halbina Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 nie odmówi, oczywiście! :oops: Kiedy przez siedem lat byłem bezdomnym psem, ponoć nie miałem nic... Tułałem się po osiedlu, byłem niczyj, często głodowałem. Ale jednak wtedy byłem szczęśliwszy. Lubiły mnie dzieci i koty. Wielu ludzi mnie znało, zagadywało, co u mnie, kilka dobrych dusz dokarmiało mnie nawet. Nie wadziłem nikomu do chwili, gdy na osiedle wprowadziła się ta kobieta... Nagle zacząłem przeszkadzać, stałem się zagrożeniem, złapano mnie i przywieziono do schroniska. Zła kobieta zabrała mi wszystko, co miałem i znałem... zabrała mi wolność. Teraz ludzie myślą, że mam lepiej niż przez te siedem lat swego bezpańskiego losu: dali mi dach nad głową - budę, do której nie chcę wchodzić, taka ona ciasna; dali mi pełną miskę, ale nie mam apetytu; dali numerek zamiast imienia, którego nikt nie nadał mi w szczenięcym wieku... i przykuli do tego "szczęścia" łańcuchem, żebym od niego nie uciekł... Teraz leżę całymi dniami, trzęsę się cały i marzę o przejściu za Tęczowy Most - raj dla zwierząt, gdzie wszystkie psy biegają po zielonych łąkach, są wolne i naprawdę szczęśliwe... Wolontariusze nazywają to depresją. Czasem też tęsknię do swojego człowieka, jego zainteresowania i czułej ręki... Wolontariusze mówią, że to dla mnie jedyna szansa na życie... Ale to marzenie jest chyba nierealne... Quote
Edi100 Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 Jakie On ma mądre spojrzenie, jakby czekał aż zdejmą łańcuch, jakby wiedział że są ludzie, którym nie jest obojętny... Quote
Ziutka Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 Halbinko :loveu:....dziękujemy za piękny tekst o Amiku :-( Quote
AśkaK Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 Łezka się w oku kręci:-(, jak się obrobię z bazarkami to Amiczek ląduje na allegro! Quote
halbina Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 ziuta-23 napisał(a):Halbinko :loveu:....dziękujemy za piękny tekst o Amiku :-( nie ma za co dziękować, oby mu się poszczęściło! Quote
AśkaK Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 I ja mam nadzieję że Amika los się wkrotce odmieni... Allegro, tym razem niestety już nie promowane na pierwszych stronach :oops:: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=249277136 Quote
halbina Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 AśkaK poprawiła tekst... :mad: ale aukcja bardzo ładna.... "świeży" pisze się przez ż... :evil_lol: Quote
AśkaK Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 Gdzie, gdzie ten "świerzy" się ukrył to zaraz go pogonię?!:diabloti::evil_lol: No dopisałam dwa słówka...:modla: Quote
halbina Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 http://img155.imageshack.us/img155/2696/kot1zl2wb6iq4.gif no to wklejam i tu... za karę! :evil_lol: Quote
AśkaK Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 Zmieniłam świerzego na świeżego :eviltong:, ale kotka Ci nie zapomnę!:diabloti::evil_lol:;):loveu: Quote
halbina Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 dopiero teraz mamy czas, ale jesteśmy! Quote
halbina Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
MagYa^^ Posted September 30, 2007 Posted September 30, 2007 ..tak, ten ktory zawsze czuł wolność i swobode chociazby w poruszaniu sie, ktory zostal wychowany na podworku wsrod ludzi, zgielku.. Teraz przy budzie. Amiczku pokaz sie Slonko nam. Quote
Ziutka Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 luka1 napisał(a):Czy Amik nadal pilnuje budy? Ano niestety.....nadal pilnuje :-( Quote
halbina Posted October 3, 2007 Posted October 3, 2007 trzeba podgrzewać atmosferę... opowieściami o nim i fotkami biedaka... Quote
MagYa^^ Posted October 4, 2007 Posted October 4, 2007 Amisiu chlopczyku oswoiles sie juz z buda? Jaka szkoda, ze on nie ma zadnego boksu, w ktorym moglby pobiegac bez tego okropnego lancucha .. Quote
luka1 Posted October 4, 2007 Posted October 4, 2007 Amik w boksie skazany by był na leżenie na betonie, czy to lepiej ? Chyba nie, tu ma piasek trochę trawki i i tak nie bardzo chce mu się wstawać i łazić. Quote
halbina Posted October 6, 2007 Posted October 6, 2007 a jak stan reklam? gdzie psiak jest ogłoszony? Quote
Ziutka Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 halbina napisał(a):a jak stan reklam? gdzie psiak jest ogłoszony? Chyba brak jakiejkolwiek reklamy :shake: :shake: :shake: Quote
halbina Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 no to trzeba się tym zająć, podbijanie wątrku wiele nie da... należy psu zrobić ładne fotki, pokazać go przy człowieku, potem zacząć ogłaszać, gdzie się da... allegratka i allegro to podstawa! Quote
Ziutka Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 halbina napisał(a):no to trzeba się tym zająć, podbijanie wątrku wiele nie da... należy psu zrobić ładne fotki, pokazać go przy człowieku, potem zacząć ogłaszać, gdzie się da... allegratka i allegro to podstawa! Wiem cioteczko, że podbijanie wątku nic nie da....dlatego na wątkach naszych psiaków raczej mało co piszę.....no chyba, że ktoś o coś zapyta albo cosik innego. Wiem, że ogłoszenia to podstawa......:roll: Jak to mówią na dogo: ZAMIAST HOPSANIEM ZAJMIJ SIĘ PSIAKÓW OGŁASZANIEM :))) Jeżeli uda nam się pojechać w weekend do schronu to porobi,y mu super fotki i porobię mu ogłoszenia na tych niepłatnych portalach. Quote
MagYa^^ Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 moge malemu trzasnac ogloszenie 'slupowe' :razz: tj. Kapselkowi czy Misce z mojego podpisu, jesli sie w miare podoba :oops: Quote
Ziutka Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 MagYa^^ napisał(a):moge malemu trzasnac ogloszenie 'slupowe' :razz: tj. Kapselkowi czy Misce z mojego podpisu, jesli sie w miare podoba :oops: Poprosimy :cool3: :loveu: Quote
Recommended Posts