Rudzia-Bianca Posted January 17, 2010 Author Posted January 17, 2010 Pliszka napisał(a):Takich fajnych zdjęć nigdy za wiele :) Młodziak chyba jeszcze z tego Unka, prawda? Takie białe zęby szczerzy :) Może właściciele są przyzwyczajeni do jego samotnych wycieczek i dopiero jutro zaczną się martwić? Mam nadzieję... Jak oni mogą spokojnie spać jak taki mróz, a psiak nie wraca na noc do domu? No właśnie nie wiem Pliszeczko, bo zęby ma śliczniutkie, ale ogólnie to raczej zachowuje się i wygląda jak starszy psiak . Ale może ta jego siwizna to taka uroda ? U wetek był straszny ruch , dopiero jutro będzie czas żeby o nim pogadać . Quote
danal1983 Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 wyglada na zadbanego, nawet jakby po wizycie u fryzjera... Quote
Rudzia-Bianca Posted January 17, 2010 Author Posted January 17, 2010 Danal , mały ma trochę zaniedbaną sierść , ale ogólnie to całkiem dobrze się prezentuje.Wagowo powiedziałabym ze nawet za dobrze ;) No cóż mały Un nie lubi się z psami :( doprowadził do furii haszczaka kuzyna, który generalnie ostoją spokoju jest i mało co Un głowy nie stracił . Za to z Bianą nadal prowadzą regularne sesje zapasów, coraz dziwniejsze odgłosy z siebie wydając :) zjem ci ucho ;) jeszcze zobaczymy ;) Quote
eria Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 ooo co ja tu widzę ! psisko nowe ! I Biana go zaakceptowała ! zostanie na stałe ,jak nikt się nie zgłosi czy szukasz domku ? Quote
Rudzia-Bianca Posted January 17, 2010 Author Posted January 17, 2010 Aniu nie ma szans żeby został u mnie na stałe :placz::( po pierwsze tata , nie do pokonania, myślałam że może zmięknie jak zobaczy małego ale gdzie tam , cud że mógł zostać na weekend. Po drugie Un jest za mały na moje ogrodzenie, spokojnie sobie przełazi między balaskami :( co przypłaciłby już głową w spotkaniu z psem kuzyna :( Jutro Un jedzie do wetek ( nie wiem jak ja się im odwdzięczę za to hotelowanie zwierzów:loveu::loveu::loveu: ) i plakatujemy dalej Myślenice i mam nadzieję że zgłosi się właściciel bo jak nie to nie mam pojęcia co z nim zrobić . Psiak jest ewidentnie domowy, posłuszny, przychodzi na zawołanie, sygnalizuje że chce wyjść z potrzebą , po przyjściu do domu podaje łapki do wytarcia . Na spacerach trzyma się blisko, na smyczce idzie całkiem dobrze ( jak mu zmieniłam ciasną obróżkę na szelki - bo na obróżce trochę ciągnął i się przyduszał ) . Quote
Rudzia-Bianca Posted January 17, 2010 Author Posted January 17, 2010 danal1983 napisał(a):wyglada na zadbanego, nawet jakby po wizycie u fryzjera... Dana to jest myśl , jutro pokażę go fryzjerowi , może go rozpozna :) Quote
gusia1972 Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 obejrzałam pierwsze fotki :) jakieś to było cudo puszyste :) dalej jest cudo ale mniej puszyste :) ale doczytałam, że nie lubi labradorów :( a szkoda :( Quote
Rudzia-Bianca Posted January 17, 2010 Author Posted January 17, 2010 gusia1972 napisał(a):obejrzałam pierwsze fotki :) jakieś to było cudo puszyste :) dalej jest cudo ale mniej puszyste :) ale doczytałam, że nie lubi labradorów :( a szkoda :( Szkoda szkoda, ale już jest troszkę lepiej . Dziś spotkałyśmy na spacerze młodego goldenka i nawet się z nim przywitała ;) Labki to wróg publiczny nr 1 zawsze był bo to wielkie wesołe psiska i zawsze biegły do mojej tchórzyny żeby się przywitać i pobawić a ona je zapamiętała chyba że zawsze na nią swój wielki nochal pchają :) Quote
anciaahk Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Rudzia-Bianca napisał(a):Zawsze najpierw idę do weta :) . Też tak raz znalazłam dom pięknej haszczance , wet ją poznał . W przypadku Una musiałam jeszcze ustalić czy zdrów, bo przy mojej Bianie to nie mogę zbytnio ryzykować no i popytać czy przyjmą go do siebie w razie wielkiej draki w domu . Ja tylko raz miałam taką akcję, stąd pomyślałam, że co pomogło mnie, to pomoże Tobie ;). Może jakieś schronisko w okolicy trzeba też powiadomić? Bo jak to młody to mógł przebiec duuuużo km, skoro ten nasz znaleziony przebiegł jako dziadek tyle km i wtedy oplakatowanie okolicy może nie pomóc :(. Nie wiem, co jeszcze mogę podpowiedzieć. Parka z nich urocza :), fajnie że Biana nie jest zazdrosna i świetnie się bawią. Kapitalne fotki! Pozdrawiamy!!! Z psiaków cudna parka Quote
Rudzia-Bianca Posted January 17, 2010 Author Posted January 17, 2010 [quote name='anciaahk']Ja tylko raz miałam taką akcję, stąd pomyślałam, że co pomogło mnie, to pomoże Tobie ;). Może jakieś schronisko w okolicy trzeba też powiadomić? Bo jak to młody to mógł przebiec duuuużo km, skoro ten nasz znaleziony przebiegł jako dziadek tyle km i wtedy oplakatowanie okolicy może nie pomóc :(. Nie wiem, co jeszcze mogę podpowiedzieć. Parka z nich urocza :), fajnie że Biana nie jest zazdrosna i świetnie się bawią. Kapitalne fotki! Pozdrawiamy!!! Z psiaków cudna parka Dzięki za wszelkie pomysły :) Najgorsze ze nikt go chyba nie szuka :( W międzyczasie zapraszam na szalony bazarek ;) http://www.dogomania.pl/threads/177935-NIC-wersja-zupeA-nie-hardkorowa-do-21-01-na-znalezione-szczeniaki-i-matki?p=13913385#post13913385 na którym możesz nadać imię szczylkowi Quote
anetta Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Fajnie razem wyglądają, widać że przypadły sobie do gustu :loveu: Gdyby nie te uchi to naprawdę jak cairn terrier :razz: Co za ludzie, wypuszczają psa a potem będą się zamartwiać że go nie ma albo co gorsza, mają to gdzieś :shake: Quote
ewelinka_m Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 o jejciuuu!! ależ cudny Unek jest taki terrierzy ciutkę... zaraz poprzekopuje jeszcze internet...może akurat ktoś jakieś ogłoszenia w necie powrzucał :(...mam nadzieję.. Quote
Rudzia-Bianca Posted January 17, 2010 Author Posted January 17, 2010 Dzięki ewelinko_m - ja kiepska w tym jestem :( no i usiłuję lepić z tą zapaśniczą zgrają obok kartki ;) Quote
Rudzia-Bianca Posted January 17, 2010 Author Posted January 17, 2010 Spacerowe jeszcze :) dwa łotrzyki nawet na takie paskudztwo pozwalają spojrzeć łaskawszym okiem ;) ale tylko troszeczkę łaskawszym . miłość Biany absolutna zwichrowana Biana Quote
Sallcia Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 zimowe szaleństwo, hihihi :) ps; wróciliśmy na dogo :) Quote
Rudzia-Bianca Posted January 18, 2010 Author Posted January 18, 2010 Sallcia napisał(a):zimowe szaleństwo, hihihi :) ps; wróciliśmy na dogo :) Witamy więc :) Niestety nie udało się przekonać taty :placz: :placz::placz: Un jedzie zaraz do wetek , ale będę go zabierać jeszcze na spacery z Bianą . Nikt o niego nie dzwoni, nikt go nie szuka .... a to takie cudne psisko . Będę dzielna będę dzielna ... Quote
Pliszka Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Kurcze. To jak się nikt nie odezwie dziś albo jutro, to chyba trzeba będzie szukać chłopakowi nowego domku... Quote
Rudzia-Bianca Posted January 18, 2010 Author Posted January 18, 2010 Co za dzień, rozwieszone ponad 100 ogłoszeń. Cały dzień mi to prawie zajęło . Wcześniej jeszcze skomlące pożegnanie z Unem u wetek . Wróciłam do domu ok. 18.00 jeszcze nie zdążyłam zdjąć butów - telefon - pani ma mojego psa . Umówiłam się z panią , która nie mogła znaleźć książeczki psa - ale nic myślę pojedziemy zobaczymy jak się pies zachowa . Jak weszłyśmy do gabinetu wetek - pies się ucieszył bardzo, przez ten czas jak był u mnie nie zachowywał się tak na nikogo widok , więc psisko na pewno tej pani , zwłaszcza że pokazali mi zdjęcie malucha - mały ma na imię Roki :) Zawiozłam do domu i tak sobie myślę że następnym razem ja nie będę szukać, niech szuka dom jak im zależy :( Wiem że się czepiam , ale dom bez ogrodzenia, pani niechętna kastracji żeby psisko nie uciekało , niby się cieszyli ale ze względu na dzieci . Sama opisałam obróżkę imieniem i nr telefonu ,bo jakoś tak nie miała na to specjalnej ochoty , a że mały dostał obróżkę ode mnie bo tamta była ciasna stwierdziłam że mogę po niej popisać , a Roki pewnie niedługo znowu zwieje . Uciekł z drugiego końca miasta :( Pani stwierdziła że szukali - chodzili i pytali a zrobienie ogłoszeń nie przyszło im do głowy . Niby powinnam się cieszyć ale ... Mam dużo zdjęć do wklejenia , ale najpierw zaległości bazarkowe :) Quote
Rudzia-Bianca Posted January 18, 2010 Author Posted January 18, 2010 Wczoraj było tak wesoło ... musimy poważnie porozmawiać ok ale duża jest moja ;) zapomnij :) Quote
Rudzia-Bianca Posted January 18, 2010 Author Posted January 18, 2010 duża jest moja i zabawki też są moje coś ci się nie podoba mały ok możesz mnie polizać po policzku ;) Quote
Rudzia-Bianca Posted January 18, 2010 Author Posted January 18, 2010 ale nie tak długo , coś ty no to bijemy się chwila przerwy bardzo bardzo rzadki widok Quote
Rudzia-Bianca Posted January 18, 2010 Author Posted January 18, 2010 ok mały zgoda nie bądź durny nie śpij tak możesz iść do mojego legowiska dzięki Ruda a dziś :( gdzie jest ten Un Quote
QQk Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Bry! http://lh4.ggpht.com/_oHuqh2PJuJM/S1TFZtwhTzI/AAAAAAAACK4/eZkTm0i6dT4/P1320280.JPG - ale tu cudnie wygląda Quote
Recommended Posts