Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='bGirl']

[FONT=Comic Sans MS]cudny pycholek :loveu:

pozdrawiamy
osiem łap i bGirl[/FONT]

dziękować :multi:
W imieniu pycholka :razz:

[quote name='furciaczek']Rozkosznym kluskiem byla...a teraz jest rozkosznym wiekszym kluskiem:loveu:
klusek - nie-klusek - wredota paskuda i tyle ;-)
charakterrna bestyja ot co!

[quote name='Alfa i Zuzia']piękny pofałdowany pieseczek:p. Już 3 lata-gratuluję.
Te zdjęcia są tak ułożone jakby Lalunia z wiekiem coraz bardziej miała wszystko w nosie...:evil_lol:
hihiiii ale myślę, ze to jednak zbieg okoliczności jest ;-)

Mnóstwo śniegu napadało...
Dziewczyny małe zadziwione.
Layla zdegustowana.
Abi przyjęła rzecz ze stoickim spokojem... jak to Abi ;-)

Posted

[quote name='PaulinaT']Mnóstwo śniegu napadało...
Dziewczyny małe zadziwione.
Layla zdegustowana.
Abi przyjęła rzecz ze stoickim spokojem... jak to Abi ;-)[/quote]

A Wika na śniegu dostaje pie**olca ;)
Wszystkiego najlepszego dla Ciebie i dla Layli z okazji rocznicy :p

Posted

Dziękujemy - ślicznie dziękujemy! :Rose:

Dzisiaj jak tylko wróciłam z przeokropnego szkoleniowego wyjazdu do Warszawy poszłam na 2 tury na arenowe spotkania.

W turze pierwszej poszły panny ubrane - Lalunia w stroju amerykańskiego lotnika i z latarką na plecach :roll: i Figunia w gustownym stroju moro. Jak przyszłyśmy na polankę było puściutko. Po chwili pojawiła się Pani z psem (z daleka nie rozpoznałam - potem się okazało ze to posokowiec Gama, suczka która przy poprzednim spotkaniu najpierw się Layli bała, potem bawiła a na koniec spuściła jej łomot). Lalunia pobiegła zobaczyć co i jak - i jak była o jakieś 15-20m od niej Gama odwróciła się na pięcie i zwiała... L. oczywiście za nią - no ba jak ktoś/coś ucieka to się goni, każdy to wie... :shake:
Potem naschodziły się inne koleżanki i koledzy - i była zabawa, ganianie i inne takie.

W drugiej turze poszła Abi i Coca-cola.
Dla niej był to drugi wypad na arenę - a pierwszy raz spotkanie z psami w takiej mocnej grupie. Strachu było sporo zwłaszcza jak najpierw przybiegło huskie (nie wiem jakie - nie rozróżniam ich) i goniło glizdę... Więc sobie Cola znalazła bezpieczną przystań pod nogami naszymi i odganiała inne psiaki zawzięcie. Aż z tego odganiania zrobiło sie ganianie - i się Colinek przekonała, że psy i zabawy i ganianie to całkiem fajny sposób na spędzanie zimowego wieczoru :lol:

Teraz śpią laski jak zarżnięte.
I o to chodziło :cool3:

Posted

Będą będą te relacje :lol: :multi:
Gwarantuję :cool3:

Po co ja je piszę?
Ktoś mi zadał to pytanie.
Odpowiem tu: żeby pamiętać. Tyle wspaniałych chwil, momentów, historii naszych wcześniejszych gdzieś przepadło, nie da sie przeciez pamiętac wszystkiego.
A te, tu opisane są - i będą.

Dzisiaj rano, jak wychodziłam do pracy, moja mama przyjechałam zajmować sie małym ludziem.
I na dzień dobry oblepiona została glizdami.
Schyliła się i mówi do Coca-coli:
"Widzisz Coca-cola nikt Cię nie chce, wszystko było by super gdybyś ty tylko tych zuzinych łyżeczek nie kradła" :lol:
Cola szuka domu - ale nic sie nie stanie jak nie znajdzie. Jakos sobie poradzimy, będzie mieszkać u mnie lub u mamy.
Biedna mała Coca-cola której nikt nie chce.

Posted

[quote name='PaulinaT']
Cola szuka domu - ale nic sie nie stanie jak nie znajdzie. Jakos sobie poradzimy, będzie mieszkać u mnie lub u mamy.
.[/quote]

taaak.... - pisz tak dalej :mad:
wtedy na pewno kolejka będzie się po nią ustawiać...:razz:

ja wiem, ze to tak szczerze, ze zmeczenia sytuacją ...- ale jak ty odpuścisz to szukanie, choćby na forum - to kto ją wyłowi w tym zalewie psich nieszczęść? :-(

Posted

[quote name='kinga']taaak.... - pisz tak dalej :mad:
wtedy na pewno kolejka będzie się po nią ustawiać...:razz:
nosz dlatego piszę tu sobie - tu chyba potencjalne domy nie zaglądają? :razz:

[quote name='kinga']ja wiem, ze to tak szczerze, ze zmeczenia sytuacją ...- ale jak ty odpuścisz to szukanie, choćby na forum - to kto ją wyłowi w tym zalewie psich nieszczęść? :-(
nie odpuszczam szukania - pytam wszędzie, Cola w necie wisi - ale fakt, zmęczona jestem... troszkę się to przeciąga za bardzo jak dla mnie :shake:

[quote name='caroolcia']jej :crazyeye: ty jeszcze nie masz dość?
mam :diabloti:
zdecydowanie dość... :shake:
ale co mam zrobić? zawieźć tam skąd wzięłam?? :placz:

[quote name='caroolcia'] czwartą doopalke do kolekcji???
kochana - ja mam teraz cztery damskie doopeczki w domu: Abi, Layla, Figa i Cola - plus doopeczka Szarika (za którym tęsknię bardzo) która u mamy przed kominkiem się grzeje...
[quote name='caroolcia'] ja z dwójka czasem
a cosik wywinęli ostatnio??
:razz:

Wczoraj było wielkie spotkanie.
Abi z Figą spotkały się z Corin - 2letnią suczką cc, wychowywaną przez moje pannice.
Corin jest dość ciętym egzeplarzem, Laluni np. z nią już nie puszczam, niestety zbytnio młoda chce dominować no a Layla nie chce młodej odpuścić...
Abisia ma za to wielki autorytet - i jej Corin nie podskakuje.
A Figa - raz została przytrzymana, ale większość czasu bardzo się ładnie ganiały. :multi:
2 sunie szybkie i zwrotne - mała moja dostała wycisk straszny :evil_lol:

No a Cola w towarzystwie Laluni znowu socjalizowała się na arenie w grupie psów północnych i innych Mroków i Puchaczy :evil_lol:

Posted

To jest tak, jak psisko ma chętnego na domek, to potem nagle inne domki się budza i chcą właśnie ją a nie inne. Ja to przerobiłam przy Ledzie, Hermesie, a teraz tak jest z Maszą.
Cola jest we wszystkich dostepnych mnie ogłoszeniach netowych. Musi w końcu ktoś ją zobaczyć. Jest taka śliczna.

Posted

Dzięki dziewczyny :calus:

KaLolina - wybierasz sie na arenę? Przyniosłabym Ci tą karmę...
Szkoda, zeby u mnie leżała jak ty ją potrzebujesz.
To jest jakies pół worka M/D Hillsa (chyba M/D... :hmmmm: ale na pewno Hills).
Żałuj, że Ciebie nie było wczoraj - ale się działo... :lol: a że byłam sama jedna kobitka to męska przewaga ilościowa dawała sie we znaki... :roll:

Posted

A wczoraj była taaaaka fajna niespodziewanka.
Spotkałyśmy z Lalunią i Figą naszego dawno nie widzianego arenowego znajomego - bulgota angielskiego Helmuta.
Halmut kiedyś bywal na arenie codziennie - niestety przeprowadzil się i od jakiegoś 1.5 roku nie było po nim widu ani słychu.
Aż do wczoraj!
Bo wczoraj był! :multi:
A Lalusia moze samego Halmuta nie poznała ale właścicielkę to już na pewno. Się ucieszyła wow.

A kto to awansował na najlepszego przyjaciela małej Coca-coli?

no kto??

Ano "nasz" Puchacz! :multi:
Najlepszy kolega do zabawy :cool3:
Wczoraj zresztą w czasie spaceru arenowego Abisi i Coli byla psów cała masa:
Puchacz,
korsiak Mrok,
malamutka Foksi
husky Magnus,
Demisia,
bokserka Blanka z Rubi joreczką,
berneńczyk Rollo,
posokowiec Luśka,
Bemol,
nieznany mi wcześniej cocer-spaniel (Cola strasznie lubi spaniele - pyszna zabawa z takim sierściuchem!),
whipetka Iria
a także
nieznane mi z imienia nowofunland, bernenka i haszczak.
A Cola pozbyła sie juz swoich zahamowań i bryluje w towarzystwie :cool3:

Dzitka za to ma ruję.
Gooffniara taka (może ma z 6 miesięcy) i sie całymi dniami i nocami drze. Ale to nie koniec - notorycznie próbuje uciekać na klatkę schodową i niestety podsikuje: a to na ponton, a to w świeżutkie pranie, a to na ręcznik-szmatkę przy miskach z wodą... :shake:
Oj mam nadzieję, że jej to w nawyk nie wejdzie... :placz:
Znaczy 100% pewności, że to ona nie ma bo nikt jej na gorącym uczynku nie złapał - ale jako, ze pozostałe koty są dłużej od niej i na pewno tego nigdy nie robiły.... :niewiem:

Posted

No to niebawem Dzitka przestanie byc powabną kociczka bo steryleczka na nia juz za rogiem czeka :evil_lol:.
Bardzo się cieszę, że Colisia przyjaxni się z Puchaczem - zapowiadał się na rozumnego sporego faceta, warto mieć takiego kumpla. Mam nadzieję, że jak znajdzie dom czasem ją jeszcze zobaczymy.
Jak się wykuruje - o ile to nastapi - musze się kiedys wybrać na arene i zobaczyć to towarzystwo - wyposażona oczywiście w fotoaparat ;)

