Medorowa Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 Cudowna mordeczka... Ciocia Madzia o Tobie pamięta;) Quote
Imbirka Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 Marcel, pobudka, idziemy na pierwszą Quote
GrubbaRybba Posted September 11, 2007 Author Posted September 11, 2007 Kochany maluszek :loveu: Nie mogę przeboleć, że ktoś go wyrzucił :angryy:. Jakbym złapała tego człowieka :zly7:!!! Zaraz wpłacę pieniążki na Marcelka! Quote
GrubbaRybba Posted September 11, 2007 Author Posted September 11, 2007 Cioteczka wpłaciła już pieniążki dla Marcelka! Quote
Angel_ Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 Alez ona ma cudne pycho! :( Ile może miec lat? Bidulka.. Ale dziewczyny jedno jest pewne- jesteście WIELKIE!! Bez was skonczyłby naprawde źle, a tak w tych pięknych oczkach budzi się chęć do życia! Zdrówka Marcelku.. tylko tyle mogę bo na koncie 1,20 zł :oops: Quote
GrubbaRybba Posted September 11, 2007 Author Posted September 11, 2007 Do góry Marcelku!!! Pokazuj się! Quote
Dharma Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 jestem po rozmowie z dr Garncarz wiesci nie sa najlepsze. podejrzenie poczatkowego stadium kardiomiopatii choroba serduszka - niestety smiertelna, moze sie rozwijac szybko - w pol roku a moze to trwac kilka lat. Pani dr mowi ze nadzieja w tym ze byc moze stan na dzis wynika z baaardzo duzego wyniszczenia organizmu Marcela. Powiedziala ze potrzeba pol a nawet roku na to zeby wrocil do pelnej kondycji i wtedy dopiero nalezaloby ponowic badania i stwerdzic czy choroba rzeczywiscie jest. Quote
Bodziulka Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 [quote name='Dharma'] podejrzenie poczatkowego stadium kardiomiopatii a tak po polskiemu? Quote
Dharma Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 kardiomiopatia oznacza chorobę mięsnia sercowego, w której dochodzi do nieodwracalnych zmian w jego strukturze. Buduj±ce go komórki tzw. włókna mięsniowe ulegaja zwyrodnieniu - zmienia się ich kształt, wielkosć, elastycznosć oraz kurczliwosć i bardzo szybko przestaja one prawidłowo funkcjonować. Potem niektóre z nich obumieraja,a ich miejsce zajmuje tkanka włóknista, która nie posiada zdolnosci do skurczu.Na skutek tych zmian mięsień sercowy nie może wydajnie się kurczyć i nie przepompowywuje takiej ilosci krwi, jaka jest potrzebna dla utrzymania prawidłowego krażenia. ................. Quote
Imbirka Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 :mdleje:brzmi groźnie:roll: oby rozwijała się jak najwolniej ta choroba:cool3: Quote
Bodziulka Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 a to ja Wam jeszcze filmiku nie pokazałam? :tard: http://www.youtube.com/watch?v=qI_wtO6DbFA Quote
Imbirka Posted September 12, 2007 Posted September 12, 2007 Pewnie zostawiłaś nam na deser tą śliczną siwiutką mordkę:loveu::cool3: Quote
AgaiTheta Posted September 12, 2007 Posted September 12, 2007 Marcel potrzebuje naszej pomocy. My go nie zawiedziemy, prawda? Quote
Agniest Posted September 12, 2007 Posted September 12, 2007 biedactwo...., a ja akurat wyjeżdżam, z kasą krucho....:( ale życzę DUŻO zdrówka Quote
GrubbaRybba Posted September 12, 2007 Author Posted September 12, 2007 Dharma napisał(a):jestem po rozmowie z dr Garncarz wiesci nie sa najlepsze. podejrzenie początkowego stadium kardiomiopatii Oby te podejrzenia sie nie sprawdziły, a jeśli się sprawdzą, żeby choroba rozwijała się jak najwolniej. :kciuki: Trzymam za to kciuki! Marcelku, ciocia Rybba jest z Tobą i życzy Ci duuuużo zdrowia!!! Dharma, a są jakieś inne wyniki badań? Krew, mocz, itd... Quote
Medorowa Posted September 12, 2007 Posted September 12, 2007 AgaiTheta napisał(a):Marcel potrzebuje naszej pomocy. My go nie zawiedziemy, prawda? Nie możemy ... Quote
GrubbaRybba Posted September 12, 2007 Author Posted September 12, 2007 Marcelku kochany wskakuj na pierwszą szukać domku i wsparcia finansowego!!! Quote
GrubbaRybba Posted September 12, 2007 Author Posted September 12, 2007 Zrobiłam Marcelkowi cegiełkowe allegro http://www.allegro.pl/show_item.php?item=244096347 Marcel potrzebuje pomocy finansowej! Razem możemy mu pomóc! Quote
żywa Posted September 12, 2007 Posted September 12, 2007 nie udało się dziś zrobić Marcelkowi prześwietlenia... ale był na spacerku, zjadł michę kurczaczka z ryżem made by dworka :) i jest przesłodki pysio :loveu: Quote
Medorowa Posted September 12, 2007 Posted September 12, 2007 GrubbaRybba napisał(a):Zrobiłam Marcelkowi cegiełkowe allegro http://www.allegro.pl/show_item.php?item=244096347 Marcel potrzebuje pomocy finansowej! Razem możemy mu pomóc! Achh, teraz czekam tylko na wypłatę:multi::multi: Marcelku, jeszcze będzie pięknie:loveu::p Quote
Bodziulka Posted September 12, 2007 Posted September 12, 2007 GrubbaRybba napisał(a):Zrobiłam Marcelkowi cegiełkowe allegro http://www.allegro.pl/show_item.php?item=244096347 Marcel potrzebuje pomocy finansowej! Razem możemy mu pomóc! ale to jest aukcja z licytacją, a na cegiełki, zeby było dużo chętnych, to powinna być Kup Tera i wystawić np 100szt Quote
Recommended Posts