Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 413
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

czyli chyba akitka :)))

a mogłabyś się zorientować z jakiej jest hodowli i z jakiej czesci warszawy jest??

ja znam z Warszawy dwie suczki akity, ale pieskó brak, a ze moja jest sunią to lepiej dogaduje sie z paniami, wiec szukam kontaktów :)

a i właściciel/ka jest młoda czy raczej starsza?

Posted

Hello :)

W końcu zamierzam znowu zawitać na szkolenie...ospa wprawdzie jeszcze pozostawiła swój odcisk :roll: ale co tam......

tylko mi się przypomniało, że chyba jutro na 11 zamiast na 9. Czy to zostaje bez zmian?....na 11...tak??

ale mi się wporę przyponiało... :-?

Mam nadzieję, że ktoś jeszcze czuwa na forum :lol:

Posted

lucyper, ciesze sie, ze juz wyszlas z chorobska :D :D :D

Potwierdzam, jutro na 11-sta. Nas niestety nie bedzie i nie jest wykluczone, ze przerwa potrwa 3 tygodnie - mam reke w gipsie:( , co raczej nas wyklucza z grona przystepujacych do egzaminu, ale tak naprawde to najwieksza strata bedzie brak samych szkolen :( .

Posted

aga, wyczyn jest w pelni moj, ale bezposrednim jego powodem byl Atrey; cale zdarzenie mialo miejsce na szkoleniu wlasnie. Teraz jestem chodzacym przykladem przypadku pt. 'glupota wlasciciela psa i co z tego moze wyniknac' :roll:

A za zyczenia serdecznie dziekuje :D

Tobie tez zycze powodzenia w egzaminach :D

Posted

ii co jak tam po kolejnym szkoleniu w jakim grupach są wasze psiaki w jakim wieku, kiedy egzaminy i czy byliście gdzies pod warsawą na torze hmm chyba do agility??

Posted

kyane

no wiesz ty co?.....ja chora ty masz palucha złamanego.....dzisiaj p. Małgosia stwierdziła, że tylko dwie osoby z grupy nie miały żadnego przykrego przypadku choroby czy też pogryzienia. A pozostałym coś się zawsze przytrafia :-?

No ładnie cała rączka w gipsie....szybkiego powrotu do zdrówka :lol:

A czy nie mógłby ktoś inny przychodzić z Atreyem?....żeby nie opuszczał szkoleń....szkoda jak go nie będzie przez trzy tygodnie to prawie już do końca :(

Życzę zdrówka, Lucyna.

Posted

Agappe

minął kolejny miły dzionek z psiakami w przyjaznej atmosferze :lol:

słonko dopiekało, psiaki spragnione i umęczone ale praca owocna :)

ja chodzę do grupy p. Małgosi Daniłowicz, gdzie jest ok. 10 psiaków (nie zawsze wszyscy są), mój ma 2 latka, wiekowo jest zróżnicowanie (są też 7-miesięczne). Egzamin mamy 27 czerwca. Mam nadzieję, że nie będzie w samo południe przy największym słonku, bo wtedy psiaki szybko się męczą.

Ja osobiście nie chodze na żadny tor ale jest osoba, która chodzi do klubu "FORT" niedaleko Bemowa.

Ja gdybym mieszkała bliżej Wawy też zapewne bym tam wylądowała. :)

Posted
Agappe

minął kolejny miły dzionek z psiakami w przyjaznej atmosferze :lol:

słonko dopiekało, psiaki spragnione i umęczone ale praca owocna :)

ja chodzę do grupy p. Małgosi Daniłowicz, gdzie jest ok. 10 psiaków (nie zawsze wszyscy są), mój ma 2 latka, wiekowo jest zróżnicowanie (są też 7-miesięczne). Egzamin mamy 27 czerwca. Mam nadzieję, że nie będzie w samo południe przy największym słonku, bo wtedy psiaki szybko się męczą.

Ja osobiście nie chodze na żadny tor ale jest osoba, która chodzi do klubu "FORT" niedaleko Bemowa.

Ja gdybym mieszkała bliżej Wawy też zapewne bym tam wylądowała. :)

a próbne egzaminki już były?? :)

i co z tą akitką??? ma ktoś informacje?!!! jest to dla mnie baardzo ważne

Posted

No co Ty? Egzaminy dopiero za miesiąc! Próbne będą za dwa-trzy tygodnie.
To podskocz na Bemowo is spotkaj się z nią! Tutaj chyba nie ma nikogo z jej grupy.
Posted

No co Ty? Egzaminy dopiero za miesiąc! Próbne będą za dwa-trzy tygodnie.
To podskocz na Bemowo is spotkaj się z nią! Tutaj chyba nie ma nikogo z jej grupy.

Z gruchowa na bemowo autobusem z psem troche ciężko, chyba ze jakoś mi se uda mojego ojca namówić, ale jechać w ceiamno (a może jej nie będzie) to niestety nie moge sobie raczej na to pozwolić po czasu kiedy mi ocen nie wystawią... :(

a po zs tym qrcze co to za problem podejśćc do kogś i poprosić o numer tel, czy jakiś inny kontakt, nawet jeśli jest sie z osobnych grup... :roll:

i jeszcze jedno k której są w niedziele te spotkania o 9-10? jak to było??

i czy w środe po południu tez sie spotykacie?

Posted
a po zs tym qrcze co to za problem podejśćc do kogś i poprosić o numer tel, czy jakiś inny kontakt, nawet jeśli jest sie z osobnych grup... :roll:
Ja teraz nie chodzę, więc nie mogę się spytać, ale problemów widzę kilka. Po pierwsze, tam się nie chodzi w celach towarzyskich - chodzi się na szkolenie i rzadko jest czas na rozmówki z osobami z innych grup, bo przerwy się nie pokrywają, a i kończą grupy o różnych porach, więc po szkoleniu też nie łatwo kogoś dopaść. Po drugie, gdyby ktoś obcy do mnie podszedł i poprosił o mój numer telefonu, bo chce go dać kolejnej obcej osobie, to grzecznie bym odmówiła. :roll:
i jeszcze jedno k której są w niedziele te spotkania o 9-10? jak to było??
Niestety różne grupy spotykają się o różnych godzinach. Najwięcej jest od 9 do 11, ale jest i grupa ad 6 do 8!
i czy w środe po południu tez sie spotykacie?
Tak, ale chyba nie wszystkie grupy. I frekwencja jest kiepska - nie wszyscy w środy przychodzą.
Posted

przerwy moze nie ale jezeli kilka grup ma na 9 to o 8.55 mozna podejsc do kogoś:)

co do numeru telefonu ja bym podała osobie która by chciała akitowy kontakt złapać, a @ to co za problem podać.. przed podaniem @ to chyba nikt nie miałby oporów ? :)

wracając do tej akitki to prosze tą osobe która ją widziała zeby napisała chociaż w jakich godzinach spotyka sie jej grupa..

i jeszcze jedno osoby z zewnątrz mogą wchodzić z psem?

Posted
i jeszcze jedno osoby z zewnątrz mogą wchodzić z psem?
Teoretycznie nie, ale w praktyce, jeśli będziesz tam o 9, to raczej tak. To sie niby odbywa tak, że grupy się zbierają na zewnątrz, a potem razem z instruktorem wchodzą. Ale w rzeczywistości, to lezą jak się da.

Może osoba, która widziała tę akitę Ci pomoże - ja tylko mówię, że z mojego doświadczenia, tp nie zawsze jest to takie proste, jak się wydaje. Już w przeszłości, gdy tam chodziłam, próbowałam "złapać" kogoś z innej grupy, często bezskutecznie. Bo jak ja byłam wcześniej, to tamtej osoby nie było, albo się okazywało, że tego dnia akurat oni mają zajęcia o innej godzinie, albo my mieliśmy o innej godzinie, albo...

Posted

jak ja chodziłam to to wszyscy sie juz na terenie spotykali.. ale był taki okres ze sprawdzali te legitymacje, czy co tam sie dostawało, co potwierdzało ze sie zapłaciło za kurs..

a swoją drogą to oprócz bramki to było chyba jakies leśne wejście... :)

Posted
ale był taki okres ze sprawdzali te legitymacje, czy co tam sie dostawało, co potwierdzało ze sie zapłaciło za kurs..
To w jakiejś trefnej grupie byłaś, bo ja tam chodzę odkąd przenieśli tam szkolenia i jeszcze mi nigdy nic takiego nie sprawdzali...
a swoją drogą to oprócz bramki to było chyba jakies leśne wejście... :)
No podobno jest, ale ja nie wiem, gdzie.
Posted

Mam do Was pytanko, podobno na Kabatach na jakiejs gorce, kolo ulicy Stryjenskich prowadzone jest jakies szkolenie PT1, czy ktos cos wie nt temat?

Interesuje mnie kiedy sie zaczyna kolejna grupa,w jakie dni sie odbywa, jakies namiary na tego szkoleniowca itd

Posted
lucyper, słyszałam z wiarygodnego źródła, że Pani Małgosia bardzo Ciebie i Twojego psiaka chwali.

No proszę a mnie cały czas policzki pieką :oops: już wiem od czego :P

Ja osobiście uważam, ze nie jest tak pięknie jak to wygląda. Gdybym teraz z tą "mini wiedzą" co mam chowała kolejnego szczeniaka to zapewne ta praca z psiakiem byłaby bardziej owocna. Ale nie jest źle.

Pozdrawiam.

Posted
Mam do Was pytanko, podobno na Kabatach na jakiejs gorce, kolo ulicy Stryjenskich prowadzone jest jakies szkolenie PT1, czy ktos cos wie nt temat?

Interesuje mnie kiedy sie zaczyna kolejna grupa,w jakie dni sie odbywa, jakies namiary na tego szkoleniowca itd

tam chyba Russ ma zajecia. Tilia powinna cos wiedziec na ten temat, bo chadza tam na spacerki :wink: