rita60 Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 ciapuś napisał(a):Tosiu oby więcej takich szurniętych :razz: Dzieki tez,ze jest juz sporo takich szurnietych:p Quote
Inkaa Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 _Tosia_ napisał(a):wlasnie, a ja zawsze psuję nastrój świąteczny opowiesciami o karpiu i śwince i o pieskach, które własnie w tej sekundzie płaczą i błagają o ciepły kąt.. i o kotach w piwnicach... wiem, szurnięta jestem Tosiu ! Dzięki mnie w naszej rodzinie od roku nei jemy karpia w Boże narodzenie :cool1: . No bo któż by tknał rybę po moim półgodzinnym wywodzie i opisie uczuć i cierpień tejże ryby w czasie zabijania :cool3: . Teraz zacznę mówić o mięscie . Przejście na wegetarianizm całej rodziny po roku - gwarantowane :evil_lol: . natija napisał(a):tak radosne swieta,ale zalezy dla kogo napewno nie dla tych biednych psiakow:( Nie myśl tak pesymistycznie ! Może dzięki nam - dogomaniakom to wiele psów na święta znajdzie dom :lol: . O tym trzeba myśleć :lol: . Quote
szajbus Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Sunia czarnuszka ma 2 obserwatorów na allegro. Tosia czy ktos o nia pytał u p. Siemińskiej?? Quote
_Tosia_ Posted December 8, 2007 Author Posted December 8, 2007 [quote name='Enchantress*'] Teraz zacznę mówić o mięsie . Przejście na wegetarianizm całej rodziny po roku - gwarantowane :evil_lol: . quote] to jest bardzo prawdopodobne - moja mać nie spożywa mięska już od paru lat dzięki mnie. czasem sie na kurczaka albo na rybę skusi :mad:.taka propaganda. nie wiem tylko jak ominąć przemysł mięsny przy karmieniu pieska i kotka. jak mnie to wk***ia maksymalnie Quote
_Tosia_ Posted December 8, 2007 Author Posted December 8, 2007 a jeszcze bardziej mnie wk***iają kłótnie dogomaniaków na forach poświęconych ratowaniu psów. własnie sobie taki wątek poczytałam. Szajbus, wiesz, o co chodzi Quote
szajbus Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 Wiem, wiem i tez mnie to zadziwia. Moim zdaniem skutecznie sie zniechęca osoby, które chcą nieść pomoc psom w potrzebie. Sunie wycofałam z ogłoszeń. Quote
Inkaa Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 _Tosia_ napisał(a):a jeszcze bardziej mnie wk***iają kłótnie dogomaniaków na forach poświęconych ratowaniu psów. własnie sobie taki wątek poczytałam. Szajbus, wiesz, o co chodzi Ty . Nie bluźnij tak :cool3: . Rozumiem że nieraz można się wkurzyć jak dogomaniacy zamiast pomagać zwierzętom obrzucają sie błotem ale trzeba im uświadamiać że nie warto tak robić a nie bluźnić :cool1: szajbus napisał(a):Wiem, wiem i tez mnie to zadziwia. Moim zdaniem skutecznie sie zniechęca osoby, które chcą nieść pomoc psom w potrzebie. Sunie wycofałam z ogłoszeń. Najlepszym przepisem to nie wtrącanie się w zadne kłótnie i byc daleko od większych adopcji ( najczęściej tam powstają kłótnie ) :shake: Quote
_Tosia_ Posted December 8, 2007 Author Posted December 8, 2007 Enchantress* napisał(a):Ty . Nie bluźnij tak :cool3: . Rozumiem że nieraz można się wkurzyć jak dogomaniacy zamiast pomagać zwierzętom obrzucają sie błotem ale trzeba im uświadamiać że nie warto tak robić a nie bluźnić :cool1: Najlepszym przepisem to nie wtrącanie się w zadne kłótnie i byc daleko od większych adopcji ( najczęściej tam powstają kłótnie ) :shake: a ja lubie sobie pobluzgac. przeciez wykropkowalam. poza tym, uswiadamianie nie dawalo rezultatów. tzn, jak to mam być z dala od większych adopcji? skoro robi się szum, to trzeba tam być, bo chodzi o dobro zwierzęcia, które jest tu najwazniejsze. jesliby bylo wszystko cacy, nie byloby watpliwosci i ... kłótni. ps. poza tym na cudzych wątkach nie bluzgam. Quote
