Jump to content
Dogomania

Leonberger, Lenka po sterylce .... Lenka już w swoim domu !!

Recommended Posts

Posted

tez ta myslałam ,że suka jest zbyt mizerna na zabieg sterylki..trzeba by ja troszke wzmocnic , podkarmic .. zdjecia niestety nieoddaja absolutnie jej chudzizny.. a to sama skóra i kosci...przytulałysmy sie razem w aucie - to naprawde wiem ,ze ta psia powinna co najmniej 2 x tyle masy nabrac..

no i ktos powinien ja wziąc na oględziny do weta..Niewydaje mi sie ,żeby była w ciązy..jak ktos pisał.. a napewno nie jest w zaawansowanej.. ja bym sie tak w tym przypadku nie spieszyła ze sterylka.

• Replies 141
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzis wpłyneły na sunię następujace przekazy :
100 zł paros
200 zł Ewa D.
100 zł Fausto1
Lena jutro wieczorem ma umówioną wizytę u weta i o ile nie stwierdzi zaawansowanej ciąży ze sterylką poczekamy aż sunia się wzmocni.
Niezawodny wujek Zmysł zobowiązał się Lenkę zawieźć - bardzo dziękujemy .
Lenka w coraz lepszej formie - chce sie bawić i okazało się, że piłeczka nie jest jej obca. Zobaczyła jak za ogrodzeniem inna suczka bawi się piłką
i widać było jej duze zainteresowanie tym przedmiotem...

Posted

[quote name='*Gajowa*']Dzis wpłyneły na sunię następujace przekazy :
100 zł paros
200 zł Ewa D.
100 zł Fausto1
Lena jutro wieczorem ma umówioną wizytę u weta i o ile nie stwierdzi zaawansowanej ciąży ze sterylką poczekamy aż sunia się wzmocni.
Lenka w coraz lepszej formie - chce sie bawić i okazało się, że piłeczka nie jest jej obca. Zobaczyła jak za ogrodzeniem inna suczka bawi się piłką
i widać było jej duze zainteresowanie tym przedmiotem...[/quote]
To widzimy się dzisiaj wieczorkiem. Zadzwonię.

Posted

[quote name='*Gajowa*']Dzis wpłyneły na sunię następujace przekazy :
100 zł paros
200 zł Ewa D.
100 zł Fausto1
i widać było jej duze zainteresowanie tym przedmiotem...[/quote]
ja tez cos wplace,jak tylko mi karta zacznie dzialac,bo stracila waznosc i dzis ide wymienic na nowa:roll:

Posted

Lenka dziś miała wizytę u weta. Została oceniona na 1,5 - 2 lata i wet nie
stwierdził ciąży a jej stan pozwala na wykonanie zabiegu strerylizacji.
Sunia podobno była bardzo grzeczna lecz nie pozwoliła obejrzeć swojej
rzuchwy tak, że dokładne oględziny bedą możliwe dopiero w narkozie.
Jeszcze raz wielkie podziękowania dla Zmysła, który zawiózł Lenkę a także zasponsorował wizytę .
Sterylka jest umówiona na najblizszy piątek.

Posted

[quote name='*Gajowa*']Lenka dziś miała wizytę u weta. Została oceniona na 1,5 - 2 lata i wet nie ...........
Jeszcze raz wielkie podziękowania dla Zmysła, który zawiózł Lenkę a także zasponsorował wizytę .
Sterylka jest umówiona na najblizszy piątek.[/quote]

Zmysł dziękuję za pomoc i sponsoring :Rose:

Posted

Lenka radośnie wita mnie rano koniecznie chce podskoczyć do twarzy
- walczymy z takim okazywaniem czułości :mad:bo panienka duża i łatwo
może przwrócić. Narazie nie spotkała się bezpośrednio z żadną z suczek u mnjie przebywających. Mam nadzieję, że z Korą ONkowatą sunią się zaprzyjaźnią . To uległa i spokojna suczka czekam tylko aż ktoś się pojawi do ewentualnej asekuracji spotkania.

Posted

Sunia po szczęśliwie wykonanym zabiegu została wczoraj wieczorem zawieziona do Gajowej.
Przeprowadzone badanie krwi, jak również badanie żuchwy nie wykazały niczego niepokojącego.
Lenka dobrze zniosła zabieg, jest to kochana, dobroduszna psinka.

Posted

[quote name='Zmysł']Sunia po szczęśliwie wykonanym zabiegu została wczoraj wieczorem zawieziona do Gajowej.
Przeprowadzone badanie krwi, jak również badanie żuchwy nie wykazały niczego niepokojącego.
Lenka dobrze zniosła zabieg, jest to kochana, dobroduszna psinka.

Jaka ona smutna :roll:
Dziekujemy cioci AśkaK :Rose: i wujkowi Zmysł :Rose:za transport suni i opiekę w klinice.

Lenka dziękuje wujkowi Zmysłowi za dofinansowanie do zabiegu sterylki:calus:
bo brakowało pieniążków :-(

[SIZE="3"]Lenka jutro musi pojechać na zastrzyk (antybiotyk) i prosi o wsparcie na weta, leki, hotelik i wizytę pielęgnacyjną futerka (po zabliźnieniu rany):modla::modla::modla::modla:

Posted

Wpłynęło 100 zł od Daga10011 dziękuję w imieniu Lenki.
Sunia dziś cały dzień przespała rano załawiła swoje potrzeby, pochodziła troszkę i poszła spać. Obiadek zjadła choć o połowę mniej niz zwykle - myślę, że apetyt powróci dopiero jutro. Kubraczka nie rusza... grzeczna dziewczynka.

Posted

Miło mi było towarzyszyć Lence w drodze na zabieg :p, cudna sunia choć wymaga trochę dyscypliny - ciągnie niemiłosiernie, skacze z radości i podszczypuje tymi swoimi kłapiącymi zębulcami. W samochodzie była bardzo grzeczna, polecam!:cool3: Zdjęcia z samochodu, gdy po pobraniu krwi czekałyśmy z Lenką na wynik badania.

"Co tam tak pachnie?":p

Posted

Piękne fotki wyszły ! Dobrze że Lenka widoczna tylko z przodu bo tutaj
udało mi się ją wyczesać natomiast tył przy samym ogonie i ogon w dalszym ciągu wyglądają tragicznie. Manipulowania przy ogonku sie nie
lubi i nie toleruje...:shake:

Posted

Od południa Lenka czuje się lepiej bo rano nie chciała spacerować tylko
siusiu i spowrotem do kojca na posłanko. Po południu wyszła już na dłuższy spacerek, podczas którego załatwiła wszystkie sprawy a później dalej odpoczywała. Przyjaciel Koni opowie z pewnością o wyprawie do lecznicy
na zastrzyk...

Posted

paros napisał(a):
Jaka śliczna :lol:
A może kochająca Pani ?? :lol:
Szukamy dla suni kochającego domku.

Pani też może być!:lol:;)
Cieszę się że po zabiegu dochodzi do siebie.