Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ziuta-23 napisał(a):
Justysia.....Grześ.....Lenka.....jak Gryfik :roll: :-(

cześć ziuta;)
Gryf lepiej z jedzonkiem, ale dalej wygląda jak siódme nieszczęście-Justynka z Grzesiem świadkami-chudzina straszna.Jednak skoro zaczął jeść to mam nadzieję, że szybko nabierze masy.

Dziękujemy wszystkim za pomoc w poszukiwaniach domku.Gryf jednak znalazł już nowy dom, będzie mieszkał z drugim pieskiem (suczką) , dwoma kotkami i dzieckiem! A co najważniejsze-będę mieć z nim bardzo bliski kontakt :evil_lol:

• Replies 195
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

lena_zet napisał(a):
Gryf jednak znalazł już nowy dom, będzie mieszkał z drugim pieskiem (suczką) , dwoma kotkami i dzieckiem! A co najważniejsze-będę mieć z nim bardzo bliski kontakt :evil_lol:

To wspaniale :multi: :multi: :multi:
Cieszę się podwójnie bo Gryfik ma domek....a co za tym idzie....blisko Ciebie Leneczko więc i foteczki Gryfika będą na bieżąco i nowinki co u niuniusia :loveu: :loveu:

Andzia ten psiak naprawdę jest podobny do Gryfika....:cool3:

Posted

ziuta-23 napisał(a):
To wspaniale :multi: :multi: :multi:
Cieszę się podwójnie bo Gryfik ma domek....a co za tym idzie....blisko Ciebie Leneczko więc i foteczki Gryfika będą na bieżąco i nowinki co u niuniusia :loveu: :loveu:

Andzia ten psiak naprawdę jest podobny do Gryfika....:cool3:

nooooo....więc jak???:cool3: można wcisnąć komuś Gryfa II za Gryfcia I?;)

cytuję za Paulinką18:

Nikoś to pies typowo molosowaty, ja doszukałam się w nim bullmastifa. Ma cudowny charakter, jest łagodny nawet w stosunku do obcych. Jemu bardzo potrzebny jest dom bo w schronisku marnieje. Ostatnio strasznie schudł, widać mu wszystkie żebra.

Posted

lena_zet napisał(a):
piękny!!!!
Andzia, zapytaj GrubbąRybbę, może bliżej do jej teściów miałoby to psisko?? Chcieli w typie DC, więc ten pasuje idealnie!Co ty na to?

moze tu zaglądnie?
o nim pisała Paulinka - on jest chyba z Ostrowa Wlkp.... to tyż daleko

Posted

Witajcie :)

Chwilę tu nie zaglądałam, a tu takie wiadomości.

Gryfiku powodzenia w nowym domku :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:. Bądź grzeczny i jedz dużo!

Jeśli chodzi o Gryfika II - Nikosia, to zapytam teściów. Prześlę im zdjęcia. A w jakim wieku jest ten psiak? Jest może więcej zdjęć? Może więcej szczegółów i szerszy opis?
Trzeba mu przyznać, że przepiękny jest :loveu:. Uważam, że jest szansa. Trzymajcie kciuki, aby się udało!

Szkoda tylko, że tak daleko. Może dałoby się zorganizować jakiś transport, jeśli Nikoś się spodoba. Choćby do połowy drogi, dalej już pewnie po niego pojadą.

Posted

GrubbaRybba napisał(a):

Chwilę tu nie zaglądałam, a tu takie wiadomości.

Gryfiku powodzenia w nowym domku :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:. Bądź grzeczny i jedz dużo!

Jeśli chodzi o Gryfika II - Nikosia, to zapytam teściów. Prześlę im zdjęcia. A w jakim wieku jest ten psiak? Jest może więcej zdjęć? Może więcej szczegółów i szerszy opis?
Trzeba mu przyznać, że przepiękny jest :loveu:. Uważam, że jest szansa. Trzymajcie kciuki, aby się udało!

Szkoda tylko, że tak daleko. Może dałoby się zorganizować jakiś transport, jeśli Nikoś się spodoba. Choćby do połowy drogi, dalej już pewnie po niego pojadą.

kochana, to prawie ta sama droga, więc ja nie widze problemu ;) Molestuj teściów, molestuj :diabloti:

Posted

GrubbaRybba napisał(a):
Uważam, że jest szansa. Trzymajcie kciuki, aby się udało!