Inkaa Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 _Tosia_ napisał(a):a ja lubie sobie pobluzgac. przeciez wykropkowalam. poza tym, uswiadamianie nie dawalo rezultatów. tzn, jak to mam być z dala od większych adopcji? skoro robi się szum, to trzeba tam być, bo chodzi o dobro zwierzęcia, które jest tu najwazniejsze. jesliby bylo wszystko cacy, nie byloby watpliwosci i ... kłótni. ps. poza tym na cudzych wątkach nie bluzgam. Dobrze , dobrze .. możesz sobie bluźnić i kropkować . To był tylko żarcik - nie wiem dlaczego tak nerwowo zareagowałaś ;) Przecież każdy może sobie zabluźnić . A ja np. jestem z dala pd większych adopcji ponieważ tam często zdarzają się jakieś pomyłki , wzajemne oskarżenia i wątpliwości . A ja nie lubię takiej atmosfery ;) Spokój przede wszystkim Pozdrawiam ! Quote
_Tosia_ Posted December 8, 2007 Author Posted December 8, 2007 nie no, nie zrażaj się. jestem agresor, ale bardziej negocjator :cool3:. szukaj domów dla psów, to będę Cię uwielbiać. :lol: też nie cierpię, jak się ludzie bez sensu kłócą, zamiast wziąć się do roboty, ale to to jednak nieuniknione. trzeba wejsc w sam srodek i ratowac.. psa przede wszystkim... ech... Quote
Inkaa Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 [quote name='_Tosia_']nie no, nie zrażaj się. jestem agresor, ale bardziej negocjator :cool3:. szukaj domów dla psów, to będę Cię uwielbiać. :lol: też nie cierpię, jak się ludzie bez sensu kłócą, zamiast wziąć się do roboty, ale to to jednak nieuniknione. trzeba wejsc w sam srodek i ratowac.. psa przede wszystkim... ech... A ty kurde myślisz że co . Przyszłam na ten na ten w wątek zeby sobie tylko psiaki pooglądać :cool1: ?! Agresorko-Negocjatorko ! Zrobię wszystko żeby mnie uwielbiała :loveu: A tak na serio to myślę że lepiej by było utworzyć wątki dla WSZYSTKICH psów z tego topiku :lol: I w pierwszym poście pisać np . Rex ( w odnośniku zdjęcie ) - wątek psa ;) Wtedy łatwiej byłoby dotrzeć do konkretnego psiaka because w tym wątku łatwo się pogubić :cool3: . Tosiu - tylko spokojnie :diabloti: Quote
_Tosia_ Posted December 8, 2007 Author Posted December 8, 2007 hihihiih, wlasnie miałam napisac, że jakaś dziewczyna zaproponowala pomoc i robienie osobnych wątków pieskom. a to TY!!! pewnie, ze by się przydało! jeśli masz ochotę, to proszę bardzo. w razie pytań o szczegóły zapraszam bezpośr. do mnie :lol: Quote
Inkaa Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 _Tosia_ może powinnam zadzwonić do osoby zajmujacej się tym przytuliskiem ( p. Sieminskiej ) powiedzieć jej że chciałabym założyć wątek jakiegoś psa i wypytać się o więcej danych . Przecież nie można napisać tylko że pies ma tyle i tyle lat , jest podobny do tej i tej rasy i to wszystko :lol: Poza tym myślę że moglibyśmy zrobić płatne ogłoszenia w Moim Psie w dziale ogłoszenia drobne w rubryce pomoc . Aczkolwiek niestety byłby to drogi koszt : 3 linijki tekstu + zdjęcie to wydatek z rzędu około 85 złotych ! I pomyśleć że to tylko jeden pies . Ale z drugiej strony możliwe że po takim ogłoszeniu pies szybko znajdzie dom ! :loveu: Może warto byłoby spróbować ! Można też spróbować na bezpłatnym dziale . opowiem o nim na gg albo pw ;) Powystawiało by się trochę naszych bazarków i może dostalibyśmy jakieś rzeczy z internetowych sklepów zoologicznych Do tego warto by było ogłosić w lokalnej prasie np. Dziennik Łódzki :lol: Quote
szajbus Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 Tosia zapytaj p. Siemińska jak przedstawia się sprawa z pozostałymi 2 czarnuszkami. Psinki pokazujemy sie na górze i prosimy o domki Quote
doddy Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 Wczoraj z posesji skradziono 7 miesiecznego amstaffa, plowego z biala glowa. Uszy ne ciete, biala k. ogona. Psiak nie mial obrozy. Zaginal w Keblinach k. Lodzi 0 601 35 37 91 0 695 617 369 Quote
natija Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 mam nadzieje,ze sie szybko odnajdzie.... Quote
