Rudzia-Bianca Posted August 20, 2008 Author Posted August 20, 2008 Tak mi strasznie smutno i źle ;( Sara mojego TZ ma raka , nie wiemy co robić :( A co do mięsa to ja też lubię , nawet bardzo i brakuje mi ale zawzięłam się i nie jem i już bym nie potrafiła . Quote
betel Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 Przykra wiadomość, można próbowac ją leczyć jeśli stan nie jest zbyt poważny , ale trzeba się liczyc z przerzutami - niestety. Tak było z moją Bietką, która odeszła, gdy byłam na studiach, a miałam ją od 13 roku życia.:shake: Jeśli chodzi o mięsko to mój mąż jest wegetarianinem , a ja była przez rok, ale gdy zmieniono mi leki , które stala zażywam , organizm upomniał się o mięcho i teraz je jem , niestety ze sporym apetytem. No ale mój znak zodiaku to lew, a to zwierzaki mięsożerne.;) Quote
Od-Nowa Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 jaki jest stan ? Rudzia strasznie mi przykro Quote
Dobcia Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 Przykro mi... Może można jeszcze spróbować leczenia? Quote
Rudzia-Bianca Posted August 21, 2008 Author Posted August 21, 2008 Guzka znaleźliśmy 2 tygodnie temu , początkowo myśleliśmy że to zgrubienie przy sutku po cieczce . Niestety :( Nasza wet kazała nam się zastanowić czy wycinamy od razu ale jest ryzyko niemalnatychmiastowych przerzutów głównie do płuc przy tym typie , albo czekamy czy będzie rosło i nie dopuszczajac do znacznego powiekszenia dopiero wtedy wycinamy . Problem jest w tym że Sara ma około 10 lat, ma chorą wątrobę i sami nie wiemy jaka decyzje podjąć . Nie bardzo mamy z kim skonsultowac , musze zapytać dziewczyn z Krakowa może polecą nam weta , ale obawiam się że powie nam dokładnie to samo i każe samemu zdecydować a to jest najtrudniejsze bo skąd mamy wiedzieć co jest najlepsze dla Sary :( Na szczęście suńka nie odczuwa w żaden sposób paskuda, jest wesoła tylko apetyt jeszcze bardziej niż zwykle ma większy . Quote
eria Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 biedna suńka :-(:-( i trudna decyzja Was czeka.... Quote
betel Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 Nie wim co Ci radzic , moja Bietka , miała guza przy sutce wiele lat , ale kiedy zaczął się powiększać , trzeba było operowac, po 1,5 roku nastąpiły tragiczne przerzuty i nietety, żeby nie mordować malutkiej, trzeba było pomóc jej odejść. Okropnie to przeżyliśmy. Od tej pory moi rodzice nie zdecydowali się na kolejnego psiaka.:shake: Quote
Od-Nowa Posted August 23, 2008 Posted August 23, 2008 może skonsultuj się jeszcze z kimś... po jednej opinii nie można podejmować decyzji... :calus: Quote
betel Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 Pozdrowienia dla Bianci :lol: A jeśli chodzi o sunię TZ-a OdNówka ma rację - lepiej skonsultować się jeszcze z innym dobrym wetem Quote
Rudzia-Bianca Posted August 24, 2008 Author Posted August 24, 2008 dzięki za wszystkie słowa otuchy, oczywiście będziemy Sare konsultować z innym wetem tylko najpierw musimy znaleźć jakiegoś w tym gąszczu lecznic , może znacie godnego polecenia weta w krakowie lub okolicach ? wiadomo że takie choroby trzeba konsultować z innymi lekarzami ale niestety myślę że właściwie nie ma po co , to tylko szukanie nadzieji :( ale wykorzystamy każdą szansę żeby nasza decyzja była ta właściwą najlepszą dla Sary . przed chwilą podniosła mi ciśnienie moja kuzynka ( niestety ) zadzwoniła do mnie czy nie pomogłabym jej sprzedać szczeniaków berneńskich psów pasterskich ( oczywiście w typie ) , no i znowu wyszłam na ta wstrętną jędzę co to nigdy rodzinie nie pomoże bo jej się w głowie poprzewracało . obiecałam jedynie że moge pomóc znaleźć im dom za darmo a i tak będzie problem no to usłyszałam gdzie ma taką pomoc :mad: na szczęście ma problemy ze sprzedaniem ich więc może drugi raz nie przyjdzie jej to do głowy . No a teraz w końcu coś milszego - mamy dużo zdjęć , głównie wodnej Bianki która dziś po raz pierwszy pływała i całkiem dobrze jej to szło choć nie czuła się najpewniej no to zaczynamy - wodny pies myślenicki :) tu jeszcze ma dno pod łapkami :) Quote
Rudzia-Bianca Posted August 24, 2008 Author Posted August 24, 2008 cd wodnych szaleństw panny Bianki :) złap mnie :) nie płacz nie płacz już wracam do ciebie :loveu: :evil_lol: a za chwile nauka nurkowania :) Quote
Dobcia Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 Słyszałam, że dobry w Krk jest weterynarz na ul. Piłsudskiego, ale nazwiska nie pamiętam:oops: Trzymam kciuki za Sarusie! Nie można tracić nadziei;) Bianca w wodnym żywiole wygląda prześlicznie:loveu: Quote
