Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam 5 miesięcznego psiaka husky i chciałbym mu kupić jakąś obrożę i smycz.Chciałbym tez kupić sprzet do biegania z rowerem.

Ile to wszystko kosztuje?

Gdzie to można dostac za przystepna cenne?

I co jest najlepsze do tego .

Posted

Wysylam Ci adres do ludzi u ktorych mozesz ten sprzet kupic i cennnik , moja strona chwilowo nie dziala.

Markowy sprzęt do aktywnego spędzania czasu z psem produkcji firmy Manmat można nabyć drogą wysyłkową u przedstawiciela na Polskę:

Prifibike

tel. 071-373-00-94

tel.kom. 0603-996-142

email: a_tusz@wp.pl

LINA NA DWA PSY w tym karabinki brąz, amortyzator

130,-

LINA NA CZTERY PSY 220,-

LINA NA SZEŚĆ PSÓW 310,-

LINKA DO WÓZKA tylna

20,-

LINKA GŁÓWNA 25,-

LINKA BOCZNA 10,-

LINKA SZYJNA 6,-

LINKA SKIJOURING KARABINEK BRĄZ 55,-

LINKA SKIJOURING KARABINEK ZWYKŁY 50,-

LINKA SKIJOURING NA DWA PSY KARABINKI BRĄZ 74,-

KARABINEK BRĄZ MAŁY 8,-

KARABINEK BRĄZ DUŻY

10,-

BUTY DLA PSA 1 SZT. bez podszycia 5,-

BUTY DLA PSA 1 SZT. z podszyciem 7,-

AMORTYZATOR DO LINY DO WÓZKA

AMORTYZATOR NA DWA PSY 42,-

AMORTYZATOR NA CZTERY PSY 45,-

AMORTYZATOR NA SZEŚĆ PSÓW 48,-

AMORTYZATOR NA i POWYŻEJ 10 PSÓW 50 ,-

OCIEPLACZ DLA PSA

SZELKI SLED jak na zdjęciu

50 z

SZELKI SLED w łapki( czerwone, niebieskie)

70,-

PAS STANDARD 90

PAS SKIJOURING 90,-

OBROŻA ZACISKOWA MAŁE UCHO ( czerwona,niebieska,zielona) 19,-

OBROŻA ZACISKOWA DUŻE UCHO 23,-

OBROŻA MAŁE UCHO 18,-

OBROŻA DUŻE UCHO 22,-

OBROŻA W ŁAPKI zaciskowa 25,-

SMYCZ DO TROPIENIA 9,5 m 49,-

SMYCZ Z LINKI PLECIONEJ 19,-

SMYCZ TAŚMOWA

22,-

SMYCZ TAŚMOWA w łapki 25,-

SMYCZ NA DWA PSY Z AMORTYZATOREM 65,-

SMYCZ Z AMORTYZATOREM karabinek brąz 38zł

SMYCZ Z AMORTYZATOREM karabinek zwykły

33,-

Posted

kiedy kupowac? Trening mozesz zaczac od 6 misiecy. Ja jak kupowalam to najpierw kupilam szelki "M" pozniej musialam dokupoic jeszcze "L" bo Etna sie ciutek rozrosla :)

• 3 weeks later...
Posted

taaa były, były, siostra jest u Pana Jamrożego, a pisek sorry strasznie agresywny, ma chyba ostro popieprzona głowe, bo jak podeszlam do niego i dalam do powachania reke to zaczal na mnie warczec i facet kazal mi sie odsunac bo ugryzie !!!!! HUSKY !!!! No i pozniej Larysa - kobieta kotra ma we Wrockach hod. malamutow nie chciala go wystawiac bo sie go bala. Pies ma naprawde nie rowno pod sufitem :(((

Posted

My mamy takie linki z amortyzatorem dwie - na każdego psiaka i rower ! Jedna ManMata a druga Roverlandu. Ta pierwsza jest według mnie lepsza.

I faktem jest to, co napisała Tajraga - rewelacyjnie się chodzi z psem na lince obkręconej naokoło pasa - nawet można przeżyć brak tego specjalnego pasa... Też to odkryłam jakiś czas temu.

I poszłam jeszcze dalej w kombinacjach: na jednym końcu "rowerowej" linki doczepiona jest własnej roboty pętla na mocnym kółku z grubej linki. Z obu "rowerowych" linek w ten sposób zrobiłam sobie fajne smycze. :)

• 7 years later...
Posted

Odkurzam.
Czy stosujecie liny/linki na spacerach?
Nie mam możliwości spuszczania psa w nowym miejscu zamieszkania, więc chcę się zaopatrzyć w dłuższą linę/linkę.
Kwestia jaką? dłuższą? krótszą? firmową czy obojętne?

Posted

Kilka linek kupowanych w zoologach szlo w diably po kilku miesiecach. Dopiero kilka metrow linki zeglarskiej z petla i dobrym karabinczykiem (kupowanym w sklepie z zelastwem), petla na drugim koncu jako uchwytem i kilkoma wezlami na dlugosci w razie potrzeby sprawdza sie nam od ponad 6 lat (przy roznych psach).

Posted

Generalnie linki zle nie byly, tylko na ogol sa przy raczce i zapieciu 'wzmocnione' skora i to swietnie sie nadawalo na przezucie przez psa (zawsze ktorys wyczail moment ;) ). A karabinczyki siadaly w blocie, szybko sie zapychaly i blokowaly.
Kwestia kosztow, ja wole tansze i wytrzymalsze samorobki ;).
PS. Jeszcze drobiazg, linki z zoologa byly z domieszka bawelny, nasiakaly woda masakrycznie, pod koniec spaceru mozna bylo robic bieg kondycyjny, tyle wazyly ;). Linki zeglarskie sa polimerowe, lekkie nawet mokre.
I jeszcze, zdecydowanie linka, a nie tasma, po tasmie bardziej boli przeciagniecie, mocniej pali reke.

• 2 weeks later...
Posted

karjo, a co myślisz o smyczach automatycznych dla huskiego? Widziałam kiedyś je gdzieś na necie, ponoć nawet duże i silne psy można na nich trzymać. Może dla haskacza też by była dobra...

Posted

Nie lubie, nie uzywam i wszystkim odradzam.
Generalnie flexi zaucza ciagniecia, bo tylko szarpniecie/pociagniecie powoduje wydluzenie smyczy i pozwolenie psu na zwiekszenie dostepnego obszaru, poza tym nigdy nie mam pewnosci, kiedy blokada pusci, czy np. przy przypadkowym szarpnieciu na ruchliwej ulicy.
Z reguly do miasta normalna regulowana smycz np. http://www.telekarma.pl/p5074/chaba.nylonowa.smycz.regulowana.srebrna.20x2700.mm.htm
i przepinanie poza na linke.

• 1 month later...
Posted

Preferuje linki zeglarskie, bardzo wytrzymale, dosc lekkie nawet po namoczeniu/ubloceniu, szybko schna i latwe do prania.
Obecna mam od jakis 5 lat, o czyms to swiadczy (uzywana praktycznie na codzien).

• 4 months later...
Posted

Jednak zakupiłam smycz automatyczną, chyba najmocniejszą jaka jest ;)
Moje wrażenia: miałam obawy po tym, co poczytałam o takich smyczach kontra husky, ale na razie jest ok.
Smycz zdecydowanie przypadła do gustu mojemu psiurowi, odzyskał trochę wolności ;) zyskał więcej niezależności ;)
Nie ciągnie bardziej niż zwykle, a na moje przystopowanie przyciskiem momentalnie zwalnia tempo.
Jedyne czego mi brakuje w tej smyczy to amortyzator, który niweluje skutki rozbrykanej zabawy, w której albo jego szarpnie, albo mnie ;)
Generalnie mnie się ten wynalazek podoba i myślę, że obojgu nam przypadł do gustu ;)
A..i zapomniałam dodać: smycz szybko schnie i co najważniejsze - nie przywiera do niej sierść, czego obawiałam się najbardziej.
Wada to gabaryty uchwytu. No ale nie można mieć wszystkiego ;)