Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

furciaczek napisał(a):
Zabawne ma te uszka:evil_lol::loveu:

no nie może się moja psina zdecydowac czy ma mieć je kłapciate czy je psotawić :) czasem stoja jej ucha jak radarki ale najcześciej ma kłapciate ( ja wolę kłapciaki :eviltong:) :loveu:

miłego tygodnia wszystkim

Posted

dzięki ß@$!@ :) taki śmieszny z niej mini goldenek .

Musze się Wam pochwalić - Bianca odtańczyła i odbiegała dziś taniec radości z okazji mojego pwrotu z pracy do domu , juz wcześniej zdarzało się ze się bardzo cieszyła ale czegoś takiego jeszcze nie było :) nawet nie wiecie jak ja kocham ta moją psinę :loveu:
zeby jeszcze przestała warczeć na Tatę to już będzie super .
dobranoc

Posted

Betel ale dobrze że wróciłaś , już pędzę zobaczyć co u Was :)
Ja miałam dziś dziwny dzień , dziś minęło 5 miesięcy od odjścia Wauzika i z jednej strony tak mi smutno bardzo bo tęsknię za nim ogromnie a z drugiej Bianca zapewniała mi dziś cały dzień uśmiech na twarzy - najpierw udał się nam spacer, nikogo się nie wystraszyła nie musiałyśmy uciekac w krzaki :) w domu nauczyła się podawac łapę i po raz pierwszy w ogrodzie przyszła do mnie jak ją zawołałam i nie uciekała jak ją chciałam pogłaskać, a na koniec dnia okazało się że ma prawdziwą cieczkę a nie jak się do tej pory bałam urojoną - czyli została psią kobietką , i tak cały dzień dzisiaj pochlipuję na zmianę z uśmiechem .
Kocham te moje psice :loveu:

Mamy zdjęcia ze spaceru ale niestety nie chcą za nic się załadować - postaramy się jutro dołaczyć bo dziś już padam,
dobranoc wszystkim .

PS nareszcie mam wolny weekend i cieszę się że jutro już piątek :)

Posted

Obserwuje Biance od pewnego czasu ale dopiero dziś ośmieliłam się napisać :oops: :loveu: Cudowna z niej suczka :loveu: Nie mogę się na nią napatrzeć :loveu:
Bianca stała się kobietką :cool3:
Koniecznie mizianko za uszkiem ode mnie dla niej :B-fly:

Posted

Rudzia-Bianca napisał(a):
dzięki ß@$!@ :) taki śmieszny z niej mini goldenek .

Musze się Wam pochwalić - Bianca odtańczyła i odbiegała dziś taniec radości z okazji mojego pwrotu z pracy do domu , juz wcześniej zdarzało się ze się bardzo cieszyła ale czegoś takiego jeszcze nie było :) nawet nie wiecie jak ja kocham ta moją psinę :loveu:
zeby jeszcze przestała warczeć na Tatę to już będzie super .
dobranoc

właśnie to jest najpiękniejsze u pieska - cudny baardzo żywiołowy powitalny taniec tylko na widok swojej Pani!

Rudzia-Bianca napisał(a):
:) w domu nauczyła się podawac łapę i po raz pierwszy w ogrodzie przyszła do mnie jak ją zawołałam i nie uciekała jak ją chciałam pogłaskać, a na koniec dnia okazało się że ma prawdziwą cieczkę a nie jak się do tej pory bałam urojoną - czyli została psią kobietką , i tak cały dzień dzisiaj pochlipuję na zmianę z uśmiechem .
Kocham te moje psice :loveu:
:)

Mądrala z niej - moja mała łapki nie umie podawać!
Serdecznie witamy kolejną dorosła psinkę w naszym gronie!

Koniecznie mizianko za uszkiem ode mnie dla niej :B-fly:
Jeszcze dołożę głaskanie po brzuszku!