Inkaa Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 doddy napisał(a):Wczoraj z posesji skradziono 7 miesiecznego amstaffa, plowego z biala glowa. Uszy ne ciete, biala k. ogona. Psiak nie mial obrozy. Zaginal w Keblinach k. Lodzi Jeśli ktoś go ukradł to są naprawdę małe szanse że porywacz zwróci psa ... za darmo ... :shake: Jeśli byłaby nagroda przewyższająca wartość psa - wtedy nie opłacało by się złodziejom sprzedawać psa , wystarczyło by tylko oddać i już pieniądze w kieszeni ... Inaczej się sprawa przedstawia jeśli pies uciekł ... chociaż skoro nie ma obroży :shake: Enchantress* napisał(a): [...] Poza tym myślę że moglibyśmy zrobić płatne ogłoszenia w Moim Psie w dziale ogłoszenia drobne w rubryce pomoc . Aczkolwiek niestety byłby to drogi koszt : 3 linijki tekstu + zdjęcie to wydatek z rzędu około 85 złotych ! I pomyśleć że to tylko jeden pies . Ale z drugiej strony możliwe że po takim ogłoszeniu pies szybko znajdzie dom ! :loveu: Może warto byłoby spróbować ! Powystawiało by się trochę naszych bazarków i może dostalibyśmy jakieś rzeczy z internetowych sklepów zoologicznych lub miesięcznikow Mój pies albo Przyjaciel Pies :cool3: [...] Dopisze jeszcze coś do mojego poprzedniego postu . Otuż gdyby właścicielka schroniska się zgodziła na tego typu ogłoszenia to mogłabym to wziąć na siebie . Rzeczy do wystawienia na bazarek mam - i to całkiem sporo :loveu: dokonać wpłaty + przesłać dowód wpłaty na podany w MP adres również bym mogła ;) ( oczywiście zaineresowanym dogomaniakom mogę na maila czy PW również przesłać dowód wpłaty za ogłoszenie !! ) . Także nie ma problemu ;) Quote
_Tosia_ Posted December 10, 2007 Author Posted December 10, 2007 Szajbus, rozmawiałam z p. Siemińską w sobotę, ale nie bylo jej na miejscu. dziś będę z nią rozmawiać. Enchantress, to bardzo drogie ogłoszenia, moze lepiej ogłaszajmy za darmo, a te pieniądze przeznacz na sterylki. Co do kasy z bazarków - p. Siemińska nie przyjmie ich od Ciebie, więc jeśli coś sprzedasz możesz przeznaczyć na zabieg dla jakiegos psa, strzyzenie, karmę, opłatę w DT, wedle uznania. Doddy, zapytam, czy na Kososdrzewiny nie mieli zgłoszenia o tym amstaffie. Boję się, że ktoś go ukradł na rozród albo na walki. Quote
Inkaa Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 [quote name='_Tosia_'] Enchantress, to bardzo drogie ogłoszenia, moze lepiej ogłaszajmy za darmo Można w Moim psie ogłaszać jeszcze inaczej - za darmo :lol: W dziale psom na ratunek ( grudniowy numer - 62 strona ) Powiedziałabym ci , co i jak na gadu-gadu lub przez telefon ;) [quote name='_Tosia_'] a te pieniądze przeznacz na sterylki. Co do kasy z bazarków - p. Siemińska nie przyjmie ich od Ciebie, więc jeśli coś sprzedasz możesz przeznaczyć na zabieg dla jakiegos psa, strzyzenie, karmę, opłatę w DT, wedle uznania. To może zrobimy tak - napiszę po prostu w bazarkach '' na psy z łódzi '' , a po zakończeniu aukcji zastanowimy się co jest najbardziej potrzebne . Z ogłoszeniami płatnymi się narazie wstrzymamy ( ale nie całkowicie z nich zrezygnujemy , ok ? ) ;) ZARAZ WYSTAWIAM BAZARKI ! Quote
Inkaa Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 Uwaga ! Dostałam dwa kalendarze na 2008 rok z przyjaciela psa do przekazania na bazarek ! :multi::multi: 1 kalendarz - berneńczyk 2 kalendarz - westie Ceny wywoławcze - 20 zł :cool3: Aktualnie Wystawiłam tylko dwa bazarki a) Komplet - figurki delfinków + zegarek TU! b) Książki dla młodzieży m.in pozycje Lucy Montgomery TU! b) Kalendarz z Westami i Berneńczykami od Przyjaciela Psa TU ! Prosiłabym żeby dopisać te bazarki do pierwszego postu ;) DODANE 15:57 Zrobiłam przed chwilą aukcje z podarowanymi kalendarzami z Przyjaciela Psa ! Mamy już Kalendarz z Westami za wywoławczą :multi: Quote
Inkaa Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 [quote name='_Tosia_']bazarki dopiszę wieczorem O ! Bardzo dobrze że będziesz wieczorem na dogomanii . Porozmawiamy sobie wtedy o tych ogłoszeniach i paru innych sprawach :cool3: Szkoda że najcześciej pojawiasz się tylko i wyłącznie rano . Wtedy to ja jestem w szkole ;) Quote
Recommended Posts