Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 238
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Od kilku dni śledzę wątek Pepe.
Wątek założyła Amelka, dlatego też do Ciebie Amelko kieruję pytania:
czy Ty osobiście widziałaś Pepe,
czy obserwowałaś jego zachowanie,
czy jest potwierdzone, że on jest atakowany przez psy z boksu,
czy wiadomo w jakich warunkach przebywał Pepe zanim trafił do schroniska?
Pytam dlatego, że spotkałam w tym wątku informację, iż ktoś już chciał adoptować Pepe, ale był problem ze złapaniem go.
Jeśli Ty Amelko, lub też ktoś inny był świadkiem, iż piesek istotnie jest zastraszany i terroryzowany przez któregoś ze współmieszkańców boksu, to oczywiste jest, że należy wymóc na pracownikach schroniska przeniesienie Pepe do boksu, gdzie mieszkają spokojne pieski.
Po przeprowadzce jest konieczna obserwacja, jak Pepe radzi sobie wśród nowych współmieszkańców.
Jeśli zaś przypadki pogryzienia nie są potwierdzone, choć można to sprawdzić oglądając Pepe, czy nie ma jakichś śladów na ciele, to można przypuszczać, że on jest trochę zdziczały i reaguje lękiem na obecność człowieka, a nie z powodu wrogiego nastawienia psów do niego.
Jeśli Ty Amelko nie znasz osobiście Pepe, to może znacie kogoś, kto jest wolontariuszem w schronisku szczecińskim i mógłby przeprowadzić dyskretną obserwację boksu w którym mieszka Pepe, tak, aby Pepe go nie widział.
To dałoby odpowiedź na pytanie, czy Pepe jest zastraszany przez psy, czy też tak nerwowo reaguje na obecność człowieka.
Być może właśnie Pepe jest dziki i wówczas należałoby go umieścić w jakimś hoteliku lub też szukać takiego DT lub domu stałego, gdzie miałby do swojej dyspozycji ogrodzony teren z którego nie mógłby uciec i byłby pomału socjalizowany.

Posted

Doris,obiecałaś mi,że tego nie zrobisz,ale właśnie się dowiedziałam,że zaproponowałaś Pepe niemieckiej organizacji,która wywozi psy do schronisk w Niemczech....
Wielka szkoda,bo to był mały,ładny psiak i miał szansę znaleźć domek w Polsce,nawet w Szczecinie,miałam już parę telefonów,a jedna Pani była już go nawet zobaczyć(tylko jeszcze bez męża).
To był najmniejszy i najładniejszy z psów jakim dom znalazłam,wiec jesli tamtym staruszkom dom znalazłam to tym bardziej Pepe by znalazł.
Już nie dowiemy się co się stanie z Pepe:-(:-(
Wątek można zamknąć.

Posted

amelka0 napisał(a):
Doris,obiecałaś mi,że tego nie zrobisz,ale właśnie się dowiedziałam,że zaproponowałaś Pepe niemieckiej organizacji,która wywozi psy do schronisk w Niemczech....
Wielka szkoda,bo to był mały,ładny psiak i miał szansę znaleźć domek w Polsce,nawet w Szczecinie,miałam już parę telefonów,a jedna Pani była już go nawet zobaczyć(tylko jeszcze bez męża).
To był najmniejszy i najładniejszy z psów jakim dom znalazłam,wiec jesli tamtym staruszkom dom znalazłam to tym bardziej Pepe by znalazł.
Już nie dowiemy się co się stanie z Pepe:-(:-(
Wątek można zamknąć.
Amelko o czym Ty piszesz

Posted

idalia46 napisał(a):
[ jutro pep jest wywozony do Niemiec , co z nim zrobilyscie u mnie mialby cieply dom ,
bylam gotowa jechac do niego do Szczecina ,

zatrzymajcie jego wywoz , jestescie ludzmi , co z wAMI , DO CZEGO DUOPUSCILYSCIE :stormy-sad::stormy-sad::stormy-sad::stormy-sad::stormy-sad:

Posted

idalia46 napisał(a):
zatrzymajcie jego wywoz , jestescie ludzmi , co z wAMI , DO CZEGO DUOPUSCILYSCIE :stormy-sad::stormy-sad::stormy-sad::stormy-sad::stormy-sad:
CODZIENIE SLEDZILAM WATEK i plakalm , co dzienie , do konca nie pogodzilam sie z tym co mi zgotowalyscie , wycofuje sie ze wszystkiegti xz e wszytkich deklaracji i na rzecz Lolka tez ,

Posted

idalia46 napisał(a):
CODZIENIE SLEDZILAM WATEK i plakalm , co dzienie , do konca nie pogodzilam sie z tym co mi zgotowalyscie , wycofuje sie ze wszystkiegti xz e wszytkich deklaracji i na rzecz Lolka tez ,
jeszcze raz prosze zatrzymajcieten koszmar

Posted

idalia46 napisał(a):

A to akurat nic dziwnego. Wycofywanie sie, to chyba Twoje hobby Idalio. Nie pierwszy i pewnie nie ostatni raz na dogo.
Dziewczyny, co z Wami? Jezeli tak dalej bedzie, to nikt na wasze watki nie bedzie wchodzil. Tutaj chodzi o psy. Przypominam, bo chyba wszyscy juz zapomnieli. Czesc postow z tego watku powinna pojsc na pw.
:shake: :shake: :shake: :shake:

Posted

Idalio46
Przestań histeryzować.
Cała strona zapisana tylko Twoimi postami.
Na razie nic nie wiadomo, amelka jak może zauważyłaś nie jest zalogowana więc Ci nie odpowie.
Gdyby nawet pies pojechał do Niemiec to zostanie tam adoptowany a nie zjedzony.

Posted

Iliada przestań zachowywać się jak mała rozwydrzona dziewczynka! Po jaką cholerę wypisujesz te bzdurne, "rozpaczliwe" posty??? Doprowadzasz mnie do szłu!
Czy wyjazd Pepe jest już przesądzony??

Posted

Amelko, czy mogłabyś napisać coś więcej na temat tej organizacji z Niemiec?
Czy jest to może organizacja mająca swoją siedzibę w Berlinie?
Znasz może imię lub nazwisko którejś z osób firmujących tę organizację?
Jeśli nie możesz podać tych danych na forum, to poproszę, jeśli oczywiście można, o taką informację na pw:)

Posted

haker11 napisał(a):
Iliada przestań zachowywać się jak mała rozwydrzona dziewczynka! Po jaką cholerę wypisujesz te bzdurne, "rozpaczliwe" posty??? Doprowadzasz mnie do szłu!
Czy wyjazd Pepe jest już przesądzony??
ja k cibie poje posty doprowadzaja do szalu to nie czytaj , do czego doprowadzilyscie , do czego , jedna 2 oszukuje

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...