Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 328
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja chciałam zgłosić że się pomyliłam w zgłoszeniu. Dowiedziałam się od Sonyi że tam trzeba podać nr. książeczki agility, ja podałam numer legitymacji ZK ... czy da się to jakoś poprawić :oops:? Numer książeczki agility to 13 :diabloti: :lol: :evil_lol:

Pozdrawiam :loveu:

Posted

[quote name='palma']Ja chciałam zgłosić że się pomyliłam w zgłoszeniu. Dowiedziałam się od Sonyi że tam trzeba podać nr. książeczki agility, ja podałam numer legitymacji ZK ... czy da się to jakoś poprawić :oops:? Numer książeczki agility to 13 :diabloti: :lol: :evil_lol:

Pozdrawiam :loveu:[/quote]

Oczywiście, że się da :)
nic sie nie stało :)

Posted

Hej my pierwszy raz na zawodach i chcę się zapytać co mam wpisać w pola (na formularzu zgłoszeniowym):
Nr ewidencyjny Książeczki Pracy:
PKR psa:
Numer rejestracyjny w O/ZKwP:
Oddział ZKwP:

nie wiem co mam tu wpisać. :oops:
Aha. jeszcze czy muszę sobie gdzieś teraz załatwiać tą Książeczkę Pracy?? Jeśli tak to gdzie i jak.???

Posted

Figo_94 napisał(a):
Hej my pierwszy raz na zawodach i chcę się zapytać co mam wpisać w pola (na formularzu zgłoszeniowym):
Nr ewidencyjny Książeczki Pracy:
PKR psa:
Numer rejestracyjny w O/ZKwP:
Oddział ZKwP:

nie wiem co mam tu wpisać. :oops:
Aha. jeszcze czy muszę sobie gdzieś teraz załatwiać tą Książeczkę Pracy?? Jeśli tak to gdzie i jak.???

Żeby startować w tych zawodach, musisz być członikiem Związku Kynologicznego w Polsce. Jeśli nie jesteś członkiem, przed zawodami musisz się zapisać - a robisz to udając się do jakiegoś oddziału - zazwyczaj najbliższego geograficznie - i opłacić wpisowe i roczną składkę (składka, którą pobraliby teraz jest ważna tylko do końca roku - potem musisz znów płacić za rook 2008 ). Jak już jesteś członkiem, to wpisujesz jako "Oddział ZKwP" - nazwę oddziału, do którego się zapisałaś/eś.

Uzyskanie książeczki pracy również wymaga wizyty w oddziale ZKwP. Sprzedadzą Ci taką książeczkę za 3 zł - ale żeby ją uzyskać - musisz być członkiem (patrz wyżej). Każda książeczka ma numer - i ten numer właśnie wpisujesz w pole "nr ewidencyjny Książeczki Pracy".

Pozostałe dwa numery - czyli "PKR psa" i " Numer rejestracyjny w O/ZKwP" dotyczą tylko psów z wyrobionym rodowodem. Każdy taki pies ma nr PKR i nr rejestracyjny w jakimś oddziale. Jeśli Twój pies nie jest rodowodowy, lub nie ma wyrobionego rodowodu - po prostu nie wypełniasz tych dwóch miejsc.

Posted

palma napisał(a):
Aha. No to PARSONRK ten numer książeczki pracy to 13 ... ja taka sierota nieobeznana :oops: Reszta chyba jest ok.
Nie może być chyba po prostu 13 - musi byc coś łamane przez 13 - tak myślę - bo to ma być numer oddziału chyba łamany przez numer książeczki w tym oddziale. Ale w sumie - licho ich wie... :roll:

Posted

Flaire napisał(a):
Nie może być chyba po prostu 13 - musi byc coś łamane przez 13 - tak myślę - bo to ma być numer oddziału chyba łamany przez numer książeczki w tym oddziale. Ale w sumie - licho ich wie... :roll:

Wiesz co, ja nie mogłam jechać do ZK, załatwiła to za mnie sonia123 i powiedziała mi że mamy numer 13 :eviltong: No to ja taka sierotka mówię 13 ...

Sonya napisz jak to jest pełne, bo ja już nie wiem i się gubię :oops: :lol: :eviltong: :oops:

Posted

Numer książeczki startowej jest dwuczęściowy... najpierw 'kod' oddziału, np I dla Warszawy, później numer książeczki wydanej w oddziale... więc chyba nie tylko 13... i dodatkowo- nikt nie ma problemu ze wzrokiem, więc warto wyłączyć wielkie litery.

Posted

Przepraszam za off , qale mam wielką prośbę
czy ktoś w drodze powrotnej ze Szczecina do Warszawy mógł by zabrać schroniskową staffinkę ? U mnie czeka na nią domek tylko kwesta transportu jest trudna.
Sunia jest grzeczna i nie agresywna - bardzo bardzo ładnie proszę o pomoc :modla:

Posted

Mimo wszystko dziękuje że mogłam zamieścić tu swoją prośbę - transport udało się znaleźć :)

Życze wam samych sukcesow na zawodach i trzymam kciuki :kciuki:

Posted

Sajko napisał(a):
dziękuję bardzo, nie byłam pewna, czy są tam wszyscy:p ale jak tak- to jedziemy- mamy szanse:cool3:

dokładnie nagrody gwarantowane w niektórych stawkach ;)

Posted

muszę tylko grubemu wytłumaczyć, że palisada nie jest dobra na wszystko i za każdym razem:diabloti: jakimś bladym świtem u Was jesteśmy, więc możecie na nas liczyć do pomocy;)

Posted

[quote name='PARSONRK']Najprościej Wsiadacie przed dworcem
w tę maszinę ;) wysiadacie na Wszystkich świętych i musicie podejść kawałeczek na Chopina
Na Wszystkich Świętych powiadasz.... Trochę nam to czasu zajmie :evil_lol:. A na piechotę szybciej nie będzie? :lol:

Posted

Mokka napisał(a):
Na Wszystkich Świętych powiadasz.... Trochę nam to czasu zajmie :evil_lol:. A na piechotę szybciej nie będzie? :lol:

Bliższego świeta nie ma ;)
Ale poczekamy na was :evil_lol:

Posted

Co do tej ksiazeczki to jest w takim razie chyba 13/7 lub 13/5 podam wam jutro bo dzisiaj nie mam jej przy sobie.
W tej mojej ksiązeczce jest napisane, ze nr. ewidencyjny ksiazeczki startowej (czy cos takiego), i sa takie kropki ............................... na ktorych pisze 7/05