Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cieszę się ,że się podobało, choć prawdę powiedziawszy te kłosy są nieproporcjonalnie duże , ale cóż- to taka dorodna pszenica:evil_lol:. Po prostu Biancia tak mi kolorystycznie pasowała do tego zboża, że nie mogłam się powstrzymać:lol:

Posted

Dzień zaczął się nam cudnie - Biana o 7.30 obwieściła światu ze już dłużej pancia spać nie może bo jej się nudzi i wyła, szarpała noskiem , lizała mnie i budziła łapką dotąd póki nie osiągnęła zamierzonego celu i o 8.00 w niedzielę pancia zlekła się z łózka .
Jak już psica dopięła swego i wstałam poszłyśmy na poranny spacer- zaczęło się pięknie - wyszłyśmy już z domu bez smyczy - bo o takiej porze to raczej nikt w naszej okolicy z psami nie chodzi więc chciałam spróbować jak się psisko będzie zachowywać :)
Wszystko było ok , Biana pieknie przychodziła na zawołanie , poćwiczyłyśmy troszke przychodzenie - do momentu kiedy psisku nad rzeką nie zachciało się pić i pies wskoczył do głebokiej ok. 1 m wody .
Zanim sie zorientowałam że Biana jest w wodzie bidula próbowała wyjśc ale nie dała rady bo wdłuż rzeki jest dość wysoki murek :(
Na szczęście udało się przerażoną Biane wyciągnąc bez problemów , ale strachu najadłyśmy się obie .

Po tym wypadku Biana nie odchodziła ode mnie przez kilkanaście minut , trzymała się mojej nogi ale wraz ze schnięciem śierści na szczęście zapominała o niespodziewanej kąpieli :evil_lol: i w nagrodę za to że ją uratowałam wytarzała się w znalezionym martwym zającu :mad: po przyjściu do domu przymusowa kąpiel :evil_lol:

Teraz psisko wysuszone ( a jakże suszarka do własów :diabloti:) , wyczesane i szczęśliwe goni kotecka :cool3:

PS. Będą zdjęcia .

Posted

pusia2405 napisał(a):
Wow, to poranek pełen wrażeń:lol:.

o tak :) na szczęście nic się Bianie nie stało, ale się wystraszyło psisko bardzo .
No i zapomniałam napisać że przez cały spacer nie zapięłam jej ani raz na smyczkę :) pieknie dała się odwołać od spotkanych psów :) nie uciekała przed ludźmi :)

Zdjęcia się ładują :)

Posted

Zdjęcia z dzisiejszego spaceru :)

Gonitwa w piasku ( do którego nie powinna wchodzić bo to boisko do siatkówki plażowej ale ciiii )

Biana biegnie na dół i skacze głupeczek do głebokiej rzeki :(

uratowana kundlica :razz:

Posted

Na szczęście miłość do wody jest silniejsza nż starch :)

:loveu:
cd wieczorem
będą kąpielowe foty w wcześniej jeszcze spacerowe bezsmyczkowe :)
miłego dnia wszystkim naszym miłym Cioteczkom i ich Czterołapym :)

Posted

no no Bianeczka żyje pełnią życia :evil_lol: kąpiel we wzburzonej rzece, tarzanie w zającu... ( :mad: ) i dzikie pościgi po piasku!!
to się nazywa lato!! :lol:

Posted

eria napisał(a):
ale szczęśliwe suczydło !!!!!!!!

no chyba mogę już tak powiedziec , Biana coraz częściej wygląda na szczęsliwego psa :multi: ostatnio nawet moja Babcia mi powiedziała że z Bianki to taki pies się już zrobił :)
Strasznie się cieszę że Biana jest zadowolona z życia bo nie zanosiło się na początku na to
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=73765

anetta napisał(a):
No właśnie to samo chciałam napisać co Eria

A Bianka w zbożu hahahah, myślałam że to prawdziwe

zbożowa panienka dzięki naszej Betel cudotwórczyni :)

Od-Nowa napisał(a):
no no Bianeczka żyje pełnią życia kąpiel we wzburzonej rzece, tarzanie w zającu... i dzikie pościgi po piasku!!
to się nazywa lato!!

dwie pierwsze atrakcje pełni życia mogłaby sobie darować jeśli nie dla swojego to chociaż dla zdrowia serducha swojej panci :)

Dobcia napisał(a):
Piękne zdjęcia
Muszę się powtórzyć, ale ona tak wesoło wygląda, że aż miło popatrzeć

Dzięki Dobcia :lol:

basia bonnie napisał(a):
http://img524.imageshack.us/img524/2641/bianca371tm0.jpg
hehe sliczne

Strasznie jest sliczna, taka wesola!!

Dziękuję Basiu :)

PS Ładujemy zdjęcia , m.in. z kąpieli :cool3:

Posted

Rzeczywiście szczęśliwy "normalny" pies:loveu:. Rudzia-Bianka to dzięki Tobie jest taka:lol:, bo wszyscy wiemy , ile pracy i wysiłku Cię to kosztowało.
Naprawdę miała sunieczka szczęście ,że trafiła do Ciebie:p. A ja jeszcze raz dziekuję ,że sie nie poddałaś:buzi:.

Posted

erka napisał(a):
Rzeczywiście szczęśliwy "normalny" pies:loveu:. Rudzia-Bianka to dzięki Tobie jest taka:lol:, bo wszyscy wiemy , ile pracy i wysiłku Cię to kosztowało.
Naprawdę miała sunieczka szczęście ,że trafiła do Ciebie:p. A ja jeszcze raz dziekuję ,że sie nie poddałaś:buzi:.

Erko dziękuję ze wpadłaś do nas :) bardzo chciałam zebyś ją zobaczyła taką normalną własnie :)

PS. Z Twoim darem przekonywania nie mogłam się poddać :)

Posted

Rudzia ale masz szczesliwe psisko :loveu:
Chociaż w wannie wygłada jak byś robiła jej straszną krzywde:eviltong:
Gdzieś widziałam takie spojrzenie, przecież ja jestem czysta a ty mnie myjesz;)

Posted

Od-Nowa napisał(a):
hehe jaka mokra myszka :lol: i jak grzecznie brodzi w mydlinkach :evil_lol:
lubię takie zdjecia z życia wzięte ;)

eria napisał(a):
wykąpali biedną małą psinkę:shake::evil_lol:

magda_drakkar napisał(a):

kika22 napisał(a):
Rudzia ale masz szczesliwe psisko :loveu:
Chociaż w wannie wygłada jak byś robiła jej straszną krzywde:eviltong:
Gdzieś widziałam takie spojrzenie, przecież ja jestem czysta a ty mnie myjesz;)

Cześć Dziewczyny :)
przyznaję sie bez bicia straszną krzywde wyrządziłam Biaeczce wkładajac ją przecież czyściutką i tylko trochę śmierdzącą padlym zwierzem :diabloti: do wanny . Biedna psina nie może teraz znieść odoru szamponu . Kika :lol: dokładnie taka miała minkę o jakiej piszesz - kobieto no po co ty mnie szorujesz :)

To była pierwsza całkowita kąpiel Biany , zwykle po spacerach myjemy tylko psie podwozie :) więc sie suńka trochę zdziwiła :)

ale dość gadania - zdjęcia czyścioszki :) i kilka jeszcze sprzed kąpania z wczorajszego spaceru . Ładują się :)