gajesia1985 Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 brawo!! az sie poplakala ze wzruszenia:oops: masz wielkie serducho!! Quote
Presja Posted September 19, 2007 Author Posted September 19, 2007 Dziś przyszło mleko z Royala ,myślałam że tak będzie lepiej dla niej i co się okazuje że ona nie chce go jeść po prostu jestem zdesperowana , wybrzydza i marudzi , wypluwa wszystko i pieni się , zaraz jadę do apteki kupie glukozę i chyba będę musiała dodać ją do tego , a tak nawiasem mówiąc to mleko faktycznie śmierdzi :P i gdybym była tym psem też bym wybrzydzała. Chciałam jeszcze z tydzień pociągnąć na tym mleku i potem zacząć dawać jej coś innego , bardziej sytszego i pożywnego. Mała rośnie jak na drożdżach ale boje się że takie przerwy w jedzeniu mogą jej zaszkodzić... Normalnie już proszę Boga żeby pozwolił mi dotrwać jeszcze tydzień z tą paskudą małą i potem już może będzie jadła coś innego :-) później przyjdzie mój facet to znów wyśle mi fotki z telefonu... P.s- może macie pomysły na rozbudzenie apetytu do tego mleka :) Quote
BeataSabra Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 Jak nie chce mleka to może proszek convalescent do rozpuszczania w wodzie?? Czym to mleko śmierdzi?? Czy ma aktualną Datę ważności ?? Bo może faktycznie coś z tym mlekiem nie tak. Jak z mlekiem wszystko ok to po dodaniu glukozy powinno być dobrze. Quote
Presja Posted September 19, 2007 Author Posted September 19, 2007 dobrą ma datę ważności po dodaniu z glukozą też nie chce , nie mam pojęcia czego :/ , śmierdzi takim mlekiem w proszku , w porównaniu do zapachu normalnego mleka to wiadomo , tyle dostawała inne a tu nagle taka zmiana , wypluwa i wzbrania się jak może , nie mam wyjścia daje jej strzykawką na przymus bo coś musi jeść .. Quote
BeataSabra Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 Presja napisał(a):dobrą ma datę ważności po dodaniu z glukozą też nie chce , nie mam pojęcia czego :/ , śmierdzi takim mlekiem w proszku , w porównaniu do zapachu normalnego mleka to wiadomo , tyle dostawała inne a tu nagle taka zmiana , wypluwa i wzbrania się jak może , nie mam wyjścia daje jej strzykawką na przymus bo coś musi jeść .. No to nie ma innego wyjścia trzeba karmić strzykawką. Quote
Presja Posted September 19, 2007 Author Posted September 19, 2007 Hurra! zjadła sama , nie wiele bo zaledwie ok 20ml no ale! :)) wszystko chyba będzie nareszcie takie jak trzeba ! :) Quote
Cavisia Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 No to super :) Takie mleko niestety trochę zapach ma niezbyt atrakcyjny, i moje maluchy też nie chciały, ale one miały mamę. Ewentualnie możesz dodawać mleko ale kozie. A także możesz ją już spokojnie zacząć dokarmiać - pierwszego dnia kulkę wielkości groszka - zmielonej polędwiczki wołowej surowej. I możesz już dokarmiać! Nie musisz czekać. Quote
rebellia Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 [quote name='Presja']Oświadczam wszem i wobec , dzidzia widzi !!! Dziś ma 14 dni !! Wierzymy że teraz będzie już tylko lepiej!! zdjęcia wieczorem ! :-) Gratulacje. :razz: Quote
Presja Posted September 19, 2007 Author Posted September 19, 2007 To fajnie , będę jutro myślała nad czymś innym niż tylko mleko. Oczywiście niunia dziś ma już 15 dni , właśnie dałam jej mleko Royala wypiła 40ml czyli tyle ile przewiduje firma na ulotce ,moja niunia będzie raczej rasą średnią , generalnie bardzo urosła. Nurtuje mnie jeszcze jedno , zawsze po wypiciu mleka stęka tak przez ok 5min dopiero jak się ułoży i zaśnie przestaje , nie wiem czy jest to powód obżarstwa czy sama nie wiem czego...:D Quote
Goldenka 02 Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 dopiero dziś trafiłam na ten wątek. Wielkie gratulacje dla ciebie i małej - poradziłyście sobie:multi::multi::multi:. [SIZE=3]M[SIZE=2]am nadzieję że wyrośnie z niej super dziewczyna ( i czy nazywa się zuza - dobrze pamiętam?, czy Sissi? ja bym wolała Sissi:lol::) ) koniecznie musisz dać fotki - psiunia jest śliczna!!! Quote
Martyna&Zara Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 Presja, Oscar za cierpliwość i odwagę:loveu: Czekamy na zdjęcia. I brawo dla Zuzi/Sisi że otworzyła oczka!:loveu: A co do imiona mi bardziej podoba się sisi(uwielbiałam tą bajke:eviltong:) Martyna Quote
Jagienka Posted September 20, 2007 Posted September 20, 2007 Presja napisał(a): Wiadomo że suka będzie miała zabieg sterylizacji i ta decyzja jest w pełni przemyślana i słuszna. Presja, my wszyscy (większość) jeżeli chodzi o sterylizacje zwierząt niehodowlanych jesteśmy na TAK!! Nawet jeżeli są cudownymi mamami, albo jeżeli nie miały jeszcze okazji tego sprawdzić. Za duzo bezdomnych zwierząt... za dużo :shake: Trzymam kciuki za malucha i za Ciebie... Quote
polciuaa Posted September 20, 2007 Posted September 20, 2007 Presja,a tak pozatym to gdzie znajduje sie mama Malutkiej Sisi.?(czyt. w jakiej miejscowosci.?) Quote
Presja Posted September 21, 2007 Author Posted September 21, 2007 Witam wszystkich ! Dziś moje kochane ma już 17 dni i jest już bardzo dużą pannicą. Nareszcie się wysypiam ! :D mała budzi mnie tylko o 3 no a potem to rano zależy jak dobrze się jej śpi czasem 6 czasem 7 , wcześniej musiałam wstawać co 1,5h i spać z nią bo nie chciała sama.. Zauważyłam że mleko Royala jej służy , jest weselsza , żywsza , nic ją nie boli, nie stęka i jak się naje to naprawdę jest syta i mam spokój przez 3/4h a nie przez nie całe dwie... Co raz częściej w śnie warczy i szczeka , co jest strasznie zabawne już nie wspomnę o ruszaniu łapkami albo uszami :D:D Zaczyna też słyszeć bo gdy gwiżdże lub leci muzyka to nastawia uszy do góry ,niestety na wzrok trzeba poczekać bo na razie ma tylko otworzone oczy a poniżej zdjęcia ślicznej Miss Zuzi :-) P.s - jestem z Przeworska woj, podkarpackie 30km od Rzeszowa :) Quote
Cavisia Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 Presja, to wy mieszkacie bardzo blisko nas :-). Ja mieszkam w Łańcucie. Z przyjemnością kiedyś spotkamy się z tobą i Zuzią. Quote
Jona Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 Dzis przeczytalam wątek. Presja, gratuluje!!! bardzo duzo poswiecilas suni. Zycze Wam obu samych szczesliwych i zdrowych dni! :loveu: Quote
Czoko Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 Serdecznie gratuluję - codziennie czytam kolejne relacje i bardzo się cieszę! Pozdrawiam Wszystkich Quote
Presja Posted September 24, 2007 Author Posted September 24, 2007 Witam! Mój maluch strasznie mi je, i strasznie rośnie boje się że będzie dużym psem (naprawdę dużym) wcześniej zjadała ok 40-50ml royala dziś wypiła 90 okropny łasuch :) Pies jest niesamowity , reaguje na mój głos , rozpoznaje szelest opakowania z mleka i dźwięk potrząsania butelką. W nocy wdrapuje się na moje łózko , i zaczyna powoli szczekać , warczeć i zabawiać się czymś , to jest cudowny widok ! Jutro piesek będzie miał 3tygodnie :) Dziękuje wszystkim za wpisy i za trzymanie na duchu mnie.Pozdrawiam ciepło! Quote
Goldenka 02 Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 Musisz koniecznie dać więcej fotek twojego słodkiego grubaska!!! :] Quote
Asia & Ginger Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 Wspaniale! :multi: Taki mały niezdarny szkrab na pewno jest strasznie pocieszny. :loveu: :loveu: :loveu: Również proszę o fotki kluseczki. :cool3: Quote
polciuaa Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 Ooo taaak.!!!!Fotki.!Fotki.!I jescze raz fotki.!!!! Niech nam kruszyna rośnie jak na drożdzach.!:p Quote
Presja Posted September 25, 2007 Author Posted September 25, 2007 Niestety dziś mi się skończy mleko royala a zamówiłam nowe i będzie dopiero jutro , moi drodzy jak "przekoczować przez dzisiejszy dzień z tym małym głodomorem?? :) Wasze propozycje .... ? z góry dziękuje! Cavisia napisał(a):Presja, to wy mieszkacie bardzo blisko nas :-). Ja mieszkam w Łańcucie. Z przyjemnością kiedyś spotkamy się z tobą i Zuzią. Jestem otwarta na propozycje i z chęcią również się spotkam :p _________________________________ Dziękuje za scalenie postów :) Quote
Recommended Posts