Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Verdana]Wczoraj po 6 rano Grześ zauważył na naszym osiedlu (Stary Sosnowiec) psa…[/FONT]
[FONT=Verdana]Od tej pory błąka się on po naszej ulicy i okolicy.[/FONT]
[FONT=Verdana]Nie mamy pojęcia czy został wyrzucony i po prostu czeka na powrót właściciela czy może się zgubił, uciekł „do cieczki”, ….[/FONT]

[FONT=Verdana]Tak czy siak leży teraz strasznie smutny na chodniku i czeka :-([/FONT]

[FONT=Verdana]Psiak nie ma obroży, chociaż podobno wczoraj jeszcze była (słowa mamy i pewnego pana), jednak w nocy gdy chciałam obejrzeć rzekomy nieśmiertelnik już nie zastałam na szyi ani obroży ani jego :shake:[/FONT]

[FONT=Verdana]Co do ewentualnego tatuażu – to jeszcze nie udało się go na tyle dobrze obejrzeć, ale będziemy się starali.[/FONT]

[FONT=Verdana]Sprawia wrażenie wyjątkowo miłego, jest spokojny, nie przejawia agresji ani do ludzi ani do innych psów i co zauważył Grześ bardzo zwraca uwagę na dzieci.[/FONT]

[FONT=Verdana]Według nas jest również przepiękny dowodem czego są zdjęcia :razz: [/FONT]
[FONT=Verdana]Niestety nie udało nam się go nakłonić do podniesienia się żeby cyknąć na stojąco… Teraz tylko leży i wypatruje „czegoś” :-([/FONT]

[FONT=Verdana]Zjadł troszkę chrupek, do czego trzeba było go jednak mocno przekonywać – to postęp, bo w nocy wypluł wziętą ode mnie kiełbaskę :diabloti:[/FONT]

W imieniu tego pięknego kawalera prosimy wszystkich o pomoc :modla:

[FONT=Verdana]Być może gdzieś czeka jego zmartwiony właściciel, ale prawdopodobnie trzeba znaleźć tego nowego, jedynego, który już nigdy nie pozwoli, aby wylądował na ulicy…[/FONT]

[FONT=Verdana]Nie można pozwolić na to żeby trafił w niepowołane ręce – wiadomo, taki pies może znaleźć zainteresowanie wśród „panów w dresach” itp…[/FONT]
[FONT=Verdana]Nie dajmy mu się zmarnować…

Nasz nr 600 25 33 08
[/FONT]

• Replies 195
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jaki on piękny!Trzeba by dać jakies ogłoszenia ale też te z typu:"znaleziono psa...." Bo może pies uciekł albo sie zgubił(to by tłumaczyło siedzenie w jednym miejscu i kręcenie się na jednej ulicy)Wygląda na zdjęciach na zadbanego a w rzeczywistości też? jeśli tak to tym bardziej można by sie spodziewać że na ulicy znalazł sie przez przypadek

Posted

Właśnie dlatego, że wygląda jak marzenie i nie widać po nim biedy - (nie jest wychudzony ani brudny co powinno mieć miejsce gdyby był dłużej w taką pogodę na ulicy) wnioskujemy, że to świeża sprawa.

Co do ogłoszeń wszystkim postaramy się zająć tylko po kolei.

Zaczęliśmy od dogo z nadzieją, że być może ktoś coś wie i uda się jego sprawę w miarę szybko rozwiązać.

Posted

faktycznie bardzo ładny, kojarzy mi sie z jakas rasa ale jeszcze nie doszlam z jaka,
moi drodzy przede wszystkim te plakaciki po osiedlu wystarcza czarno biale zfotka i duzym napisem ze poszukiwany wlasciciel, jesli psiak trafil juz do schroniska to tak jak mowilam Grzesiowi najlepiej by bylo go na ten niby hotel wrzucic zeby ic mus ie nie stalo,warunkow to niestety lepszych nie zapewnia - szkoda go do schroniska, ogromnie szkoda:-(

podesle do reszty sosnowiczan -Lena prosze Cie załoz mu watek na gazecie na sosnowcu! plisss

piszcie co i jak z nim, biedaczysko....

Posted

On moim zdaniem jest krzyżówką boksera z astem, ale ja nie jestem ekspertem. Oby było tak, ze zgubił sie w tej okolicy, bo wywiezione i porzucone, na początku tez często wyglądają dobrze.

Posted

Ambra to jest nas już dwie - ja też patrzę na niego i wiem, że wiem co to a jakoś nazwać nie potrafię :roll:

Bokser i Ast to raczej nie będzie bo za duży - to ładny kawałek psa jest ;)

~~~~~~

Tak jak mówiliśmy przez telefon nie było nas w domu.
Właśnie przyjechaliśmy i na razie nie ma po nim śladu :shake:

Dla niezorientowanych napiszemy, że niestety już pewna kobieta zadzwoniła na straż miejską a on jakby przeczuwając co się święci wybrał się na spacer co zaobserwowała mama :razz:

Takie wędrówki mu się zdarzają i zawsze wraca na miejsce więc jeśli jednak jakimś sposobem nie dorwali go po drodze to na pewno wkrótce się pojawi...

jotka my również mamy nadzieję, że jednak się zgubił i odnajdziemy jakoś jego dom...

Co do ogłoszeń to naprawdę nie mieliśmy nawet jak usiąść dzisiaj na tyłkach żeby cokolwiek zrobić, ale postaramy się znaleźć chociaż chwilkę... Musi się jakoś udać !!!

W taką pogodę nie jest przyjemnie być na dworze a on już na pewno nie wygląda na przyzwyczajonego do tego :shake:
Chociaż jakoś sobie chłopak radzi bo gdy zaczyna mu przeszkadzać deszcz to chowa się pod daszkiem lub balkonem.

Ps. Na szybko zrobiłam banerek - a nóż się przyda

Posted

yyyyy.... zdublowaliśmy się z tymi bannerami :lol:

Brucio
dziękujemy prześlicznie :Rose:

... Ale szczęście to przyniosło bo właśnie wszedł Grześ z informacją, że się piękniś odnalazł więc nikt nam go nie porwał :multi:

hmmm... chyba znowu się wybiera na spacerek :roll:

Posted

a nie macie mozliwosci polozenia mu kocyka w jakims zacisznym miejscu? wpuszczenia na klatke - wiem ze na pisatow sa one dosc obszerne, moze jakas piwniczka, no nie wiem zeby nie marzl ...

mnie on przypomina cos molosowatego...

Posted

bo to molos Aniu ;) :lol:

Co do tej klatki to jednak jest problem :shake:

Po pierwsze zbytnio byśmy go tym narazili na nieżyczliwość ludzką ... Już pewnie niektórym przeszkadza a jakby go jeszcze do klatki wprowadzić.... :mad:

Po drugie nawet raczej by się nie dał tam "umieścić" :roll: On dobrze z nami żyje, ale jak chce sobie leżeć TU to sobie leży TU a nie idzie tam gdzie ktoś by go chciał widzieć :evil_lol:
Może to i lepiej bo nie polezie za pierwszym lepszym... ;)

Posted

[FONT=Verdana]Cichutko tutaj strasznie – trafił chłopak na taki okres, że ciężko nam usiąść do komputera, ale już zdajemy relacje.[/FONT]

[FONT=Verdana]Pospacerował wieczorem i znowu się pojawił pod balkonem naprzeciwko. Padało i było dość zimno, więc Grześ próbował mu dać coś do przykrycia niestety przestraszył się kocyka i poszedł :-([/FONT]

[FONT=Verdana]Rano wrócił a teraz dowiedzieliśmy się, że kawałek dalej znalazł sobie materac do spania :)[/FONT]
[FONT=Verdana]Pani z tamtej klatki rozmawiała z dozorcą żeby tego materaca mu nie wyrzucać i chyba się na razie udało :multi: my spróbujemy mu jeszcze coś tam donieść…[/FONT]

[FONT=Verdana]Jednak nie wygląda to najlepiej, bo interesuje się nim masę osób i co chwilę słychać o schronisku…[/FONT]
[FONT=Verdana]Latamy i staramy się uświadomić ludziom, którzy niekoniecznie chcą to zrobić na jego niekorzyść żeby nie dzwonili, ale nie jesteśmy w stanie dotrzeć do każdego.[/FONT]

[FONT=Verdana]Faktem jest to, że większość ludzi żyje w przekonaniu, że schronisko jest dla psa faktycznie schronieniem i że tam będzie mu dobrze – a jak to wygląda w praktyce to wszyscy przecież wiemy :angryy:[/FONT]

[FONT=Verdana]Pani ta teraz jeszcze próbuje się dowiedzieć, kto się nim interesował, bo podobno taka osoba była… Była próba wzięcia go na smycz, ale od razu wyślizgnął się z obroży – nie ufa ludziom :shake:[/FONT]

[FONT=Verdana]Kolejna Pani też zastanawia się, do kogo ze znajomych można się odezwać w jego sprawie… Tak więc jego los nie jest do końca wszystkim obojętny, ale czy to przyniesie jakiś efekt – oby…[/FONT]

[FONT=Verdana]Bardzo przydałaby się jakaś spora obróżka zaciskowa, albo coś w tym stylu, bo inaczej może się okazać, że nikt nie będzie w stanie zrobić z nim czegokolwiek w razie potrzeby…[/FONT]
[FONT=Verdana]My wciąż zastanawiamy się jak można go nakłonić do wejścia do samochodu:roll:[/FONT]

[FONT=Verdana]Jest jeszcze jedna sprawa – piesio utyka, ale na szczęście nie widać jakiś groźniejszych uszkodzeń, więc mamy nadzieję, że to jakiś drobiazg.[/FONT]

