PaulinaT Posted January 3, 2008 Author Posted January 3, 2008 [quote name='caroolcia'] Fotki boskie!!! super ze wyjazd się udał :multi: Dziękować. :loveu: Udał się... oj bardzo bardzo. Mam nadzieję że Twój również udany?? :cool3: MY na szlaku :p [quote name='caroolcia'] dziewczyny miejcie szeroko oczy otwarte pomoc potrzebna zaginął nasz gajowy psiak w Poznaniu http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9207767#post9207767 Jechałam w tamtych okolicach (specjalnie zboczyłam z drogi), rozglądałam się - niczewo nie widziałam... :sad: Quote
PaulinaT Posted January 3, 2008 Author Posted January 3, 2008 A po wielogodzinnych spacerach po mrozie - trzeba wszystko ładnie odespać w domku :p ps. ten drugi szarpej to nie jest Lalunia ;-) Quote
PaulinaT Posted January 3, 2008 Author Posted January 3, 2008 Wielce dostojny pan Oleksander :p Quote
caroolcia Posted January 3, 2008 Posted January 3, 2008 ależ takie stado robi wrażenie :-o jak słodko padło bydełko i jednak znajomi z maluchem pojechali .... moj również był przeudany :razz: Quote
PaulinaT Posted January 3, 2008 Author Posted January 3, 2008 [quote name='caroolcia']ależ takie stado robi wrażenie :-o hy hy wrażenie murowane Kolejna porcyjka foteczek. Na 3 ostatnich pojawia sie Mijunia. Nawiększy Laluniowy wróg. :roll: Zresztą Mijunia też konfliktowa dziewczyna i z innymi kobietami swego gatunku nie lubi się za bardzo... :roll: Jej babskie prawo :p [quote name='caroolcia']moj również był przeudany :razz: :multi: niecierpliwie czekam na szczegóły :razz: Quote
Marta i Wika Posted January 3, 2008 Posted January 3, 2008 Ale fajna molosowata wyprawa :multi: A ile śniegu :crazyeye: No i podziwiam Figę, że dała sobie radę w TAKIM towarzystwie :razz: Nasz wyjazd też był udany - w wolnej chwili wrzucę pare fotek. Quote
PaulinaT Posted January 3, 2008 Author Posted January 3, 2008 [quote name='Marta i Wika']Ale fajna molosowata wyprawa :multi: A ile śniegu :crazyeye: Nie było aż tyle - tak wygląda na zdjęciach, śniegu tylkotroszkę więcej niż zastałam w Poznaniu po powrocie ;-) [quote name='Marta i Wika'] No i podziwiam Figę, że dała sobie radę w TAKIM towarzystwie :razz: Powiem teraz głośno i wyraźnie i szczerze: obawiałam się ją zabrać. Długo to trawiłam - bo raz duże psy, dwa dużo ich, trzy - wróg Laluni obecny więc oczy dookoła głowy no a cztery - Figa była mało socjalna, bała się obcych ludzi i psów. Piszę bała - bo ten wyjad dał nam ogromnie dużo - jest o 300% lepiej. No i to ostatnie plus deklaracja shoomy (właścicielki Bandytki) że mi będzie pomagać i na spacerach pilnować glizdy - przeważyła.Bo gdzie by taką pyszną socjalizację ;-) mogła mała przeżyć?? A jak mała glizda radzi sobie z wieeeeelkim molosem obrazują te zdjęcia i filmik. http://pl.youtube.com/watch?v=YWEj4zpQJlA [quote name='Marta i Wika']Nasz wyjazd też był udany - w wolnej chwili wrzucę pare fotek. Noo coś sie ociągasz okrutnie... :mad: Quote
Marta i Wika Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 Pies morderca :crazyeye: http://images23.fotosik.pl/134/edf970e024eba31e.jpg Quote
PaulinaT Posted January 4, 2008 Author Posted January 4, 2008 [quote name='jade']a gdzie zdjęcia Abi:mad: Mówisz - masz :cool3: Abi w obiektywie Biry. Niestety mój prześwietny i jedyny program graficzny :diabloti: GIMP :angryy: nie obsługuje tych zdjęć - cuś jak jakaś wtyczka mu nie pasi, i nie mogę ich przyciąć do wymaganej regulaminem wielkości... :shake: :placz: [quote name='Marta i Wika']Pies morderca :crazyeye: http://images23.fotosik.pl/134/edf970e024eba31e.jpg To się nazywa szczęka pełna zębów :diabloti: Pies morderca pluszaków :diabloti: Quote
PaulinaT Posted January 4, 2008 Author Posted January 4, 2008 Chwiliłam się jaką śliczną obróżkę zamówiłam dla Abisi prawda? Rozmiar XXL - obwód w cm też się niby zgadzał. Niby. Bo jak obroże przyszła to się okazała za mała :placz: No ale od czego są molosowe zloty :razz: Służą między innymi wymianie gadżetów-bajerów :evil_lol: I tak obroża powędrowała do Mijuni i proszę jak się w niej suczka ślicznie prezentuje - fotogeniczna bestyja :loveu: W ten sam sposób glizda Figa ma kubraczek moro, który okazał się za mały na Pana Benka ;-) Quote
jade Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 moja ulubienica Abi prześlicznie wygląda na tych zdjęciach - nawet bez tej nowej obrożki:evil_lol: chcemy więcej zdjęć:mad: fani Abi:p Quote
PaulinaT Posted January 5, 2008 Author Posted January 5, 2008 [quote name='jade']moja ulubienica Abi prześlicznie wygląda na tych zdjęciach - nawet bez tej nowej obrożki:evil_lol: chcemy więcej zdjęć:mad: fani Abi:p Powtórzyłam Abisi Twoje słowa - chyba się zarumieniła :oops: W każdym bądź razie otworzyła jedno oko i popatrzyła dość rozumnie :evil_lol: Moja ulubiona fotka Abiśki. Quote
jade Posted January 5, 2008 Posted January 5, 2008 Abi jest najfajniejszą dziewczyną na dogomanii:evil_lol: zdjęcie jest super, ech jak tu nie kochać Abi:p nawet jeśli się nie mieści w obroży:evil_lol: Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted January 5, 2008 Posted January 5, 2008 świetne zdjęcia i filmik. Kochane zwierzątka bawią się w zabijanie:loveu:. U mnie tak wyglądają zabawy suki z kotką. Quote
Marta i Wika Posted January 5, 2008 Posted January 5, 2008 http://images31.fotosik.pl/97/3cf81c7d7bc5bb40.jpg :loveu: Boskie :lol: Wygląda jak pijak spod sklepu, któremu ktoś bezczelnie przerywa drzemkę :lol: Quote
PaulinaT Posted January 5, 2008 Author Posted January 5, 2008 [quote name='jade']Abi jest najfajniejszą dziewczyną na dogomanii:evil_lol: zdjęcie jest super, ech jak tu nie kochać Abi:p nawet jeśli się nie mieści w obroży:evil_lol: Dziękować :oops: :oops: :oops: :Rose: [quote name='Alfa i Zuzia']świetne zdjęcia i filmik. Kochane zwierzątka bawią się w zabijanie:loveu:. U mnie tak wyglądają zabawy suki z kotką. No mordowały się strasznie. To kolejne zdjęcie z serii "pirania": [quote name='Marta i Wika']http://images31.fotosik.pl/97/3cf81c7d7bc5bb40.jpg :loveu: Boskie :lol: Wygląda jak pijak spod sklepu, któremu ktoś bezczelnie przerywa drzemkę :lol: Mała glizda w analogicznej sytuacji :razz: Quote
PaulinaT Posted January 6, 2008 Author Posted January 6, 2008 A ponieważ się denerwuję :cool1: ... i spać nie mogę, wrzucę jeszcze kilka fot upamiętniających wizytę u shoomki i jej Bandytki (czy też na odwrót?? :hmmmm: :niewiem:) Bandycia śpiąca. Chwila w bezruchu... Abisia zaspana w nieswoim pontonie :roll: Quote
furciaczek Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 Aaaaaa Boskie zdiecia:loveu: A Abi najcudowniejsza:loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
jade Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 Abi to urodzona modelka:p a czym to się tak Paulina denerwujesz? Quote
