Jump to content
Dogomania

Opole 2008 (26/27.04)

Recommended Posts

Posted

[quote name='Viris']Ja będę mieć trochę zdjęć z soboty z Międzynarodowej. Ale nie za dużo i raczej jeszcze zanim się rozpoczęło sędziowanie, bo siedziałam na Klubówce. Mam zdjęcia z finałów Międzynarodowej, ale kiepskiej jakości. Niemniej mam z czego wybierać bo po pierwszej selekcji zostało mi 1847 zdjęć :cool1: Tylko nie wiem czy dzisiaj się za nie zabiorę.
O to malutko :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

• Replies 755
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

flashka-g napisał(a):
To nie tak... bo nie wiem po co sedzia kaze stawiac takiego chow chowa na stół do ogladaniecia, jeszcze mlodej dziewczynie. Pies prawie zlecial z tego niestabilnego stolu. Tym bardziej ze chowy sa zdolne do roznych wyskokow.

Te zdjęcia widziałam.
Dobrze że ten chowek do dużych nie należy ale nie wiem jak z wagą u niego :evil_lol:.

Posted

[quote name='sylrwia']panienkabubu
Viris

Macie moze fotki wyżłów węgierskich??Ja z tego co wiem to nie mam. Szukałam specjalnie z myślą o Tobie, ale nie wpadły mi w "łapska". No chyba że gdzieś nieświadomie się zawieruszyły i obiektyw złapał a moje oko nie.

Posted

Gosia & c.o. napisał(a):
On mu nie kazał stanąć na stole, ta dziewczynka sama go tam postawiła, więc psiak się trochę zestresował ale na pewno też nie warczał na sędziego...

no tak czy siak napisane jest tak w gazecie ze warknal:roll:

Agga a mi sie zdawalo ze gdzies mi smignelas przed oczami;)

Posted

ma ktos buldogi francuskie i dogi zolte modziec dziewczeta?

my doslalismy
na klubowce bf- srebro II lok i doskonala ocena
mieyznarodowa bf - doskonala I lokata zloto i cwc i najlepsza suka w rasie
dozyca - doskonala ocena

Posted

[quote name='flashka-g']To nie tak... bo nie wiem po co sedzia kaze stawiac takiego chow chowa na stół do ogladaniecia, jeszcze mlodej dziewczynie. Pies prawie zlecial z tego niestabilnego stolu. Tym bardziej ze chowy sa zdolne do roznych wyskokow.

(...)wystarczy dokładnie napisać, że o warknięciu na niego powiedział dziennikarzom sam p. Muller (oczywiście jednocześnie wybaczając to zdenerwowanemu piesowi).
A tu jeszcze migawki z wystawy: http://www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080426/POWIAT01/320986531

Posted

W sobotę na Międzynarodowej Wystawie w Opolu odnieśliśmy niemały sukces:

JACKI

MISS Obornicki Nornik - w szczeniaczkach zajęła I miejsce ocenę WO i tytuł Naj. Szcz.

ERIS - w kl. młodzieży - ocena dosk., lokata III/6

Leonhard's CHARLY BROWN - CACIB, CWC, NDPwR, BOB

PARSONY

OKSANA Obornicki Nornik
kl. szczeniąt - WO, tytuł Naj.Szczenię

JAZON Obornicki Nornik - CACIB, CWC, NDPwR - BOB - SKOŃCZYŁ CHAMPIONAT PL

No to się pochwaliłam:oops:

Posted

GroSSiu napisał(a):
a może ktoś ma fotki z niedzieli z Bisa Użytkowych i Weteranów?:)

na pewno Monika Milian bedzie miala i na pewno beda z miejsc lokatowych na stronie oddzialowej;)

Posted

A to i my sie pochwalimy:razz:
Nasz cavalierek ALEK Ad Cordem -dosk. CWC NDPwR CACIB:multi:
Muszę powiedzieć, że na ringu 22 wczoraj był pogrom- leciały dyskwalifikacje i dostateczne, większość db i bdb, po kilka dosk. :cool1:
Podobno sędziemu / Roberto Schill/ dołożono więcej ras i "pędził" bez oglądania się za siebie:razz:. Dopiero po kilku awanturach w sekretariacie zastopowano to szaleńcze tempo ale i tak wcześniej wiele psów nie zdążyło na ocenę.
Dla wszystkich to była wielka nauczka ,że nie trzeba patrzeć na plan sędziowania tylko warować przy ringu:diabloti:.