makot'a Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 Trafiłam tu zupełnym przypadkiem... pominę temat zbawiania świata, islamu, dobra, zła i o czym tu jeszcze gadacie. Nie chce mi się. Ale przykro mi to stwierdzić, jeśli chodzi o wiedzę na temat wilków, to Wy, a nie bezag troszkę się kompromitujecie (Pomijam bajkę o ratowaniu kobiety przed niedźwiedzicą - to traktuję jako mocno ubarwioną wiejską plotkę), ale chyba za dużo piany wszyscy tu złapali, żeby się przyznać do tego, że nie na wszystkim się tak doskonale znają jak im się wydaje ;) Quote
asiak_kasia Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 btw miała któras juz kabanosy tarczynskiego? Zajebiaszcze są :loveu: Quote
Amber Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 asiak_kasia napisał(a):btw miała któras juz kabanosy tarczynskiego? Zajebiaszcze są :loveu: Moje ulubione :loveu: Pisałam o nich niedawno na swoim wątku, ale zapomniałam nazwy :lol: Quote
Karilka Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 Vectra napisał(a):skoro jesteś taka ECO , to co robisz w internecie ? wiesz ile lasów przez ciebie ginie ? chcesz pomóc ? to proszę , coś dla ciebie http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/599571_520163501359079_36083294_n.png :klacz::klacz::klacz: Jestem ZA makot'a;20624945 napisał(a):Trafiłam tu zupełnym przypadkiem... pominę temat zbawiania świata, islamu, dobra, zła i o czym tu jeszcze gadacie. Nie chce mi się. Ale przykro mi to stwierdzić, jeśli chodzi o wiedzę na temat wilków, to Wy, a nie bezag troszkę się kompromitujecie (Pomijam bajkę o ratowaniu kobiety przed niedźwiedzicą - to traktuję jako mocno ubarwioną wiejską plotkę), ale chyba za dużo piany wszyscy tu złapali, żeby się przyznać do tego, że nie na wszystkim się tak doskonale znają jak im się wydaje ;) Przeczytałam 4 ostatnie strony - i wrażenia w sumie mam podobne. Pomijając całą oprawę (ort, styl... etc.). A no i to bycie ECO - cóż. Każdy ma wybór. Może jedno ciele rocznie nie zostanie zabite dla bezag... a dla jej psa i skórzane rękawiczki dla sąsiadki. No i urośnie.. a potem zostanie zabite jako "byczek mięsny", przepełniony adrenaliną i innymi hormonami. Quote
motyleqq Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 (edited) Karilka napisał(a): A no i to bycie ECO - cóż. Każdy ma wybór. Może jedno ciele rocznie nie zostanie zabite dla bezag... a dla jej psa i skórzane rękawiczki dla sąsiadki. No i urośnie.. a potem zostanie zabite jako "byczek mięsny", przepełniony adrenaliną i innymi hormonami. wegetarianizm nie polega na zbawieniu wszystkich zwierząt gospodarskich od zabicia, tylko na życiu zgodnie ze swoim sumieniem. to, że Ty nie zjadasz psów, nie zmieni tego, że inne narodowości zjadają, ale to chyba nie znaczy, że można ironizować sens tego, że ich nie zjadasz? Amber, każdy je to, co uważa za słuszne. właśnie to, że tak wysoko rozwinęła się nasza cywilizacja umożliwia rezygnację z mięsa(żeby nie było, to nie znaczy, że należy rezygnować, tylko że jest taka możliwość, jeśli ktoś chce). cała masa ludzi jedzących mięso odżywia się dużo gorzej niż przeciętny weganin. wybór nie jest pomiędzy jakimiś skrajnościami typu: totalne porzucenie cywilizacji i życie jak np amisze, a maksymalne korzystanie ze wszystkiego w sposób wyjątkowo szkodzący naturze. wybór jest znacznie szerszy i to, że ktoś nie je mięsa i chce być możliwie najbardziej ekologiczny nie znaczy, że ma nie korzystać z neta i wyjechać do lasu. edit: czepiacie się bezag, że narzuca innym styl życia, a sami narzucacie weganom porzucenie cywilizacji Edited March 21, 2013 by motyleqq Quote
Kyu Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 asiak_kasia napisał(a):btw miała któras juz kabanosy tarczynskiego? Zajebiaszcze są :loveu: a próbowałyście te supercieniutkie? są debeściackie! Quote
Kyu Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 makot'a;20624945 napisał(a):Trafiłam tu zupełnym przypadkiem... pominę temat zbawiania świata, islamu, dobra, zła i o czym tu jeszcze gadacie. Nie chce mi się. Ale przykro mi to stwierdzić, jeśli chodzi o wiedzę na temat wilków, to Wy, a nie bezag troszkę się kompromitujecie (Pomijam bajkę o ratowaniu kobiety przed niedźwiedzicą - to traktuję jako mocno ubarwioną wiejską plotkę), ale chyba za dużo piany wszyscy tu złapali, żeby się przyznać do tego, że nie na wszystkim się tak doskonale znają jak im się wydaje ;) czuje , ze do mnie pijeta, wytkniesz mi błędy? Quote
Karilka Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 motyleqq napisał(a):wegetarianizm nie polega na zbawieniu wszystkich zwierząt gospodarskich od zabicia, tylko na życiu zgodnie ze swoim sumieniem. to, że Ty nie zjadasz psów, nie zmieni tego, że inne narodowości zjadają, ale to chyba nie znaczy, że można ironizować sens tego, że ich nie zjadasz? Amber, każdy je to, co uważa za słuszne. właśnie to, że tak wysoko rozwinęła się nasza cywilizacja umożliwia rezygnację z mięsa(żeby nie było, to nie znaczy, że należy rezygnować, tylko że jest taka możliwość, jeśli ktoś chce). cała masa ludzi jedzących mięso odżywia się dużo gorzej niż przeciętny weganin. wybór nie jest pomiędzy jakimiś skrajnościami typu: totalne porzucenie cywilizacji i życie jak np amisze, a maksymalne korzystanie ze wszystkiego w sposób wyjątkowo szkodzący naturze. wybór jest znacznie szerszy i to, że ktoś nie je mięsa i chce być możliwie najbardziej ekologiczny nie znaczy, że ma nie korzystać z neta i wyjechać do lasu. edit: czepiacie się bezag, że narzuca innym styl życia, a sami narzucacie weganom porzucenie cywilizacji Popieram w 100%. Każdy ma swoje życie i czy chce żyć tak czy tak - jego sprawa. Niech tylko nie narzuca innym, że mają coś robić inaczej, niż robią... I przerażają mnie wegańskie karmy dla psów.. Quote
Vectra Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 Bez kabanosów , dzień się nie zaczyna :diabloti: Quote
filodendron Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 Vectra napisał(a):Bez kabanosów , dzień się nie zaczyna :diabloti: Niepotrzebny przecinek. W dodatku po spacji. Niby z francuska, ale oni odstawiają spacją tylko podwójne znaki interpunkcyjne. (A tak sobie polecę, skoro wszyscy mogą, bo co - ja dyslektyk - nie mogę?... :evil_lol:) A kabanosy Tarczyńskiego są rzeczywiście smaczne. Kupiłam dziś córce w charakterze wałówy na wycieczkę - suche, to wytrzymają bez lodówki przez dwa dni. Quote
Vectra Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 strasznie mnie rajcuje , to spostrzeżenie spacji przed i po przecinku :diabloti: Kabanosy + pomidorek + majonezik :loveu: a tak jak już z fchrancuska ;) to te cieniuchne kabanosy tak się zwą .. są jeszcze bodaj żabojadzkie ... PS rządek kropeczek też wywołuje dyskusje ... bo jak już nie ma o czy , to chociaż o spacjach i kropeczkach. Quote
motyleqq Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 Karilka napisał(a):Popieram w 100%. Każdy ma swoje życie i czy chce żyć tak czy tak - jego sprawa. Niech tylko nie narzuca innym, że mają coś robić inaczej, niż robią... I przerażają mnie wegańskie karmy dla psów.. no cóż, może i bezag coś komuś narzuca, natomiast jej opozycja(:evil_lol:) również to robi. co do robienia z psów wege, to też jest to dla mnie przerażające i zawsze mówię co myślę, jak ktoś coś takiego proponuje Quote
filodendron Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 Vectra napisał(a):strasznie mnie rajcuje , to spostrzeżenie spacji przed i po przecinku :diabloti: Kabanosy + pomidorek + majonezik :loveu: a tak jak już z fchrancuska ;) to te cieniuchne kabanosy tak się zwą .. są jeszcze bodaj żabojadzkie ... PS rządek kropeczek też wywołuje dyskusje ... bo jak już nie ma o czy , to chociaż o spacjach i kropeczkach. Dogo zawsze wcześniej czy później schodzi na ortografię. Podnieśmy poprzeczkę i zajmijmy się interpunkcją. "Rządek kropeczek" nazywa się: "wielokropek". Powinien składać się z trzech kropeczek - nie mniej, i nie więcej :) A ten majonezik do kabanosów ręcznie kręcony z ekologicznego żółtka? Bo bardzo smaczny taki wychodzi - bez porównania z "Winiary" czy tam "Kieleckim". Quote
Vectra Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 Czasami kręcę sama , z żółtek od kur domowych pieszczochów. Innych nie jadam. A kupny , to "Napoleoński" dlatego rządek kropek , a nie wielokropek :evil_lol: Quote
Amber Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 Amber, każdy je to, co uważa za słuszne. właśnie to, że tak wysoko rozwinęła się nasza cywilizacja umożliwia rezygnację z mięsa(żeby nie było, to nie znaczy, że należy rezygnować, tylko że jest taka możliwość, jeśli ktoś chce). cała masa ludzi jedzących mięso odżywia się dużo gorzej niż przeciętny weganin. Oczywiście, że tak. Ja nikomu w talerz nie zaglądam. Po prostu zabawna wydaje mi się argumentacja bezag i jej "głęboko ekologiczne poglądy" na życie, łącznie z byciem wege i odrzuceniem cywilizacji, kiedy ta tylko i wyłącznie ta cywilizacja umożliwia jej skorzystanie ze sztucznych źródeł B12 bez których nie mogłaby być wege. Z jednej strony mamy szał ciał, hipisów i kwiatki, a z drugiej kupowanie sztucznych supli od Bayera i witaminizowanych płatków od Nestle. Więc albo jedno albo drugie, jakaś logika jest czasem przydatna. Co do tego, że wege odżywia się lepiej niż mięsożerca - to na pewno prawda. Przeciętny mięsożerca - Pan Kazik, po prostu pewnie nigdy nie wpadł by na to, żeby zainteresować się bardziej tym co je, szczególnie w takim stopniu jak wege, który nad swoją dietą rozmyślał długo i namiętnie ;). Quote
filodendron Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 Ach, i z francuską kokardą - no tak, jest niezły. Fatalnie - nie da się na dogo wstawić dolnego cudzysłowu :evil_lol: Quote
Vectra Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 filodendron napisał(a):Ach, i z francuską kokardą - no tak, jest niezły. Fatalnie - nie da się na dogo wstawić dolnego cudzysłowu :evil_lol: „ Dla Ciebie wszystko ” :loveu: Quote
Amber Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 filodendron napisał(a):Fatalnie - nie da się na dogo wstawić dolnego cudzysłowu :evil_lol: „Da się, wszystko się da :lol:” Vectra, ale po co te spacje? :shake: :eviltong: Quote
filodendron Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 Amber napisał(a):“Da się, wszystko się da :lol:„ O super! Tylko ten dolny powinien być pierwszy :) Quote
Vectra Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 Bo spacja , to moja najlepsza przyjaciółka :loveu: prawie jak schabowy i kabanosy :diabloti: Quote
Amber Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 @Vectra Nie zapominaj o wieloookropkach :lol: @filodendron Ja takie nietypowe znaczki kopiuje z symboli Worda bo mi najwygodniej. Można jeszcze zawsze wyszukać je googlem. Quote
Vectra Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 rządek kropek , to już jest nerwica natręctw :diabloti: ja mam taką chińską klawiaturę , na której są takie cuda ... tylko żeby używać , to za duża kombinacja klawiszy jest wymagana. mogę nawet pisać ruskimi krzakami :multi: Quote
filodendron Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 Aaa ja myślałam, że da się z klawiatury - za pomocą kodu, jak w programach edytorskich, albo coś w tym stylu. No trudno. Jeszcze możemy wziąć półpauzę na tapetę :D Quote
Recommended Posts