Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Koperek']No więc mogę ogłosić wszem i wobec, że...

... Bruńcio już zdrów!!!:multi:

No może nie, jak ryba, ale koty zaczyna z powrotem ganiać:mad:, więc to na pewno jest oznaką poprawy humorku!
Wczoraj, kiedy dostał pierwszy raz od (hmmm... 4 dni haftów) dawna porcyjkę kurczaczka z makaronikiem, to myślałam, że z metalową miską wrąbie!:evil_lol: Taaakie wygłodniałe dziecko!

Teraz to mnie dopiero becia będzie po sądach ciągać:shake:, że nie wywiązuję się z obowiązku "zapewnienia bytu psu adoptowanemu". I w sumie będzie miała rację- jeść nie dostawał:p

W tych okolicznościach wykażę chyba zrozumienie...:evil_lol: i po sądach ciągła nie będę...:eviltong:

• Replies 866
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Koperek'] STAŁO SIĘ!!!

waga pod Bruńciem wskazuje 40 kg!:cool1:

Nasze maleństwo :evil_lol::lol: szczeniaczek słodki :loveu:

Cioteczko szykuj sie bedziesz miała w domu czołga :multi:

Posted

No bardzo śmieszne te żarty, bardzo... :evilbat:

Becia, Ty się lepiej dziewczyno ciesz, że Bruńcio na mnie trafił! Bo dzisiaj znów (któryś już raz z kolei:roll:) pokazał, że chciałby rządzić:mad:tylko mu się nie udało, bo na silniejszego (czyt. mądrzejszego:eviltong:) trafił.
Dzisiaj po długiej przerwie (czyt. choróbsko) dostał wieeeelką kostesię. Jadł sobie na materacyku na dworku. A że ja wszędobylska jezdem:p to wyszłam mu tą kość zabrać. A Bruńcio na mnie spod byka i słyszę: "wrrrr". Długo się nie namyślając trzepłam w tę piękną morduchnę i dawaj kość w zęby i obgryzać:evil_lol: Nie wiem (czyt. nie chcę wiedzieć) co na to sąsiedzi, jak mnie zobaczyli z taką wielką kością w zębach, ale czegóż się nie robi dla edukacji!:diabloti:

Tzn. ma chłopak zapędy do dominacji i już. Ja nic z tym nie robię, oprócz tego, że nie ma nic za free:evil_lol: I już w pierwszym miesiącu skumał, że mi nie podskoczy. Natomiast moi rodzice za mało od niego oczekują i owszem, czasami zdarzają się jakieś pomruki:mad:Ale wiecie, jak to jest...- jak do ściany, a oni tylko: "taki piękny chłopczyk, tak?" albo "Bruńcio jest taki grzeczny, tak?":angryy: Normalnie można się powiesić- nic wymagań, tylko "ciu, ciu ciu ciu":cool1:

No i masz ci los- znowu się wydało. Teraz to już na pewno becia będzie mnie po sądach ciągać!:placz: Maltretowanie wyszło na jaw...:placz:Szlag by to trafił!:-(

Posted

Och, jak się cieszę, że się tu odezwałaś!:lol: Miło poznać i miło słyszeć, że z Wrocławia psiurek:multi:, choć przyznam się bez bicia, że Waszego Brunka nie pamiętam:shake: Czy siedział na boksach??

Posted

Mnie tez milo poznac:) Bruno byl od konca sierpnia w schronisku,zostal znaleziony, siedzial w boksie nr 24,my wzielismy go 19-stego grudnia czyli byl prawie 4 miesiace:(( jego zdjecie jest jeszcze na glownej schronie schroniska,bo strona nie byla jeszcze aktualizowana:(

Posted

monika083 napisał(a):
Mnie tez milo poznac:) Bruno byl od konca sierpnia w schronisku,zostal znaleziony, siedzial w boksie nr 24,my wzielismy go 19-stego grudnia czyli byl prawie 4 miesiace:(( jego zdjecie jest jeszcze na glownej schronie schroniska,bo strona nie byla jeszcze aktualizowana:(

Witam ja mam pytanie innej natury czy Ty w Niemczech mieszkasz Wetzlar które jest niedaleko Hutenbergu??

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Oj, długo, długo, bo się na kawałki rozleciał:shake:...zresztą podobnie do życia prywatnego...

Ale co tu będę smędzić! Toż to Bruńcia wątek, nie?!:lol:

Na początek napiszę, że nie wiem ile aktualnie Bruńcio waży- nie wsadzam go na wagę, bo się boję tego, co ujrzę na wyświetlaczu:roll: Ponad cztety dychy z palcem w ... uchu:eviltong:

W każdym razie Bonusia osiągnęła (2 tyg. temu) wagę nieosiągalną ze względów "niejadkowych, a wręcz anorektycznych" 32 kg!!! Z czego jestem duuuuuumna!!!:multi: Biorąc poprawkę, że od 3 dni nie zjadła TOTALNIE NIC to może to być leciutko przesadzone.

Klęczę i modlę się cierpliwie, żeby Bozia obdarzyła Bruńcia choć ciut ciut ...ciut większą delikatnością! ...we WSZYSTKIM!:placz:
Przecież, jak on sobie obierze jakiś azymut to nie ma zmiłuj- wszystko podepta. I żeby to chodziło tylko o rzeczy martwe to mniejsza. Ale to chodzi o żywe istoty! Nie ma szczęścia kiciaczek, który stanie Bruńciowi na drodze podczas biegu, albo Bonusia podczas witania się z nami:shake: Podepta wszystkich! Aż się dziwię, że do tej pory wszystkie stworzonka mają wszystkie części ciała na miejscu.

Podobnie się ma sprawa z roślinkami, BA! z dużymi już choinami, które po spotkaniu z Tankistą:evil_lol: nie wyglądają już tak, hmmm... gęsto i dużo:cool1:
Oj czeka mnie urządzanie ogródka na wiosnę- od nowa chyba:placz:

Uczymy się, uczymy się i jeszcze raz uczymy się;) Oj, co ja tam będę owijać w płócienko- darcie też jest czasami. Bo w niektórych sytuacjach to jakbym głuchego psa miała :mad:Już nawet Bona ma początkujące stadium zaniku słuchu w niektórych sytuacjach:mad:

Jak wychodzą ze mną dwa na raz to jak dwa psychole się zachowują- choć to przypadki są oczywiście! Wtedy Bona spuszczona w kagańcu, a Bruńcio w kolczatce.
Jak zrobiłam próbę bardziej humanitarnych metod to pojechałam przez pół ulicy wysypanej żwirem na kolanach:angryy:- dobrze, że miałam grube spodnie! A nie daj Boże, żeby Bonie się jakiś pies nie spodobał:shake: to w sekundę ręka trzymająca Bruńcia na smyczy wydłuża mi się o pięć centymetrów. Wyobraźcie sobie, co to będzie za 5/10 lat :cry: Ręce, jak orangutan.

Najlepsze psy na świecie, kiedy wychodzą osobno!!!:lol: Co prawda Bonusiek nigdy nie będzie normalnym psem i do tego się cały czas przyzwyczajam, ale Bruńcio jest prześwietny zarówno jeśli chodzi o charakter, jak i zachowanie na dworzu! Wszystkie psiaki nowo spotkane to przyjaciele- no przynajmniej na początku:lol: Mamy 3 voksy na osiedlu i chyba mają to do sibie, że żadnemu psu nie pasują 2 z nich- Bruńcio dostaje szału, kiedy je widzi. Natomiast jeden (ŁAPKA) chodzi z nami na spacerki, i nawet jak się raz (przez pomyłkę!) rzucił na Bruńcia to ten nawet tego nie zauważył:megagrin: Najlepsze jest to, że nie zdażyło się jeszcze ŻADNEMU psu (a Bonusiek w tym prym wiedzie:diabloti:) sprowokować Bruńcia do jakiejś zdecydowanej reakcji agresywnej! Naprawdę jestem pełna podziwu!:loveu: Tym bardziej, że mój Boy'uś ['] to absolutnie nie czekał na zaczepkę- sam zaczynał:eviltong:

Rodzice się w nim pomalutku zako****ą:loveu:- wiadomo, że kiedy tak rozrabia to najchętniej wysłalibyśmy go wraz z całym tym tałatajstwem na Księżyc:cool1: Ale ma tak niektóre cechy podobne do Boy'a ['], że nie sposób tego nie zauważyć- a wiadomo, że pierwszego Futra się nie zapomina.

Świetnie pilnuje!!! A głosik ma! Oj ma! Mniej basowy niż Boy, ale bardziej słyszalny:evil_lol: Do Bony nie porównuje, bo ona chyba huskim miała się urodzić- zamiast szczekać przy płocie, to wyje:roll: Ale w całym rozrachunku dobre i to, zauważając że przez pierwsze kilka miesięcy nie wydała z siebie ŻADNEGO dzwięku:shake:

A w ostatnim akapicie- RATUNKUUUU! Ile spań swoich Bruńcio zjadł, tyle zjadł- nie wnikajmy:evil_lol: Tylko dlaczego nie chce spać na posłaniach rozsianych po domu????? Ciągle tylko leży na kaflach, a mnie już szlag trafia! Zwyczajnie nie cierpię widoku psa na zimnym betonie, kaflach, terakocie itp.:angryy:!!! Zaraz mam przed oczami, jak go wykręca na starość i wcale mi się to nie uśmiecha! I smaczki dostaje tylko na materacach i głaski są tam też, a jemu wiecznie gorąco. Poradzcie coś!:modla:

• 2 weeks later...
Posted

Rodzice się w nim pomalutku zako****ą:loveu:- wiadomo, że kiedy tak rozrabia to najchętniej wysłalibyśmy go wraz z całym tym tałatajstwem na Księżyc:cool1: Ale ma tak niektóre cechy podobne do Boy'a ['], że nie sposób tego nie zauważyć- a wiadomo, że pierwszego Futra się nie zapomina.

Jejku Koperku, dopiero teraz ? Po tylu miesiącach piszesz powolutku ?:evil_lol:
Ale z drugiej strony sie nie dziwie, po tylu dewastacjach w ogrodzie mój TZ kazałby pewnie wybierać.....:evil_lol::eviltong:

Pytałam pracownika schroniska - zęby jeszcze nie zrobione więc reszte dopowiedz sobie sama...:shake:

Posted

[quote name='Koperek']
Na początek napiszę, że nie wiem ile aktualnie Bruńcio waży- nie wsadzam go na wagę, bo się boję tego, co ujrzę na wyświetlaczu:roll: Ponad cztety dychy z palcem w ... uchu:eviltong:

Ha !!! To my chcemy zdjecia malenstwa bo potem juz go nie poznamy :eviltong:

Trzymaj sie Cioteczko w zyciu czasem wszystko sie sypie ale to mija ...........na szczęscie !

Posted

Ooooooo! I cioteczki w końcu zajrzały do swojego ulubieńca:evil_lol:

Dlaczego beciu "pomalutku"? Bo Bruńcia najbardziej kochamy, jak ...śpi:evil_lol:

A foty są robione w miarę na bieżąco (choć już teraz go nie poznacie:eviltong:) tylko jeszcze nie mam programów do wgrywania- są już zamówione nowe płytki i chyba wysłane i w drodze- także życzę troszkę cierpliwości:diabloti:

Ostatnio nauczył się nowej minki: "Toż ja niewinny jestem!:shake: Przecież zwyczajnie szedłem sobie ścieżką ogródkową, a tu nagle patrzę, a po lewej jakaś gałązka się złamała:-o, za chwilę po prawej kwiatek się zdeptał:-o, a ja przecież nawet pazurkiem tego nie dotknąłem!"
:evil_lol:

Posted

[quote name='Koperek']
Ostatnio nauczył się nowej minki: "Toż ja niewinny jestem!:shake: Przecież zwyczajnie szedłem sobie ścieżką ogródkową, a tu nagle patrzę, a po lewej jakaś gałązka się złamała:-o, za chwilę po prawej kwiatek się zdeptał:-o, a ja przecież nawet pazurkiem tego nie dotknąłem!"
:evil_lol:

Bruniu bo jak sie waży 40 kg :evil_lol: to tak jest , że same galazki i kwiatuszki sie łamią :diabloti: Moj Armanik by ci to potwierdził bo zna z autopsji :eviltong:
On tez z tych niczemu niewinnych :shake:;)

Posted

Świeżutkie- jeszcze ciepłe!:loveu: Przed chwilką robione (zresztą tak, jak te u góry:eviltong:):

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f3b4eb8c17cf4681.html

Pełna powaga :)

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/898a344e6e66ee8f.html

...jakby Bruńciowi ktoś wierzył, że taki grzeczny ;)

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c81131d8c15391de.html

Chyba coś zgubiłem...

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/cf85201552215ab4.html

A tutaj widać PRAWDZIWĄ "twarz" Bruńcia :)

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d696199094af2ff3.html