Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

o collie wiem tyle:
Płeć - pies, wielkość - duży. Nr chip: 15255.
Mix collie i husky. Około 2 - letni łagodny i przyjazny wobec ludzi i innych psów. Nie wiadomo, jak reaguje na koty.
Miły i spokojny psiak..

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

_Tosia_ napisał(a):
o collie wiem tyle:
Płeć - pies, wielkość - duży. Nr chip: 15255.
Mix collie i husky. Około 2 - letni łagodny i przyjazny wobec ludzi i innych psów. Nie wiadomo, jak reaguje na koty.</B>
Miły i spokojny psiak..

on tak troche jakby z borderka miał. A może tylko tak wyszedł na zdjęciu??
Zaraz go wrzucę na zbiorczy Collie.

Posted

doberman bez łapki

drugi doberman
Mam prośbe: czy wiecie coś na temat ich charakterów? No, chyba, że hania mi to już przesłała. Czy to z jednego schroniska łodzkiego? Z tamtąd mamy dobermanke w hoteliku, ale teraz mają iść jakiś młody dobek i drugi chudzina 7-8-latek. czy możecie mi jakis opis i zdjęcia przesłać na meila:
ktara@poczta.onet.pl

Spróbuję wysłac je do org. niemieckiej-dobermaniej, może tam domki znajdą.

Posted

katya napisał(a):
Tosia, jakbyś potrzebowała pomocy, to mogę z Tobą robić te fotki, mam blisko, mieszkam na Janowie.

SUPER!!! jasne, im więcej zdjęć tym lepiej. jeśli będziesz się tam wybierać, daj mi znać, jestem w kontakcie z właścicielami tego przytuliska-hoteliku. to prywatne schronisko, więc ich powiadomię, że się pojawisz, to nie będą zaskoczeni. w przygotowaniu jest strona w necie www.przytulisko.info , więc im wiecej zdjec piesków, tym lepiej. strona wymaga jeszcze kilku zmian, także proszę o wybaczenie dla niedociągłości :oops:. źle zrobiony baner i takie tam drobiazgi :shake:. ale pracujemy nad tym

Posted

Powiedz mi, kiedy Ty będziesz szła, to pójdziemy razem.
Ja myślę, że trzeba zrobić zbiorowe allegro szczeniętom.
A jak wygląda sprawa sterylizacji?

BTW, Frida - suczka z mojego podpisu, mieszkala wraz z 7 szczeniętami na opuszczonej posesji obok, na Kosodrzewiny 54A, na szczęście cała gromada ma już domy.

Posted

Tosia, nie chce ci się wtrącać, ale proponuje abyś edytowała pierwszy post i tam wstawiała zdjęcia psiaków z opisami. Dzięki temu wątek będzie bardziej czytelny i łatwiej będzie dogomaniakom wybierać psiaki do ogłoszeń. Jest jeszcze jedna sprawa, ale istotna. Czy jeśli znajdzie sie chętny na pieska na teranie kraju jak sie bedzie przedstawiała sprawa z transportem.

Podnosze watek. Każdy dom na wagę złota!A teraz dodam coś od siebie. Jesli psy są najedzone, maja opiekę, nie prażą się w słońcu, nie zamarzają zimą, nikt sie nad nimi nie znęca to jestem wdzięczna tym ludziom za to co robią dla tych psów.

Posted

to jest "nasza" suczka z Pabianic :shake:
zabrana od nas jako "własnosc" p.Sieminskich, bo była podobno z terenu poza granicami miasta :cool1:

zabrana w czerwcu :shake:.......
miałam na nia nawet kilka chetnych do adopcji, ale potem zniknęła. :cool1:

ma numerek 1480 a nie 480 jak jest na stronie.

Posted

Hala napisał(a):
Tosia..a co to za husek??? Taki zaniedbany?? Opowiedz coś o nim? Wygląda na samca. Jest agresywny? Jak długo jest w schronie? Ile ma lat?

wiem o nim tyle:
Płeć - pies. Nr chip: 14807.
Łagodny i spokojny mix husky. Lubi chodzić po płotach... Wiek - około 4 - 5 lat. nie wiem, ile tam jest

Posted

tanitka napisał(a):
dziewczyny kroi się dom dla jamniczka we Wrocławiu. Pilnie potrzebuję do którejś z was kontakt!!!
co wiemy o tym jamniczku??

jamnik ma około 1,5 roku, jest spokojny, łagodny i bardzo wystraszony. podobno bardzo dobrze dogaduje się z innymi psami i kotami. widać, że źle znosi miejsce, w którym jest. jest malutki, trząsł się cały, strasznie mi go żal. gdyby dom wypalił, byłoby super.

Posted

szajbus napisał(a):
Tosia, nie chce ci się wtrącać, ale proponuje abyś edytowała pierwszy post i tam wstawiała zdjęcia psiaków z opisami. Dzięki temu wątek będzie bardziej czytelny i łatwiej będzie dogomaniakom wybierać psiaki do ogłoszeń. Jest jeszcze jedna sprawa, ale istotna. Czy jeśli znajdzie sie chętny na pieska na teranie kraju jak sie bedzie przedstawiała sprawa z transportem.

Podnosze watek. Każdy dom na wagę złota!A teraz dodam coś od siebie. Jesli psy są najedzone, maja opiekę, nie prażą się w słońcu, nie zamarzają zimą, nikt sie nad nimi nie znęca to jestem wdzięczna tym ludziom za to co robią dla tych psów.

dzieki , słusznie - będę dodawać zdjęcia na pierwszej stronie. co do transportu - jesteśmy zmotoryzowani, więc nie będzie problemu. jeśli by się udało znaleźć dom dla któregoś - zawieziemy wszędzie.. najlepsze by były weekendy, bo pracujemy.. nie uprzedzajmy faktów - jak się coś 'wykroi' będziemy ustalać :)

co do piesków w ogóle - wg mają tam dobre warunki. utrzymane są ładnie, nie są głodne, są leczone.. a że trochę brudne.. ciężko je utrzymać w idealnej czystości.. smutno mi z tego powodu, bo każdy powinien być wyczesany i wypieszczony, ale nie zawsze się uda.

Posted

modliszka84 napisał(a):

to jest "nasza" suczka z Pabianic :shake:
zabrana od nas jako "własnosc" p.Sieminskich, bo była podobno z terenu poza granicami miasta :cool1:

zabrana w czerwcu :shake:.......
miałam na nia nawet kilka chetnych do adopcji, ale potem zniknęła. :cool1:

ma numerek 1480 a nie 480 jak jest na stronie.

jeśli są na nią chętni, daj znać proszę

Posted

jamnik ma około 1,5 roku, jest spokojny, łagodny i bardzo wystraszony. podobno bardzo dobrze dogaduje się z innymi psami i kotami. widać, że źle znosi miejsce, w którym jest. jest malutki, trząsł się cały, strasznie mi go żal. gdyby dom wypalił, byłoby super.

dziękuę- już jestem w kontakcie z Fundacja Niechciane i Zapomniane w sprawie pomocy przy ew. adopcji i udziale w transporcie tego pieska.