rita60 Posted December 21, 2007 Posted December 21, 2007 Gratulacje cioteczko:lol:niech i te nasze bidy maja swieta. Quote
Inkaa Posted December 21, 2007 Posted December 21, 2007 A teraz wam przedstawię moj plan działania na rzecz schroniska na rok 2008. 1. Drukowanie ulotek i plakatów. 2. Koszyczki w sklepach zoologicznych do których można wrzucać dary na rzecz schroniska. 3. Zebranie kocy na zimę ( to już prawie załatwione ) 4. Znalezienie lecznic ktore mogą wykonać np. dwie sterylki w miesiącu za darmo. 5. Ogłaszanie psiaków w internecie 6. Uczestniczenie schroniska w różnych akcjach zbierania karmy i pieniędzy. 7. Zamieszczanie psiaków do adopcji na łamach miesięczników Mój Pies i Przyjaciel Pies 8. Ogłaszanie psów w lokalnej prasie i radiu. 9. Rozbudowanie strony internetowej poprzez dodanie więcej zdjęc + info o psiakach. 10. Oddzielne wątki dla psiaków. Quote
Hala Posted December 22, 2007 Posted December 22, 2007 Gratuluję dzielnego i ambitnego planu. Bedę trzymała kciuki za ich realizację. Pozdrawiam. Hala Quote
Inkaa Posted December 22, 2007 Posted December 22, 2007 Hala napisał(a):Gratuluję dzielnego i ambitnego planu. Bedę trzymała kciuki za ich realizację. Pozdrawiam. Hala Dzięki. Już mam plany na całkowitą realizację pięciu punktów. :lol: Dziewczyny z Łodzi ! Zorientujcie się czy w waszej okolicy są sklepy zoologiczne i lecznice. Zrobimy taką listę sklepow w których warto zostawić koszyczek oraz listę lecznic w ktorych można popytać się o dwie bezpłatne sterylki w miesiącu. ;) Quote
madziamn Posted December 22, 2007 Posted December 22, 2007 Enchantress* napisał(a):Dzięki. Już mam plany na całkowitą realizację pięciu punktów. :lol: Dziewczyny z Łodzi ! Zorientujcie się czy w waszej okolicy są sklepy zoologiczne i lecznice. Zrobimy taką listę sklepow w których warto zostawić koszyczek oraz listę lecznic w ktorych można popytać się o dwie bezpłatne sterylki w miesiącu. ;) CIOTECZKI JA JESTEM Z ŁODZI DOKŁADNIE Z CHOJEN. W OKOLICY JEST LECZNICA "ŻYRAFA" TAM CHODZĘ ZE SWOJĄ SUNIĄ, OBOK LECZNICY MIEŚCI SIĘ SKLEP ZOOLOGICZNY MYŚLE ŻE TAM TAKI KOSZYCZEK DAŁOBY SIE POSTAWIC. OBSŁUGUJĄCY PAN DOŚC SYMPATYCZNY I MYŚLĘ ŻE IDZIE SIE Z NIM DOGADAC.POZA TYM OKOLICA PRZY LECZNICY TEŻ MOIM ZDANIEM DOBRA. A POMYSŁY SWIETNE. Quote
Inkaa Posted December 22, 2007 Posted December 22, 2007 madziamn napisał(a):CIOTECZKI JA JESTEM Z ŁODZI DOKŁADNIE Z CHOJEN. W OKOLICY JEST LECZNICA "ŻYRAFA" TAM CHODZĘ ZE SWOJĄ SUNIĄ, OBOK LECZNICY MIEŚCI SIĘ SKLEP ZOOLOGICZNY MYŚLE ŻE TAM TAKI KOSZYCZEK DAŁOBY SIE POSTAWIC. OBSŁUGUJĄCY PAN DOŚC SYMPATYCZNY I MYŚLĘ ŻE IDZIE SIE Z NIM DOGADAC.POZA TYM OKOLICA PRZY LECZNICY TEŻ MOIM ZDANIEM DOBRA. A POMYSŁY SWIETNE. Witam Madziu ! :loveu: W sklepie zoologicznym warto by bylo postawić koszyczek i najlepiej gdybyś sama zakupiła koszyczek i wykonała odpowiedni nadruk skoro to wszystko jest w twojej okolicy ;). Tylko nie orientuje się ile taki koszyczek może kosztować. W każdym razie kwote za koszyczek zwrócimy z bazarków już zakończonych ;). A co do lecznic weterynaryjnych to najlepiej byłoby iść we dwie osoby bo jedna osoba to taka mało wiarygodna się wydaje :roll:. Zawsze możemy się jakoś spotkać :cool1:. Ps. Wyłacz Caps Locka ! ;) Quote
