Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj od rana taka plyucha i zimno, ze Lalka ledwie ledwie płaszcząc się i wyguinając wyszła na poranne siusiu.
Jezuuuu co za pogoda - okropna :shake:
:placz:
Ja chcę żeby już był maj...

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A tak zupełnie poważnie to czworonożna brygada Pauliny jest niesamowita.

Abisia sie przywitała po czym olała mnie zupełnie i poszła spać - chrapiąc przy tym rozkosznie.
(Paulina usiłowała mi wmówic, że cc to groźna rasa - jakoś jej nie uwierzyłam patrza na to co robiła Abisia :razz:

A Lala rozbije kazdego, słodki pysiol nadstawiając do drapania, chrumkając przy tym niesamowicie :loveu: i to ma byc nieufny szarpek :evil_lol:

Posted

PaulinaT napisał(a):

:placz:
Ja chcę żeby już był maj...

A co moich urodzin sie doczekac nie mozesz:cool3::eviltong:

Galeria Ci rosnie w zastraszajacym tempie:evil_lol: Nie nadazam powoli juz.
Moje psy maja po jagniecinie straaaaszna biegunke, normalnie sama woda:shake: a nutrii tutaj chyba nie znajde:roll: wiec zadowalaja sie indykiem, wolowinka, kurczacziem i od czasu do czasu w ramach "cisteczka" swinska raciczke:p

Posted

Szarik to bardzo spokojne stworzenie, sypiające w przedziwny sposób - tyłek na wierzchu a głowa pod fotelem :grin:

Ale moje serce skradł Teodor, dający sie wymiziać, wykulać mrucząc przy tym rozkosznie. :lol:

W pewnym momencie zaczełam żałować, że mam tylko 2 ręce bo nie nadążałam głaskać towarzystwa.

Zdaję sobie sprawę, ze przy takim towarzystwie jest sporo pracy i niestety wydatków, ale wierzcie mi - wróciłam od Pauliny w takim świetnym nastroju i w dodatku z mocnym postanowieniem, że muszę przekonać rodzinkę, że musimy miec kota.

Posted

Rene@Rabik napisał(a):
A tak zupełnie poważnie to czworonożna brygada Pauliny jest niesamowita.

Abisia sie przywitała po czym olała mnie zupełnie i poszła spać - chrapiąc przy tym rozkosznie.
(Paulina usiłowała mi wmówic, że cc to groźna rasa - jakoś jej nie uwierzyłam patrza na to co robiła Abisia :razz:

A Lala rozbije kazdego, słodki pysiol nadstawiając do drapania, chrumkając przy tym niesamowicie :loveu: i to ma byc nieufny szarpek :evil_lol:

CC jest grozne wtedy kiedy potrzeba:loveu: no chyba ze trafi sie jakis wredny egzeplaz:evil_lol:

A ja nigdy nie mialam bliskiego spotkania z sharpkiem:-(
Chyba bede musiala kogos nawiedzic:diabloti:

Posted

Rene - :lol:
ale trafne podsumowania - z każdego wyłapałas charakterystyczna cechę :evil_lol:
Chociaz mi troszke było goopio jak Ciebie tak obleźli jakby głaskani nie byli od roku - one naprawde sa dopieszczane na kilka par rąk nawet... :roll:

Rene@Rabik napisał(a):
Zdaję sobie sprawę, ze przy takim towarzystwie jest sporo pracy i niestety wydatków, ale wierzcie mi - wróciłam od Pauliny w takim świetnym nastroju i w dodatku z mocnym postanowieniem, że muszę przekonać rodzinkę, że musimy miec kota.

Bardzo mi milo - i polecam sie ponownie w razie chandry i nie tylko ;)
A jakbys kota chciała - to też do mnie śmiało, zawsze mam ostatnio (niestety) jakiegoś na oku do wydania...

furciaczek napisał(a):
A co moich urodzin sie doczekac nie mozesz:cool3::eviltong:

A co-o?
Stawiasz?? :cool3:

furciaczek napisał(a):
A ja nigdy nie mialam bliskiego spotkania z sharpkiem:-(
Chyba bede musiala kogos nawiedzic:diabloti:

kochana - to jest niewybaczalne!
koniecznie - musisz nadrobuić :multi:
to co - kiedy mam sie spodziewać nawiedzenia?? :razz:

Dzwoniła do mnie supergoga - do schroniska którym sie opiekujemy (tego drugiego, nie w Buku) ktoś w nocy podrzucił 3 kartony ze szczeniakami :shake:
One tam nie mają szans!
Kto tam był to wie jakie są warunki w tym miejscu...
Jedziemy zobaczyc co to za jedne i spróbujemy zabrać, chociaz te najsłabsze - tylko co zrobimy z kilkunastoma szczeniakami??? :placz:

Posted

Tragedia,
po pierwsze - 3 mioty, w sumie 14 szczeniąt.
Po drugie - jeden z miotów zagłodzony prawie na śmierć - 6 psów, tfu suczek bo to same suczki. Zastraszone, wylęknione - żeby je wydostać musiałam wpełznąć do budy.
Po trzecie - jeden z miotów to małe pchełki - sztuk 4.

Zagłodzone trafiły do mojej mamy - pilnie najpilniej potrzeba tymczasów chociaż, o domach nie wspomnę.

Pchły - 2 z 4 są u supergogi, pozostałe 2 zabunkrowały się tak za budą, że nie dało rady wydostać.

3 z miotów - czarne 4 kluski zostały do jutra, wyglądały zdrowo i tłuściutko, wesołe dość i pogodne.

Zdjęcia się robią.

Posted

Już u mamy - tu widać jakie są zagłodzone...

Ja w życiu nie widziałam tak głodnych istot i psów tak szybko zjadających posiłek - a po posiłku były róznie głodne jak przed :placz:
MImo że serce bolało nie mogły jednak dostać więcej - zbyt duże ryzyko.
Dostały 2 małe kolecje - musi im wystarczyć do jutra.

Posted

Slodkie sa... ehhh:placz:
Jak mnie wkurza ta nieodpowiedzialnosc ludzka:shake::angryy: Trafia mnie w takich momentach normalnie...

Trzeba ogloszen...i to duuuzo...

Jesli ktos napisze tekst (bo ja to beztalencie w tej materii jestem:oops:) to moge w kilku miejscach pooglaszac, i tak siedze po nocach na necie i tak a przynajmniej jakis pozytek z tego bedzie...

Posted

Moim 2 zrobiłam już ogłoszenia w necie. Teraz te zaraz machne w kilka miejsc, tylko cosik napiszę.
Jestem już wrakiem, jutro o świcie wstaje - ale trudno.
Moim założę wątek na dogo - osobny. Ważą niewiele ponad 1 kg i mają biegunke niestety na razie. Zobaczymy jutro.

Paulina, zrób swoim osobny wątek na psy w potrzebie. Nie dam rady, a jutro jade po pozostałe.

Posted

Ok zakładam.
Tekst już prawie mam - na razie rozsyłałam maile po znajomych.

One są niemożliwe.
Wiesz, ze rozlazły się po chacie a Bari przed nimi spierniczał??
Tą dechę sforsowały - są skoczne i bystre jak cholera.

Kurde martwi mnie srajda u glujdów Twoich...

Fur - zakładam wątek, tam wstawię krótki tekst, taki na szybko bo jestem fizycznie i psychicznie wykończona.
Jak je gdzieś wstawisz to tylko wpisz gdzie - ja będę bardzo wdzięczna.
Jakby co namiary na mnie: Paulina 509-018-999 i adres email: ptobola@gmail.com

Posted

Przepiękne i kluchy i chudziinki!!! jezu, ale tyle ich jednocześnie :shake: wbrewe pozorom nie tak łatwo nawet szczeniaczkom domki znaleść.....

mi najbardziej pomagało ogłoszenie w gazecie ...

Posted

Paulina - przebrnęłam przez całą Twoją galerię! :p
Do tej pory czytałam po kawałku.

Szczeniory... ech. Wstawiłam ogłoszenie o suniach na pozytywnym forum, może coś się uda. One są śliczne... i takie chude, że aż strach.

Posted

Marta - witaj :drink1:
Bardzo Ci dziękuję za ogłoszenie - może akurat?
One są naprawdę super, bystre itp.
Myślę - jestem pewna - że będą czyjąć wielką radością.

Wszystkie skradły moje serducha - ale jest jedna do której bije bardziej... szkoda mi, że nie mam warunków...

Posted

Ech, ja też nie mam :shake:
Ale zastanawiam się coraz bardziej nad wzięciem jakiegoś malucha na tymczas. Tyle że w przyszłym tygodniu na weekend wyjeżdżam na konferencję, musiałby ktoś go przechować czw-nd...

Posted

Marta - tak myśle sobie - sa jeszcze te biedaki które zostały póki co w kojcu i w budzie, one sie trzymaja ale to nie sa temperatury dla takich malców, może 2 z tych byś więła na dt?
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=97806

One by sie szybko nadawały do adopcji bo ze szkielecików do domu ze spokojnym sumieniem na chwilę obecną mogłabym wydac tylko Fantę (prosze o kciuki - może jutro trafi do domku!!), następna w kolejności jest Coca-cola ale to myslę ze jeszcze potrzeba jej kilku dni. Pozostałe 4 są jeszcze bardzo nerwowe, dość bojaźliwe i nieufne no i wycieńczone... sama nie wiem, czy im nie zaszkodzimy wożeniem z domu do domu?