Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 940
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A nas nie mogło być na takich fajnych zawodach :placz::placz::placz: Ależ żałuję :placz:

Wendka - kapitalne foty!! :loveu:

Gota napisał(a):
a nie znalazłyby się jeszcze jakieś drugiego gończaka ?

A cóż to za drugi gończy biegał?? :razz::razz:

Posted

wendka napisał(a):
Niestety takich zdjec mozna bylo zrobic przynajmniej z 10 :shake:

Czasami pies czeka 2-3 godziny na swoją kolej, ja w takiej sytuacji zawsze karmię psy rano, bo na zupełnego głodniaka też nie za bardzo żeby pies biegał.
Kiedyś nie karmiłam Fiony przed treningiem, potem zaczęłam i wyszło to nam na dobre.

Posted

[quote name='Saba']Czasami pies czeka 2-3 godziny na swoją kolej, ja w takiej sytuacji zawsze karmię psy rano, bo na zupełnego głodniaka też nie za bardzo żeby pies biegał.
Kiedyś nie karmiłam Fiony przed treningiem, potem zaczęłam i wyszło to nam na dobre.

Nie no, Saba, na litość boską.... :crazyeye::crazyeye::crazyeye::shake::shake::shake:

Posted

Saba napisał(a):
Czasami pies czeka 2-3 godziny na swoją kolej, ja w takiej sytuacji zawsze karmię psy rano, bo na zupełnego głodniaka też nie za bardzo żeby pies biegał.

:crazyeye: Pies nie powinien jeść co najmniej 7 godzin przed treningiem/biegiem w zawodach i co najmniej 1 godzinę po. :shake: Chyba nie chcesz zafundować Fionie skrętu żołądka? :angryy:

Posted

ech pech chyba nie potrzebnie się odezwałam ale zastanawia mnie dlaczego na mnie najechałyście, a na Ulę nie, no ale dobra, nie odzywam się, bo zdania nie zmienię a kłutnie tu nie potrzebne, to czekamy na FOTKI i FILMY ;)

Posted

BeataG napisał(a):
Pies nie powinien jeść co najmniej 7 godzin przed treningiem/biegiem w zawodach i co najmniej 1 godzinę po. :shake: Chyba nie chcesz zafundować Fionie skrętu żołądka? :angryy:

A jak to się ma do psów, które na treningach biegają na jedzenie? ;) Mają przestać biegać w ogóle? :razz:

Posted

BeataG napisał(a):
Co to za pies? Wygląda jak młodszy brat mojego Emila - w każdym razie na tych zdjęciach. :crazyeye:

BeataG napisał(a):
Aha, znaczy nie jak brat, tylko jak siostra. A coś wiadomo, skąd ta suka jest? Bo ja Emila wzięłam ze schroniska w Falenicy.

:razz:No no no prosze mi nie robic konkurencji na najładniejszego kundelka na swiecie:eviltong: :cool3: :D a tak serio to nie jest mozliwe zeby Rajka była siostrą Emila :)

Wendka dzieki za fotki :)

Posted

stereo
sprobuj zjesc porzadny obiad i pojsc biegac. a u psa moze sie to jeszcze skonczyc skretem zoladka..

saba
bez stresow, ale powinnas uwazac, pies nie potrzebuje jesc tak czesto, jak nam sie to wydaje...

beagle rzeczywiscie dosyc przytuczone ( swoja droga, jaka ilosc niesamowita! moze niedlugo wypadaloby pomyslec o mistrzostwach beagli w polsce? :) ), ale mysle, ze wszyscy wlasciciele tych cudnych psow sportowych zdaja sobie z tego sprawe i je odchudzaja (wiem, ze dwa na pewno) ;-)

wendka
foteczki sliczne. szkoda, ze nas nie bylo, slicznie wygladaloby moje czarne porsche na tej czerwonej wykladzince :loveu:

to co? beda jakies fajne filmy? :)

Posted

tulasy napisał(a):
Ale w domu mamy ubaw z tej fotki. Tylko mam pytanie, z którego przebiegu jest ta fotka ?