Rudzia-Bianca Posted August 24, 2008 Author Posted August 24, 2008 nauka nurkowania chyba coś tam widzę muszę sprawdzić co to ej ryba nie uciekaj o jest następna , tą już złapię Quote
Rudzia-Bianca Posted August 24, 2008 Author Posted August 24, 2008 [quote name='Dobcia']Słyszałam, że dobry w Krk jest weterynarz na ul. Piłsudskiego, ale nazwiska nie pamiętam:oops: Trzymam kciuki za Sarusie! Nie można tracić nadziei;) Bianca w wodnym żywiole wygląda prześlicznie:loveu: Dobcia ten po prawej stronie ulicy jak wjeżdżasz od Alei , tak w dól się schodzi ? cd Bianki która rybę próbuje złowić :) eeee mam już dość tylko do noska mi się nalało futerko się zmoczyło a ryba uciakła ;) Quote
Dobcia Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 [quote name='Rudzia-Bianca']Dobcia ten po prawej stronie ulicy jak wjeżdżasz od Alei , tak w dól się schodzi ? Tak, właśnie ten. A poza tym lecznice Arka i Krak-Vet też podobno są dobre, ale to wiem tylko ze słyszenia, bo w żadnej nie byłam. http://img381.imageshack.us/img381/3609/bianca840cb1.jpg śliczne:) Quote
Rudzia-Bianca Posted August 24, 2008 Author Posted August 24, 2008 jak się ryba złapać nie dała to poszukam sobie innej zabawki proszę jaki piękny patyk i nie ucieka :evil_lol: ufff pora do brzegu przybić :) bo pomyślą żem jakiś wodny pies Quote
Rudzia-Bianca Posted August 24, 2008 Author Posted August 24, 2008 Dobcia napisał(a):Tak, właśnie ten. A poza tym lecznice Arka i Krak-Vet też podobno są dobre, ale to wiem tylko ze słyszenia, bo w żadnej nie byłam. dziękuję Dobcia, na razie robimy rozeznanie , żeby Sary niepotrzebnie nie stresować wizytą bo ona strasznie się wetów boi i panikara z niej okropna . Quote
Rudzia-Bianca Posted August 24, 2008 Author Posted August 24, 2008 reszta zdjęć jutro :) a w tajemnicy Wam powiem że jeszcze 4 dni i urlop :multi::multi::multi: Quote
Od-Nowa Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 tak n szybkl wkleję link a zaraz pooglądam fotki koleżanka poleca Jarosław Orzeł z Krak-vetu http://www.krakvet.pl/contact_us.php tam przy lecznicy wet jest rozpiska dyżurów i wtedy trzeba dzwonić albo przyjechać na jego zmiane spytam jeszcze Weszki zaraz, może kogoś poleci Quote
Od-Nowa Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 padłam ze śmiechu potych fotkach!!:cool3::evil_lol: jak sprawdza co to się kryje w czeluściach :diabloti: http://img404.imageshack.us/img404/8126/bianca850dh1.jpg i jakie zniesmaczenie:evil_lol: http://img381.imageshack.us/img381/3609/bianca840cb1.jpg pięknie pięknie!!! oby jeszcze towarzysz spacerowy jej się trafił byłoby doskonale!! ja też odliczam do urlopu! w czwartek jedziemy :lol::multi: edit: koleżanka jeszcze poleca Olgę Jaworską http://alvet.anashar.net/index.php?id=start gorsze zaplecze niż w krak-vecie ale lekarz bardzo dobry Quote
Rudzia-Bianca Posted August 24, 2008 Author Posted August 24, 2008 [quote name='Od-Nowa']tak n szybkl wkleję link a zaraz pooglądam fotki koleżanka poleca Jarosław Orzeł z Krak-vetu http://www.krakvet.pl/contact_us.php tam przy lecznicy wet jest rozpiska dyżurów i wtedy trzeba dzwonić albo przyjechać na jego zmiane spytam jeszcze Weszki zaraz, może kogoś poleci [quote name='Od-Nowa'] edit: koleżanka jeszcze poleca Olgę Jaworską http://alvet.anashar.net/index.php?id=start gorsze zaplecze niż w krak-vecie ale lekarz bardzo dobry dziękuję bardzo :Rose::calus:. Quote
eria Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 witamy o poranku! nadrobiłam fotki :loveu: Bianka robi świetne miny:evil_lol::evil_lol: Quote
betel Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 Super zdjęcia, Bianka wyraznie lubie kąpiele. Mnie bardzo podoba sie ta fotka:http://img82.imageshack.us/img82/5007/bianca858kp6.jpg POWSTAŁ TAKI EFEKT ,JAKBY BIANKA BYŁA DUŻYM, GROŹNYM PSEM;) Quote
Rudzia-Bianca Posted August 26, 2008 Author Posted August 26, 2008 [quote name='eria']witamy o poranku! nadrobiłam fotki :loveu: Bianka robi świetne miny:evil_lol::evil_lol: Cześć Eria :) no Biana to bardzo mimiczna psica :) repertuar min godny mima :cool3: [quote name='Od-Nowa']gdzie się podziałaś ??:cool3: pakowanko? eee tam pakowanko , to dopiero 9 września , a teraz muszę się w robocie odrobić żebym po urlopie wiedziała w co rece włożyć no i tak mi schodzi :( [quote name='betel']Super zdjęcia, Bianka wyraznie lubie kąpiele. Mnie bardzo podoba sie ta fotka:http://img82.imageshack.us/img82/5007/bianca858kp6.jpg POWSTAŁ TAKI EFEKT ,JAKBY BIANKA BYŁA DUŻYM, GROŹNYM PSEM;) Oj lubi lubi pływak z niej coraz lepszy , zaraz będa obiecane zdjęcia . najpierw lądowe później z nauki pływania :) Quote
Recommended Posts