Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cioteczki i wujkowie...

Dziś przejeżdżałam przez Spałę (mała miejscowość koło Tomaszowa Mazowieckiego, jakieś 90 km z Wa-wy i 70 km od Łodzi). Tam od pana ze stacji benzynowej dowiedziałam się, że ktoś jakiś czas temu (podobno ponad miesiąc temu) wyrzucił boksera z samochodu. Od tamtej pory psiak błąka się po okolicy.
Postanowiłam więc odnaleźć psa i go obejrzeć. Po długich poszukiwaniach udało się. Niestety to, co zobaczyłam było bardzo smutne.:-(

Bokser jest bardzo stary, z przodu nie ma wcale zębów, ma też kłopoty z tylnymi nóżkami, jakoś tak nimi dziwnie zamiata, gdy chodzi. Dodatkowo pies ma trzy guzy (na brzuchu, na tylnej łapie i na prawej wardze). Guzy na łapie i brzuchu są duże, wielkości pięści. Dodatkowo pies jest bardzo chudy i zaniedbany, ma też kleszcze, widziałam przynajmniej dwa. Jeśli chodzi o charakter bokserka, to jest bardzo przyjazny i miły. Przytulał się do mnie i nastawiał do głaskania. Machał przy tym ogonkiem. Jest ufny i taki kochany. :loveu:

MUSIMY MU POMÓC!!!

[SIZE=2]Trzeba go zabrać stamtąd! Trzeba go pokazać weterynarzowi! Może ktoś mógłby dać mu dom, choćby tymczasowy.

Niedługo wyjadą ze Spały wczasowicze, w wtedy czeka psiaka śmierć głodowa lub z ręki jakiegoś tubylca. Wszyscy wiemy, jak na wsi kończą bezdomne i stare psy.:placz: Nie pozwólmy mu umrzeć na ulicy!
Ja, do jutra po południu przebywam kilka kilometrów od Spały. Potem wracam do Wa-wy. Mogę zabrać psa do weta do Tomaszowa, ale przecież nie odwiozę go z powrotem na ulicę. Sama go nie wezmę, mam już dwa psy + szczeniaka na tymczasie i trzy koty. Tomaszowskie schronisko odpada, to jest jakiś horror, wiem, bo brałam stamtąd psa.

[SIZE=3]Ręce mi opadają. Nie mam pojęcia co robić.

POMOCY CIOTECZKI I WUJKOWIE!!!

Na wszelki wypadek podaję mój numer telefonu: 607 402 498.

• Replies 291
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie mam już siły czytać o ludzkiej głupocie i okrucieństwie:mad: :angryy: .
Jak można pozbyć się jak śmiecia swojego psa,schorowanego,przerażonego:shake: :-(
Ja niestety mogę tylko podnieść wątek,mam nadzieję,że dt się znajdzie dla bidulka.

Posted

Dharma napisał(a):
GrubbaRybba, czy mozesz wracac do Wawy przez Żyrardow? - podrzucilabys go do mnie , a potem juz z Aga sie wszystkim zajmiemy.

Jasne :) Mogę wracać nawet przez Zakopane, jeśli to pomoże temu psu!!!
Dziękuję :loveu: