tamb Posted September 23, 2007 Author Posted September 23, 2007 Jeden szczeniaczek pojechał dziś do domu. Myślę, że będzie dobrze. Jutro przyjedzie pan oglądać szczeniaka, a ja pana. Quote
weszka Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 O to fajnie! Trzymam kciuki! A sunia ma domek? Quote
tamb Posted September 23, 2007 Author Posted September 23, 2007 Sunia, kotka i jeden szczeniak są u mnie. Quote
Becia66 Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 O tak tamb, dokładnie oglądnij Pana coby szczeniak żle nie trafił...:evil_lol: Quote
tamb Posted September 25, 2007 Author Posted September 25, 2007 Pan i pani wydają się dobrym domkiem dla małego. W środę albo sobotę odwozimy. Martwię się o sunię bo zauważyłam, że plami krwią. Dzisiaj znowu wizyta u wetki. Wczoraj było drugie odrobaczenie. Quote
Jagienka Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 tamb napisał(a):Pan i pani wydają się dobrym domkiem dla małego. W środę albo sobotę odwozimy. Martwię się o sunię bo zauważyłam, że plami krwią. Dzisiaj znowu wizyta u wetki. Wczoraj było drugie odrobaczenie. Może to po prostu cieczka :oops:, czy to nie tego typu krwawienie? Quote
tamb Posted September 25, 2007 Author Posted September 25, 2007 Tak, to cieczka. Sunia miała USG i powikłania poporodowe, ropomacicze itp. wykluczone. Dostała zastrzyk na zatrzymanie cieczki (w mieszkaniu jest pies Ozzy). Termin szczepienia za tydzień, sterylizacja za 3 miesiące. Quote
Becia66 Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 Jak dobrze że drugi szczenior domek znalazł...:multi: Quote
tamb Posted September 25, 2007 Author Posted September 25, 2007 Do nowego domku jedzie w sobotę, nie przewiduję jakiś niespodzianek na miejscu bo ludzie bardzo mili. Jednak będę się cieszyć w sobotę wieczorem, jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem. Quote
Cez Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 bede trzymac kciuki tak profilaktycznie Quote
Poker Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 Dzielna Tamb :lol:,oby sie wszystko udało. Ale Tamb,nie zapominaj,że masz JEDNO zdrowie :cool3: i pomyśl o sobie.Co zwierzakom po chorej pańci?:crazyeye: Quote
weszka Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 Kciuki trzymam! A ta cieczka to akurat najmniej teraz potrzebna. No ale na to już nie mamy wpływu. A jak sprawa domku dla suni? Jakieś zainteresowanie? Quote
tamb Posted September 26, 2007 Author Posted September 26, 2007 Sunią nikt się nie interesuje ale może jak będzie pokazana w programie, ktoś się zainteresuje. Szpitala nie straciłam tylko zmieniłam termin zwalając na ważne sprawy rodzinne. Quote
weszka Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 Sunia wzbudziła zainteresowanie po Kundlu? Quote
karusiap Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 ja tylko zdradze,ze dzis mialo byc jakies spotkanko:cool3: tamb jak poszlo?? Quote
tamb Posted September 28, 2007 Author Posted September 28, 2007 W sprawie suni nikt dzisiaj nie dzwonił, jutro odwozimy szczeniaka, a ja miałam spotkanko z najmniejszym szczeniorem, jakiego widziałam. Cuuudo, oddałam mar.gajko i bardzo zazdroszczę osobie, która da małemu dom tymczasowy. Kicia była u weta, jest już odrobaczona, w przyszłym tygodniu szczepienie. Quote
karusiap Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 aha bo ja myslalam,ze po wczorajszym programie mialo byc dzis spotkanie jakies:oops: dobrze,ze mar.gajko Go wziela bo tamb by sie zakochala i jeszcze zechciala powiekszyc zwierzyniec:evil_lol: Quote
tamb Posted September 28, 2007 Author Posted September 28, 2007 Miało być spotkanie ale pani nie zadzwoniła. Może jutro się odezwie. Quote
tamb Posted October 4, 2007 Author Posted October 4, 2007 W ciągu trzech tygodni wysterylizowałam kicię, odrobaczyłam kicię, dwa szczeniaki i sunię strongholdem. Sunia miała USG jamy brzusznej i dostała zastrzyk na zatrzymanie cieczki (dostała ją u mnie, mimo, że karmiła małe). Dzisiaj zaszczepiłam ją przeciwko chorobom zakaźnym. Czeka mnie test białaczkowy kici i szczepienie przeciwko chorobom zakaźnym jutro albo w poniedziałek. Trzeba wysterylizować sunię za dwa miesiące, niezależnie od tego czy będzie u mnie dalej, czy znajdę jej dom. W tym momencie nikt jej nie chce. Utrzymanie czterech psów, trzech kotów, weterynarz to duże wydatki. Mam zamiar zrobić bazarki. Może uda się jeszcze dzisiaj. Quote
tamb Posted October 6, 2007 Author Posted October 6, 2007 Zrobiłam bazarki: www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=7607396#post7607396 www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=7611506#post7611506 Zapraszam Quote
fochistka Posted October 7, 2007 Posted October 7, 2007 od jakiegoś czasu mejluje z jedna panią i pokazuje je różne pieski, pani jest z Zakopanego i zainteresowała się sunią od tamb. przesłałam jej umowę adopcyjną żeby sobie przeczytała, rozmawiałam z nią przez telefon raz i brzmiała spoko, dziś napisała mi takiego mejla "mam jeszcze kilka pytan do pani.prosze mi powiedziec,czy wie pani jak sunia zachowuje sie podczas jazdy samochodem?pytam,poniewaz w kazde wakacje wyjezdzamy do mojego rodzinnego domu,ktory znajduje sie 600 km od mojego obecnnego miejsca zamieszkania.szukam wlasnie dlatego malego pieska,zeby podczas jazdy wszystkim bylo wygodnie(pieskowi rowniez). mam dwoje dzieci,jeden syn ma juz 9 lat,ale drugi ma dopiero roczek i chcialabym takze wiedziec jak piesek zachowuje sie w stosunku do dzieci. moj maly synus bardzo kocha zwierzaki i wszyskie by tulil,napewno wiec troszeczke bedzie dokuczal pieskowi.ciekawa jestem jak zachowuje sie w stosunku do innych psow? mam jeszcze 2 psy.sa one na dworze,ale gdy tylko ide na spacer z moim dzieckiem nie odstepuja mnie ani na krok.no i jeszcze chcialabym wiedziec cos na temat szczepien i styrylizacji." co myślicie?o tym dziecku małym i tych 2 psach? trzeba by się dowiedzieć więcej. tamb możesz odpisać tej pani na tego mejla? bo ja nie znam odpowiedzi na te pytania o sunię i nie wiem czy wogóle taka osoba by się nadawała wg Ciebie..jej mail to monika.maciata@gmail.com Quote
tamb Posted October 7, 2007 Author Posted October 7, 2007 Napiszę do pani ale niepokoi mnie, że na dworze ma dwa psy (dlaczego nie w domu?) i trochę boję się małego dziecka. Przemyślę wszystko do jutra i napiszę. Quote
fochistka Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 spoko, też mnie to niepokoi. najlepiej ją zapytać. mówiła, że w razie czego będzię w Krakowie jakoś koło 20 października Quote
Recommended Posts