Jump to content
Dogomania

Opole 2008 (26/27.04)

Recommended Posts

• Replies 755
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

aa no chyba że tak :) A na Katowice my i tak dalej czekamy.. a na Opole zgłosimy się tak jak mówiłam, jeśli znajomym w Katowicach nie pójdzie - więc do ostatniej chwili nie będę wiedziała. W razie czego - czy miałby ktoś pożyczyć na niedziele do Opola pieska na Młodego Prezentera? Zależałoby mi, żeby był już w miarę obyty z ringiem i umiał chodzić z obcymi ludźmi dla niego (czyt. ze mną) .. Proszę o odp na privie :)

Posted

McDzik - co do pieska jest osobny temat, ale mniejsza z tym. Nie musisz jechac do Opola z psem (jeśli chcesz startować na MP) tylko na miejscu na samej wystawie go pożyczyć od dowolnej osoby = podejdź do kogoś i zapytaj czy ci pozycz psa na MP i podaj godzinę, zapewne większość odmówi, ale na 100% znajdą się ludzie którzy bez problemów oddadzą ci psa na cały konkurs. A do wybnoru piesów dużo... :)

Posted

Goldenka 02 napisał(a):
McDzik - co do pieska jest osobny temat, ale mniejsza z tym. Nie musisz jechac do Opola z psem (jeśli chcesz startować na MP) tylko na miejscu na samej wystawie go pożyczyć od dowolnej osoby = podejdź do kogoś i zapytaj czy ci pozycz psa na MP i podaj godzinę, zapewne większość odmówi, ale na 100% znajdą się ludzie którzy bez problemów oddadzą ci psa na cały konkurs. A do wybnoru piesów dużo... :)

Nie zawsze można na miejscu. Ja mojego psiaka pożyczam na MP (ale do Opola on niestety raczej nie jedzie) np. w Katowicach trzeba było zgłosić wcześniej osobę i psa. Lepiej się dowiedzieć jak to jest w Opolu.

Posted

Han Sharn napisał(a):
Nie zawsze można na miejscu. Ja mojego psiaka pożyczam na MP (ale do Opola on niestety raczej nie jedzie) np. w Katowicach trzeba było zgłosić wcześniej osobę i psa. Lepiej się dowiedzieć jak to jest w Opolu.

Zawsze trzeba zgłaszać się na MP w terminie przyjmowania zgłoszeń, nie ma wyjątków.
Goldence natomiast chodziło o to, że McDzik może sie zgłosić ze swoim psem, a na wystawie poszukać jakiegoś i poprostu zgłosić sędziemu że z jakiś tam powodów idzie z innym psem na MP ;-)

Posted

tak, mi właśnie o to chodzilo, zawsze mozna powiedziec że tamten pies nie dojechał czy coś i jest się w katalogu...

McDzik - na wątku 'szukam/oferuję psa na JH' jest do pożyczenia wyżełka niemiecka na Opole ;) możesz zajżeć.

Posted

Goldenka 02 napisał(a):

O :lol: A ja nie natrafiłąm na taki wątek, to nie wiedziałam... No ale można tak zgłosić się na MP i w zgłoszeniu nie zaznaczając, z jakim psem się startuje???

marymek napisał(a):
Zawsze trzeba zgłaszać się na MP w terminie przyjmowania zgłoszeń, nie ma wyjątków.
Goldence natomiast chodziło o to, że McDzik może sie zgłosić ze swoim psem, a na wystawie poszukać jakiegoś i poprostu zgłosić sędziemu że z jakiś tam powodów idzie z innym psem na MP ;-)

Acha, czyli mogę po prostu zapisać się na swojego psiaka, a wystąpić z innym? I w jaskich przypadkach sędzia uznaje zamianę psa? Mogę najzwyczajniej powiedzieć, że mój piesek to jeszcze szczeniak i nie jest przygotowany do udziału w tej konkurencji? Czy mam np zmyślić, że się pośliznął i zaczął kuleć, nie chcę mu przesilać łapy czy coś takiego ..?

Posted

ja zawsze zghłaszam sie z moim psem, a potem na wystawie szukam sobie innego. Sędziowie tak naprawdę nie patrzą czy jesteś z tym psem z którym się zgłosiłaś, ja nigdy nie mówię im, że mam innego psa, bo to chyba nie ma zneczenia;)

Posted

tylko psy napisał(a):
ja zawsze zghłaszam sie z moim psem, a potem na wystawie szukam sobie innego. Sędziowie tak naprawdę nie patrzą czy jesteś z tym psem z którym się zgłosiłaś, ja nigdy nie mówię im, że mam innego psa, bo to chyba nie ma zneczenia;)

oj zdziwilabys sie... raz bylam iv tylko dlatego, ze nie powiedzialam sedziemu o zmianie psow...

Posted

Czy ktoś z Rzeszowa bądź okolic wybiera się na wystawę klubową ozdóbek i miałby w samochodzie miejsce dla mnie i dla niekłopotliwego szczeniaka ST ? Dorzucam się do paliwa ofc.

Posted

[B]Mam dwa miejsca w samochodzie na wystawę do Opola z woj. śląskiego (Sosnowiec, Katowice, Mysłowice, okolice też - jak dojedziecie do Sosnowca [/B]:evil_lol:[B]) w dzień, w którym wystawiana jest grupa II.[/B]

[B]Mogę zabrać dwie osoby z małymi psiakami albo bez psów.[/B]
[B]Chętnych na PW zapraszam albo kom 500755100 :) [/B]

Posted

Nas jednak nie będzie, bo sunia leonbergera dziś w Katowicach I/V w klasie otwartej, CWC, res.CACIB - ukończyła Championat Polski , tym samym do Opola się nie wybiera, więc po moim transporcie :) ALe co tam, najważniejsze, że ukończyli i starsznie się cieszę z tego powodu :)..

[B]panienkabubu [/B]- no właśnie, w ten dzień jest międzynarodowa dla ozdóbek, a klubówka w innym, to w sumie na jedno by mi wyszło, dalej nie mam transportu na klubówkę, zgłoszenia do poniedziałku, wątpię już, że znajdę, więc mogę teraz powiedzieć, że na 99% mnie nie będzie... :(

Posted

[quote name='panienkabubu']Mam dwa miejsca w samochodzie na wystawę do Opola z woj. śląskiego (Sosnowiec, Katowice, Mysłowice, okolice też - jak dojedziecie do Sosnowca :evil_lol:) w dzień, w którym wystawiana jest grupa II.

Mogę zabrać dwie osoby z małymi psiakami albo bez psów.
Chętnych na PW zapraszam albo kom 500755100 :)
Ponawiam :loveu: