra_B napisał(a):To lepiej, żeby było w domu.....lepsze jednak to niż schronisko. Aleksandra czy udało Ci się namówić TZ - psiak jest w lecznicy a wiadomo że lepiej miałby na prawdziwym tymczasie no i tu dochodzą duże koszty "za hotelikowanie" Quote
Recommended Posts