Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 413
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

betty_labrador napisał(a):
asica, myslisz o jakiejs pozytywnej szkole dla psow? czy takiej tradycyjnej?

Fajne pytanie :cool1: Pozytywna tzn. jaka? :roll: A tradycyjna?

Posted

betty_labrador

asica, myslisz o jakiejs pozytywnej szkole dla psow? czy takiej tradycyjnej

mysle o dobrej szkole tam gdzie tresura psów jest pasją tresera a nie bezdusznym zarobkiem!
myśle o takiej szkole gdzie treser ma właściwe podejscie do psa,każedego traktuje indywidualnie-wie co robi i najważniejsze tam gdzie nikt nie skrzywdzi psa.
nie wiem czy są takie szkoły,czy takie podejscie jest pozytywne nic nie wiem na temat tresury ale ....

Posted

Wind napisał(a):
Fajne pytanie :cool1: Pozytywna tzn. jaka? :roll: A tradycyjna?

Pozytywna, czyli przynosząca pożądany efekt u konkretnego psa. Często mylnie utożsamiana z "wychowaniem bezstresowym".

Posted

Ja mam najlepszą definicję "szkoły pozytywnej", ja...!
:lol:

Szkoła pozytywna to taka, w ktorej pies dostaje przed treningiem palmy z radości, że oto udaje się z panem na ćwiczenia.

O.

Posted

Berek napisał(a):

Szkoła pozytywna to taka, w ktorej pies dostaje przed treningiem palmy z radości, że oto udaje się z panem na ćwiczenia.

O.

Oooooo ... to mi sie najbardziej podoba! Majutek, odszczekuje ze wlasnie do tekiej chodzi :loveu:

Posted

Asica,

W AKI szkolimy sie u Agnieszki Boczuli - Mistrza Polski Obedience 2005r., 2-krotnego Mistrza Polski PT i trudno mi zliczyc ile razy pozostala ekipa z AKI zdobywala ostatni tytul ...
Zajecia dobywaja sie tylko indywidualanie i musze przyznac, ze jest to najefektywnieszy sposob szkolenia psa. Pisze to majac rowniez doswiadczenie w szkoleniu grupowym :-)

• 2 weeks later...