Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 184
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pan i pani wydają się dobrym domkiem dla małego. W środę albo sobotę odwozimy. Martwię się o sunię bo zauważyłam, że plami krwią. Dzisiaj znowu wizyta u wetki. Wczoraj było drugie odrobaczenie.

Posted

tamb napisał(a):
Pan i pani wydają się dobrym domkiem dla małego. W środę albo sobotę odwozimy. Martwię się o sunię bo zauważyłam, że plami krwią. Dzisiaj znowu wizyta u wetki. Wczoraj było drugie odrobaczenie.

Może to po prostu cieczka :oops:, czy to nie tego typu krwawienie?

Posted

Tak, to cieczka. Sunia miała USG i powikłania poporodowe, ropomacicze itp. wykluczone. Dostała zastrzyk na zatrzymanie cieczki (w mieszkaniu jest pies Ozzy). Termin szczepienia za tydzień, sterylizacja za 3 miesiące.

Posted

Do nowego domku jedzie w sobotę, nie przewiduję jakiś niespodzianek na miejscu bo ludzie bardzo mili. Jednak będę się cieszyć w sobotę wieczorem, jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem.

Posted

Dzielna Tamb :lol:,oby sie wszystko udało.
Ale Tamb,nie zapominaj,że masz JEDNO zdrowie :cool3: i pomyśl o sobie.Co zwierzakom po chorej pańci?:crazyeye:

Posted

Sunią nikt się nie interesuje ale może jak będzie pokazana w programie, ktoś się zainteresuje. Szpitala nie straciłam tylko zmieniłam termin zwalając na ważne sprawy rodzinne.

Posted

W sprawie suni nikt dzisiaj nie dzwonił, jutro odwozimy szczeniaka, a ja miałam spotkanko z najmniejszym szczeniorem, jakiego widziałam. Cuuudo, oddałam mar.gajko i bardzo zazdroszczę osobie, która da małemu dom tymczasowy. Kicia była u weta, jest już odrobaczona, w przyszłym tygodniu szczepienie.

Posted

aha bo ja myslalam,ze po wczorajszym programie mialo byc dzis spotkanie jakies:oops:
dobrze,ze mar.gajko Go wziela bo tamb by sie zakochala i jeszcze zechciala powiekszyc zwierzyniec:evil_lol:

Posted

W ciągu trzech tygodni wysterylizowałam kicię, odrobaczyłam kicię, dwa szczeniaki i sunię strongholdem. Sunia miała USG jamy brzusznej i dostała zastrzyk na zatrzymanie cieczki (dostała ją u mnie, mimo, że karmiła małe). Dzisiaj zaszczepiłam ją przeciwko chorobom zakaźnym. Czeka mnie test białaczkowy kici i szczepienie przeciwko chorobom zakaźnym jutro albo w poniedziałek. Trzeba wysterylizować sunię za dwa miesiące, niezależnie od tego czy będzie u mnie dalej, czy znajdę jej dom. W tym momencie nikt jej nie chce. Utrzymanie czterech psów, trzech kotów, weterynarz to duże wydatki. Mam zamiar zrobić bazarki. Może uda się jeszcze dzisiaj.

Posted

od jakiegoś czasu mejluje z jedna panią i pokazuje je różne pieski, pani jest z Zakopanego i zainteresowała się sunią od tamb. przesłałam jej umowę adopcyjną żeby sobie przeczytała, rozmawiałam z nią przez telefon raz i brzmiała spoko, dziś napisała mi takiego mejla
"mam jeszcze kilka pytan do pani.prosze mi powiedziec,czy wie pani jak sunia zachowuje sie podczas jazdy samochodem?pytam,poniewaz w kazde wakacje wyjezdzamy do mojego rodzinnego domu,ktory znajduje sie 600 km od mojego obecnnego miejsca zamieszkania.szukam wlasnie dlatego malego pieska,zeby podczas jazdy wszystkim bylo wygodnie(pieskowi rowniez). mam dwoje dzieci,jeden syn ma juz 9 lat,ale drugi ma dopiero roczek i chcialabym takze wiedziec jak piesek zachowuje sie w stosunku do dzieci. moj maly synus bardzo kocha zwierzaki i wszyskie by tulil,napewno wiec troszeczke bedzie dokuczal pieskowi.ciekawa jestem jak zachowuje sie w stosunku do innych psow? mam jeszcze 2 psy.sa one na dworze,ale gdy tylko ide na spacer z moim dzieckiem nie odstepuja mnie ani na krok.no i jeszcze chcialabym wiedziec cos na temat szczepien i styrylizacji." co myślicie?o tym dziecku małym i tych 2 psach? trzeba by się dowiedzieć więcej. tamb możesz odpisać tej pani na tego mejla? bo ja nie znam odpowiedzi na te pytania o sunię i nie wiem czy wogóle taka osoba by się nadawała wg Ciebie..jej mail to monika.maciata@gmail.com

Posted

Napiszę do pani ale niepokoi mnie, że na dworze ma dwa psy (dlaczego nie w domu?) i trochę boję się małego dziecka. Przemyślę wszystko do jutra i napiszę.