Jump to content
Dogomania

Mołdawia - Kiszyniew 1-2.12.2007

Recommended Posts

Posted

w tym liściku jest wszystko - trzeba wysłac kasę w terminie zgłoszenia , czyli I termin i kasa do 15 .Przez Wester Union , tam przymują / przynajmniej u nas/ tylko $ . Za 5 wystaw 207 $ na nazwisko tej kobiety. opłata 35zł. za przekaz. potem dzwoniłam i dopytałam , czy doszła kasa- rozmawiam po rosyjsku, to ułatwiło mi sprawę.

• Replies 85
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czy może ktoś podac orientacyjne koszty wyjazdu na te wystawy tzn opłata za zgłoszenia na 1 psa + transport, paliwo, jakieś spanie? tak orientacyjnie :roll:

Posted

Koszty są uzależnione w busie od ilości chętnych osób, ale ja mam już właściwie komplet, czekam jeszcze na potwierdzenia dziewczyn. Jadąc samej może będziesz mieć nieco niższe koszty transportu, ale ze zgłoszeniem, drogą i noclegiem to jakieś 1000zł będzie.

Posted

PARSONRK napisał(a):
Ja z tej rezygnyję - bardziej opłaca mi się marcowa - wtedy biorę 3 młodzieżówki i 3 dorosłe :)

a w tej grudniowej nie ma trzech wystaw?

Moje pytanie bierze się stąd, że podziałam gdzieś link, a wydaje się mi, że dla III grupy były tam trzy wystawy.

Posted

quadrupedium napisał(a):
a w tej grudniowej nie ma trzech wystaw?

Moje pytanie bierze się stąd, że podziałam gdzieś link, a wydaje się mi, że dla III grupy były tam trzy wystawy.

Tak, trzy.
Ale mi wiekowo maluchy sie nie łapią, a jedna sztuka duża jest w ciąży :)
Dlatego marzec - wtedy wszystko jedzie :)

Posted

baba napisał(a):
Czy ktoś może podyktować trasę jaką jechał?

z lublina przez zamość, hrebenne, lwów (obwodnicą) tarnopol, czerniowce,przejście z mołdawią, w jakiejś dziurze, nie pamiętam nazwy, ale od czerniowców są drogowskazy już na kiszyniów, w mołdawii główną drogą przez jedyńce i bielce do kiszyniowa.:loveu:

Posted

halo, halo ;)
My mamy 3 setery i tez chcemy sie dostac na ta wystawe ;)
Potrzebujemy jak najwiecej informacji dotyczacych busa i kosztow przejazdu min ;)
Z gory dziekuje

Posted

Miejsce w busie będzie, jeszcze dokładnie policzę ludzi czyli popytam czy nie rezygnują, ale 3 osoby mogą jeszcze wejść, nie wiem jak z psami bo 3 setery to jednak sporo.

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='jovi']Miejsce w busie będzie, jeszcze dokładnie policzę ludzi czyli popytam czy nie rezygnują, ale 3 osoby mogą jeszcze wejść, nie wiem jak z psami bo 3 setery to jednak sporo.
Witam,u mnie też jest miejsce jeśli ktoś jest zainteresowany.Ja jadę na dzień dzisiejszy na 95%.W moim busiku jest dosyć sporo miejsca,wczoraj byłem w związku i dowiedziałem się,że są tam małe,kameralne wystawy,z szybko i sprawnie przebiegającą oceną.No i kolejny championat w zasięgu ręki:lol:Zainteresowanych wspólną wyprawą w dziewicze tereny Mołdawi zapraszam na priva.
www.siberian-husky.com.pl:lol:

Posted

[quote name='baba']Kto jedzie przez Herbenne???
Ja jadę napewno ale nie wiem jescze jaką trasą,czy przez Ukrainę czy przez Rumunię.W każdym bądż razie możemy być w kontakcie ,jeśli oczywiście chcesz i umówić się potem jakoś na trasie i jechać razem.Co Ty na to???:lol:

www.siberian-husky.com.pl

Posted

Wolę przez Ukrainę - rozmawiam po ukrainsku i rosyjsku w mowie i pismie.
Trasa wiedzie przez stary szlak tranzytowy lat 80-tych kiedy jeździło się do Bułgarii.

Posted

Drogi jak u nas , cywilizacja ta sama , a opowiesci o dzikim kraju -mit i legenda.byłam 7 razy w ciągu 2 lat i ngdy nie zapłaciłam ''mandaciku'' , ale słyszałam i dla pewności biorę drobne zawsze...

Posted

Witam przeczytalam ten watek z zainteresowaniem , ale nie wiem jak zaplacic za te wystawy.zgloszenia wyslalam 2 tygodnie temu poczta elektroniczna, ale nie dostalam zadnego potwierdzenia.Jak wy to robiliscie czy przysylaja potwierdzenia, ze zostalo przyjete?

Posted

ja wyslalam do nich zgłoszenia elektornicznym formularzem z ich www a nastepnie wyslalam meila z zapytaniem czy doszły moje zgloszenia i po około tygodniu mi odpisali ze psy mam przyjete (byłam w Kiszyniowie latem tego roku)

teoretycznie każą sobie płacić Western Union... lecz mi udało sie z nimi dogadać, że zapłacę na miejscu i tak tez płaciłam

Posted

maga18 napisał(a):
ja wyslalam do nich zgłoszenia elektornicznym formularzem z ich www a nastepnie wyslalam meila z zapytaniem czy doszły moje zgloszenia i po około tygodniu mi odpisali ze psy mam przyjete (byłam w Kiszyniowie latem tego roku)

teoretycznie każą sobie płacić Western Union... lecz mi udało sie z nimi dogadać, że zapłacę na miejscu i tak tez płaciłam

Maga, a jak sie dogadałas? Jakie argumenty podziałały ?