Posted

Kocia orkiestra :lmaa:
Śmiej sie śmiej - może podrzuce ją do Ciebie na krótkie wakacje? :razz: :diabloti:

[quote name='supergoga']Jak się wykuruje - o ile to nastapi - musze się kiedys wybrać na arene i zobaczyć to towarzystwo - wyposażona oczywiście w fotoaparat ;)[/quote]
zapraszamy z nami :multi:
z tym fotoaparatem tylko może być tak se - bo my się tam spotykamy w granicach godziny 20 - ciemno jak cholera i zdjęcia nie wychodzą :niewiem:

Posted

[quote name='PaulinaT']Kocia orkiestra :lmaa:
Śmiej sie śmiej - może podrzuce ją do Ciebie na krótkie wakacje? :razz: :diabloti:
[/quote]

oj to by mogły być jej pierwsze i ostatnie u mnie :shake:

;)

Posted

[quote name='caroolcia']oj to by mogły być jej pierwsze i ostatnie u mnie :shake:

;)[/quote]
Tym lepiej :diabloti:

Ostatnio moje powroty do domu wyglądają tak: od progu wita mnie grobowa cisza, potem mordercze spojrzenia a następnie litania szkód i przestepstw popełnionych przez Dzitkę, Teodora, Figę, Colę a ostatnio też i Laylę (goopieje w tym towarzystwie :roll:)... :shake:

Posted

[quote name='PaulinaT']Tym lepiej :diabloti:

Ostatnio moje powroty do domu wyglądają tak: od progu wita mnie grobowa cisza, potem mordercze spojrzenia a następnie litania szkód i przestepstw popełnionych przez Dzitkę, Teodora, Figę, Colę a ostatnio też i Laylę (goopieje w tym towarzystwie :roll:)... :shake:[/quote]

Hi hi hi, ciekawe jak to jest że psiaki jak nabroja stają się uosobieniem niewinności i nieobecności :evil_lol:

Posted

Abi jest niemożliwa.
Drugiego takiego psa nie ma na całym bożym świecie :loveu:

Ale o so cho.
Wczoraj - podczas mojej z Colą wizyty w potencjalnym domku - Abisi przytrafiła się awaria qpowa. Po dwóch dniach strajku chrupkowego (że co?? same kulki?? oj to ona jeść nie zamierza, oj nienienie!) najadła się wedzonych uszu i problem gotowy.
Więc jak wróciłam, powychodziłam z sukowiskiem i zabrałam się za sprzątanie.
No i z Abisią poszłam to posprzątane wyrzucić do kontenerów.
Poszłam ot tak 20m od domu wiec smyczy nawet nie wzięłam bo to 23 była to przeciez nikt normalny o tej porze po osiedlu sie nie włóczy... :roll:
Wychodzimy - a tu nasza mała sąsiadeczka szelticzka, która moich psów się boi a moje na nią sie prują. Znaczy szarpej sie pruje więc wszyscy się prują.
No i wyszlam z tą Abi nieuwiązaną i powiedziałam do niej tylko "zostaw pieska choć ze mną" i Abi zostawiła pieska i poszła ze mną i w ogóle nawet na niego nie patrzyła :loveu:
/ no troszeczke patrzyła ale nic więcej :razz:/
Alez urosłam zaraz, a przynajmniej moje ego :p

A dzisiaj rano też niespodziewankę zrobiły mi Layla i Figa bo pod samą naszą klatką natknęłysmy sie z kolei na ruda spanielke Czikę.
I się te 3 sunie obwąchały i było przyjaźnie :o
O tak zrobiłam :o
Szarpej przyjazna pod samą klatką do obcej suki :o
A jednak - cuda sie zdażają :p

A ja wcale nie mam takich groźnych psów :multi:

Posted

Coca-cola w domku od wczoraj.
Kurcze no, łatwe toto nie było.
Dobrze, że Cola była dzielna - znacznie dzielniejsza ode mnie.
I brak mi tego śmisznego ryjka...

Ale jako, że zostały mi tylko 3 psy :cool3: musiałam natychmiast uzupełnić ilość nóg :lol:
I powrócił do nas Szarik, po kurcze 2.5 miesięcznej nieobecności - i ponad miesięcznym rozstaniu ze mną i suczkami.
Śpi zadowolony u moich stóp... kochany jest strasznie.
Nie wiedziałam, że aż tak mi go brakowało... :oops: i jak bardzo jest mi bliski.
On się przez ten czas w naszej rodzinie zrobił psem kompletnie bezproblemowym, nie sprawia żadnych kłopotów. Nie wiem jak ktoś mógł go kiedyś skrzywdzić... :shake:

No i dzisiaj widziałam - widziałyśmy :razz: - psiarnię Cyneczki :multi:
Wspaniałe pieski, przekochane: Baszko, Pierniczka zwana Piernikiem, Demi zwana Demolką i Suseł. Bardzo żałuję, że zdjęć z tych odwiedzin nie będzie...