betel Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 Pozdrowionka , u nas ciepło, ale pada od czasu do czasu:lol: Quote
Od-Nowa Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 straszliwie zimno to nie.. ale ja już oczami wyobraźni widzę śniegi, zaspy i zawieruchy :diabloti: Quote
Rudzia-Bianca Posted September 30, 2008 Author Posted September 30, 2008 U nas straszliwie i obawiam się ze niedługo nie będę musiała wytężać mojej wyobraźni żeby to zobaczyć :placz: Quote
Od-Nowa Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 eee, chciałabym śnieżną zimę bo mam niecne plany przytroczenia suk do saneczek celem ciągnięcia :evil_lol: Quote
Rudzia-Bianca Posted September 30, 2008 Author Posted September 30, 2008 O matko psy chce zbiegać na śmierć i zamęczyć na zimnie - sadystka :diabloti: Quote
Od-Nowa Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 dobrze, zrobię im ciepłe butki i szaliczki z Twoim monogramem ,żeby wedziały kto patronuje nad zziebniętymi psinami :lol: Quote
Rudzia-Bianca Posted September 30, 2008 Author Posted September 30, 2008 Byle były bardzo ciepłe to nie zgłosze Cię do TOZ u :diabloti: Quote
Od-Nowa Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 dobrze, sama zadzwonię do Erki ... i jeszcze zdjęcie wyślę :evil_lol::lol: Quote
Rudzia-Bianca Posted September 30, 2008 Author Posted September 30, 2008 Biedna Erka jak zobaczy Lirutka i Tajgunie wykorzystywane do cieżkich robót śnieżnych - załamie się nam cioteczka :shake: :evil_lol: Quote
Rudzia-Bianca Posted October 1, 2008 Author Posted October 1, 2008 Dzień dobry październikowo:) Quote
eria Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 Od-Nowa napisał(a):straszliwie zimno to nie.. ale ja już oczami wyobraźni widzę śniegi, zaspy i zawieruchy :diabloti: ojezus :crazyeye::mad: ciotka ty weź opanuj tą wyobraźnię, bo się jeszcze urzeczywistni i będzie tragedia :shake: ŚNIEGOWI MÓWIMY STANOWCZE NIE ! Quote
Od-Nowa Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 och już październik... a nie miałam czasu na jesienne poszukiwanie jesieni w mieście... a śniegowi mówię tak! jest biało i jasno i wesoło. Nie natomiast to mówię listopadowej szarudze,przejmującemu chłodowi i siąpania non stop. strasznie nie lubię listopada... Quote
pusia2405 Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 Mówisz, że zimno:razz:: http://img407.imageshack.us/img407/8931/bianca085ae1.jpg A to taplanie się w wodzie:lol:? Quote
anetta Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 Pustkowie tam czy cooo :cool3: Żadnych ludziów nie widoć. Quote
Rudzia-Bianca Posted October 1, 2008 Author Posted October 1, 2008 [quote name='eria']ojezus :crazyeye::mad: ciotka ty weź opanuj tą wyobraźnię, bo się jeszcze urzeczywistni i będzie tragedia :shake: ŚNIEGOWI MÓWIMY STANOWCZE NIE ! STANOWCZE NIE NIE NIE DLA ZIMY !!! popieram :loveu: [quote name='pusia2405']Mówisz, że zimno:razz:: http://img407.imageshack.us/img407/8931/bianca085ae1.jpg A to taplanie się w wodzie:lol:? Bo zdjęcie z niedzieli kiedy było całkiem znośnie :evil_lol: [quote name='Od-Nowa']och już październik... a nie miałam czasu na jesienne poszukiwanie jesieni w mieście... a śniegowi mówię tak! jest biało i jasno i wesoło. Nie natomiast to mówię listopadowej szarudze,przejmującemu chłodowi i siąpania non stop. strasznie nie lubię listopada... Jak na śniegu jest jasno, biało i wesoło no to widzimy ten śnieg inaczej - smutno, mokro, zimno i przygnębiająco :( [quote name='anetta']Pustkowie tam czy cooo :cool3: Żadnych ludziów nie widoć. Ludki obiady pewnie pochłaniały w tym czasie :evil_lol: Quote
Czoko Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 Uff! Nareszcie mi w odpowiednim momencie zadziałał internet i mogę się ujawnić że podziwiałam zdjęcia Bianeczki i jesieni... Nie pamiętam czym karmicie Bianeczkę - czy mogłabyś napisać tutaj albo u nas... to kolejny temat moich konsultacji - drapanie się suki - suche powietrze, wymiana sierści czy alergia pokarmowa... Quote
Rudzia-Bianca Posted October 2, 2008 Author Posted October 2, 2008 Czoko napisał(a):Uff! Nareszcie mi w odpowiednim momencie zadziałał internet i mogę się ujawnić że podziwiałam zdjęcia Bianeczki i jesieni... Nie pamiętam czym karmicie Bianeczkę - czy mogłabyś napisać tutaj albo u nas... to kolejny temat moich konsultacji - drapanie się suki - suche powietrze, wymiana sierści czy alergia pokarmowa... Ależ Ty m asz z tym netem :( Czoko Bianca jak miała problemy z drapaniem się i było podejrzenie alergii to jadła ryż z kurczakiem i marchewką głównie , trochę eksperymentowałam z innym jedzeniem w zależności od jej apetytu bo to straszliwy niejadek był jak pewnie pamietasz i jak urządzała głodówki to podawałam jej łatwiej przyswajalne karmy dla rekonwalescentów i psów z problemami jelitowo żołądkowymi - takich karm musiała zjeść mniejszą ilość . Teraz nie mamy żadnych kłopotów z jedzeniem , no może poza tym że jak byłam na urlopie to Tatuś z Bianą zawiązali pakt o nieagresji - jeszcze nie przyjaźni - no i z wielkiej radości Tatuś dokarmiał ją wszystkim co jadł :) a teraz Biana jak widzi że ktoś coś je najpierw robi surykatke ( potrafi tak prosić dłuższą chwile z mina niewiniątka ) później zaczyna wymuszać jedzenie szczekaniem i wpychaniem pycholka na stół . Ja z siostrą jesteśmy konsekwentne - nasze jedzenie nie jest dla psa ale Tata dalej ją rozpuszcza - na co mu pozwalam za jego anielską niemal cierpliwość jaką wykazał do tego psiska i za to co z nią przeszedł :) Biana je praktycznie wszystko, w lecie suchego RC dla małych psów ( bo to pchełka waży 8 kg ) ale teraz jak zrobiło sie chłodniej to Biana buntuje się i nie chce chrupek więc jej gotuję jej ryż lub makaron z mięsem ( głównie drobiowym ) i jarzynami , do tego dodaję jej oliwę na zmianę z siemieniem lnianym i je witaminy . Na wypadającą sierść dostałyśmy kropelki od wetki - kerabol i po 3 tygodniach widzę poprawę ale dalej z niej leci sierść . No a ja znowu chora :( Quote
betel Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 Cześc Kobietki , na dwóch i czterech nogach:evil_lol:Dzięki za odwiedzinki u nas, nie zagladałam , bo ostatnie 2 dni miałam zawalone od rana do nocy. Uaktywnie się w weekend. Buziaki Quote
Rudzia-Bianca Posted October 2, 2008 Author Posted October 2, 2008 betel napisał(a):Cześc Kobietki , na dwóch i czterech nogach:evil_lol:Dzięki za odwiedzinki u nas, nie zagladałam , bo ostatnie 2 dni miałam zawalone od rana do nocy. Uaktywnie się w weekend. Buziaki A ja w weekend pracuję i nie będę się mogła skupić wiedząc że na dogo zdjęcia Biszkopcika będą :evil_lol: Quote
Rudzia-Bianca Posted October 3, 2008 Author Posted October 3, 2008 Mówimy mówimy od dłuższego czasu, ale jej TAK jest jakieś mocniejsze :mad: Quote
Dobcia Posted October 3, 2008 Posted October 3, 2008 To JEJ nie pytaj o zdanie, tylko pokarz drzwi z drugiej strony!:mad: Wpadłam się przywitać i zdrówka życzyć:loveu: Quote
Rudzia-Bianca Posted October 5, 2008 Author Posted October 5, 2008 UWAGA UWAGA PROSIMY O CISZĘ MUSIMY WAM OGŁOSIĆ RADOSNĄ NOWINĘ ( NIE SZCZENIAKÓW NIE BĘDZIE :evil_lol:) BIANECZKA OD MOJEGO POWROTU ZNACZY 16 WRZEŚNIA 2008 r REGULARNIE I BEZ STRACHU PRZYCHODZI DO MOJEGO TATY NA PIESZCZOTY - SIADA PRZED NIM I BEZCZELNIE DOMAGA SIĘ GŁASKANIA I PRZYCHODZI DO NIEGO JAK ON JĄ WOŁA :multi::multi::multi::multi::loveu::loveu::loveu::loveu::multi::multi::multi::multi: Za każdym razem kiedy Biana na Tatę warczała, szczekała uciekała przed nim przez ponad rok powtarzałam Mu ( wprawdzie sama w to nie bardzo wierząc ) że kiedyś się przełamie, że na pewno go polubi i przestanie się go bać, ze potrzeba jej czasu no i stało się nawet sobie nie wyobrażacie jak ja się cieszę, jak mój Tata się cieszy ( oszalał na jej punkcie ) - dziękuje wszystkim którzy nam dobrze radzili, podtrzymywali na duchu i pisali że wszystko się ułoży ( pewnie tak trochę bez wiary jak ja ;) do taty ) . Tak myślę że moge już powiedzieć że mam NORMALNEGO PSA :multi::multi: Zdjęć nie ma bo jestem chora, spacerów nie ma :( Quote
betel Posted October 5, 2008 Posted October 5, 2008 No widzisz, jakiego masz bohaterskiego psa!!!:evil_lol: Niech Ci ta myśl doda otuchy i siły do zdrowienia. Pozdrówka:loveu: Quote
Recommended Posts