Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

nie odmówi, oczywiście! :oops:

Kiedy przez siedem lat byłem bezdomnym psem, ponoć nie miałem nic...
Tułałem się po osiedlu, byłem niczyj, często głodowałem. Ale jednak wtedy byłem szczęśliwszy. Lubiły mnie dzieci i koty. Wielu ludzi mnie znało, zagadywało, co u mnie, kilka dobrych dusz dokarmiało mnie nawet. Nie wadziłem nikomu do chwili, gdy na osiedle wprowadziła się ta kobieta... Nagle zacząłem przeszkadzać, stałem się zagrożeniem, złapano mnie i przywieziono do schroniska. Zła kobieta zabrała mi wszystko, co miałem i znałem... zabrała mi wolność.
Teraz ludzie myślą, że mam lepiej niż przez te siedem lat swego bezpańskiego losu: dali mi dach nad głową - budę, do której nie chcę wchodzić, taka ona ciasna; dali mi pełną miskę, ale nie mam apetytu; dali numerek zamiast imienia, którego nikt nie nadał mi w szczenięcym wieku... i przykuli do tego "szczęścia" łańcuchem, żebym od niego nie uciekł...
Teraz leżę całymi dniami, trzęsę się cały i marzę o przejściu za Tęczowy Most - raj dla zwierząt, gdzie wszystkie psy biegają po zielonych łąkach, są wolne i naprawdę szczęśliwe... Wolontariusze nazywają to depresją.
Czasem też tęsknię do swojego człowieka, jego zainteresowania i czułej ręki... Wolontariusze mówią, że to dla mnie jedyna szansa na życie...
Ale to marzenie jest chyba nierealne...

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

..tak, ten ktory zawsze czuł wolność i swobode chociazby w poruszaniu sie, ktory zostal wychowany na podworku wsrod ludzi, zgielku.. Teraz przy budzie.
Amiczku pokaz sie Slonko nam.

Posted

Amik w boksie skazany by był na leżenie na betonie, czy to lepiej ? Chyba nie, tu ma piasek trochę trawki i i tak nie bardzo chce mu się wstawać i łazić.

Posted

no to trzeba się tym zająć, podbijanie wątrku wiele nie da...
należy psu zrobić ładne fotki, pokazać go przy człowieku, potem zacząć ogłaszać, gdzie się da... allegratka i allegro to podstawa!

Posted

halbina napisał(a):
no to trzeba się tym zająć, podbijanie wątrku wiele nie da...
należy psu zrobić ładne fotki, pokazać go przy człowieku, potem zacząć ogłaszać, gdzie się da... allegratka i allegro to podstawa!

Wiem cioteczko, że podbijanie wątku nic nie da....dlatego na wątkach naszych psiaków raczej mało co piszę.....no chyba, że ktoś o coś zapyta albo cosik innego.
Wiem, że ogłoszenia to podstawa......:roll:

Jak to mówią na dogo:
ZAMIAST HOPSANIEM ZAJMIJ SIĘ PSIAKÓW OGŁASZANIEM :)))
Jeżeli uda nam się pojechać w weekend do schronu to porobi,y mu super fotki i porobię mu ogłoszenia na tych niepłatnych portalach.

Posted

MagYa^^ napisał(a):
moge malemu trzasnac ogloszenie 'slupowe' :razz:
tj. Kapselkowi czy Misce z mojego podpisu, jesli sie w miare podoba :oops:

Poprosimy :cool3: :loveu: