Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

DuDziaczek napisał(a):
Faktycznie cudo

A 1 fotka Bianci cudowna

Dziękuję DuDziaczku

anetta napisał(a):
Ooo krecik Niach niach

Tarta wygląda przepysznie Mniam, mniam

A krecik :) a na tartę zapraszam , nieskromnie powiem że pyszna jest .

eria napisał(a):
ooo krecik!!! :cool3: ŻYWY krecik ! :-o Jakby Foksik go spotkał na swej drodze to już by nie żył :roll: instynkt to to ma iście terierzy

Biana na szczęście nie wykazuje morderczych zapędów , no może tylko w stosunku do Happy troszeczkę w napadzie zazdrości ale ze wzajemnością :evil_lol:

basia bonnie napisał(a):
Śliczna ta makowa panienka

też mi się podoba , dziękuję

chester07 napisał(a):
Dzień dobry, my tu pierwszy raz
Zobaczyliśmy Biankę w podpisie i zawojowała nasze serduszka cudowna jest
będziemy odwiedzać

Witamy nowego Gościa na naszym pokładzie i to jeszcze po sąsiedzku niemal

Od-Nowa napisał(a):
piękny kret. to na prawdę cud i miałyście szczęście,że go spotkałyście

OdNowka my ostatnio mamy szczeście ( znaczy się Biana ) do wyszukiwania zwierzaków na spacerach - przez 30 lat nie widziałam nietoperza a tu prosze , kreta też kilka razy w życiu a tu nochal Biany go wyszukał , ciekawe co jeszcze spotkamy .

wrrr co za pomysł z 10 minkami wrrrrr

Posted

DuDziaczek napisał(a):
U nas tez dzis straszylo ale nie zaczelo padac... ogolnie po tej fali upalow cos kapnac musialo

Od-Nowa napisał(a):
no i bardzo dobrze!! odetchnąć można przed następną falą gorąca
hej dziewczyny co u Was?

pewnie ze dobrze bo mi szpinak usycha ale zimno jakoś i smutno się zrobiło - niektórym nigdy nie można dogodzić

chester07 napisał(a):
po sąsiedzku czyli że wy też zamieszkujecie okolice Krakowa?
poprosimy nowe fotki ślicznej Bianci

Myślenice

basia bonnie napisał(a):
Hej!
Prosimy o nowe, piękne zdjęcia

niestety nowych zdjęć nie mamy - wstyd nam i nawet nie będziemy się tłumaczyć . Nowe najwcześniej w niedzielę

Biana nadal strajkuje , nie chce się przestawić na chrupkie jedzenie i chyba będę musiała wrócić do gotowania buuuu bo psica ma charakterek i nie chceustąpić i schudła znowu , jeszcze nie jest tragicznie ale cięzko pracowałyśmy na trochę tłuszczyku , który strasznie szybko się z niej ulatnia ( szkoda ze nie ze mnie - bardziej by się przydało )

Oprócz mojego lenistwa chciałam żeby pochrupała trochę ze względu na zęby - znowu ma dużo kamienia miała ściągany przy sterylizacji i już jest . Bianca ma około 2 lat i ma większy kamień niż Wauzik jak miał 15 .
A i dorobiła się własnej elektrycznej szczoteczki , której się nie boi i pozwala sobie bez problemów czyśćić paszczę - moja grzeczniutka .

To tyle
Dobranoc

PS Emotek nie ma i nie będzie , mogą je sobie wszystkie usunąć

Posted

Rudzia-Bianca napisał(a):

PS Emotek nie ma i nie będzie , mogą je sobie wszystkie usunąć

:evil_lol:

No to cioteczka przezywasz to co ja ;) Moj maly tez nie chce kary suchej
W piatek wyjezdzam na 10 dni :diabloti: i tam nie bede miala za nic mozliwosci gotowania :cool3: Wiec ja nie wiem co on bedzie jadl :mad: Chyba moje mieso z obiadu i wymieszam to z sucha [ ? ]

Ale od wczoraj nic nie jadl :shake: Dzisiaj skubnal tylko 1 chrupke :razz: ja nie wiem co to za pies :crazyeye: W kazdym razie to jego problem :diabloti:
A przydaloby mu sie zrzucic 0.5 kg Ale to w te 10 dni napewno ;)

Posted

DuDziaczek napisał(a):
:evil_lol:

No to cioteczka przezywasz to co ja ;) Moj maly tez nie chce kary suchej
W piatek wyjezdzam na 10 dni :diabloti: i tam nie bede miala za nic mozliwosci gotowania :cool3: Wiec ja nie wiem co on bedzie jadl :mad: Chyba moje mieso z obiadu i wymieszam to z sucha [ ? ]

Ale od wczoraj nic nie jadl :shake: Dzisiaj skubnal tylko 1 chrupke :razz: ja nie wiem co to za pies :crazyeye: W kazdym razie to jego problem :diabloti:
A przydaloby mu sie zrzucic 0.5 kg Ale to w te 10 dni napewno ;)

powodzenia DuDziaczku,
Biana dziś zjadła chrupkacze , prawie całą dzienna porcję , bardzo się ciesze .
DuDziaczku a jeśli Fux ma coś zrzucić to taka dieta mu się przyda, Biana nie może już chudnąc bo znowu zacznie kosteczkami straszyć ludzi ,

odpowczywajcie na tym wyjeździe

Posted

Na kamień dobrze jest po prostu psu myc zęby;)
Hasanowi mogę myc i nie protestuje ale Negro sobie nie pozwala:evil_lol: ale mimo jedzenia gotowanego kamienia nie ma;)

ja nie wiem co to znaczy miec psa niejadka bo moje jedzą wszystko i w każdej ilości:)

Posted

o chyba spadłyśmy na sam dół listy galerii
lato powitałyśmy z Bianą na wycieczce, ja jestem spalona mimo kremu z filtrem 30 , a Biana szczęśliwa jak mało kiedy .
Oczywiście mamy dla Was zdjęcia ( jak ktoś tu jeszcze do nas zagląda ) i jak uda nam się je załadować

idziemy na wycieczkę :

nie działa mi imageshack , dodawałam zdjęcia fotosikiem którego nie umiem obsługiwać no i chyba za bardzo pozmniejszałam zdjęcia , dlatego pozostałe będą jak imageshack ruszy .

Posted

OdNówka aleś Ty szybka , pedze jeszcze Twoje Cuda zobaczyć ale najpierw w skrócie ;
na wycieczkę wybrałyśmy się samochodem , bo Biana nie lubi chodzić po ruchliwych chodnikach i ulicach a do celu niestety od domu mamy do przejścia ruchliwe ( oczywiście jak na Myślenice hihi ) uliczki .

Pierwszy raz jechałyśy same, Biana była super grzeczna a ja dumna z mojej psicy .
Zwykle w aucie psisko chodziło tam i z powrotem , no i auto kojarzyło się jej tylko z wetem więc nie wsiadała do niego z entuzjazmem , a dziś usiadła jak dama i siedziała grzecznie .

Poszłyśmy na tzw Plebańską Górę , gdzie rośnie symbol Myślenic - Lipka - spotkałyśmy kilka psów , które na tak wielkiej przestrzeni nawet się spodobały Biance - nie uciekała przed nimi ale nie chciała się z nimi bawić .
Biana była oszołomiona przestrzenią , tym że może biegać bez smyczy . Niestety złośliwość rzeczy martwych - akurat jak doszłyśmy do miejsca gdzie ją puściłam , po zrobieniu kilku zdjęć padła nam bateria ( nie wiem dlaczego bo ładowała się całą noc )

Ale mimo tego wycieczka bardzo się udała .

Zdjęcia lipki i widoczków jak już pisałam jutro , bo wrzucanie zdjęć trwa dziś wieki .

A i jeszcze do Dobci - Dobciu kochana , szorujemy Bianie ząbki , ale nie wiele to poaga na kamień .

Posted

No więc Biana chodzi czasem bez smyczy, ale bardzo rzadko i zwykle wtedy zdjęć nie robię bo musze mieć wolne ręce i oczy dookoła głowy, bo jednak zdarza się jej w szale paniki zwiewać przed siebie a niekoniecznie do mnie , ale już jest coraz lepiej .

A do samochodu, no cóż pod domem nie bardzo chciała wsiąść - trzeba było użyć ręcznej perswazji ale jak wracałyśmy ze spaceru , sama pięknie zrobiła hopsa na siedzenie - zuch psica .

No i obiecane fotki :

lipka - symbol Myślenic, który mamy w naszym herbie

Bianca w lipce

myślenickie widoczki