Betbet Posted September 20, 2007 Posted September 20, 2007 fajnie byłoby takim osobom coś wysłać, ale chwilowo mam brak pomysłów co...potrzebne są tez : zdjecia azylu (jesli sa jakies takie...powłamaniowe to byłoby ok..), przede wszystkim zgoda samego Cichego Kąta. halo wolontariuszki, czy sama mam dzwonic do CK i pytac o zgode czy ktoras z Was to załatwi? i kto ma jakies zdjecia do choroby? nie wierze ze nie fotografowaliście tego wszystkiego... no i fajnie jakby ktoś z CK podawał mi wpłaty odl udzi, ale podejrzewam ze z tym możecie mieć problem bo to upierdliwa sprawa... Quote
agamika Posted September 20, 2007 Posted September 20, 2007 Z tego co mi ktoś kiedyś tłumaczył to np. Fundacje mogą wystawiac tego typu aukcje. Inne uchodza jak nikt nie zgłosi/ nakabluje chyba , ale tu nie jestem pewna. Nie moge teraz sobie przypomnieć kto taką oficjalną wystawiał :oops: Quote
Betbet Posted September 20, 2007 Posted September 20, 2007 ja widze że AFN wystawia oni jako cegiełke wysyłają zdjecie psiaka. niebardzo mnie stac na wywoływanie takich zdjec i płacenie za przesyłki jeszcze... jakieś sugestie? ja teraz wchodze w lekko nerwowy okres zyciowy, bo jestem tylko tydzien w domu rodzinnym a potem objuczona jak wielbłąd ruszam w świat na studia wiec aukcja albo teraz zarz albo dopiero jak sie rozpakuje i zaklimatyzuje napowrót w Gdańsku:) Quote
agamika Posted September 20, 2007 Posted September 20, 2007 większość osób nie chce tej foty z tego co słyszałam, zadko więc trzeba wysyłać. Zawsze tez mozna wysyłać drogoą elektroniczną :diabloti: a tak na serio, to wiem ,ze tez tak ktoś robił, tylko naprawde nie moge sobie p[rzypomniec kto. Moze spytac kogos z AFn jak to u nich jest :oops:? Quote
OCZY Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 Ja się spróbuje dowiedzieć, u nas na boksery często mamy wystawiane cegiełki na allegro, na przykład najnowsza to ta: http://www.allegro.pl/item247369740_...jecia_bwp.html o takie coś chodzi? Quote
Betbet Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 odpisali mi.troche przydługie, ale na dłuższą mete mogłoby byc warte zachodu Dziękuję za list w tej sprawie. W odpowiedzi chciałabym poinformować, że istnieje możliwość wystawienia aukcji charytatywnych na Allegro, które mogłyby wspomóc akcję. Warunkiem ich wystawienia jest dostarczenie wymienionych poniżej dokumentów: - kopii wpisu do KRS Fundacji wspierającej akcję, podpisaną na każdej stronie przez Prezesa, opatrzoną pieczęcią Fundacji i datą sporządzenia kopii oraz informacją o zgodności kopii z oryginałem. Proszę zwrócić uwagę, aby wszystkie wymienione elementy znalazły się na każdej stronie kopii; - oryginału oświadczenia Banku wskazującego na fakt, iż podany numer rachunku bankowego należy do Fundacji i nie podlega żadnym tytułom wykonawczo-prawnym; - w przypadku, gdy osoba starająca się o uzyskanie statusu aukcji charytatywnych nie jest wspierana przez Fundację niezbędna jest zgoda Ministerstwa Finansów na przeprowadzenie publicznych zbiórek pieniężnych; Ponadto proszę podać dane osoby kontaktowej do obsługi konta i spraw na Allegro (nazwę Użytkownika konta - jeżeli jest zarejestrowany na Allegro, imię i nazwisko, e-mail, numer telefonu). Komplet dokumentów proszę przesłać z dopiskiem "Aukcje charytatywne" na adres: QXL Poland Sp. z o.o. ul. Marcelińska 90 60-324 Poznań Oprócz dostarczenia powyższych dokumentów Użytkownik starający się o status aukcji charytatywnych jest zobowiązany do utworzenie Strony "O mnie", na której dostępne będą informacje na temat celu zbiórki pieniędzy (krótki rzeczowy opis) oraz najważniejsze dane na temat Fundacji wspierającej akcję. Na Stronie "o mnie" należy także wyraźnie podać numer rachunku bankowego, na który dokonywane będą wpłaty kwot uzyskanych ze sprzedaży na aukcji charytatywnej wraz z podanym tytułem wpłaty. Warunkiem jest, aby podany numer rachunku bankowego był zgodny z numerem rachunku zamieszczonym w nadesłanych dokumentach. Na Stronie "o mnie" muszą znaleźć się także informacje dotyczące kosztów przesyłki i sposobu dostarczania przedmiotów. Quote
OCZY Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 :shake: już bardziej nie mogli tego skomplikować? Quote
diana79 Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 ale jest tyle aukcji na allegro wystawianych przez dogomaniaków i nikt nie przedstawia takich dokumentów, tylko oficjalnie nie nazywa się tego aukcję cegiełkową tylko sprzedaje się zdjęcia (mailem) za 5zł ;) Quote
agamika Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 [quote name='OCZY']:shake: już bardziej nie mogli tego skomplikować? To nie tyle chodzi o komplikacje, tylko o to ze było bardzo dużo oszustów podszywających sie pod konkretne fundacje, a zbierający kase na swoje konto. Ktoś np brał foty, pisał rozczylający tekst, umieszczał logo jakiejs fundacji i swoje konto. A teraz jest to prawie nie możliwe. Wydaje mi sie ze warto byłoby to rozważyć, ale to juz decyzja CK jest. Korzyści są takie że na pewno nie usuną aukcji, i chyba znajdzie sie więcej chętnych do wpłacania, bo nie beda sie bali ze to wyłudzanie:oops: . Aukcja byłby bardziej wiarygodna:oops: A czy allegro pobiera prowizje od aukcji charytatywnych? Bo jak nie to byłby dodakowy plus Quote
zdrojka Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 To ja podniosę i poszukam czegoś na bazarek. Quote
satana1 Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 Pozwolę sobie na wklejenie wiadomości ze strony CK : Dzięki pomocy Wszystkich Przyjaciół i Sympatyków "Cichego Kąta" , która jest nam ciągle ofiarowywana, w czwartek rozpoczęły się prace nad założeniem monitoringu na terenie azylu. Wczorajszy i dzisiejszy dzień przeznaczony jest na roboty ziemne - kopanie rowów pod kable. Firma NOWBUD z Tarnowskich Gór postanowiła nam pomóc przy zakładaniu okablowania delegując do nas za darmo trzech pracowników na okres dwóch dni! BARDZO SERDECZNIE DZIĘKUJEMY! Wraca wiara w ludzi !! Quote
Betbet Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 wow.super wiesci!strasznie sie cieszeee!! od aukcji charytatywnych nie jest pobierana prowizja. CK powinno to rozwazyc, naprawde warto wyslac te dokumenty:) Quote
zdrojka Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 Super wieści, są jeszcze dobrzy ludzie na tym świecie :multi: Z cegiełkami warto spróbować. Kiedyś trafiłam na wątek, gdzie link do aukcji cegiełkowej na allegro ktoś wkleił na forum piłkarskie. Same chłopy niby, a odzew był niesamowity! :crazyeye: Faceci nie dość, że nie mogli uwierzyć, że ktoś coś tak strasznego zrobił psu, nie szczędzili obelg pod adresem tego zwyrodnialca, to przekonywali się sami, że jedno piwko mniej a psiak będzie miał nowe życie. Nie pamiętam rzędu wielkości, ale mnóstwo cegiełek kupili i wspomogli na prawdę sporą kwotą. Quote
Ana_Zbyska Posted September 21, 2007 Author Posted September 21, 2007 Wydaje mi sie, ze kazde forum jakby nie bylo, trzeba "atakowac", ludzi jednak rusza (mniej lub wiecej) krzywda zwierzakow, czesto sa chetni pomoc, wiec wydaje mi sie, ze wszedzie mozna uderzac o jakakolwiek pomoc Quote
Betbet Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 ja napisałam już maila do CK czy chca to zrobic tak oficjalnie i z biurokracją- co na pewno ma swoje zalety, bo wtedy aukcja jest bardziej wiarygodna, okreslona przez same allegro jako charytatywna i zwolniona z prowizji. jesli za duzo dla nich kombinowania moze sie zgodzą na aukcje taka zwyklą, najwazniejsze nie robic nic wbrew i bez ich wiedzy:) Quote
agamika Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 Betbet napisał(a):ja napisałam już maila do CK czy chca to zrobic tak oficjalnie i z biurokracją- co na pewno ma swoje zalety, bo wtedy aukcja jest bardziej wiarygodna, okreslona przez same allegro jako charytatywna i zwolniona z prowizji. jesli za duzo dla nich kombinowania moze sie zgodzą na aukcje taka zwyklą, najwazniejsze nie robic nic wbrew i bez ich wiedzy:) też tak myśle :p Quote
satana1 Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 Myślę, że wszyscy dobrzy ludzie z CK teraz skupiają swoje siły na zapewnieniu bezpieczeństwa swoim zwierzętom - więc wszystkie "papierkowe czary" są dość kłopotliwe. Napewno oficjalna aukcja byłaby najlepsza ale .................. teraz napewno najważniejsze jest bezpieczeństwo zwierząt. Oni tam są naprawdę pełni determinacji i nawet najmniejsze wsparcie i świadomość, że nie są sami jest im bardzo ale to bardzo potrzebna. Quote
Betbet Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 toć wspieramy:) ja wlasnie przelewam pieniazki za bazarek:Dok 193 zł poszłyyyyyyyy, mam nadzieje że potem to CK jakos potwierdzi:D Quote
Luulka Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 A ja dzisiaj znalazłam taką informacje na miau. Pozwoliła mi znowu odzyskac wiare w ludzi. Cytuje za Rysią "Dziś byli w azylu Panowie z firmy montującej alarmy, którzy pomierzyli dokładnie wszystko, dzięki temu wiemy w którym miejscu należy kopać i umieszczać kable - dzięki temu, że kable i tą "brudną robotę" wykonamy bez ich pomocy, zaoszczędzimy trochę pieniędzy. Póki co bedziemy więc przygotowywać wszystko, co będzie potrzebne do założenia systemu alarmowego. Kable muszą być wpuszczane w ziemię w rurkach pcv - w innym wypadku raz dwa przegryzły by je gryzonie. Już wiemy jakie rozwiązanie wchodzi w grę - analizowaliśmy ceny/różne możliwości dość długo, rozważając za i przeciw. Typowe czujki ruchu przy tak wielkiej ilości zwierząt, jaka jest w azylu, nie sprawdziły by się, co do tego specjaliści są zgodni. Zdecydowaliśmy się bazować na kamerach. Firma, z której usług będziemy korzystać, ma tą opcje w stałej "obsłudze" - wielu klientów wybiera kamery. Kamery muszą być o naprawdę dobrych parametrach, żeby obraz był widoczny dobrze także nocą. W związku z tym czeka nas dociągniecie netu do azylu - potrzebna będzie odpowiednia antena radiowa. Na szczęście nie będziemy kupować komputera - skorzystamy z mojego starego, dokupimy tylko twardy dysk. Wzdłuż 2 najdłuższych rzędów kojców, już poza zasięgiem zwierząt, będzie alarm na podczerwień - jeśli ktoś będzie próbował chodzić między kojcami na pewno się włączy. Wszystkie drzwi będą zabezpieczone czujkami magnetycznymi, okna będą miały czujki reagujące na dźwięk tłuczonego szkła. Alarm na podczerwień i czujki będą podłączone do 1 centralki. Wszystko to da pewność, ze jeśli ktoś będzie próbował wejść do kociarni/chodzić między kojcami, to alarm na pewno się uruchomi. Obraz będzie nagrywany na kamery, co dodatkowo daje szansę, że raz, będzie dowód na taśmie, a dwa, w kamerach będzie widać kogoś, kto nawet jeszcze nie przekroczy płotu (czego żaden alarm nie zapewni). Dokładnych kosztów tych nie jesteśmy jeszcze w stanie podać, jednak możemy wstępnie szacować, że koszt może wyniesie ok. 7 tysięcy złotych. Późniejsze utrzymanie całego systemu będzie już w miarę tanie - firma, która dostarczy nam net, ze względu na cel - ochrona bezdomnych zwierząt, zamiast 90 zł./mies. zamierza od nas brać jedynie koszty - 15 zł., firma ochroniarska także potraktuje nas ulgowo - powinniśmy się zamknąć w ok. 100 zł./mies. Dodatkowo chcemy zamontować oświetlenie z tyłu azylu - potrzebujemy profesjonalnego stojaka na lampę, póki co szukamy, gdzie można takie stojaki dostać za darmo/po kosztach - kupienie nawet jednego nowego to wydatek ok. 1500 zł - straszna kwota i nie będziemy kupować ich, będziemy szukać do skutku. Z jednej strony wiemy, że profesjonalna ochrona azylu to absolutna konieczność. Z drugiej - koszty są po prostu olbrzymie. To wszystko, gdyby nie to, że azyl ma tak wielu Przyjaciół, pozostałoby w sferze marzeń. Ile razy jednak sięgamy po takie azylowe marzenia - tyle razy okazuje się, ze jesteście z nami, że CK to nie garstka osób, tylko - olbrzymia siła wielu ludzi, którzy jednoczą się w takich chwilach. Do tej pory od wszystkich przyjaciół CK otrzymaliśmy wpłaty na łącznie na ok. 5 tysięcy zł.!!! Szczegółowo - na "kocim" koncie w tej chwili jest już 1092 zł.! , na "psim" prawie cztery tysiące złotych! Kiedy będziemy gotowi do zakupu całego sprzętu, przedstawimy zestawione wszystkie wpłaty, jakie wpłynęły na ten cel (z obu kont) + oczywiście rozliczymy się z wydatków. Serdecznie dziękujemy za każdą złotówkę!!! _________________ Quote
Rodzice Maciusia :) Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 jak cudownie!!!!!Boże jak ja się ciweszę!! Czytałam właśnie mężowi jakie wspaniałe zabezpieczenia będą tam i aż serce rośnie. Jak skończę rozliczać bazarki to zaczynam nowe, musimy dozbierać jeszcze te 2 tys przynajmniej!!Cudownie, niech ten psychol nie lata bezkarnie!!!!!!! Quote
Betbet Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 wow super! zastanawiam sie czy z tej okazji nie byłoby dobrz ejuż troche zmienić temat tego watku, na jakiś bardziej optymistyczny ale zarazem zachecajacy do dalszej pomocy. kurcze jak sie ciesze, wszystko dizie w dobrą stronę! jesli kiedykowleik bede miala czas i pieniazki na jakas wycieczke to ja juz wiem gdzie pojade...do CK:) ja po prostu musze to zobaczyc! Quote
zdrojka Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 Jak to ruszy, to będzie jedno z najlepszych zabezpieczeń, z jakim się spotkałam, super! I dziękować panom z ochrony za zniżki :multi: Wystawiłam bazarek, nie wiem, czy ktoś się skusi, bo to nie mała sumka, ale może... http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=83021 Quote
satana1 Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 Polecam przeczytanie cudownych wiadomości, napisanych wczoraj na stronie CK http://www.schronisko.prv.pl/ a oto fragment: "Jak wiecie, niedawno doszło do serii włamań do CK. Wraz z Przyjaciółmi CK pełnimy dyżury nocne na miejscu, obawiamy się powrotu sprawcy. I mamy ku temu podstawy. Nie zaniedbujemy też zabezpieczenia elektronicznego CK. Planowaliśmy to już od dawna, ale zawsze przerażały nas koszty tego przedsięwzięcia. Włamania sprawiły, że bez względu na koszty musimy system elektronicznego zabezpieczenia zainstalować. Jak zawsze w trudnych sytuacjach nie zawodzą nas Przyjaciele." Na resztę zapraszam na stronę CK - naprawdę warto !!! Quote
Recommended Posts