madziamn Posted December 22, 2007 Posted December 22, 2007 ja też nie wiem ale myślę że coś się w tym temacie da zrobic mam całe święta. bo dopiero po świętach sklep bedzie czynny. a co do lecznicy to masz racje. jedna osoba jest mało wiarygodna. trzeba też trafic na właścicieli bo z pracownikami to sie tej sprawy nie załatwi.ale właściciele też są lekarzami więc wiekszego problemu nie bedzie. lecznic w okolicy jest wiecej ale tamtych kompletnie nie znam. a co do karteczki na koszyk to czy ma byc tam cos konkretnego czy sama mam coś wymyslec? Quote
Inkaa Posted December 22, 2007 Posted December 22, 2007 madziamn napisał(a):ja też nie wiem ale myślę że coś się w tym temacie da zrobic mam całe święta. bo dopiero po świętach sklep bedzie czynny. a co do lecznicy to masz racje. jedna osoba jest mało wiarygodna. trzeba też trafic na właścicieli bo z pracownikami to sie tej sprawy nie załatwi.ale właściciele też są lekarzami więc wiekszego problemu nie bedzie. lecznic w okolicy jest wiecej ale tamtych kompletnie nie znam. a co do karteczki na koszyk to czy ma byc tam cos konkretnego czy sama mam coś wymyslec? To znaczy tak - na tej karteczce to myślałam żeby napisać że wszystkie dary w całości przeznaczone są przytulisko ( adres , telefon ). A co do tych lecznic - to nie wiemy ktrzy to są właściciele a którzy pracownicy ! Jakby co to zawsze musimy mówić '' Chciałabyśmy porozmawiać z właścicielem '' ;). Quote
madziamn Posted December 22, 2007 Posted December 22, 2007 no własnie. ja z tej zyrafy znam włascicieli bo lecza moja sunie a co do reszty to lepiej zapytac Quote
Inkaa Posted December 23, 2007 Posted December 23, 2007 madziamn napisał(a):W Górę Psianki. MadziaMn - zorientowałaś się ile kosztuje taki koszyczek ? ;) Quote
madziamn Posted December 23, 2007 Posted December 23, 2007 nie ale ja chyba miałam w domu coś co mogłoby posłużyc za taki koszyk także nie trzeba by było kupowac. zresztą nawet jak miałabym kupic bo tamto by się nie znalazło to nie wezmę kasy bo zwierzakom ona bardziej potrzebna ale myślę że nie wiecej niż 10zł. Quote
mulinka Posted December 23, 2007 Posted December 23, 2007 Enchantress* napisał(a):A teraz wam przedstawię moj plan działania na rzecz schroniska na rok 2008. 1. Drukowanie ulotek i plakatów. 2. Koszyczki w sklepach zoologicznych do których można wrzucać dary na rzecz schroniska. 3. Zebranie kocy na zimę ( to już prawie załatwione ) 4. Znalezienie lecznic ktore mogą wykonać np. dwie sterylki w miesiącu za darmo. 5. Ogłaszanie psiaków w internecie 6. Uczestniczenie schroniska w różnych akcjach zbierania karmy i pieniędzy. 7. Zamieszczanie psiaków do adopcji na łamach miesięczników Mój Pies i Przyjaciel Pies 8. Ogłaszanie psów w lokalnej prasie i radiu. 9. Rozbudowanie strony internetowej poprzez dodanie więcej zdjęc + info o psiakach. 10. Oddzielne wątki dla psiaków. jestem pod wrażeniem i wierzę że wspólnymi siłami uda nam się pomóc w adopcjach psiaków (i kotów) ja myślę, że skarbonki powinny być takie same i z logo przytuliska może gdzieś można by zamówić/kupić hurtowo bo taniej (albo gdyby jakaś firma zechciała być sponsorem takich skarbonek) Quote