PaulinaT Posted January 6, 2008 Author Posted January 6, 2008 furciaczek napisał(a):Aaaaaa Boskie zdiecia:loveu: A Abi najcudowniejsza:loveu::loveu::loveu::loveu: Dziękować za komplimenta :Rose: jade napisał(a):Abi to urodzona modelka:p a czym to się tak Paulina denerwujesz? Dzisiaj jedziemy z Colą poznać pewnych potencjalnych kandydatów na opiekunów... :question: Dzisiaj na czterosuczym spacerku na rusałce spotkałyśmy dobermana Niko. Przybiegł za nami i zwariował - nie wiedział którą suczka zająć się w pierwszej kolejności bo wszystkie musie podobały :cool3: Oczywiście z Lalunią była chwila napięcia, grozy i konsternacji ale jak przyszła jego zdenerwowana właścicielka i ruszyłyśmy naprzód napięcie się rozładowało. No - Niko złapać się nie chciał dać :diabloti: On nie głupi - nie chciał z 4 dam do własnej wyłącznej dyspozycji zrezygnować :shake: Dopiero po dłuższym czasie rzutem na matę właścicielka złapała go za kubrak :roll: A moje suczynki wsyskie ćtyry grzeczniutkie jak aniołki :loveu: :loveu: Quote
PaulinaT Posted January 6, 2008 Author Posted January 6, 2008 Właśnie mijają 3 lata odkąd mała czarna pomarszczona kluska pojawiła się w progu naszego domku wzbudzając u wszystkich konsternację wielką. W rodzinie i przyjaciołach wzbudzała niedowierzanie, ze toto prawdziwe jest zwierzątko a nie sztuczne, w Abisi popłoch niejaki bo nie wiedziała biedaczka kompletnie co to za natarcie obcych i co z tym zrobić. Miki staruszek - teraz już za TM - natomiast przyjął rzecz w swoim stylu "tylko z daleka ode mnie". I po jakimś tygodniu, jak mu się wpakowała pod zęby to ją udziabał aż się ropna przetoka w faflu zrobila - pierwsza sznyta Laluni. Ale skąd w ogóle w naszym domu pojawił się nowy pies i to taki? A było to tak. Po śmierci Dieselka nie mogłam dojść do siebie ani ja, smutna i przybita była też Abisia. Ja nie myślałam o braniu nowego psa - wiedziałam, ze żaden nie zastąpi tych 60kilo miłości które właśnie straciłam. Ale akurat złożyło się tak, że moja forumowa koleżanka pojechała kupować dla siebie szarpka (Benka). I wysłała mi tylko esemesa; "Jest jeszcze śliczna suczka". Po 3 dniach byłam w Toruniu "tylko zobaczyć" i tylko przypadkiem miałam kasę w portfelu... :roll: Mała Lalka była niesamowita i niemożliwa do odróżnienia z bratem. Jednak brat był po zabiegu na powiekach i tak wtedy padło, ze Lalunia. Od początku była niemożliwie pewna siebie, zdecydowana i odważna. Od początku niezależna do granic, oddalała się bez strachu i miała w nosie czy za nią idę czy też nie. Od początku ganiać chciała wszystko co się rusza, nie baczyła na nakazy i zakazy. I od początku zawładnęła sercem moim i rodzinki. Po kilku dniach zaprzyjaźniła się z Abisią i od tego momentu stały się nierozłączne - nie jakieś wielkie przyjaciółki ale jedna polega na drugiej i nigdy się nie kłócą. O nic. Jest moją iskiereczką, przekochaną diabliczką i mimo tak wielu problemów, kłopotów ze zdrowiem i z zachowaniami nie zamieniłabym jej na żadną inną. Mam nadzieję, że będzie ze mną - z nami - długie lata. Layla wtedy. Rok później. I dziś. Quote
WinterGirl Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 [FONT=Comic Sans MS]cudny pycholek :loveu: pozdrawiamy osiem łap i bGirl[/FONT] Quote
furciaczek Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 Rozkosznym kluskiem byla...a teraz jest rozkosznym wiekszym kluskiem:loveu: Quote
Recommended Posts