[FONT=Verdana]~ ~ ~ ~[/FONT]

[FONT=Verdana]My mamy ogromną nadzieję, że jednak ktoś go rozpozna i okaże się czy trzeba mu już na 100% szukać nowego domu czy jednak jest nadzieja, że wróci do swoich stęsknionych właścicieli.[/FONT]

[FONT=Verdana]Ps. Myślimy o tym od początku, ale jakoś wyleciało z głowy – jeśli zajrzy tu ktoś zalogowany na Molosach to bardzo a to bardzo prosilibyśmy o wrzucenie go tam :modla:[/FONT]

Posted

Dostałam pw by pomóc w określeniu rasy. Będzie ciężko, bo pies leży. Ale najbardziej wygląda na jakiegoś Prese Canario lub Mastifa.
Z asta i boksera miałby raczej tylko umaszczenie.

Powodzenia!

Posted

[FONT=Verdana]Fifek_Miśki tak jak pisałam na gg braliśmy pod uwagę DC tylko, że niestety wszystkie, które mieliśmy okazję spotykać były cięte – nasz z tymi swoimi pięknymi uszkami wygląda słodziutko :loveu: i tak troszeczkę inaczej.[/FONT]

[FONT=Verdana]Do tego jeszcze bardziej niestety, z reguły nie pozwalają sobie na obszczekanie czy inne zaczepki ze strony psów – a tutaj całkowity spokój i wręcz olewanie takowych zachowań :multi:[/FONT]

[FONT=Verdana]To taki aniołek w groźnej obudowie :lol:[/FONT]

[FONT=Verdana]Wygląda jednak na młodzika, więc byłoby mocno prawdopodobne, że jeszcze nie nabrał tych wszystkich nawyków, że jednak nikt nie zdążył go jeszcze popsuć… [/FONT]

[FONT=Verdana]To też daje do myślenia, bo jeśli to faktycznie okazałby się Canar to znaczyłoby to, że jednak był w dobrych, rozsądnych i odpowiedzialnych rękach i jednak to mogłaby być ucieczka pierwsze wybryki niekastrowanego samca)[/FONT]
[FONT=Wingdings]-> [/FONT][FONT=Verdana]Chyba, że jednak coś ich przerosło – ludzie są różni niestety :shake:[/FONT]

Posted

No i właśnie pojawił się problem OGROMNY problem :-(

Kobiecie z balkonu, który sobie wypatrzył do leżenia pod nim zaczął śmierdzieć i stwierdziła, że musi go wypędzić :mad:

Nie docierają tłumaczenia i nic takiego - przeszkadza jej i już - dla zasady trzeba psu życie zatruć :-(

Pilnujemy go, ale już nie wiemy co mamy zrobić... Ciągle myślimy skąd i w jakim rozmiarze wytrzasnąć obrożę i przede wszystkim jak go przekonać do włożenia jej - nie możemy tej próby spalić bo to by mocno utrudniło sytuację...

Pozwoli nam się do siebie zbliżyć, już trochę zaufał, ale...

Cholera co za człowiek, co za świat ....

Posted

mialam okazje poznac go osobiscie! jest cudowny, taki lagodny cielak delikatnie rozdajacy juz calusy, piekny poprostu cudowny,

udalo nam sie z Justynka i Grzesiem zapakowac go do auta i zawizc do hoteliku do szopienic, doba tam kosztuje 22 zl, ma oplacone dwie, lzy do oczu naplywaly jak go tam zostawialismy tymi smutnymi slepiami patrzyl jakby mowiac ja wam zaualem a wy mnie teraz w kaltce zamykacie...:-(

zmiancie tytul moze faktyczne na DC poszukujacego pilnie kawalka ogrodka i serca godnego czlowieka! blagam pomozcie nam znalezc dla niego dom! prosze to lagodny baranek!!:placz:

beda mam nadzieje dzis fotki przystojniaka....takiego psa nie da sie nie zauawyc i nim nie zachwycic...

Posted

[FONT=Verdana]Tak jak napisała Ambra zawieźliśmy go do hoteliku i tutaj bardzo chcielibyśmy poprosić każdego, kto byłby w stanie poratować nas choćby drobną sumą o pomoc…[/FONT]

[FONT=Verdana]Będziemy stawać na głowie żeby znaleźć mu jak najcudowniejszy dom i mamy nadzieję, że nie zostaniemy z tym sami – prosimy, więc ślicznie o Waszą pomoc, być może ktoś z Waszych znajomych albo sąsiadów szuka właśnie takiego słodkiego obrońcy… Wiemy doskonale, że to nie jest proste, ale on jest tak charakterystyczny, że może akurat się uda.[/FONT]

[FONT=Verdana]Zastanawiamy się także czy nie byłoby wskazane wykastrowanie go – piękny okaz, więc może wzbudzić zainteresowanie wśród różnych ludzi… Tylko jak.[/FONT]

[FONT=Verdana]Ale na razie po kolei – trzeba go rozgłaszać gdzie się da i również bylibyśmy bardzo wdzięczni za pomoc w tej dziedzinie.[/FONT]

[FONT=Verdana]Zapomnieliśmy dać jakiś inny namiar na nas, więc poprawiamy się już :)[/FONT]
[FONT=Verdana]Gdyby ktoś chciał to prosimy dzwonić na nr 600 25 33 08 (dopiszemy go jeszcze do 1 postu).[/FONT]

[FONT=Verdana]PS. Zmiana tytułu jak najbardziej wchodzi w grę – czyli jak, zostawiamy go już jako Canaryjczyka ?[/FONT]