PaulinaT Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 No i. Jednak decyzja dojrzewała dojrzewała aż dojrzała wreszcie - zakładam foto-blog :multi: Dotychczas nasza zdjęciowa historia opowiadała się w wątku Szarika: o tu Tylko że to wątek Szarika a historia nasza wielopsiowa... i kociasta przy okazji też. I o Szariku jakoś tak mało ostatnio było... Więc wątek Szarika niech pozostanie wątkiem Szarika a nasza wspólna opowieść będzie tu, na blogu :p Zaczniemy więc od pokazania się - moje 2 sucze i ja :cool3: -------------------------------------------------------- Muszę zaprowadzić aktualizację stanu futrzanego posiadania.KOTY Z czworokota zrobił się dwukot. Uległam naciskom endo- i egzogennym ;-) i oddałam w bardzo dobre, polecone ręce dwie koteczki moje, Kropkę i Dzitkę. Nie było to łatwe.... Natomiast chłopaki - Halo i Teodor - zostali i mają się nader świetnie :p Halo lata 2009 mieszka u Mamy. Ze względów zdrowotnych - podsikuje po poważnych kłopotach z pęcherzem a u Mamy zawsze jest ktoś, kto go może wypuścić na ogródek :) Zaaklimatyzował się nam doskonale i jest bardzo szczęśliwym kotkiem. PSY Także psi stan posiadania uległ w międzyczasie zmianie. Figa, jedna z zabiedzonych suczek z worka z lasu zamieszkała w Szczecinie a Szarik, senior mój kochany i niekłopotliwy zamieszkał w domku z ogródkiem u mojej mamy. Mieszkają więc ze mną suki w liczbie 2: Abi - cane corso Layla - shar-pei [SIZE=2]i MROK - cane corso pies mojego TZ i razem z Nim do nas dołączył tworząc moj ulubiony psi stan - stan czipsów ;-) KOŃ Mona - rasa małopolska :) Mój pierwszy własny, osobisty i prawdziwie mój koń. Niesamowite. Nieprawdopodobne. oraz te co ze mną nie mieszkają, ale na zawsze zostaną w moim sercu: Figa. Na zawsze pozostanie "moją szczurką". Mimo, że mieszka od lipca 2008r. w Szczecinie. Szarik. Owczarek poniemiecki. Po półtora roku mieszkania ze mną przeniósł się do mojej mamy. Ma tam doborowe towarzystwo - Milki i Bariego i cały dzień może grzać kości na słoneczku w ogródku. Nie musi pokonywać żadnych schodów. I codziennie idzie na mały spacerek. [FONT=Verdana]Niestety Szarik odszedł za TM. Towarzyszyłam mu w tej ostatniej wędrówce, do końca. Zawsze będę o Tobie pamiętać pieseczku.[/FONT] Quote
swan Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 oooo to jest pewnie fotka z ostatniego wyjazdu wakacjowego ?? :cool3: Paulina, Abi Cię przerosła:evil_lol: Zakładam, że następne dziesięć dni teraz będziesz siedziała przy komputerze i wklejała zdjęcia i wklejała i wklejała :eviltong: A ja koniecznie chcę zobaczyć zdjęcie, gdzie Abi jest jeszcze wielkości swojego dzisiejszego jednego uszka :lol: Quote
PaulinaT Posted September 10, 2007 Author Posted September 10, 2007 [quote name='swan']oooo to jest pewnie fotka z ostatniego wyjazdu wakacjowego ?? :cool3: Ja nie wiem jak ty na to wpadłaś :niewiem: No Abi mnie przerosła już dawno dawno i to bardzo bardzo.... Abi w masie ma 10 kg więcej niż ja :eek2: Ale tam - to jest specjalnie dla Ciebie kolejne zdjęcie z serii: jak wydobyć od swan jej różowe ukochane kaloszki :evil_lol: Quote
PaulinaT Posted September 10, 2007 Author Posted September 10, 2007 I... co robią szarpeje gdy w trawniku mieszkają krety?? :cool3: Quote
kinga Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 ja przepraszam :oops:- bo ja się nie znam na rasowych psach:oops: - a czy to śmieszne stworzonko, które trzymasz na kolanach w I poście - to jest pies? :crazyeye::crazyeye: prawdziwy?? :crazyeye: Quote
PaulinaT Posted September 10, 2007 Author Posted September 10, 2007 [quote name='kinga']a czy to śmieszne stworzonko, które trzymasz na kolanach w I poście - to jest pies? :crazyeye::crazyeye: prawdziwy?? :crazyeye: ja ci dam śmieszne stworzonko :angryy: Lalunia może nie przepada za ściskaniem na kolankach i buziaczkami w pyrkowaty nosek ale żeby zaraz śmieszne stworzonko?? :placz: swoją drogą to może i ona jest śmieszne stworzonko :hmmmm: zwłaszcza gdy jest dręczycielem kretów.... :roll: Quote
kinga Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 jak mówię że śmieszne to śmieszne :mad: .. w dodatku klonuje się na zawołanie :crazyeye::crazyeye::crazyeye: Quote
PaulinaT Posted September 10, 2007 Author Posted September 10, 2007 Aniolecek - ślicznie dziękujemy :smile: kinga napisał(a):jak mówię że śmieszne to śmieszne :mad: .. w dodatku klonuje się na zawołanie :crazyeye::crazyeye::crazyeye: no przecież przyznałam że śmieszne....:roll: one się tam wcale nie klonują - one krety tropią! tfu wykopać próbują i się zapachem zaciągają... Quote
swan Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 [quote name='PaulinaT'] no, wreszcie jedno zdjęcie, na którym potrafię rozpoznać, które to Layla, a które to jej kolega :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
swan Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 [quote name='PaulinaT'] Ale tam - to jest specjalnie dla Ciebie kolejne zdjęcie z serii: jak wydobyć od swan jej różowe ukochane kaloszki :evil_lol: łoooo matko :crazyeye: dobrze , że mnie ostrzegłaś, bo bym pod stół wpadła:oops: a już Cię miałam zapraszać na grzybki..... ale chyba się jednak powstrzymam..... z takimi potforami to mi dziki w lesie wystraszysz... a właśnie, w niedzielę poszłam z psami na grzybki i spotkałyśmy dzika.....:razz: Quote
PaulinaT Posted September 10, 2007 Author Posted September 10, 2007 [quote name='swan']no, wreszcie jedno zdjęcie, na którym potrafię rozpoznać, które to Layla, a które to jej kolega :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: :laugh2_2: dawno się tak nie uśmiałam - jak nutria :roflt: Layla i Benek faktycznie mogą wydawać się podobne - ale to dopóki się ich nie zobaczy na żywo. Jak byli szczeniaczkami to byli jak bliźniaki - nie-do-od-róż-nie-nia. Jak oglądam fotki od hodowcy to nie umiem poznać które z nich które :niewiem: I jeszcze drugi Laluniowy brat... No sama zobacz: (obstawiam, że Laluś jest w środku a Ben raczej z prawej) Teraz różnią się bardzo - i budową, i zachowaniem, i głowa inna i nawet ogon w drugą stronę zakręcony :razz: I nawet szczekają inaczej - Layla robi "bełt bełt" a Ben "łeb łeb łeb" :lol: No i Layla szczeka doopą a Ben pierdzi nosem :evil_lol: ale to inna para kaloszy :cool1: Quote
PaulinaT Posted September 10, 2007 Author Posted September 10, 2007 [quote name='swan'] A ja koniecznie chcę zobaczyć zdjęcie, gdzie Abi jest jeszcze wielkości swojego dzisiejszego jednego uszka :lol: mówisz-masz :eviltong: Quote
furciaczek Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 Witam Cie serdecznie:loveu::loveu: Pieknie te psiska Ci sie zrobily:loveu::loveu: Quote
PaulinaT Posted September 11, 2007 Author Posted September 11, 2007 Miło Cię widziec Furciaczek :drink1: Ślicznie dziękujemy za komplementa :oops: Quote
PaulinaT Posted September 11, 2007 Author Posted September 11, 2007 swan napisał(a):a właśnie, w niedzielę poszłam z psami na grzybki i spotkałyśmy dzika.....:razz: niebezpiecznie w tych Twoich lasach kurcze... :shake: w okolicach Poznania na szczęście spotkan z dziką fauną nie mamy tfutfu, ale na wakacjach raz niewiele brakowało do spotkania z dzikami - na szczęście Jagoda je w zapadającym półmroku wypatrzyła i zawróciłyśmy bo jakby Olki-Benki i Lalunia złapali trop... :eek2: Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 PaulinaT napisał(a)::laugh2_2: I nawet szczekają inaczej - Layla robi "bełt bełt" a Ben "łeb łeb łeb" :lol: No i Layla szczeka doopą a Ben pierdzi nosem :evil_lol: ale to inna para kaloszy :cool1: :roflt::roflt::roflt:to rzeczywiście oryginalne psy. Nie dość że wyglądają jak glonojady.. ;) Quote
PaulinaT Posted September 11, 2007 Author Posted September 11, 2007 [quote name='Alfa i Zuzia']:roflt::roflt::roflt:to rzeczywiście oryginalne psy. Nie dość że wyglądają jak glonojady.. ;) no ba! jedyne-w-swoim-rodzaju :diabloti: zresztą sama zobacz: mała Lalunia :evil_lol: Quote
PaulinaT Posted September 11, 2007 Author Posted September 11, 2007 I jeszcze jedno: A tu - z też małą jeszcze wtedy Abiśką (miała 7 miesięcy kruszynka): Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 rany boskie! na 1 zdjęcu wygląda jakby była z innej planety albo z innych czasów...Czytałaś "Wehikuł czasu"? Tam takie były w przyszłości... Na tym ostatnim z Abi to tak jakby miała mózg na wierzchu. Śliczna jest :loveu: Quote
PaulinaT Posted September 11, 2007 Author Posted September 11, 2007 Na tym pierwszym zdjęciu wygląda bardziej jak bardzo brzydka świnka morska :evil_lol: Nie czytałam wehikułu... powinnam się zawstydzić? Fajne to-to?? To jak jest seria małego szarpeja - pierwszy zimowy spacer i lądowanie w śniegu: Quote
PaulinaT Posted September 11, 2007 Author Posted September 11, 2007 Nie no jeszcze takie znalazłam: Ja już zapomniałam dawno, że ona tak wyglądała! :o Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 świnka morska? :obrazic: jakbyś jej tak dobrze tą skórę naciągła to mogłaby mieć taki ciepły, miękki tunel skórzany do spania.. Okrutnie pomarszczona:shake: Nie zdarzyło jej się zaplątać w fałdy? Quote
PaulinaT Posted September 11, 2007 Author Posted September 11, 2007 Nie jakoś nie. Ale wtedy można było skórę trzymać a Layla i tak uciekała :evil_lol: I wtedy też kompletnie żadnych skórnych kłopotów nie było. Teraz są :shake: ale wtedy - zdrowiutko. Zmieniając klimaty - kto wie co to za ptaszki? Przyłapane na plaży kilka dni temu... Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 to jest ptak z grupy siewkowatych, jakiś biegus pewnie. Poszukam w atlasie dokładnie jutro, bo dzisiaj ciemno. Quote
Recommended Posts