Michał

Jestem na 99% pewna, ze z drugiego przebiegu w sobote :lol:

Posted

BeataG napisał(a):
:crazyeye: Pies nie powinien jeść co najmniej 7 godzin przed treningiem/biegiem w zawodach i co najmniej 1 godzinę po. :shake: Chyba nie chcesz zafundować Fionie skrętu żołądka? :angryy:

Ostatnio czytalam, ze to co jest w zoladku ma niewielkie znaczenie czy pies sie skreci czy nie, wiec spokojnie.
Znaczenie maja predyspozycje i tyle :niewiem:

Posted

[quote name='wendka']stereo: nie wierze, ze o to pytasz :crazyeye:
na jedzenie nie oznacza michy z jedzeniem a malenkie smakolyki :cool3:
i pies ma byc glodny!

Wendka, widocznie dziewczyny się uparły, żeby nas wprawiać w stan osłupienia...:roll: :lol:

Saba,
spoko, Uli się czepnę, niech no tylko ją spotkam.:diabloti: I tylko jeszcze jedno pytanie - czy Ty sama, jak się najesz, to fajnie Ci się biega, tak po obfitym obiadku na przykład??? :cool3:

Dorotka nas stąd wywali za tego offa jak nic, i słusznie!:cool3:
Może by tak jakiś nowy temacik w tym względzie? :razz: Bo jak widać, trzeba być gotowym, żeby nieść oświatę, zawsze i wszędzie... ;)

Posted

wendka napisał(a):
stereo: nie wierze, ze o to pytasz :crazyeye:
na jedzenie nie oznacza michy z jedzeniem a malenkie smakolyki :cool3:

to było z lekką ironią :eviltong:
Zgadzam się, że smakołyki na treningach nie zaszkodzą Largom i Mediumom, ale dla małych psów nawet malutkie smakołyki są obciążeniem żołądka.
Bynajmniej nie popieram trenowania z najedzonymi psami czy karmienia psów w trakcie zawodów :shake:, ale nie rozumiem tak gwałtownego naskoczenia na Sabę. Ale to nie ten temat :eviltong:

Posted

Ja mogę biegać pół godziny po porządnym posiłku, Fiona biega co najmniej (to naprawdę prawdziwe minimum jak nie da sie inaczej) 2 godziny po posiłku i dostaje połowę normalnej porcji :diabloti: więc jest nie najedzona. Wierze że jest ryzyko ale sorki jak pies mieszka na dworze to przecież nie zamykasz go na 7 godzin po jedzeniu żeby nie biegał wzdłuż płotu albo z kompanem z podwórka :eviltong:

Posted

I tym sposobem wendka, zamiast wrzucać kolejne fotki, zajęła się żywieniem psów :mad:.
Wando droga, czekamy na jeszcze :lol:. Są naprawdę super, podziwiam :loveu:.

Posted

Davie napisał(a):
Nie no, spokojnie, Saba chyba nam przeżyje?!? :cool3:

no nie mam niestety żadnego przystojnego lekarza pod ręką ale chyba jakoś dam sobie radę z tą traumą :evil_lol:

Posted

Saba napisał(a):
ech pech chyba nie potrzebnie się odezwałam ale zastanawia mnie dlaczego na mnie najechałyście, a na Ulę nie, no ale dobra, nie odzywam się, bo zdania nie zmienię a kłutnie tu nie potrzebne, to czekamy na FOTKI i FILMY ;)
Saba, myślę, że to nie jest żaden na Ciebie najazd... ale musisz mieć przecież świadomość, że fora mają to do siebie, że są publiczne, a więc każdy je może przeczytać... szczerze powiem, że nie chciałbym, żeby ktoś początkujący po przeczytaniu Twoje tekstu stwierdził, że tak będzie robił, bo lepsi od karmię psy przed skakaniem, więc pewnie też trzeba i żeby jego pies zszedł na skręt żołądka. Obawiam się, że nie doceniasz siły forum ;) Niektórzy nawet, żeby o pewnych kwestiach nie zapomnieć, to je nawet drukują:eviltong:

A tak w ogóle, to dziękowałem już osobiście przed odjazdem, ale ponowią to teraz: WIELKIE DZIęKI ZA SUPER ZAWODY W SUPER HALI!

Posted

Żeby ośmielić innych fotografów wstawię swoje zdjęcia, zawody odbywały się równolegle na dwóch halach, na mojej niestety nie było takiego pięknego słonka jak u Wandy... :evil_lol::evil_lol::evil_lol: