Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Z tego co widzę, to psiak nr 1, to sunia Rudka, która podobno nie jest do adopcji, niszczy i potrafi nawet wybić okno.

Nr 2 to też sunia i ma już fotkę. Wtedy była w kołnierzu.

Posted

[quote name='kaskaSz']Żeby zmienić adres bloga, tego trzeba skasować, bo tak to chyba nie da rady zmienić.

W nagłówku mogę zmienić, ale może dopisać, że bezdomnych zwierząt, bo jak hotel to ktoś pomyśli, że te zwierzaki są czyjeś...
Hotel dla bezdomnych zwierząt i ptactwa domowego w Łodzi.
Ulice też pisać? /na Kosodrzewiny/

ok, adres niech zostanie. co do nazwy - niech będzie tak, jak jest, to w koncu nie ma az takiego wielkiego znaczenia

Posted

[quote name='katya']Z tego co widzę, to psiak nr 1, to sunia Rudka, która podobno nie jest do adopcji, niszczy i potrafi nawet wybić okno.
Ja tam nie widzę podobieństwa pomiędzy tą sunią a Rudką.
A poza tym Jak nie do adopcji ?!
P. Siemińska nawet powiedziała do mnie - " teraz ją możesz sfotografować. " :roll:

[quote name='katya']
Nr 2 to też sunia i ma już fotkę. Wtedy była w kołnierzu.

W tym kołnierzu to tak brzydko :eviltong:. A zresztą nie wiem czy to ona - normalnie chodzi etc. ( a ta zacytowana ma zdruzgotaną łapkę ). Ona najbardziej przypadła mi do gustu. :loveu:

Posted

Bo nie chodzi o tą Rudkę co jest na stronie jako Rudka tylko o tą powieszoną kiedyś na drucie:

My z Tosią nie robiłyśmy jej fotki, bo miała nie być do adopcji.

Posted

Enchantress* napisał(a):

W tym kołnierzu to tak brzydko :eviltong:. A zresztą nie wiem czy to ona - normalnie chodzi etc. ( a ta zacytowana ma zdruzgotaną łapkę ). Ona najbardziej przypadła mi do gustu. :loveu:

Zdruzgotaną łapkę to miała x czasu temu i to na pewno jest ona.

Posted

Bożeeeeee :crazyeye:!
Powieszona na drucie ?! Ludzie.
Jak mnie zobaczyła to zaczęła się tulić i domagać głaskania ! Nie wierzę że w przeszłości mogło spotkać ją coś tak strasznego.

A co do tego że jest nieadopcyjna - może p. Siemińska zmieniła zdanie ? ;)

Zdruzgotaną łapkę to miała x czasu temu i to na pewno jest ona.

Aha ;) .

Posted

rita60 napisał(a):
Tosiu nie bardzo rozumiem,tyle szczeniaczkow do uspienia:-odlaczego:-o

nie mam pojęcia!! dostałam taką wiadomośc na gg, nie wiem, od kogo!! byc moze ktos z dogo wysyła to gdzie popadnie!!

Posted

hanka456 napisał(a):
Ta wiadomość jest rozsyłana gdzi epopadnie. Nawet dostał ją mó siostrzeniec, zupelnie przypadkowa osoba.

Ja też dostałam takie coś:mad:
Ale odrazu skapnęlam się że to spam - bo przypomniał mi się wątek na dogomanii poświęcony tej wiadomości. ;)

Posted

Gdybym miała możliwość porozmawiania z takimi typami rozsyłającymi takie wiadomości - to zaproponowałabym im wizytę w prawdziwym schronisku. :cool1:

Założę jakiś wątek dla tej suczki z już nie zdruzgotaną łapeczką ;) . Tylko trzeba ją jakoś nazwać - bo nie może być taka bezimienna. :cool1:
Mnie podoba się imię Fraszka :cool1:.
O tą Rudkę trzeba się jeszcze dopytać.
I jeszcze muszę powklejać inne fotki które zrobiłam ;) .

Posted

Wątek Fraszki Tutaj!
Nie wiem - może nie uwzględniłam czegoś w wątku. Jeśli tak to proszę piszcie - zaraz edytuje. ;)
Nie wiem jak podoba wam się imie - ale myślę że to mało ważne.

Posted

Nie podałaś we wątku Fraszki na kogo kontakt. Juz ktoś chce ją ogłaszać, ale nie ma pojęcia na kogo podać namiary.

Ponadto to zmieniłabym to zdanie
"Znajduje się w łodzkim przytulisku - tam czeka na swojego pana"

Nie wiem czemu, ale ja od razu mam skojarzenie, że komuś sie zgubiła, została dostarczona do przytuliska i tam czeka na SWOJEGO pana, a nie, że jest do adopcji.

Posted

[quote name='szajbus']Nie podałaś we wątku Fraszki na kogo kontakt. Juz ktoś chce ją ogłaszać, ale nie ma pojęcia na kogo podać namiary..
Napisałam do Parosa PW z prosbą o ogłoszenia ponieważ widziałam że ogłaszala pabianickie psiaki. ;)
Już zaraz dopisuje kontakt. Mail może być do mnie a telefon do p. Siemińskiej. Ale jak już na wątku suni napisałam - gdyby ewentualnie zgłosiłby się ktoś z daleka - to na DGM dało by się załatwić transport albo jakaś kontrola przedadopcyjna to w takim wypadku Tel. do mnie byłby lepszym rozwiązaniem. :roll: Chociaż narazie podajemy do p. Siemińskiej. ;)

[quote name='szajbus'] Ponadto to zmieniłabym to zdanie
"Znajduje się w łodzkim przytulisku - tam czeka na swojego pana"

Nie wiem czemu, ale ja od razu mam skojarzenie, że komuś sie zgubiła, została dostarczona do przytuliska i tam czeka na SWOJEGO pana, a nie, że jest do adopcji.
Dobra uwaga.
Przeedytuje to na " Znajduje się w łodzkim przytulisku - tam czeka na swojego nowego pana " :lol:

Posted

Widzę że na wątku puściutko i cichutku. :roll:

A fraszka ma szanse na domek tymczasowy. Nie jest to pewne oczywiście - ale miejmy nadzieje że tak będzie. :cool3:

Posted

[quote name='madziamn']chyba wszyscy zajęli się losem fraszki. aby ten tymczas wypalił.[/quote]
Na 1000% jest już pewne że wypali.
Tylko musimy znaleźć transport Łódź-Wawa :cool3:.
Wawa-Gdańsk załatwiony.