Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 246
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

pewnie nie przeczyta,ale moich komentarzy z naszej-klasy tez nie zrozumial...
on jest niereformowalny, nie radzi sobie z psem wiec wyciagnal wniosek : pies jest *******niety...ciekawe czy jakby mu sie urodzilo dziecko powiedzmy z nadpobudliwoscia ruchowa to tez podsumowalby ze jest *******eniete czy wlozyl troche swojej pracy i checi w pomoc temu dziecku...
ja doskonale rozumiem ze nie kazdy pies jest dla kazdego...
czlowiek moze byc swietnym opiekunem dla jednego psa a z innym po prostu nie dawac sobie rady, wiem to swietnie...
pomagalam wielu osobom wybrac psa ze schroniska, pomagalam ludziom ktorzy juz wzieli psa ze schroniska i napotkali na problemy z ktorymi sobie nie radza...mialam przypadki ze najlepszym rozwiazaniem bylo znalezienie innego domu pieskow...ale nigdy nikt mi nie powiedzial ze ten pies jest *******niety...bo to byli ludzie ktorzy kochali te psy, ktorzy wlozyli mase pracy w to zeby zapewnic psu odp warunki, zniwelowac bledy wychowawcze i traumy ktore te psy przezyly; ludzie dla ktorych dobro tego psa bylo najwazniejsze ...nawet za cene rozstania sie z nim...
to byli ludzie ktorzy chcieli miec psa zeby go kochac a nie zeby go miec...drobna roznica? a zobaczcie ile zmienia...

Posted

Baksa musimy zabrac z obecnego domu i umiescic w hotelu ,w zwiazku z tym potrzebne beda pieniadze, tylko skad je zdobyc?. Mam nadzieje ze wspolnie uzbieramy chociaz na miesiac pobytu , inaczej Baks bedzie musial wrocic do schroniska a szkoda! Dlatego zwracam sie do dogomaniakow o kazda pomoc, kazda zlotowka sie liczy!

Posted

Czy jest cos postanowione w sprawie Baksa? W polowie sierpnia bede jechala na oboz do Czech, moglabym go podwiezc w okolice Warszawy (pewnie moglabym i do Lublina, ale wtedy musielibyscie zwrocic mi kase za nadrobione km, bo niestety ale z kasa krucho).

Posted

cześć, a połowa sierpnia to dokładnie 15 czy tak w przybliżeniu? jaki dzień? jutro odwożę swoją Mańkę do tego Pana to zapytam czy nie dało by rady wcześniej Baksa przywieźć.Mariee prosiła zebym chwilowo tą sprawą zajęła się. Podaję nr telefonu do siebie 0502 190231. Raczej będę pod telefonem niż w internecie- wyjeżdzam.

Posted

Ja sie poddaje, malo ze Baks nie moze wczesniej przyjechac jak 21 sierpnia to jeszcze nie ma deklaracji na utrzymanie jego do czasu znalezienia domu. saJo moze go przywiesc 17 sierpnia wieczorem, ale nie ma gdzie go umiescic, normalnie szok!

Posted

Baks chyba będzie musiał wrócić do schroniska. Transport jeszcze dałoby się załatwić, ale co potem? Pies ma być w hotelu i tam socjalizowany, ale kto za to ma zapłacić? Mariee? Ona już wystarczająco dużo płaciła za wszystkie bidy przechodzące przez Lublin a w tej chwili nie ma funduszy na utrzymanie Baksa.
Może ktoś pomoże? ...

Posted

Ja chcialabym tylko "ostrzec" Baks jest bardzo trudnym psem! Wymaga bardzo duzej ilosci pracy i zajecia, wiecej niz przecietny bokser! Baks koniecznie potrzebuje domu z baaardzo aktywnym wlascicielem, inaczej adopcja moze sie skonczyc podobnie jak ta w Olsztynie.
Tak jak mowilam mariee, moge podwiezc Baksa w okolice Wawy. Wyjezdzam 15-go i do tego czasu trzeba podjac decyzje, czy pies ma jechac ze mna, czy nie. Moge go potrzymac do 17-go,bedzie sobie mieszkal w kennelu (bede na seminarium szkoleniowym), ale mysle ze to nie problem, na pewno wyjdzie na spacer wyganiac sie itp. Do tego miejsca moge zabrac go za darmo, bo i tak jade. Dalej niestety nie moge zafundowac mu podrozy, jednak obecni wlasciciele psa zaproponowali pokrycie kosztow dalszego transportu psa. Baksa MUSZE oddac 17-go wieczorem, gdyz w nocy jade do Czech i tam psa nie zabiore.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...