Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W czasie pięciodniowego wyjazdu znalazłam sunię z dwoma szczeniakami i ciężarną kocicę. Kicia w czasie deszczu płakała pod moimi drzwiami, prosząc o pomoc. Bezdomna sunia zaprowadziła mnie do miejsca, gdzie ukryła szczeniaki. Nie mogłam wrócić i zastawić zwierzaki na pastwę losu. W bloku mam trzy własne psy, dwa koty a teraz jeszcze sunia z małymi i ciężarna kocica. Nie poradzę sobie. Bardzo proszę o pomoc w ogłaszaniu i szukaniu domów. Dzisiaj wstawię zdjęcia. Na 18-tego mam skierowanie do szpitala i prawdopodobnie będę musiała to odwołać. Tym razem to katastrofa.

• Replies 184
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tamb - dobra kobieto :loveu:
Czy kicia nadaje sie jeszcze na sterylkę aborcyjną? Czy ciąża za wysoka? To niestety najlepsze rozwiazanie, kotów zatrzęsienie, gdzie potem szukać znów domów :shake:
A sunia jaka? Mała, duża? Szczeniaki w jakim wieku? Nadają sie już do adopcji??
Czekam na zdjęcia i zrobię ogłoszenia.

Posted

kicia ma umowiona sterylke aborcyjna na jutro natomiast tamb ma watpliwosci...
a sunia malutka i dwa czarne szczeniaczki,chlopaki-nadaja sie juz do adopcji:)sunia jest przekochana i radosna...
tamb ma juz swoj odratowany zwierzyniec,musimy pomoc...

Posted

Ja wiem że taka sterylka to cieżka sprawa :shake: sama miałam Lolitę której zrobiłam aborcję bo po miesiącu pobytu u mnie okazała się byc cieżarna i miałam opory ale... cholerny świat :placz: Same wiemy ile kociaków czeka na domy. Nie możemy mieć kolejnych, nie wyrabiamy z domami... :roll:
A szczeniaki powinny szybko znaleźć domki! Tamb - trzymaj się!

Posted

małgosia wolntariszuka jest terqz w schroniksu, prosiłam ja by powiesiła ogłoszenie o pieskach tych z moim telefonem. Ludzie czesto szukają szczeniaków w schronie.

Posted

czasem mam wrażnie, że im więcej sterylizujemy tych kocinek tym więcej znajdujemy ciężarnych lub z małymi, to jakaś paranoja. Ja na razie nie mogę pomóc w żaden sposób oprócz podbijania wątku:shake:

Posted

Mogę wreszcie coś napisać. Jutro weterynarz określi wiek kici, zrobi jej test białaczkowy i niestety, wysterylizuje. Jutro też pójdę do wetki z sunią, określę wiek i kolejność działań. Sunia pierwszy raz jest w mieszkaniu, śmiesznie rozjeżdżają jej się nóżki na parkiecie, jest mała, nie ma tendencji do ucieczek. Wyprowadziłam ją na automatycznej smyczy, szła przy nodze ale się nie załatwiła. Szczeniaki już nadają się do adopcji, też pokażę je wetce. Moja Gerda na wyjeździe ślicznie bawiła się z sunią (pierwszy raz w życiu nie atakowała), w mieszkaniu na jej terenie jeszcze się nie spotkały. Ktoś z domowników musi pójść ze mną i z suczkami na spacer i jeśli nie będzie wojny, odpiąć ze smyczek w drzwiach przy powrocie.

Posted

Tamb, ale zwierzaków się do Ciebie przyplątało :-).
Tylko jeszcze jakiś dt by się przydał, bo chyba trochę za dużo masz teraz na głowie.

Dobrze, że kotka nie jest w zaawansowanej ciąży i można ją jeszcze wysterylizować, bo kotów do wydania jest mnóstwo, a domów brak...

Szczeniaczki pewnie szybko znajdą domki, bo są śliczne.
Jak będziesz jutro u weta, to dobrze byłoby je wszystkie odrobaczyć. Patrząc na to ile robali miał "mój" szczeniaczek w brzuchu, to te pewnie też mają bogate życie wewnętrzne.

Posted

Kicia jest w zaawansowanej ciąży i mam opory przed zrobieniem sterylizacji aborcyjnej. Będę jutro u weta z całą bandą. Najbardziej boję się sąsiadów, teraz każde szczeknięcie może być pretekstem do afery. Sąsiad z dołu widział jak nieśliśmy z TŻ klatkę z sunią i małymi. Bardzo dziękuję dogomaniaczce DORKA za klatkę transportową. Bardzo mi pomogła.

Posted

Biedna kicia :( Jednak myślę że jeśli to nie będzie niebezpieczne dla jej zdrowia należy tak właśnie postąpić... To okrutne ale...

A psia rodzinka dodana na zwierzakiwkrakowie.blox.pl i adopcje.org

Posted

Dziękuję za pomoc. Sunia jest cudowna, biegała z moją Gerdą i Portosem - psem Sugarr. Musimy poszukać szybko domu, bo bardzo się do siebie przywiązujemy, a z czterema psami sobie nie poradzę.