Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pliszka napisał(a):
Takich fajnych zdjęć nigdy za wiele :) Młodziak chyba jeszcze z tego Unka, prawda? Takie białe zęby szczerzy :) Może właściciele są przyzwyczajeni do jego samotnych wycieczek i dopiero jutro zaczną się martwić? Mam nadzieję... Jak oni mogą spokojnie spać jak taki mróz, a psiak nie wraca na noc do domu?

No właśnie nie wiem Pliszeczko, bo zęby ma śliczniutkie, ale ogólnie to raczej zachowuje się i wygląda jak starszy psiak . Ale może ta jego siwizna to taka uroda ?
U wetek był straszny ruch , dopiero jutro będzie czas żeby o nim pogadać .

Posted

Danal , mały ma trochę zaniedbaną sierść , ale ogólnie to całkiem dobrze się prezentuje.Wagowo powiedziałabym ze nawet za dobrze ;)

No cóż mały Un nie lubi się z psami :( doprowadził do furii haszczaka kuzyna, który generalnie ostoją spokoju jest i mało co Un głowy nie stracił .

Za to z Bianą nadal prowadzą regularne sesje zapasów, coraz dziwniejsze odgłosy z siebie wydając :)

zjem ci ucho ;)

jeszcze zobaczymy ;)

Posted

Aniu nie ma szans żeby został u mnie na stałe :placz::( po pierwsze tata , nie do pokonania, myślałam że może zmięknie jak zobaczy małego ale gdzie tam , cud że mógł zostać na weekend.
Po drugie Un jest za mały na moje ogrodzenie, spokojnie sobie przełazi między balaskami :( co przypłaciłby już głową w spotkaniu z psem kuzyna :(

Jutro Un jedzie do wetek ( nie wiem jak ja się im odwdzięczę za to hotelowanie zwierzów:loveu::loveu::loveu: ) i plakatujemy dalej Myślenice i mam nadzieję że zgłosi się właściciel bo jak nie to nie mam pojęcia co z nim zrobić .

Psiak jest ewidentnie domowy, posłuszny, przychodzi na zawołanie, sygnalizuje że chce wyjść z potrzebą , po przyjściu do domu podaje łapki do wytarcia . Na spacerach trzyma się blisko, na smyczce idzie całkiem dobrze ( jak mu zmieniłam ciasną obróżkę na szelki - bo na obróżce trochę ciągnął i się przyduszał ) .

Posted

gusia1972 napisał(a):
obejrzałam pierwsze fotki :) jakieś to było cudo puszyste :) dalej jest cudo ale mniej puszyste :)
ale doczytałam, że nie lubi labradorów :( a szkoda :(

Szkoda szkoda, ale już jest troszkę lepiej . Dziś spotkałyśmy na spacerze młodego goldenka i nawet się z nim przywitała ;)
Labki to wróg publiczny nr 1 zawsze był bo to wielkie wesołe psiska i zawsze biegły do mojej tchórzyny żeby się przywitać i pobawić a ona je zapamiętała chyba że zawsze na nią swój wielki nochal pchają :)

Posted

Rudzia-Bianca napisał(a):
Zawsze najpierw idę do weta :) .
Też tak raz znalazłam dom pięknej haszczance , wet ją poznał .
W przypadku Una musiałam jeszcze ustalić czy zdrów, bo przy mojej Bianie to nie mogę zbytnio ryzykować no i popytać czy przyjmą go do siebie w razie wielkiej draki w domu .

Ja tylko raz miałam taką akcję, stąd pomyślałam, że co pomogło mnie, to pomoże Tobie ;). Może jakieś schronisko w okolicy trzeba też powiadomić? Bo jak to młody to mógł przebiec duuuużo km, skoro ten nasz znaleziony przebiegł jako dziadek tyle km i wtedy oplakatowanie okolicy może nie pomóc :(.
Nie wiem, co jeszcze mogę podpowiedzieć.

Parka z nich urocza :), fajnie że Biana nie jest zazdrosna i świetnie się bawią. Kapitalne fotki!
Pozdrawiamy!!!
Z psiaków cudna parka

Posted

[quote name='anciaahk']Ja tylko raz miałam taką akcję, stąd pomyślałam, że co pomogło mnie, to pomoże Tobie ;). Może jakieś schronisko w okolicy trzeba też powiadomić? Bo jak to młody to mógł przebiec duuuużo km, skoro ten nasz znaleziony przebiegł jako dziadek tyle km i wtedy oplakatowanie okolicy może nie pomóc :(.
Nie wiem, co jeszcze mogę podpowiedzieć.

Parka z nich urocza :), fajnie że Biana nie jest zazdrosna i świetnie się bawią. Kapitalne fotki!
Pozdrawiamy!!!
Z psiaków cudna parka

Dzięki za wszelkie pomysły :) Najgorsze ze nikt go chyba nie szuka :(

W międzyczasie zapraszam na szalony bazarek ;)

http://www.dogomania.pl/threads/177935-NIC-wersja-zupeA-nie-hardkorowa-do-21-01-na-znalezione-szczeniaki-i-matki?p=13913385#post13913385

na którym możesz nadać imię szczylkowi

Posted

Fajnie razem wyglądają, widać że przypadły sobie do gustu :loveu:

Gdyby nie te uchi to naprawdę jak cairn terrier :razz:
Co za ludzie, wypuszczają psa a potem będą się zamartwiać że go nie ma albo co gorsza, mają to gdzieś :shake:

Posted

Sallcia napisał(a):
zimowe szaleństwo, hihihi :)

ps; wróciliśmy na dogo :)

Witamy więc :)

Niestety nie udało się przekonać taty :placz: :placz::placz:
Un jedzie zaraz do wetek , ale będę go zabierać jeszcze na spacery z Bianą .
Nikt o niego nie dzwoni, nikt go nie szuka ....
a to takie cudne psisko .

Będę dzielna będę dzielna ...

Posted

Co za dzień, rozwieszone ponad 100 ogłoszeń. Cały dzień mi to prawie zajęło . Wcześniej jeszcze skomlące pożegnanie z Unem u wetek . Wróciłam do domu ok. 18.00 jeszcze nie zdążyłam zdjąć butów - telefon - pani ma mojego psa . Umówiłam się z panią , która nie mogła znaleźć książeczki psa - ale nic myślę pojedziemy zobaczymy jak się pies zachowa . Jak weszłyśmy do gabinetu wetek - pies się ucieszył bardzo, przez ten czas jak był u mnie nie zachowywał się tak na nikogo widok , więc psisko na pewno tej pani , zwłaszcza że pokazali mi zdjęcie malucha - mały ma na imię Roki :)
Zawiozłam do domu i tak sobie myślę że następnym razem ja nie będę szukać, niech szuka dom jak im zależy :(
Wiem że się czepiam , ale dom bez ogrodzenia, pani niechętna kastracji żeby psisko nie uciekało , niby się cieszyli ale ze względu na dzieci . Sama opisałam obróżkę imieniem i nr telefonu ,bo jakoś tak nie miała na to specjalnej ochoty , a że mały dostał obróżkę ode mnie bo tamta była ciasna stwierdziłam że mogę po niej popisać , a Roki pewnie niedługo znowu zwieje .
Uciekł z drugiego końca miasta :(
Pani stwierdziła że szukali - chodzili i pytali a zrobienie ogłoszeń nie przyszło im do głowy .

Niby powinnam się cieszyć ale ...

Mam dużo zdjęć do wklejenia , ale najpierw zaległości bazarkowe :)