Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='caroolcia'] Fotki boskie!!! super ze wyjazd się udał :multi:
Dziękować. :loveu:
Udał się... oj bardzo bardzo.
Mam nadzieję że Twój również udany?? :cool3:

MY na szlaku :p

[quote name='caroolcia'] dziewczyny miejcie szeroko oczy otwarte pomoc potrzebna zaginął nasz gajowy psiak w Poznaniu

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9207767#post9207767

Jechałam w tamtych okolicach (specjalnie zboczyłam z drogi), rozglądałam się - niczewo nie widziałam... :sad:

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='caroolcia']ależ takie stado robi wrażenie :-o
hy hy wrażenie murowane

Kolejna porcyjka foteczek.
Na 3 ostatnich pojawia sie Mijunia. Nawiększy Laluniowy wróg. :roll:
Zresztą Mijunia też konfliktowa dziewczyna i z innymi kobietami swego gatunku nie lubi się za bardzo... :roll:
Jej babskie prawo :p

[quote name='caroolcia']moj również był przeudany :razz:
:multi:
niecierpliwie czekam na szczegóły :razz:

Posted

[quote name='Marta i Wika']Ale fajna molosowata wyprawa :multi:
A ile śniegu :crazyeye:
Nie było aż tyle - tak wygląda na zdjęciach, śniegu tylkotroszkę więcej niż zastałam w Poznaniu po powrocie ;-)

[quote name='Marta i Wika'] No i podziwiam Figę, że dała sobie radę w TAKIM towarzystwie :razz:
Powiem teraz głośno i wyraźnie i szczerze: obawiałam się ją zabrać.
Długo to trawiłam - bo raz duże psy, dwa dużo ich, trzy - wróg Laluni obecny więc oczy dookoła głowy no a cztery - Figa była mało socjalna, bała się obcych ludzi i psów. Piszę bała - bo ten wyjad dał nam ogromnie dużo - jest o 300% lepiej.
No i to ostatnie plus deklaracja shoomy (właścicielki Bandytki) że mi będzie pomagać i na spacerach pilnować glizdy - przeważyła.Bo gdzie by taką pyszną socjalizację ;-) mogła mała przeżyć??
A jak mała glizda radzi sobie z wieeeeelkim molosem obrazują te zdjęcia i filmik.

http://pl.youtube.com/watch?v=YWEj4zpQJlA

[quote name='Marta i Wika']Nasz wyjazd też był udany - w wolnej chwili wrzucę pare fotek.
Noo coś sie ociągasz okrutnie... :mad:

Posted

[quote name='jade']a gdzie zdjęcia Abi:mad:
Mówisz - masz :cool3:
Abi w obiektywie Biry.

Niestety mój prześwietny i jedyny program graficzny :diabloti: GIMP :angryy: nie obsługuje tych zdjęć - cuś jak jakaś wtyczka mu nie pasi, i nie mogę ich przyciąć do wymaganej regulaminem wielkości... :shake: :placz:

[quote name='Marta i Wika']Pies morderca :crazyeye:
http://images23.fotosik.pl/134/edf970e024eba31e.jpg
To się nazywa szczęka pełna zębów :diabloti:
Pies morderca pluszaków :diabloti:

Posted

Chwiliłam się jaką śliczną obróżkę zamówiłam dla Abisi prawda?
Rozmiar XXL - obwód w cm też się niby zgadzał.
Niby.
Bo jak obroże przyszła to się okazała za mała :placz:
No ale od czego są molosowe zloty :razz:
Służą między innymi wymianie gadżetów-bajerów :evil_lol:
I tak obroża powędrowała do Mijuni i proszę jak się w niej suczka ślicznie prezentuje - fotogeniczna bestyja :loveu:

W ten sam sposób glizda Figa ma kubraczek moro, który okazał się za mały na Pana Benka ;-)

Posted

moja ulubienica Abi prześlicznie wygląda na tych zdjęciach - nawet bez tej nowej obrożki:evil_lol: chcemy więcej zdjęć:mad: fani Abi:p

Posted

[quote name='jade']moja ulubienica Abi prześlicznie wygląda na tych zdjęciach - nawet bez tej nowej obrożki:evil_lol: chcemy więcej zdjęć:mad: fani Abi:p
Powtórzyłam Abisi Twoje słowa - chyba się zarumieniła :oops:
W każdym bądź razie otworzyła jedno oko i popatrzyła dość rozumnie :evil_lol:

Moja ulubiona fotka Abiśki.

Posted

Abi jest najfajniejszą dziewczyną na dogomanii:evil_lol: zdjęcie jest super, ech jak tu nie kochać Abi:p nawet jeśli się nie mieści w obroży:evil_lol:

Posted

[quote name='jade']Abi jest najfajniejszą dziewczyną na dogomanii:evil_lol: zdjęcie jest super, ech jak tu nie kochać Abi:p nawet jeśli się nie mieści w obroży:evil_lol:
Dziękować :oops: :oops: :oops:

:Rose:

[quote name='Alfa i Zuzia']świetne zdjęcia i filmik. Kochane zwierzątka bawią się w zabijanie:loveu:.
U mnie tak wyglądają zabawy suki z kotką.
No mordowały się strasznie.
To kolejne zdjęcie z serii "pirania":

[quote name='Marta i Wika']http://images31.fotosik.pl/97/3cf81c7d7bc5bb40.jpg :loveu:
Boskie :lol: Wygląda jak pijak spod sklepu, któremu ktoś bezczelnie przerywa drzemkę :lol:
Mała glizda w analogicznej sytuacji :razz:

Posted

A ponieważ się denerwuję :cool1:
... i spać nie mogę, wrzucę jeszcze kilka fot upamiętniających wizytę u shoomki i jej Bandytki (czy też na odwrót?? :hmmmm: :niewiem:)
Bandycia śpiąca.

Chwila w bezruchu...

Abisia zaspana w nieswoim pontonie :roll:

Posted

furciaczek napisał(a):
Aaaaaa Boskie zdiecia:loveu:

A Abi najcudowniejsza:loveu::loveu::loveu::loveu:

Dziękować za komplimenta :Rose:

jade napisał(a):
Abi to urodzona modelka:p a czym to się tak Paulina denerwujesz?

Dzisiaj jedziemy z Colą poznać pewnych potencjalnych kandydatów na opiekunów... :question:

Dzisiaj na czterosuczym spacerku na rusałce spotkałyśmy dobermana Niko.
Przybiegł za nami i zwariował - nie wiedział którą suczka zająć się w pierwszej kolejności bo wszystkie musie podobały :cool3:
Oczywiście z Lalunią była chwila napięcia, grozy i konsternacji ale jak przyszła jego zdenerwowana właścicielka i ruszyłyśmy naprzód napięcie się rozładowało.
No - Niko złapać się nie chciał dać :diabloti:
On nie głupi - nie chciał z 4 dam do własnej wyłącznej dyspozycji zrezygnować :shake:
Dopiero po dłuższym czasie rzutem na matę właścicielka złapała go za kubrak :roll:
A moje suczynki wsyskie ćtyry grzeczniutkie jak aniołki :loveu: :loveu:

Posted

Właśnie mijają 3 lata odkąd mała czarna pomarszczona kluska pojawiła się w progu naszego domku wzbudzając u wszystkich konsternację wielką.
W rodzinie i przyjaciołach wzbudzała niedowierzanie, ze toto prawdziwe jest zwierzątko a nie sztuczne, w Abisi popłoch niejaki bo nie wiedziała biedaczka kompletnie co to za natarcie obcych i co z tym zrobić. Miki staruszek - teraz już za TM - natomiast przyjął rzecz w swoim stylu "tylko z daleka ode mnie". I po jakimś tygodniu, jak mu się wpakowała pod zęby to ją udziabał aż się ropna przetoka w faflu zrobila - pierwsza sznyta Laluni.
Ale skąd w ogóle w naszym domu pojawił się nowy pies i to taki?
A było to tak.
Po śmierci Dieselka nie mogłam dojść do siebie ani ja, smutna i przybita była też Abisia.
Ja nie myślałam o braniu nowego psa - wiedziałam, ze żaden nie zastąpi tych 60kilo miłości które właśnie straciłam.
Ale akurat złożyło się tak, że moja forumowa koleżanka pojechała kupować dla siebie szarpka (Benka). I wysłała mi tylko esemesa; "Jest jeszcze śliczna suczka".
Po 3 dniach byłam w Toruniu "tylko zobaczyć" i tylko przypadkiem miałam kasę w portfelu... :roll:
Mała Lalka była niesamowita i niemożliwa do odróżnienia z bratem. Jednak brat był po zabiegu na powiekach i tak wtedy padło, ze Lalunia.
Od początku była niemożliwie pewna siebie, zdecydowana i odważna.
Od początku niezależna do granic, oddalała się bez strachu i miała w nosie czy za nią idę czy też nie.
Od początku ganiać chciała wszystko co się rusza, nie baczyła na nakazy i zakazy.
I od początku zawładnęła sercem moim i rodzinki.
Po kilku dniach zaprzyjaźniła się z Abisią i od tego momentu stały się nierozłączne - nie jakieś wielkie przyjaciółki ale jedna polega na drugiej i nigdy się nie kłócą. O nic.
Jest moją iskiereczką, przekochaną diabliczką i mimo tak wielu problemów, kłopotów ze zdrowiem i z zachowaniami nie zamieniłabym jej na żadną inną.
Mam nadzieję, że będzie ze mną - z nami - długie lata.

Layla wtedy.

Rok później.

I dziś.