mulinka Posted December 23, 2007 Posted December 23, 2007 proponuję też założyć psiakom wątek (a potem osobne wątki) na forum Niechciane i Zapomniane: www.niechcianeizapomniane.org można by tam też przedstawić ten świetny plan na 2008 rok :) Quote
Inkaa Posted December 23, 2007 Posted December 23, 2007 [quote name='mulinka']jestem pod wrażeniem i wierzę że wspólnymi siłami uda nam się pomóc w adopcjach psiaków (i kotów) ja myślę, że skarbonki powinny być takie same i z logo przytuliska może gdzieś można by zamówić/kupić hurtowo bo taniej (albo gdyby jakaś firma zechciała być sponsorem takich skarbonek) Na pewno się uda ! Ty też z Łodzi ? Super ! :lol: Popróbuje popisać i podzwonić do jakiś firm ale teraz wszystko jest taakie chytre i cwane ! Najlepiej zebać jakieś adresy łódzkich firm , pójść , porozmawiać osobiście z kierownikiem i zapodać swoje argumenty że warto zasponsorować takie skarbonki :cool1:. [quote name='mulinka']proponuję też założyć psiakom wątek (a potem osobne wątki) na forum Niechciane i Zapomniane: www.niechcianeizapomniane.org można by tam też przedstawić ten świetny plan na 2008 rok :) Jaki tam świetny :oops:. Zawstydzasz mnie ! :loveu: A na forum NiZ na pewno założymy w najbliższym czasie wątki psiaków ( i może ty nam w tym pomożesz ? ) ;) Quote
madziamn Posted December 23, 2007 Posted December 23, 2007 ten pomysł z identycznymi skarbonkami swietny wtedy nabrałoby to wiekszej wiarygodnosci całej akcji. ale z firmami to różnie bywa szefowie myślą głównie o sobie a jeśli juz komuś pomagają to myślą jak to odliczyc od podatków. ja też mam raczej przykre doświadczenia z firmami.a poza tym musimy się zastanowic co zbieramy. tu już decyzja należy do Ciebie Enchantress. czy kasę, czy artykuły dla zwierząt zakupione w danym sklepie. ja nie wiem co bardziej się przyda. mogę porobic ulotki i plakaty. oczywiście tym sklepem też się zajmę. Quote
Inkaa Posted December 23, 2007 Posted December 23, 2007 [quote name='madziamn']ten pomysł z identycznymi skarbonkami swietny wtedy nabrałoby to wiekszej wiarygodnosci całej akcji. ale z firmami to różnie bywa szefowie myślą głównie o sobie a jeśli juz komuś pomagają to myślą jak to odliczyc od podatków. ja też mam raczej przykre doświadczenia z firmami.a poza tym musimy się zastanowic co zbieramy. tu już decyzja należy do Ciebie Enchantress. czy kasę, czy artykuły dla zwierząt zakupione w danym sklepie. ja nie wiem co bardziej się przyda. mogę porobic ulotki i plakaty. oczywiście tym sklepem też się zajmę. A co ja jestem - żeby decydować ?! :eviltong: Ja tylko zapodałam pomysły ! Ja myślę że lepiej na początek zbierać artykuły zoologiczne. Dopiero potem jak sie ludzie oswoją to damy skarbonki. Bo ludzie niechętnie wrzucają kase do nieznanego źródla :lol:. Madziamn - jak możesz to porób plakaty i ulotki ! :loveu: Quote
madziamn Posted December 23, 2007 Posted December 23, 2007 Ja Też Pomyślałam Ze Zacząc Od Zbierania Artykułów Zoo. To Nawet Sprzedawcy Szybciej Sie Zgodzą Dla Nich Zysk A Psiaki Będą Miały Jedzonko Albo Nawet Zabawki Myślę że W Przytulisku Wszystko Sie Przyda. Wiesz Pomysł Był Twój Dlatego Spytałam. A Plakaty I Ulotki Porobie. Jak Będą Gotowe To Wyślę Do Ciebie Na Pw Wzory. Quote
Inkaa Posted December 23, 2007 Posted December 23, 2007 madziamn napisał(a):Ja Też Pomyślałam Ze Zacząc Od Zbierania Artykułów Zoo. To Nawet Sprzedawcy Szybciej Sie Zgodzą Dla Nich Zysk A Psiaki Będą Miały Jedzonko Albo Nawet Zabawki Myślę że W Przytulisku Wszystko Sie Przyda. Wiesz Pomysł Był Twój Dlatego Spytałam. A Plakaty I Ulotki Porobie. Jak Będą Gotowe To Wyślę Do Ciebie Na Pw Wzory. Dobra ! To czekam. ;) Pees. Nie pisz słowo w słowo dużą literą bo źle się czyta. Quote
madziamn Posted December 23, 2007 Posted December 23, 2007 ok. sorry zapomniałam wyłączyc caps locka:cool3:. Quote
asiak Posted December 24, 2007 Posted December 24, 2007 [FONT=Tahoma]Śnieg okrył ziemię puszystą bielą,[/FONT][FONT=Verdana] [FONT=Tahoma]Wokół się wszyscy ludzie weselą. Spłynęła z niebios dla nas nowina- Najświętsza Panna powiła Syna. I my Dzieciątku dziś hołd oddajmy Polską kolędę Mu zaśpiewajmy. Niech śpiew przy żłóbku i w dzień i w nocy Mocą, radością serca jednoczy...[/FONT][/FONT] [FONT=Verdana][FONT=Tahoma]Zdrowych, Spokojnych i Radosnych [/FONT][/FONT] [FONT=Verdana][FONT=Tahoma]Świąt Bożego Narodzenia...:tree1:[/FONT][/FONT] Quote
_Tosia_ Posted December 24, 2007 Author Posted December 24, 2007 Pomysły świetne i gratuluję zaangażowania. Zanim jednak zaczniecie robić skarbonki, bardzo proszę, omówcie sprawę z P. Siemińską. Moze mieć problemy, jeśli ktoś do niej zadzwoni i zapyta, dlaczego w sklepie stoi skarbonka na pieniądze z adresem jej Hotelu. Juz lepiej zbierajcie dary, z pieniędzmi nie jest to taka prosta sprawa. Zanim jednak zaczniecie robić cokolwiek, jeszcze raz bardzo proszę o kontakt bezpośrednio z nią. Quote
Inkaa Posted December 24, 2007 Posted December 24, 2007 _Tosia_ napisał(a):Pomysły świetne i gratuluję zaangażowania. Zanim jednak zaczniecie robić skarbonki, bardzo proszę, omówcie sprawę z P. Siemińską. Moze mieć problemy, jeśli ktoś do niej zadzwoni i zapyta, dlaczego w sklepie stoi skarbonka na pieniądze z adresem jej Hotelu. Juz lepiej zbierajcie dary, z pieniędzmi nie jest to taka prosta sprawa. Zanim jednak zaczniecie robić cokolwiek, jeszcze raz bardzo proszę o kontakt bezpośrednio z nią. Tak , oczywiście - wiem ;). Teraz mamy tylko takie wstępne pomysły. I tak zabierzemy się za to po świętach , a więc mamy jeszcze trochę czas. A zresztą po świętach jadę do przytuliska i porozmawiam osobiście z p.Siemińską co sądzi o tych naszych pomysłach. Quote
madziamn Posted December 24, 2007 Posted December 24, 2007 to świetnie. ja się do życzeń dołączam. pamiętamy o was psiaki i kociaki z przytuliska. jak będziesz wiedziała co na ten temat myśli pani Siemińska to daj znac a wezmę sie do roboty. po nowym roku będę miała kolorowy tusz w drukarce narazie mam czarny to zrobimy ulotki a plakaty kolorowe będą ładniejsze. wesołych świąt cioteczki. macie wielkie kochane serduszka aby tak zostało. Quote
mulinka Posted December 25, 2007 Posted December 25, 2007 dziewczyny dzisiaj uciekł z domu tymczasowego Rex zabrany z wraku samochodu - pomózcie go odnaleźć - okolice parku na Zdrowiu i dworca Łódź-Żabieniec tutaj są zdjęcia psa i więcej informacji: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=101713 Quote
Recommended Posts