Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Buńcio dziękuje za komplement Basiu! :)

Z szarego życia schroniskowych stworzeń- rozmowy kontrolowane:
- Kudłata, MÓWIĘ DO CIEBIE! Nie udawaj, że mnie nie widzisz- mała nie jestem, swoje ważę i chyba już kumasz kto w kuchni rządzi?! :D

• 2 weeks later...
  • Replies 866
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Basia1244']No dobrze, bardzo się cieszę.... tylko co to jest DD9 !!![/QUOTE]
:D
Basiu kochana, to są Dni Dobermanna organizowane przez Magdę w Mirosławicach! :) Można przyjechać i nas podpatrzyć, jak będziemy pięknie pracowali hehe ;)

Posted

Dziękujemy ciociu Brosowo!!! :)

A tymczasem wróciliśmy z DD9- czyli naszych kolejnych, już piątych Dni Dobermanna organizowane przez Magdę, z czeskim szkoleniowcem Liborem :) W naszym duecie posłuszeństwo OK- teraz będziemy szlifować diamencik , na obronie brak ekstremalnych jazd, jak to u mnie wcześniej bywało na kolankach, łokciach czy czterech literach...- no po prostu nuuuuuuda

...tak biegaliśmy po placu :D

• 3 weeks later...
Posted

Aby choć raz na ruski rok pokazać, że jednak Buńcio bezustannie wiedzie życie u wrednej ciotki Koperkowej wstawię fotki z dzisiejszych stójek "bez trzymanki" ;) ...a może się komuś spodobają....?

...lewy profil...

...prawy profil...

Posted

[quote name='Koperek']Aby choć raz na ruski rok pokazać, że jednak Buńcio bezustannie wiedzie życie u wrednej ciotki Koperkowej wstawię fotki z dzisiejszych stójek "bez trzymanki" ;) ...a może się komuś spodobają....?

Patrzac po zdjeciach widac ze jednak to biedne:eviltong: psisko zyje jakos :evil_lol:

nawet jakis taki męski sie zrobił ?:loveu: a moze to w tych promieniach słonka tak ładnie wygląda? :cool3:

Posted

Koperek napisał(a):
wstawię fotki z dzisiejszych stójek "bez trzymanki" ;) ...a może się komuś spodobają....?

...lewy profil...

...prawy profil...

już sama nie wiem który lepszy ale chyba ten lewy bo resztki przyrodzenia widać....:diabloti:

Posted

[quote name='becia66']już sama nie wiem który lepszy ale chyba ten lewy bo resztki przyrodzenia widać....:diabloti:
Ciotka ]:-> Przyrodzenie Buńcio ma w jak najlepszej formie- nie doszukuj się cholera :D Poza tym w charakterku widać po całości, że się jednak uchowało w móżdżku, mimo fizycznego odcięcia ;)

...wieczny dzieciak...

p.s. Wczoraj na spacerze, na wałach znowu nie odmierzył dobrze odległości i mnie podciął, że aż się zawinęłam i leżałam tak 5 minut chyba, bo z bólu nie szło się podnieść... Więc teraz z opuchniętą, skręconą kostką siedzę przed kompem i nadrabiam :)
...ja "Tegotamtego" kiedyś zabiję za dziurawienie planety moją osobą... wrrrrrrr

• 8 months later...
Posted

Tak jakby zapomniany wątek, ale tak czasem w życiu bywa...
...poza tym nie mogłam go odnaleźć, co zbytnio nie spędzało mi snu z oczu i tym samym tyle czasu minęło.

Sporo się zadziało u nas przez te "wieki": szkolenia w Polsce i Czechach, zmiana pracy pańci, gdzie czasem ze mną chodzi i poznaje ludzi), a co najważniejsze Buńciuszek nadal sobie ze mną żyje i myślę, że chyba jest szczęśliwy ;)

• 2 weeks later...
Posted

Ciotka Brosowa- fotki REWELACJA hahahaha :) Na niektórych widać, jaka to prędkość musiała być :D

Również dziękujemy za spacer :) Moje do tej pory śpały- dopiero jakąś godzinkę temu zbudziły się głodne, także dobrze im zrobiło takie ganiane :)

• 8 months later...
Posted

ale Bruńcio się wczasował tylko zazdrościć. Pięknie wygląda, taki dumny i majestatyczny, ciekawi mnie tylko Koperku czy nie protestowali na kempingu że bez kagańca bo przecież groźnie wygląda :diabloti: Czy Bruńcio pływa czy też tylko bezpiecznie na łódeczce ?

• 2 weeks later...
Posted

Becia66 napisał(a):
ale Bruńcio się wczasował tylko zazdrościć. Pięknie wygląda, taki dumny i majestatyczny, ciekawi mnie tylko Koperku czy nie protestowali na kempingu że bez kagańca bo przecież groźnie wygląda :diabloti: Czy Bruńcio pływa czy też tylko bezpiecznie na łódeczce ?

Tak, Szanownemu Panu można zazdrościć, mi troszkę mniej.
Koło naszego namiotu biegła ścieżka do toalety, a że Buńcio typowe cechy psa stróżującego ujawnia i obcych w pobliżu nie toleruje, toteż szybko ludziki nauczyły się obchodzić nasz namiot w odległości 10m ;) Nie miał kagańca, ale kiedy nie pływał, nie biegał po lesie, nie spał bądź nie odwiedzał znajomych, musiał być uwiązany. Natomiast po polu namiotowym chodziliśmy w kagańcu- za dobrze się znamy na beztroską nieuwagę ;)

Jeżeli chodzi o pływanie to hmmm... Pojechałam nad jezioro wypocząć i popływać, a na miejscu okazało się, że robił to mój pies, a ja byłam do organizowania mu czasu. Załapaliśmy się na motorówkę z ratownikiem, który podrzucił nas z powrotem na naszą przystań, bo sobie za długi spacer zrobiliśmy :), potem jak widać był rower wodny, ale i też codziennie po 2 razy bezpośrednie plywanie w jeziorku.

Gdybym napisała, że bardzo wypoczęłam to bardzo bym skłamała. Buńciuszek to jednak takie Stworzenie Boskie, przy którym nie da się ani nudy złapać ani chandry- wiecznie broniące pańci i śmiejące się duże psie dziecko ;)

• 2 weeks later...