Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ech.
Przede wszystkim dobrze byłoby wiedzieć, czy to panna czy chłopak, a jeśli panna to czy nie spodziewa się potomstwa :roll: chociaż to może wyjść dopiero po czasie.
Jeśli dziewczynka bez przychówku, to u mnie miałaby tymczas na 3 dni w Poznaniu, a potem pojechałaby do Kosieczyna. I, mam nadzieję, dogadała się jakoś z naszą szczurcią.
Jeśli inna opcja, to nie pomogę :placz: W czwartek wyjeżdżam, do Kosieczyna też nie ma sensu wywozić jeśli nie może tam być na stałe.
Kara, Ty jesteś zaszczurzona, może coś wymyślisz? Edit: Już myślisz, super ;-)

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak jak pisałam mogę postarać się o adopcję w naszym sklepie dość często to robimy jak ktoś oddaje dorosłe zwierze czy młode to nie sprzedajemy a dajemy do adopcji.
Tylko jest jeden warunek nie może być zdziczałe bądź chore. Ja dziś jestem w pracy od 15tej w King Crossie wiec jesli byłby złapany to można przyjechać obejrzę go ocenimy wiek, stan zdrowia mniej więcej czy świerzbu nie ma ani żadnych innych pasożytów i postaram się go ulokować w sklepie.

Posted

Dałam ciała.
Trzeba było od razu iść łapać.
Teraz obeszłam kilka razy podwórka - z kocią budką w łapie - i nie znalazłam go.
Będę jeszcze szukać.
I w razie czego się kontaktować.

Posted

Szczura nie ma.
Spaszteciłam sprawę. :sad: :shake: :-(

Marta - jeśli szukasz szczurki, zapytaj supergogi.
Z tego co wiem ona ma czasem jakieś szczury z interwencji, może Ci coś odpali ;-)

Figa za to dzisiaj poszalała.
Nie wiem czy to Laluni podjaranie szczurowe się jej udzieliło, czy też fakt, że wpadałam-wypadałam z domu do pracy kilka razy - i stres ją męczył.
Bo nie dość, że pożarła wielgachny kawał gąbki z psiego posłania na drob-niu-teń-kie-ka-wa-łecz-ki to jeszcze do tego z regału ściągnęła wielką historyczną książkę w skórzanej oprawie (jakieś żywoty czy coś - dostałam na zakończenie VII klasy jak wynika z dedykacji :roll:) i rozgryzła oprawę wraz z częścią zawartości.
Sodomia i gomoria.

Wczoraj natomiast widział ją nas szkoleniowiec - znaczy z Abisią do niego jeżdżę i Figi się zabrała. No - sporo pracy i uwagi jeszcze nas czeka. Mała w obcych miejscach wśród obcych ludzi pokazuje cały zestaw zachowań lękowych.
Będziem dalej pracować nad nią.

Posted

PaulinaT napisał(a):
Siedzi w krzakach przy samym chodniku i nie boi się ani ludzi ani psów.
Wg mnie są dwie opcje:
1/ komuś zwiał (lub ktoś go wyrzucił)
2/ chory.
Ja się na szczurach nie znam kompletnie.
Wiem tylko że to szczur (bo pokazał mi go dozorca mówiąc, że tam jest "chomiczek").
Ale na wielce chorego to on mi nie wygląda....

a może to był poranny halun? Nie byłaś wczoraj na jakiejś imprezie zakrapianej?:cool3: Dozorca może też był-tylko on widział chomiczka...

Posted

Alfa i Zuzia napisał(a):
a może to był poranny halun? Nie byłaś wczoraj na jakiejś imprezie zakrapianej?:cool3: Dozorca może też był-tylko on widział chomiczka...

:eviltong: :eviltong: :eviltong:

gdyby się mnie to przydarzyło w sobotę - byłabym w stanie uwierzyć... :roll:
:diabloti:
oj działo się w piątek, działo :cool1:

Posted

Dzisiaj Figuni się udało.
Wyprowadziła mnie z nerw.
Była na spacerku - 1.5 godziny ganiania.
Wróciłyśmy.
Figa spać na fotel ja do komputerka.
Po chwili wracam do pokoju a Figa w tym czasie wyjęła sobie mój służbowy kalendarz i wyciągnęła z niego kopertę z BARDZO WAŻNYM DOKUMENTEM.
I go pogryzła :placz:
No i po raz pierwszy Figuś przekonała się, co znaczy wkurzona ja :sad:

Posted

łooo Figa nie ladnie nie ladnie!!
chcesz swoja pancie wykonczyc?? cos trzeba zrobic z ta jej pasja niszczycielska...:diabloti::diabloti::diabloti:

jakbym chciala spotkac sie z waszym szkoleniowcem- to czy istnieje taka szansa?? jak sie z nim umowic?? ile pieniazkow by to kosztowalo??

