xxxx52 Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 czy ktos z dogomanianek moze przekazac ,gdzie ten biedak sie znajduje,czy ktos go systematycznie dokarmia,czy nie grozi jemu niebezpieczenstwo? Quote
oktawia6 Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 napiszcie dziewczęta coś:roll::roll::roll: Quote
Jagienka Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 Co z sunią? Ciotki przy sterylce aborcyjnej ważny każdy dzień!!! Czy widział ją już weterynarz? Określił jej wiek? Zaawansowanie ciąży? Proponuję pomoc, możemy ją zabrać do Krakowa i się nią zająć, bo widze, że macie urwanie głowy. Quote
xxxx52 Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 Piesku sluchaj ,Jagienka ma dla ciebie nie do odrzucenia propozycje! reszte w rekach dogomanianek,czy sie pospiesza! Quote
paros Posted September 22, 2007 Author Posted September 22, 2007 [quote name='oktawia6']napiszcie dziewczęta coś:roll::roll::roll: Sunia jest pod kontrolą i za kilka dni będzie przywieziona na sterylkę. :roll: Trochę się wszystko pokomplikowało i dlatego nie chcieliśmy zapeszać póki nie będzie uzgodnień. I mamy jeszcze drugiego leonbergera w pilnej potrzebie:-(:-(:-( zrezygnowany leonberger Quote
oktawia6 Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 [quote name='paros'] Sunia jest pod kontrolą i za kilka dni będzie przywieziona na sterylkę. :roll: Trochę się wszystko pokomplikowało i dlatego nie chcieliśmy zapeszać póki nie będzie uzgodnień. I mamy jeszcze drugiego leonbergera w pilnej potrzebie:-(:-(:-( zrezygnowany leonberger no to pięknie:placz:jedną uratowałyście i zaraz na jej miejsce następny:wallbash: dobrze, że będzie sterylizacja-doskonale wręcz! były jakieś komplikacje przy łapaniu jej? użyłyście jakiego sprawdzonego tricku czy inaczej?:lol: Quote
elainfo Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 sunia jest bardzo fajna, przyjacielska, chuda jak kosciotrup i cos ma z żuchwa nie tak..taki odruch bezwarunkowy- kłapie tak smiesznie zabkami.. albo ma ja uszkodzona..-zwichnieta - ale chyba jej nieboli.. albo to jakas poostałosc po nosówce..? nie ma kleszcy ani pcheł- co mnie dziwi.. bo ponoc od m-ca błakała sie w lesie.. przy pewnej posesji.. i napewno jest młoda sunia ma ze 3 lata.. tylko potffffornie chuda i zaniedbana, smierdzi od niej uchhh... wczoraj przewiozłysmy ją do hoteliku.. Napewno trzeba ja przebadać- niewygląda ,żeby była w ciązy.. ale wet powinien ja zobaczyć.. i te szczęke. Quote
anouk92 Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 Sunia jest strasznie kochana:loveu: - chętnie wsiadła do samochodu, ale gorzej było jak trzeba było z niego wysiadać - widać że się bała że znowu ją gdzieś zostawimy. Później obwąchała nowy teren i grzecznie weszła do swojego kojca. Jak się ją wykąpie i wyczesze to będzie pięknym i kochanym psem:loveu:. Zdjęć niestety nie ma bo było za ciemno. Quote
beka Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 I tak mam być dziś w hoteliku ( a najdalej jutro) to wezmę ze soba aparat :) Quote
paros Posted September 28, 2007 Author Posted September 28, 2007 Sunia dostała imię - Lenka :lol: Nie będzie już bezimienna Quote
*Gajowa* Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 Lenka jest u mnie. Dawno nie widziałam tak zagłodzonego i zaniedbanego psa - jest przeraźliwie chuda a sierść moim zdaniem nie była dotknięta grzebieniem nigdy. Sunia wyrywa z rąk dosłownie wszystko z zamiarem skonsumowania a jednocześnie przyjmuje z ręki chrupki bardzo delikatnie. Bidulka jest trochę oszołomiona nową sytuacją narazie jest mało kontaktowa ale minął dopiero pierwszy dzień... Quote
*Gajowa* Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 Rano ciocia beka pstryknęła Lence parę fotek... Właśnie zakupiłam dla suni : Fiprex 24 zł Dehinet Plus 4 tabl. 24 zł Quote
xxxx52 Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 Gajowa dziekuje w imieniu tej biednej istotki:Rose: Quote
oktawia6 Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 *Gajowa* napisał(a): Lenka jest u mnie. Dawno nie widziałam tak zagłodzonego i zaniedbanego psa - jest przeraźliwie chuda a sierść moim zdaniem nie była dotknięta grzebieniem nigdy. Sunia wyrywa z rąk dosłownie wszystko z zamiarem skonsumowania a jednocześnie przyjmuje z ręki chrupki bardzo delikatnie. Bidulka jest trochę oszołomiona nową sytuacją narazie jest mało kontaktowa ale minął dopiero pierwszy dzień... to super! widac, że nigdy nikt przy niej zabiegów fryzjerskich nie robił:roll:a może lepiej do fryzjera profesjonalnego ją zawieźc? to i wykąpie się porządnie i tak dalej-znam miejsce gdzie psy po przejścicach są w salonie gratis robione na Ursynowie-jeśli jesteś Gajowa zainteresowana to wieczorkiem mogę tu podac namiary:lol: Quote
paros Posted September 29, 2007 Author Posted September 29, 2007 oktawia6 napisał(a):to super! widac, że nigdy nikt przy niej zabiegów fryzjerskich nie robił:roll:a może lepiej do fryzjera profesjonalnego ją zawieźc? to i wykąpie się porządnie i tak dalej-znam miejsce gdzie psy po przejścicach są w salonie gratis robione na Ursynowie-jeśli jesteś Gajowa zainteresowana to wieczorkiem mogę tu podac namiary:lol: Jesteśmy zainteresowane, podaj namiary :lol: Ale jak to zorganizować, bo w poniedziałek po południu jest umówiona na sterylkę :roll: Quote
paros Posted September 29, 2007 Author Posted September 29, 2007 beka napisał(a):Paros wyslałam Ci zdjecia na maila.. Są, już wklejam. Jaka chudzinka i jaka zaniedbana :-(:-( Ale Lenka jest śliczna :lol: Quote
oktawia6 Posted September 30, 2007 Posted September 30, 2007 paros napisał(a): Jesteśmy zainteresowane, podaj namiary :lol: Ale jak to zorganizować, bo w poniedziałek po południu jest umówiona na sterylkę :roll: Plosie: 0512-269-398-salon mieści się na Urysnowie-mam tylko ten numer-bez stacjonarnego Paros-to po zdjęciu szwów dopiero w takim wypadku-wcześniej raczej nierealne-to w sumie tylko 10dni ! Quote
*Gajowa* Posted September 30, 2007 Posted September 30, 2007 Wczoraj Lenka została odrobaczona i dostała Fiprex ponieważ bardzo się drapała. Z kąpielą trzeba więc poczekać kilka dni tym bardziej ze sterylką. Lenka powinna wzmocnić się przed zabiegiem - ona naprawdę jest w kiepskim stanie. Sierść jest bardzo rzadka, matowa, ma wiele strupów na ciele zwłasza na łbie i szyi. Karmię ją trzy razy dziennie i już jest pewna poprawa - mogę postawić miską a Lenka jedząc wysypuje juz niewiele karmy. Quote
Recommended Posts