Aguś trzymamy mocno kciuki....za teściów :cool3: i Gryfika II :loveu: i za transport jak coś :razz:

Posted

lena_zet napisał(a):
kochana, to prawie ta sama droga, więc ja nie widze problemu ;) Molestuj teściów, molestuj :diabloti:

Będę molestowała. To jasna sprawa. Zrobię co w mojej mocy, tylko muszę mieć więcej informacji o psie. Oni zawsze zadają tyle pytań. Z jednej strony to dobrze, bo wiem, że im zależy i że chcą się jak najlepiej przygotować, ale z drugiej, ciężko mi na nie odpowiadać, jak nie wiem, co i jak.

A odległość jest spora - 435 km. Duuużo, ale myślę, że do zniesienia. Dobrze, że to nie Szczecin. ;)

Posted

Gryf II ma 3 latka - skontaktuj się z Paulinką 18 - ona go wkleiła na wątek, gdzie ktos szukał bulmastifopodobnego psa;) Może się uda!!!!

jeszcze takie jego zdjęcie:

a na stronie schronu tak o nim napisali:
Nikoś : jest bardzo radosnym psem. Uwielbia zabawy. Mimo że wygląda na agresywnego psa nie ma w nim żadnej agresji. Zachowuje się jak szczeniak. Lubi się czesać , a przede wszystkim uwielbia gryźć szczotki. ok. 3 lat

Posted

Już napisałam PW do GrubbejRybby.

No i dobrze też dzwonić do schroniska www.schronisko.glt.pl (tu sa wszystkie dane). Kierowniczka co prawda nie zgadzała się na przekazywanie psów osobom trzecim (np jesli chodzi o transport). Ale myslę, że już przekonała się do mojej działalnosci i do tego, że ja nie szukam byle jakich domków :loveu:. Więc jeśli byscie dzwoniły do schroniska to powołujcie się na Paulinę co bywa w schronisku i wstawia psy na dogomanię. A jak będzie marudzić to powiedzcie, że ja biorę ten dom na swoja odpowiedzialność. :evil_lol:

dodam jeszcze, że kierowniczka jest w schronisku tylko do godziny 14 (a czasami nawet krócej, a w soboty nie ma jej wcale w schronisku)

Posted

te Lanuchna Gryfik ma dom?

a ładnie tak utajniac szczegoly?

pochwl no sie wszystkim tutaj jaki to z Ciebie dom tymczasowy...:mad:
no prosze Cie bardzo... :evil_lol:

Gryfik - i ja Cie bede miec na oku:evil_lol:

3mam kciuki z aGryfika 2:eviltong:

Posted

[quote name='ziuta-23']A Ja zapytam jak miewa sie nasz Gryfik I :loveu: :loveu:
Foteczki też mile widziane :eviltong:[/quote]

a gryfik nr I ma się calkiem dobrze :eviltong: wkupił się do swojej nowej rodzinki, je jak psi pan bóg przykazał.Wczoraj po raz pierwszy został spuszczony-próba wypadła SUPER :loveu: nawiał tylko raz, ale wrócił po chwili.W nocy śpi z łbem na poduszce, z jajcami do góry (na plecach dziad jeden sypia!).Szwy będzie miał ściągane w środę, ale jest pewien problem, on weterynarzowi nie da się za bardzo obmacać i trzeba będzie chyba złoty strzał zastosować do zdjęcia szwów :mad: chyba, że macie jakiś inny pomysł?

Posted

Ale słodziak z tego Gryfika. :loveu:

A z Gryfem II chyba nic nie wyjdzie. Teściowie pojechali do Zamościa do schronu i już coś sobie tam upatrzyli. Dziś mają wyjść z tym psiakiem na spacer. Jeśli wszystko przebiegnie bez problemów, pewnie go zabiorą.
Przykro mi Gryfiku II, że tak wyszło. Mam nadzieję, że znajdziesz dobry domek.

Posted

[quote name='GrubbaRybba']Przykro mi Gryfiku II, że tak wyszło. Mam nadzieję, że znajdziesz dobry domek.[/quote]

No trudno, widocznie to jeszcze nie szac na Nikosia (Gryfika II), ale chyba najważniejsze jest to że jakaś inna bida znajdzie dobry dom.