Posted

Wiadomo. Jeśli wśród różnych rzeczy do pogryzienia znalazł się Bardzo Ważny Dokument, to właśnie jego należało wybrać ;)

Zauważyłam, że Czarek najbardziej lubi zjadać rzeczy nowe. Takie, które mają obcy zapach. Parę dni temu pożarł nową książkę, chociaż szczególnie się książkami nie interesuje. Dzisiaj pożarł nowego mopa. Pełno sznurków było w kuchni :-) Nie wiem, czy fascynuje go nowy zapach, czy chce zwalczyć intruza? ;)

Posted

Nie był to Nowy Ważny Dokument.
Był całkiem, całkiem stary.
Blisko 3letni.
Ale Ważny.
Teraz są dwie opcje - albo zostanie posklejany zaakceptowany albo będę musiała poświęcić 2 tygodnie lub więcej na odrobienie strat.
Ech z tą Figą... :shake:

Posted

PaulinaT napisał(a):
Teraz są dwie opcje - albo zostanie posklejany zaakceptowany albo będę musiała poświęcić 2 tygodnie lub więcej na odrobienie strat.

Wika jak była mała, to mi zjadła 50 zł. Było w portfelu kilka różnych banknotów o mniejszych nominałach, mnóstwo śmieci, papierów, paragonów... Piesek wybrał to co najcenniejsze :-) Ale pani w banku posklejała i wymieniła na nowy.

Posted

Mi pożarła obiegówkę.
Nie Wika - Figa.

Jako, że skończyłam studia już :siara: lat temu to oczywiście nie odebrałam jeszcze dyplomu bo nigdy nie był mi potrzebny.
I tak latami kompletowałam te pieczątki na obiegówce - raz pozałatwiała mi sporo magistrantka którą się opiekowałam w labie, raz koleżanka w bibliotece i tak zebrałam z trudem i mozołem wszystkie pieczątki.
Znaczy inni za mnie zebrali :roll:

Zrobiłam zdjęcia dyplomowe.
Zostało tylko wreszcie iść do dziekanatu.

No i Figusia podarła na kawałeczki tą-że właśnie obiegówkę :placz:

Posted

Oj, wiem co to znaczy... :shake:
Oj, chyba byłabym bardzo wściekła na taką Figę :shake:

Ja miałam podobnie z obiegówką. Byłam już na drugim roku doktoratu, a dyplom jeszcze nie odebrany :-o Jak to możliwe? Nie wiem, ale tak było ;) W końcu okazało się, że jednak nie można na doktoracie żyć tak długo bez dyplomu i musiałam te ostatnie pieczątki zdobyć i obiegówkę zanieść :evil_lol:

Posted

Marta - Ty to mnie rozumiesz :loveu:

Mam zgryz.
Muszę wyjechać na 1.5 tygodnia blisko na szkolenie (znaczy w międzyczasie jestem 1.5 dnia w domu) i muszę poulokowywać gdzieś zwierzaki.
Koty no problem.
Psy do mamy.
No ale jest jedno ale - Figa.
Trochę się obawiam bo Figa... Figa płoty przeskakuje.
A ja mam sporą traumę z tym związaną... niektórzy znają historię Dżekusia... :sad:
No ale też nie bardzo mam sumienie dawać ją komuś do domu na przechowanie, bo z jej niszczycielskimi zapędami... (dzisiaj znowu jestem stratna o zeszyt z ważnymi notatkami służbowymi :wallbash:)
No i teraz mam zgryz.
A czas do 7 marca na jego rozwiązanie...

Posted

Alfa i Zuzia napisał(a):
może do 7 niszczyciel znajdzie dom? :roll:

tylko że wiesz - ona już nie szuka... :oops:
tylko Coca-cola szuka, ale tak jakby ekhem mniej intensywnie.... :oops: :oops:

Posted

Się zastrzelę.:flaming:
Masakra - Figa dostała cieczkę :grab:
Nie wiem co robić - do hotelu pewnie też nie przyjmą suki z cieczką, ale poza tym to do jakiego hotelu? :niewiem:
Muszę coś wymyślić, na gwałt, mam czas do środy...

:help1:

Posted

jasne z modrym, to się porobiło, ja mam od wczoraj ekstra cztery koty moich rodziców na przechowanie a w domu ostatnio domieszkiwuje Lusia i już bardziej się nie da:shake:

nie mam kogo prosić, kto byłby dużo w domu....

nawet jakby nie był, to nie mam.....