Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='becia66']taki dostojny i majestatyczny....:eviltong:
W końcu dorośleje! :lol:

Teraz ma ok. 15 miesięcy i ciągle się zmienia. Zarówno fizycznie (choć to tylko wprawnym okiem można dostrzec), jak i umysłowo:razz: Szaleją z Bonusią w ogródku nadal, jak dwa debilkowe szczeniaki. Się zastanawiam, czy to tak już na zawsze...?? :cool1:
Co trawkę posieję i odrośnie, a ja głupia się ucieszę to za kilka dni znowu łyse placki.
Co Bruńcio uspokoił się troszkę i przestał tak niszczyć roślinki, to to małe z fot powyżej wygniotło i wygryzło wszystko, co miało pączki i kwitło. Chyba lubię być kamikadze...:roll:
Kupiłam dla dzieci wór Eukanuby Puppy (przecież Bruńcio to dzidziuś jeszcze!:eviltong:) i coś słabo ją tolerują. Nie przyzwyczajałam psiaków nigdby do jednego rodzaju suchego- praktycznie co miesiąc to co innego i było git. A teraz taka dobra karma, a tu rewolucja koopowa:roll: No ale mam nadzieję, że to tylko na początku. Sama 15 kg za Chiny nie zjem!:evil_lol:

Czy ja mam coś z głową, że co dzień gotuję dzieciom świeże mięsko i wypełniacz?? Ciotki Wy też gotujecie swoim, czy na suchej pupile lecą??

p.s. Że kastracja daje jakieś pozytywy to mit! :diabloti:

• Replies 866
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A poniżej fotka z dzisiejszego spacerku;). Zaczęło później padać, dlatego też tylko jedna normalna- pierwsza to dostojeństwo i szczęśliwa morda, a druga nienormalna- ...brak słów po prostu :).

Posted

[quote name='Murka']Koperek, Ty to lubisz ekstramalne stroje :lol:

Bruńcio pięęęękny :loveu::loveu::loveu:
Hi hi hi. A tym razem to nie ja!!!!!!!!:eviltong: Pomyłka!:cool3:

Zaczekaj Murka chwilę, a zobaczysz "poczekalnie głodnych dzieci";)

O już się załadowały!

...spółka z Tofikiem :)

...obleganie z Bonusią :)

Posted

A na zakończenie przedstawię jeszcze jedno futro schroniskowe, które zamieszkało u mojej babci w miesiącu marcu br ;) Właściciel zmarł i oczywiście nie miał się kto małą zaopiekować:angryy: Ze zmianami grzybiczymi do tej pory się pałujemy:shake:

Portrecik FIGI:

...a tutaj widać różnicę wagową:evil_lol:

• 3 weeks later...
Posted

[quote name='Murka']Lubisz duże formaty :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Lubię, lubię, ale nie w kociej formie!:shake:

Daj spokój- toż to kalectwo! Normalnie biedulinka, aż kuleje i umyć się nie może bo by się udusiła przy tej czynności! :roll:

Dzisiaj, jak po ogródku pół godzinki pochodziła to takiej zadyszki dostała, że litr wody chyba wypiła...

Posted

O kurczaki, jakie piękne to MURCZĄTKO!!!:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: hi, hi, hi GRATULUJĘ!:multi::multi::multi:

...ja też chcę takie! buuuuuuuuuuuu:placz:

A co do potfornickiej to oprócz otyłości olbrzymiej miala świeżba (tyćkę zaleczony) i dalej ma grzybka:shake: Jak zbadamy krew to się jeszcze na pewno coś okaże, ale już nawet nie chcę myśleć...:-(

Jest na DT i, że tak powiem, na razie wychodzi z niej najbardziej charakterne zwierzę, jakie mam w domu!:crazyeye: Bruńcio do niej to "mały bolo"!:evil_lol: A kiciaki to baranki świętojańskie!:evil_lol:

Posted

Koperek, zdobyć takie "ątko" to żaden problem :eviltong::eviltong::eviltong:

Kocisko piękne, ma spojrzene jak nasza (już z TM) Frania (imię odnosi się do charakteru :diabloti:).

Posted

[quote name='Murka']Koperek, zdobyć takie "ątko" to żaden problem :eviltong::eviltong::eviltong:
Z której strony by nie spojrzeć to w pojedynkę jest raczej awykonalne :D:D:D

Posted

becia66 napisał(a):
Już nie wiem kim bardziej sie zachwycac, czy pięknym murczątkiem czy przychówkiem koperkowym....:evil_lol: .Qrcze, wszystkie piękne.....:loveu::loveu::loveu:

Ależ wszystkimi naraz, beciu!!! :lol:

Tak wyglądamy, jak jesteśmy na spacereku:

A tak, jak się pakujemy do domku:

Posted

ewatr napisał(a):
A te różowe to tak im muszą cały czas zwisać z pysków :eviltong::eviltong:

...a bo głupia pańcia każe im biegać na spacerkach w tę i nazad, żeby póżniej domu nie rozniosły :eviltong:

Jednak tak sobie teraz pomyślałam, że to różowe to im nie zwisa chyba jedynie, jak śpią :evil_lol: Bo takie biegi (kto pierwszy dorwie przechodnia!) robią pod płotem, że charty do nich to "małe bola" :evil_lol:

Posted

[quote name='becia66']Ech Koperku.....jak ja się ciesze że ten Brunek trafił do ciebie....:calus:
Beciu, patrząc z perspektywy czasu i oceniając dokonane zniszczenia stwierdzam, że była to dość kontrowersyjna decyzja :evil_lol: Jeszcze nie raz mam ochotę "to dziecko" wysłać na Księżyc :diabloti:

Posted

[quote=Koperek;10839678
Jednak tak sobie teraz pomyślałam, że to różowe to im nie zwisa chyba jedynie, jak śpią :evil_lol: Bo takie biegi (kto pierwszy dorwie przechodnia!) robią pod płotem, że charty do nich to "małe bola" :evil_lol:

Powiem Ci , ze nie chciałabym sie zbytnio przechadzac pod Twoim płotem :evil_lol:;) jak oni obaj by gnali ...chyba ziemia drży :roll::loveu:

A Becia ma racje trafił sie Brunonkowi domek jak marzenie i jaki wyrozumiały :eviltong:
bo z tym ksieżycem to juz chyba coraz zadziej masz ochote ???? Nie ?

Posted

[quote name='ewatr']Powiem Ci , ze nie chciałabym sie zbytnio przechadzac pod Twoim płotem :evil_lol:;) jak oni obaj by gnali ...chyba ziemia drży :roll::loveu:

A TO RACJA CIOTECZKO EWATR! RZECZYWIŚCIE DRŻY I SŁYCHAĆ TAKI TĘTENT, JAKBY KTOŚ W BĘBĘN TŁUKŁ :p

A Becia ma racje trafił sie Brunonkowi domek jak marzenie i jaki wyrozumiały :eviltong:
bo z tym ksieżycem to juz chyba coraz zadziej masz ochote ???? Nie ?
ZE SKROMNOŚCI OCZYWIŚCIE:p POWIEM, ŻE JAKBYM MIAŁA PODEJŚCIE I ROZUMOWANIE NIEKTÓRYCH LUDZI ODDAJĄCYCH SWOJE PSIAKI, TO TAK NA PRAWDĘ BRUŃCIO DAŁ MI TYSIĄC WIĘKSZYCH POWODÓW DO ODESŁANIA GO Z POWROTEM.:roll:

Ale może pomińmy teraz brak jakiegokolwiek sumienia u niektórych... I przyznaję, że coraz rzadziej występuje czerwony kolor na moim obliczu po wejściu do domu :diabloti: A co za tym idzie- coraz częściej śmieję się wchodząc do domu, w którym podłogę nazwać chlewem to małe piwo, i widzę, jak Bruńcio wita się ze mną mając w zębach moje podarte, spodnie, skarpetki, obdarte z kory drewno na opał, czy teczki z fakturami do odliczenia :diabloti:

p.s. Po takim czasie nie da się po prostu na niego gniewać! :loveu: No cóż- taki już jest- Bruńcio przechodzi, a wokół sieje się zniszczenie- OCZYWIŚCIE SAMO!:eviltong:

Posted

[quote name='Koperek']A co za tym idzie- coraz częściej śmieję się wchodząc do domu, w którym podłogę nazwać chlewem to małe piwo, i widzę, jak Bruńcio wita się ze mną mając w zębach moje podarte, spodnie, skarpetki, obdarte z kory drewno na opał, czy teczki z fakturami do odliczenia :diabloti:

p.s. Po takim czasie nie da się po prostu na niego gniewać! :loveu: No cóż- taki już jest- Bruńcio przechodzi, a wokół sieje się zniszczenie- OCZYWIŚCIE SAMO!:eviltong:

Jak to człowiek jednak sie potrafi przystosować :evil_lol: :hmmmm:
jak czegos nie mozna zmienić trza pokochać :loveu:

A tak serio to Koperku jestes :angel: i Bruncio musi Cie bardzo kochać :iloveyou:

Posted

Cioteczko ewatr- Bruńcio kocha wszystkich! :lol: A najbardziej małe pieski, średnie pieski, kotki i suczki wszelkiej wielkości ;) Trochę gorzej jest z dużymi chłopakami, aczkolwiek zawsze wita się bez uprzedzeń i jak kolega też ma przyjazne zamiary to nie ma problemu, żeby się pobawili razem.

Nieco inaczej sprawa się przedstawia odnośnie ptaszków, króliczków i jakichkolwiek gryzonii :evil_lol: Wręcz bym powiedziała, że odwrotnie proporcjonalnie! :eviltong:

W aktualnej sytuacji dał się nawet nieco zdominować przez Irenkę, więc tak na prawdę to wielki cielaczek o potężnej sile i gołębim sercu :loveu:

p.s. Info jeszcze ciepłe i zakazane przez poufne: będziemy próbować się szkolić na DD5. Przed terminem wyjaśnię ;)

• 2 weeks later...
Posted

Phi. Nikt do nas nie zagląda...:-(
No trudno. Samotni coś skrobniemy...

Ponieważ pogoda jest, jaka jest i ciężko gdziekolwiek wyjść z psami na "wybieganie" nie wracając po tym w ubraniu przeznaczonym do wyrzucenia, pojechaliśmy dzisiaj (zresztą od dwóch miesięcy, jak co dzień:lol:) na łąki. Czyli idziemy wałem, a wokół, jak okiem sięgnąć trawa i trawa i trawa....
Oczywiście za każdym razem Bruńcio musi coś "wspaniałego" wymyśleć i tak dzisiaj zgubil obrożę/łańcuszek:cool1: No ja rozumiem, że dziecku mogła przez przypadek zsunąć się z szyjki i zakamuflować się w trawce, ale żeby przechodzić tamtędy chyba ze 100 razy i nie dać pańci znać, że wie się, gdzie to tałatajstwo leży to już szczyt bezczelności!:cool1:

No naprawdę takie psy mi się trafiły, że szkoda gadać. Ich doktryna to: "pomęcz się sama, a my sobie pójdziemy pobiegać, ok?"

Z drugiej strony trza sobie było wyżła kupić to by różne rzeczy odnajdywał, a nie się grzecznych (durnowatych!) piesków czepiać.

W każdym razie wrócili caluścy mokruścy- rozważałam włączenie suszarki:roll: Bruńcio to jeszcze pikuś, ale Bonuś to sucha nitka prawie nie została! No coż- nawet jej nie brałam pod uwagę, jako psa dla siebie. Miała być na chwilę, a jednak dalej się wyadoptować nie da. Uzmyslowilam sobie, że nigdy w życiu juz żadnego psa dlugowlosego, bo idzie na prawdę zwariować!

Posted

Koperek napisał(a):
Phi. Nikt do nas nie zagląda...:-(
No trudno. Samotni coś skrobniemy...

To nie tak Koperku :loveu:!
Zagladaja tylko lenie jedne nic nie pisza :mad:;)
Ja to znam z autopsji ........mowie Ci napisz cos kontrowersyjnego to sie odezwa :evil_lol:

Pozdrowienia dla umoczonego Buncia i jeszcze bardziej umoczonej Bony :eviltong: i zdjęcia duzo zdjec nastepnym razem !!!