Posted

No to same dobre wiesci , jeśli chodzi o Biankę. Wauzika zawsze będziesz pamietaą , ale coraz mniej w tych wspomnieniach będzie poczucia straty , zostanie natomiast świdomość , że miało się szczeście "posiadania" tak wyjątkowego, cudownego przyjaciela. Ja też nieraz wspominam naszą Mikcię ,to jeszce troche boli, ale obecnośc Inci , podobnie jak Tobie Bianki , rozjaśnia mi dni . Całuski dla Was kochane dziewczynki ( przepraszam kobietki):loveu:

Posted

Zaglądam tu i jestem niezmiernie szczęśliwa, patrząc na "moją" Rudzię:loveu:.
Nie odzywam się , bo już dawno miałam coś napisać o b.trudnych początkach sunieczki, co w dużej mierze tłumaczy jej obecne zachowania, ale ciągle brakuje mi czasu :oops:.
Ale przyrzekam sie poprawic:eviltong:.
Ciągle wydaje mi się, że to jakies cudowne zrządzenie Rudzia-Bianca, że sunieczka trafiła do Ciebie:lol:.
Nie wyobrażam sobie, żeby mogła trafic lepiej, tak samo zresztą, jak Ineczka, która wygrała los na loterii u betel:loveu:.

To są jedne z tych adopcji , co do których nie mamy cienia wątpliwości i nie mogłysmy sobie wymarzyc nawet lepszych domów dla "trudnych" przecież sunieczek. A nawet posunę sie do tego stopnia, że uważam,iż sunieczkom jest nawet lepiej , niz by miały u mnie, a to nie zdarza się często:evil_lol::cool3:.

Pozdrów kochane maleństwo ode mnie:loveu:.

A swoją drogą Rudziu-B, czy ty przypadkiem nie zamieniłas w pewnym momencie mojej sunieczki na jakąś inną:cool3:, bo miałam trudności z jej rozpoznaniem:diabloti:.

Posted

Dzień dobry,
witamy na pokładze erkę :loveu:dzięki której Bianeczka jest ze mną :modla: i której gwarantuje że to ta sama sunia , którą mi wtedy przywiozła jako spiącą królewnę :) Erko dziękuję za to wszystko co napisałaś , Ty jedna wiesz ile wątpliwości mną targało i strasznie się cieszę że mi wtedy zaufałaś bo już nie wyobrażam sobie życia bez mojej Bianki :loveu: choć jeszcze wiele wiele pracy przed nami ( nadal warczy na Tatę :mad:)

witamy również nas Alexis89 :lol: - po co te onieśmielenia ?u nas wszyscy mile widziani :)

i wszystkim pozostałym mówimy dzień dobry w ten piękny sobotni WOLNY poranek :) i nadrabiam zaległości -

Posted

wklejam po dwa zdjęcia bo ostatnio mi dogo szwankowało i zjadało to co wysyłałam :(
Bianeczka śpi mi właśnie na kolanach już po śniadaniu i porannych pieszczotach , dziękuje za wszystkie mizianki i głaskanki za uszkami i po brzusiu i wszędzie :) ( coraz bardziej to lubi )

Betel wiem że Wauzika zawsze będę pamiętała, ale nie wiem czy uda mi się pozbyć tego okropnego uczucia tęsknoty za nim , spędziliśmy razem pół mojego życia i mimo że Bianke kocham z całego serducha i że jest cudowna to tak bardzo za Wauzikiem tęsknię :( Cale szczęście że mam Biancę .

Furciaczku trzymam za Was kciuki.

A dla wszystkich jeszcze trochę fotek :)

a na koniec rytuał powitalny - Happy musi dokładnie obwąchać Biankę po powrocie ze spaceru - od łapek do ogonka :)

Miłego dnia wszystkim :)

Posted

Bianeczka prawie zlała się z tymi patyczkami i listkami

hehe Alexis żebyś wiedziała muszę się rozglądać żeby jej nie zgubić na spacerze w tych kolorkach :)

dziś spacerku nie ma :( tylko brykanie po ogródku - przyciagnęła Biana swoimi feromonami 3 kawalerów pod bramkę i się boimy wychodzić z odródka ,
ach uroki cieczki ;)

Posted

Dzień dobry wszystkim
my już po śniadaniu ( tak tak nie przewidzieliście się Bianca ma apetyt i jak tak dalej pójdzie to niedługo będę prosić o rady jak oduczyć psa jedzenia :multi::multi::multi:) dosypiamy jeszcze troszkę po ciężkiej nocy - Bianca miała znowu koszmary i wyła strasznie przez sen i spała bardzo niespokojnie :(
słonka u nas nie ma więc mamy dzień na domowe pieszczoty :lol:

erka napisał(a):
Wogóle robisz przepiękne zdjęcia :loveu:. Co to za aparat?:razz:

dziękuję erka :oops: ale to zasługa fotogeniczności Bianeczki :)
aparat mam Panasonica FZ 20

udanej niedzieli wszystkim my zmykamy jeszcze pospać troszkę :)