Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przykra wiadomość, można próbowac ją leczyć jeśli stan nie jest zbyt poważny , ale trzeba się liczyc z przerzutami - niestety. Tak było z moją Bietką, która odeszła, gdy byłam na studiach, a miałam ją od 13 roku życia.:shake:
Jeśli chodzi o mięsko to mój mąż jest wegetarianinem , a ja była przez rok, ale gdy zmieniono mi leki , które stala zażywam , organizm upomniał się o mięcho i teraz je jem , niestety ze sporym apetytem. No ale mój znak zodiaku to lew, a to zwierzaki mięsożerne.;)

Posted

Guzka znaleźliśmy 2 tygodnie temu , początkowo myśleliśmy że to zgrubienie przy sutku po cieczce .
Niestety :(
Nasza wet kazała nam się zastanowić czy wycinamy od razu ale jest ryzyko niemalnatychmiastowych przerzutów głównie do płuc przy tym typie , albo czekamy czy będzie rosło i nie dopuszczajac do znacznego powiekszenia dopiero wtedy wycinamy .

Problem jest w tym że Sara ma około 10 lat, ma chorą wątrobę i sami nie wiemy jaka decyzje podjąć .

Nie bardzo mamy z kim skonsultowac , musze zapytać dziewczyn z Krakowa może polecą nam weta , ale obawiam się że powie nam dokładnie to samo i każe samemu zdecydować a to jest najtrudniejsze bo skąd mamy wiedzieć co jest najlepsze dla Sary :(

Na szczęście suńka nie odczuwa w żaden sposób paskuda, jest wesoła tylko apetyt jeszcze bardziej niż zwykle ma większy .

Posted

Nie wim co Ci radzic , moja Bietka , miała guza przy sutce wiele lat , ale kiedy zaczął się powiększać , trzeba było operowac, po 1,5 roku nastąpiły tragiczne przerzuty i nietety, żeby nie mordować malutkiej, trzeba było pomóc jej odejść. Okropnie to przeżyliśmy. Od tej pory moi rodzice nie zdecydowali się na kolejnego psiaka.:shake:

Posted

dzięki za wszystkie słowa otuchy, oczywiście będziemy Sare konsultować z innym wetem tylko najpierw musimy znaleźć jakiegoś w tym gąszczu lecznic , może znacie godnego polecenia weta w krakowie lub okolicach ?
wiadomo że takie choroby trzeba konsultować z innymi lekarzami ale niestety myślę że właściwie nie ma po co , to tylko szukanie nadzieji :(
ale wykorzystamy każdą szansę żeby nasza decyzja była ta właściwą najlepszą dla Sary .

przed chwilą podniosła mi ciśnienie moja kuzynka ( niestety ) zadzwoniła do mnie czy nie pomogłabym jej sprzedać szczeniaków berneńskich psów pasterskich ( oczywiście w typie ) , no i znowu wyszłam na ta wstrętną jędzę co to nigdy rodzinie nie pomoże bo jej się w głowie poprzewracało .
obiecałam jedynie że moge pomóc znaleźć im dom za darmo a i tak będzie problem no to usłyszałam gdzie ma taką pomoc :mad: na szczęście ma problemy ze sprzedaniem ich więc może drugi raz nie przyjdzie jej to do głowy .

No a teraz w końcu coś milszego - mamy dużo zdjęć , głównie wodnej Bianki która dziś po raz pierwszy pływała i całkiem dobrze jej to szło choć nie czuła się najpewniej

no to zaczynamy - wodny pies myślenicki :)

tu jeszcze ma dno pod łapkami :)

Posted

Słyszałam, że dobry w Krk jest weterynarz na ul. Piłsudskiego, ale nazwiska nie pamiętam:oops:
Trzymam kciuki za Sarusie! Nie można tracić nadziei;)

Bianca w wodnym żywiole wygląda prześlicznie:loveu:

Posted

[quote name='Dobcia']Słyszałam, że dobry w Krk jest weterynarz na ul. Piłsudskiego, ale nazwiska nie pamiętam:oops:
Trzymam kciuki za Sarusie! Nie można tracić nadziei;)

Bianca w wodnym żywiole wygląda prześlicznie:loveu:

Dobcia ten po prawej stronie ulicy jak wjeżdżasz od Alei , tak w dól się schodzi ?

cd Bianki która rybę próbuje złowić :)

eeee mam już dość tylko do noska mi się nalało

futerko się zmoczyło a ryba uciakła ;)

Posted

Dobcia napisał(a):
Tak, właśnie ten.
A poza tym lecznice Arka i Krak-Vet też podobno są dobre, ale to wiem tylko ze słyszenia, bo w żadnej nie byłam.

dziękuję Dobcia, na razie robimy rozeznanie , żeby Sary niepotrzebnie nie stresować wizytą bo ona strasznie się wetów boi i panikara z niej okropna .

Posted

padłam ze śmiechu potych fotkach!!:cool3::evil_lol:

jak sprawdza co to się kryje w czeluściach :diabloti:
http://img404.imageshack.us/img404/8126/bianca850dh1.jpg

i jakie zniesmaczenie:evil_lol:
http://img381.imageshack.us/img381/3609/bianca840cb1.jpg

pięknie pięknie!!! oby jeszcze towarzysz spacerowy jej się trafił byłoby doskonale!!

ja też odliczam do urlopu! w czwartek jedziemy :lol::multi:

edit:
koleżanka jeszcze poleca
Olgę Jaworską
http://alvet.anashar.net/index.php?id=start

gorsze zaplecze niż w krak-vecie ale lekarz bardzo dobry

Posted

[quote name='Od-Nowa']tak n szybkl wkleję link a zaraz pooglądam fotki

koleżanka poleca
Jarosław Orzeł z Krak-vetu
http://www.krakvet.pl/contact_us.php
tam przy lecznicy wet jest rozpiska dyżurów i wtedy trzeba dzwonić albo przyjechać na jego zmiane

spytam jeszcze Weszki zaraz, może kogoś poleci

[quote name='Od-Nowa']

edit:
koleżanka jeszcze poleca
Olgę Jaworską
http://alvet.anashar.net/index.php?id=start

gorsze zaplecze niż w krak-vecie ale lekarz bardzo dobry

dziękuję bardzo :Rose::calus:.

Posted

[quote name='eria']witamy o poranku!
nadrobiłam fotki :loveu: Bianka robi świetne miny:evil_lol::evil_lol:
Cześć Eria :)
no Biana to bardzo mimiczna psica :) repertuar min godny mima :cool3:

[quote name='Od-Nowa']gdzie się podziałaś ??:cool3:
pakowanko?

eee tam pakowanko , to dopiero 9 września , a teraz muszę się w robocie odrobić żebym po urlopie wiedziała w co rece włożyć no i tak mi schodzi :(

[quote name='betel']Super zdjęcia, Bianka wyraznie lubie kąpiele. Mnie bardzo podoba sie ta fotka:http://img82.imageshack.us/img82/5007/bianca858kp6.jpg POWSTAŁ TAKI EFEKT ,JAKBY BIANKA BYŁA DUŻYM, GROŹNYM PSEM;)

Oj lubi lubi pływak z niej coraz lepszy , zaraz będa obiecane zdjęcia .
najpierw lądowe później z nauki pływania :)